Фанфіки українською мовою

    Q: Я думаю, запитання звучало так: “Я думаю, написати щось про них, тож чи було зв’язування для них звичайним явищем?

     

    На щастя, це єдине запитання яке я тієї ночі записала у свій блокнот, а не в Tumblr, тому що воно вийшло занадто довгим і мені потрібно було більше простору для роботи над ним.

     

    Перед тим як я відповім (оскільки я знаю що це затягнеться – привіт, ми говоримо зараз про мене) я хотіла б розпочати з двох речей:

     

    1. Це мій погляд на ситуацію, але для вас це нічого не змінює. Кожен має право інтерпретувати персонажів як їм завгодно та робити з ними все що завгодно.
    2.  Я не хочу когось образити тим, що тут сказано. Людям подобається те, що подобається і вони потребують того чого потребують та експериментують з тим, що їм подобається і т.д. і т.п. Це круто, нормально та прекрасно! Але чоловіки, про яких ми зараз говоримо не зовсім здорові та ставлення, яке я намагаюсь пояснити в цій (нескінченній) балаканині належить виключно їм.

     

    A: Ось версія моєї відповіді у двох реченнях: я ніколи не вважала, що це звичайна справа для них – я просто бачу це, як остаточну еволюцію їхньої довіри.

     

    Та есе довша відповідь, про яку ви знали:

     

    Я б не сказала що це звичне явище для них, ні. Але оскільки моя відповідь-ні, я хочу пояснити чому це взагалі з’явилося в іншому Ask і чому моя відповідь така, яка вона є.

     

    Згодом Ендрю зрозуміє, що зв’язувати руку Ніла час від часу це нормально, проте не помітно, що він робив це дуже часто. Ніл є першою людиною в житті Ендрю, якій дозволено торкатися Ендрю, тож зв’язування його позбавляє Ендрю змоги відчувати те, чого він ніколи раніше не міг мати та насолоджуватися. Для того, щоб дістатися тієї точки, в якій вони перебувають у почеті короля до точки після весілля Нікі, потрібно багато роботи та років.

     

    Перевірмо чи зможу я надати цьому сенс.

     

    Роланд реалізує свій жарт та дарує їм пару м’яких наручників. Він чекає до кінця літа, бо першу половину літа Лиси борються з судом над Аароном та шістьма новими обличчями на полі. Але в кінці серпня він дарує Нілу коробочку, та просить того, щоб він відчинив її наодинці в Лисячій Вежі. Я пробачаю його, він має добрі наміри, він просто дуже щасливий, тому що Ендрю нарешті знайшов собі когось, хто залишиться з ним і йому не з чуток відомо як сильно Ендрю ненавидить коли його торкаються.

     

    Тож так, частково це був просто жарт, але й частково прояв підтримки на кшталт “Давай друже”. Він не знає нічого краще і, на щастя, Ніл та Ендрю надто спантеличені подарунком, щоб колись сказати йому, що вони насправді думають. ((Ендрю намагається викинути наручники через зачинене вікно їхньої спальні в кімнаті гуртожитку. На щастя,  вони недостатньо важкі для того, щоб розбити скло, проте можуть тріснути його. Метт замінює вікно, коли Ніл просить його про це, але він так і не отримує пояснень: «що ж насправді трапилось».))

     

    Річ у тім ((ви вже це знаєте)): Ендрю це ненадійний клубок проблем і йому та Нілу потрібно ще багато працювати після закінчення почеті короля. Але Ендрю довіряє Нілу, і якщо він скаже зупинитись, той зупиниться, і він вірить, що Ніл триматиме руки при собі, якщо Ендрю буде некомфортно, коли Ніл тягнеться до нього. Ніл знає, розуміє та поважає той факт, що ТАК сьогодні не означає ТАК завтра, коли це стосується Ендрю – сьогодні Ендрю може дозволити Нілу покласти його руки собі на спину, а завтра відштовхнути руку Ніла геть, і Ніл знає, що врешті решт це його ніяк не стосується. Йдеться про зону комфорту, яку занадто часто порушували, та про те що Ендрю дізнається що його влаштовує, а що ні.

     

    Ендрю каже Нілу наприкінці почету короля, що він знає, що Ніл може поважати його кордони, і повернутися та зв’язати Нілу руки це як “жартую, я до біса не довіряю тобі” що стосується Ендрю. Це перетворює Ніла “я довіряю тобі” в “я довіряю тобі, Ендрю, але все в порядку, якщо ти не довіряєш мені достатньо у відповідь” Це перетворює Ендрю на ту людину, яка штовхнула його до низу та не дала змоги дати відсіч. Ендрю не хоче – не може – стати такою людиною.

     

    І, чесно кажучи? Нілу не набагато легше думати про таке. До того як Ендрю увійшов у його життя, Ніл завжди тікав, тому що він знав, що з ним станеться, якщо його спіймають. Що ж, його спіймали, двічі, і як він завжди очікував і боявся, над ним знущалися так сильно, що він ледь не розбився. Останні дві людини, які вдягали на нього наручники були Ріко та Лола, і вони завдавали йому такого болю, що його зап’ястки були повністю вкриті шрамами, від того, як запекло він боровся, щоб звільнитися. Можливо, петлі навколо його зап’ясть не такі дивовижні, як те, що залишила Лола на його кісточках пальців, руках і обличчі, але ці лінії там є. Тож справді — жоден із них не в змозі зв’язати іншого незабаром.

     

    Але Ніл зберігає наручники, тому що він досить добре з’ясовує, в чому проблеми Ендрю, і він знає те, що їм доведеться розв’язати цю проблему, особливо враховуючи те, як сердито відреагував Ендрю. Він каже Ендрю, що рано чи пізно суд над Натаном відбудеться, і що він вже не такий вправний у зломі замків, коли справа доходить до того, щоб позбутися наручників. Це найтонше виправдання у всьому світі, але Ендрю дозволяє залишити наручники та Ніл замикає їх в дальньому куточку свого сейфа, де Ендрю не зможе побачити їх знову. Воли залишаються там на довгий час, відсуваючись щоразу, коли Нілу потрібно дістати гроші з папки та ніколи не затримуються.
    Вони реально не потрібні до п’ятого року Кевіна. Це останній його сезон з лисами й саме тут Нілу потрібно зіткнутися з тим, що він їх втратить. Старшокурсники пішли та тепер Метт та Кевін наближуються до випуску, а це означає що кузени відстануть від них всього на рік. Тож Ніл трохи на межі весь рік – не допомагає і те, що він і його віцекапітан не дуже ладнають.

     

    ((Джек дуже, дуже хороший і дуже розумний, але Ніл і Джек мали серйозні проблеми протягом усього другого курсу Ніла. Вони кращі цього року, але краще завжди відносно, коли йдеться про цих двох. Правда, Ендрю не допомагає, називаючи Джека “Джон” замість Джек))
    ((В Америці «Джек» є законним прізвиськом для «Джона», тому Ендрю не помилився, називаючи його цим ім’ям – він просто мудак, який відмовився поважати вибір Джека не називатися Джоном. Дитяча злоба, ім’я тобі Ендрю))

     

    Тієї пізньої осені, лиси їдуть до Сутінків для того, щоб відсвяткувати перемогу над USC. Для уточнення: у Сполучених Штатах є два USC. У 90% випадків, усі мають на увазі той, про який ви читали в книгах, — університет Південної Каліфорнії, де грають троянці. Я роками наполягала на тому, що університет USC – самозванець, тому що є також Університет Південної Кароліни. У цьому випадку, ми точно говоримо про той, що знаходиться в Південній Кароліні, головний кампус якого знаходиться в Колумбії.
    Лиси приїздять до клубу, щоб добре провести час, але на півдорозі вони стикаються з деякими гравцями USC. Це досить бурхлива взаємодія, тому що обидві сторони (за винятком Ніла та Ендрю) п’яні. Кевін каже щось реально грубе, Ніл відчуває себе досить солоним, щоб підтримати його, і суперечка миттєво перетворюється на повноцінну бійку в барі.

     

    Охорона рознімає бійку, але хтось вже викликав поліцію, тож на багатьох надягли наручники та кинули у витверезник на ніч, щоб охолонули. Ендрю, бувши Ендрю, звільнюється від наручників до того, як поліція встигне зробити це за нього. Ніл згадує про пару, яку він замкнув та клянеться, що тренуватиметься з нею, але не робить цього. Наступного тижня, він нарешті дістає їх і починає повільно, замикаючи одне зап’ястя за раз. Але його дратує, що друга манжета вільно звисає тому він прив’язує себе до ліжка. Пізніше Ендрю знаходить його за цією справою.

     

    Вони сперечаються деякий час, Ендрю вказує на помилки Ніла, а потім терпить розчаровану тирану Ніла, через денні тренування з Ексі. Ніл продовжує працювати над цим, коли вони розмовляють та зрештою думає, що може впоратися одразу з двома зап’ястками. Це виявляється набагато складніше, ніж він очікував, тому що його руки не рухаються таким чином як він хотів би і після кількох невдалих спроб Ніл здається, і каже Ендрю, щоб той не помітив і не прокоментував, який він безкорисний. Ендрю помічає, але чекає, доки настане час їсти, перш ніж сказати, що він не випустить Ніла. Ніл сам втягнувся в цю халепу, тому він може залишитися тут і голодувати, поки решта обідають.
    Нілу вдається звільнитися, поки Ендрю немає, але він кидає свою практику на ніч. Наступного дня Ніл приковує себе до Ендрю, щоб Ендрю не міг залишити його знову. Ендрю майже впевнений, що це руйнує всю мету експерименту, але він не намагається звільнитися.Ніл розуміє це після достатньої практики. І це важливо, навіть якщо вони ще не повністю усвідомлюють вагомість цього. Ніл може звільнитися, якщо захоче бути вільним. Це не зелене світло, але це важливо.

     

    Зелене світло, якщо це можна так назвати, це коли Стюарта Хетфорда вбивають і обмінюють на молодшого, амбітнішого наступника. І Ніл насправді не знав його, але Стюарт був родиною, був єдиним родичем, який у нього залишився у світі, був братом його матері. Він дізнається про новини задовго до будь-якого з Лисів; один із головорізів Моріям попереджає його, перш ніж це станеться, тому що їм потрібно знати, чи не буде його реакція проблемою. Ніл не погоджується і не хоче цього, але він не в змозі нічого з цим зробити, враховуючи, що він вже віддав своє життя Ічіро.

     

    І Ніл робить те, що Ендрю сказав йому не робити,— він починає щось, коли знає, що йог голова не в порядку. Принаймні, він достатньо розумний, щоб попередити Ендрю завчасно, коли він затискає наручники на руках Ендрю, які не хочуть співпрацювати, і цілує свої слова в його щелепу.”Я не в тому місці, щоб знати, де твої кордони, але ти мені потрібен прямо зараз.”

     

    Кілька років тому, Ендрю ніколи б не дозволив, щоб це зійшло Нілу з рук, але це було тоді, а це зараз, і Ендрю змирився з думкою, що «так» завжди означає «так», якщо я не скажу «ні». Тому він бере наручники, які йому дав Ніл, і штовхає його вниз. Його питання можуть почекати до завтра; зараз важливий той хворобливий блиск в очах Ніла, який занадто схожий на Натаніеля.

     

    Мине деякий час, перш ніж вони зроблять це знову, і наступного разу, це не буде заплямовано емоційним тиском, але одного дня вони будуть в нормі. Одного разу вони зайдуть достатньо далеко, щоб Нікі міг подарувати Нілу пов’язку, як жарт, і Ніл покаже це незадоволеному Ендрю та запитає “Чи мав я кинути йому це назад у день його власного весілля?” і Ніл удасть, що він збирається одягнути його на Ендрю, і Ендрю у відповідь прив’яже ним Ніла до узголів’я ліжка. І жоден із них не надто думатиме про це, тому що вони пережили той момент, коли це могло б стати проблемою.

     

    Я не скажу, що це востаннє, коли вони роблять подібне, але я ніколи не хотіла б розглядати це поза межами цього моменту. Мене цікавлять їхні віхи та те, як вони досягають кожної з них. Цієї віхи не існувало, поки я не вирізав кілька досить потворних подій для остаточного перепису. Мені хотілося знати, чи змінить їхнє вилучення певні речі, наприклад, чи могли б вони змиритися з маленькими іграми, подібними до цих, тож я проклала шлях до цієї точки. Я дізналася про них те, що хотіла, і щаслива, що залишила це там.

     

    Але поверніться до №1 у верхній частині! Мій погляд на речі не обов’язково повинен бути вашим поглядом на речі. Я хочу, щоб ви почувалися добре, щоб ви не робили! Ідіть і пишіть з моїм благословенням. 🙂

     

     

    0 Коментарів