Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Адора не розуміє.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Робота написана до Осіннього фікрайтерського з’їзду 2021. За ключом “Все, що не вбиває”, номер роботи 2.

“Все що не вбиває, робить нас сильнішими” – цю фразу Адора чула з дитинства, забагато раз щоб вона могла не втратити хоч якогось свого сенсу. Ну, або його не було з самого початку – Адора пам’ятала, хоч не дуже чітко, як колись, коли їм було років може по шість, Катра намагалася пояснити їй, що ці слова значать, і чому їх так часто повторюють в Орді – і в неї, вочевидь, вийшло не дуже добре.

 

Катра ще казала тоді.. ні, про Катру варто забути. Катра залишилася там, в Орді, і вони по різних сторонах війни тепер, і зовсім неважливо що сама Адора відчуває з цього приводу – їй потрібно думати про боротьбу, про захист королівств, може трошки про те хто вона сама є – але точно не про її найкращу подругу. Тобто, минулу подругу, саме так.

 

Одного разу Адора, скоріше на автоматі ніж свідомо, повторила цю фразу перед Ґліммер, і тоді ще принцесса подивилася на неї з таким подивом, ніби Адора зараз запропонувала з’їсти свого власного меча.

“Адоро, не знаю чого тебе там в Орді вчили, але сильнішими нас роблять.. тренування, стратегія, союзники. Не щось що намагається тебе вбити, це дурня якась” – і Адора була з нею згодна, хоч щось всередині не давало спокою.

 

“Що не вбиває, зробить мене сильнішою” – прошипіла їй в обличча посеред сутички Катра, і Адора тоді глянула на неї мовби вперше. Катра ж завжди розуміла що ці слова насправді значать, і краще за інших.. може, в цьому і була різниця між ними? Може, саме тому вона не могла порозумітися зі старою подругою? Вона ж Ші-Ра, найвеличніша з героїнь, не може бути чогось чого вона не розуміє, це похибка, яка може все зіпсувати, тому.. треба таки з’ясувати, віднайти сенс цієї фрази.. Адора навіть знала, хто може їй допомогти.

 

“А й справді ж – хмикає Адора – те що не вбило, зробило нас сильнішими” – мурмотить вона в чужі губи, ледве торкаючись. В результаті, правими виявилися як Катра з цим дурнуватим виразом, що дівчина так любила повторювати, так і Ґліммер.

Катра була її головною слабкістю, і тепер, коли вони разом, стала новою силою, по-перше повстання, а подруге – самої Адори. Виявилося, битися без постійних думок про те, що за маячнею вона займається з тою, кого все життя кохала – не звинувачуйте Адору за зайву романтичність, це в неї вперше – виходить набагато вправніше, а коли ця ж дівчина завжди прикриває твою спину, готова встромити довгих кігтів у будь-кого, хто спробує наблизитись, то й взагалі.

“Що за дурню ти вер-” – слова обірвалися муркотінням майже одразу, як Адора почухала кохану за вушком. Ще декілька хвилин Катра збирала себе і думки до купки, перед тим як (майже) внятно промовити “І взагалі, я ніколи не планувала вбивати тебе насправді, не видумуй.”

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Адора не розуміє.



  1. Це дуже гарно *0* Цікаво бачити як по-різному дівчата мислять, але в результаті все одно кицю почухали за вушком 🤲🏻🤲🏻 прекрасна робота, не зупиняйтеся!!