“Стара дружба відновилась “
від Юлія МожарівськаГолмс закінчив свою роботу і задоволений йшов до свого давнього знайомого Джона Ватсона , хлопця з яким вони провели всі минулі сільські канікули .
– Баб Даш , добрий день ! – кричав Шерлок , бо старенька вже погано чула .
– Добрий , добрий ! Голмс , онук Марії , це ти ? – розпитувала бабуся .
– Це я , а Джон вдома ? – запитав Голмс.
– Він у садку . Ти ще ж пам’ятаєш куди йти ?
– Згадаю ) – з щирою посмішкою на очах відповів Шерлі.
– Нелегко бути добрим другом,
Це як талант і як судьба.
Рідніше кровних – браття духом,
Хто їх розлучить? Смерть хіба! – співав Голмс . (*вірш із сайту Довідка )
– Голмс ? Ти чи не ти ? – здивовано сказав Джон .
– А ти ще комусь розказував наш вірш ?
– Ох , любий Шерлі , нарешті приїхав сюди ! – від радості пищав Ватсон.
– Ти як взагалі ? Напевно нудно тут ?
– Я нормально, та й не нудно тут , можна в клуб ходити .
– Джон ! Стоп. Ти ходив у клуб ? – здивовано говори Голмс .
– Ну а ти мені пропонуєш здуріти від суму ? – з очима по 5 копійок запитав Джон.
– А хто взагалі є зараз із підлітків у селі ? – запитав Шерлі .
– Ну онуки бабці Гальки , отої злої , баби Валі , Палашки . Це ті , що з нашої вулиці , а так багато хто в клуб приходить . Ну а ще до баби Василини вперше за багато років приїхали внуки . Брати Моріарті – Вільям, Альберт і Льюїс. Вони десь закордоном навчалися , а це вже повернулись .
Ну а що ми все про когось , ти про себе розкажи !
– Ну мене сюди відправили батьки , спочатку я не хотів , але бачу , що сумно мені не буде . Приїхав я сам , бо мого любого братика відправили у Лондон через те , що у нього дуже гарна поведінка і оцінки , а мене сюди , бо я спалив шкільну хімічну лабораторію . Це батьки просто не знають справжнього Майкрофта . Сьогодні ходив до дільничого Лестрейда допомогати розслідувати скандальну справу про вбивство . А так нічого особливого за цей рік не було . Я займався криміналістикою майже весь час і ходив у школу . А ти як ?
– Ну звісно несправидливо , що Майкрофт у Лондоні , а ти тут . Краще він би вчився коров доїти .
Зі мною такого нічого особливого не було. Я вчився , особливо вивчав медицину . Думаю , що буду вступати на лікаря . А ще у мене є пропозиція?
– Ну і яка ? – з цікавістю запитав Шерлок .
– Йдемо в клуб ! Може побачимо тих загадкових братів Моріарті )
– Ну я не прихильник такого , але все таки знайомства треба заводити . Нам з тобою як не як тут ще аж 3 місяці .
Повідомлення від авторки :
Пані та панове , дякую Вам за те , що ви читаєте мою роботу .
Сьогодні розділ маленький , але наступний обіцяю зробити більшим 😉
Бережіть себе і своїх близьких 💗☺
0 Коментарів