Фанфіки українською мовою

    Місіс Джейн Грейнджер, мати одинадцятирічного кудлатого дива, що прописалася в найближчій бібліотеці, наполегливо ігнорувала гучний стукіт у вхідні двері. Жінка з медичною освітою звикла мислити критично: якщо людина не бачить дзвінка і стукає, то такій людині в будинку робити нічого. Тому Джейн продовжувала спокійно нарізати свіжі огірки, насвистуючи веселу мелодію з реклами зубної пасти. Роберт з Герміоною гуляли в парку вже дві години, і Джейн чудово розуміла, наскільки голодними вони будуть.

    Наступної секунди двері в передпокої злетіли з петель, змусивши місіс Грейнджер різко розвернутися з ножем у руці. З тремтячими руками жінка акуратно рушила до телефону, бажаючи викликати поліцію, коли в дверному отворі з’явилася жінка похилого віку в зеленій мантії і з довгим ковпаком. Джейн міцніше перехопила ніж, а потім з подивом виявила, що легким рухом палички чаклунка перетворила його на просте перо.

    – Рада бачити вас, Джейн, чаклунка озирнулася і, не знайшовши поблизу стільця, знову змахнула паличкою. Джейн охнула: її улюблена ваза перетворилася на старе антикварне крісло.

    – Що ви собі дозволяєте?! – вигукнула вона, дивлячись на чаклунку, що спокійно присіла. Що ви знову – забули у моєму будинку? Ми обговорили ще десять років тому, Мінерво, і ви самі погодилися на те, що дівчинка залишиться з нами!

    – Обставини змінилися, – хмикнула Мінерва. – Випливло нове пророцтво.

    – Як? Знову?! – Джейн схопилася за серце. – А як же, перше,

    – О, не хвилюйтесь, воно все ще діє. А текст цього пророцтва… – Мінерва зашаріла каманами Мантії. – Ось він.

    Місіс Грейнджер обережно наблизилася до непроханої гості і взяла листок з її рук.

    – Як бачите, іншого тлумачення бути не може, додала Мінерва, – розглядаючи жінку, що блідне з кожною секундою. Нарешті, прочитавши кінець пророцтва, лист випав із її рук і приземлився під диваном. – Можна поговорити з Герміоною, Джейн? – як ні в чому не бувало промовила чаклунка.

    – Що… – Джейн навіть розгубилася від такого нахабства. – Ні! Вашої ноги не буде в моєму домі! Чи ви читали текст?

    Ви розумієте, що там написано?

    – Зрозуміло.

    – І ви маєте намір залишити це так? Ви хочете забрати мою дитину, щоб убити її?!

    – Вона не ваша дитина, місіс Грейнджер! Ми чудово усвідомлюємо всі наслідки та збираємося зробити це на Загальне Благо.

    – Герміона нікуди не поїде!

    – Куди я не поїду, мамо? – зазирнула в зал Герміона. А це хто? – Ой, я мала на увазі, привіт! – помітила вона чаклункою.

    – Доброго дня, міс Грейнджер! Мене звуть професор Мінєва Макґонеґел, я викладаю трансфігуру…

    – Вона нікуди не поїде! верескнула Джейн.

    Що тут відбувається? — Роберт Грейнджер увійшов до зали і, побачивши Макґонеґел, побілів. Пані, я не знаю, що ту відбувається, але я на боці дружини. Професоре, я попрошу вас вийти з мого будинку і відшкодувати нам моральну і фізичну шкоду до того, як я викликаю поліцію.

    – Що ж, я сподівалася зробити все по-доброму, але Альбус знову мав рацію. Прошу вибачення. Облівіейт! Імперіо!

    Через п’ятнадцять хвилин двері стали на своє місце, а мешканці невеликого двоповерхового будиночка – Джейн, Роберт і Герміона Грейнджери – з’ясували, що їхня дочка чарівниця і їй судилося вчитися в найкращій школі Чарівництва та Чарівництва в Англії.

    І ніхто з них так і не знайшов загублений текст пророцтва:

    “Наступає той, у кого вистачить могутності перемогти Темного Лорда… народжений тими, хто тричі кидав йому виклик, народжений наприкінці сьомого місяця… і Темний Лорд відзначить його як рівного собі, але не знатиме всієї його сили…”

     

    1 Коментар

    1. Avatar photo
      May 12, '23 at 00:26

      Цікаво 🙂 читаємо далі. Кинула Вам декілька виправлень 🙂