Фанфіки українською мовою

    Загальний вагон Гоґвортс Експресу був переповнений студентами останнього курсу всіх факультетів, що гомоніли та сміялися. Це була атмосфера спокою та щастя. В повітрі висів настрій дітей, які нарешті можуть жити повним життям і не думати про смерть, яка йшла з ними поруч останні три роки. Гаррі та Рон сиділи і обговорювали квідич та свої враження, щодо змоги повернутися до нормального життя після війни. Герміона, яка сиділа з ними за одним столом, разом з Джині слухала їх, але не змогла повністю зануритися у розмову.

    Вона думала про свою нову роль префекта дівчат та про особисту кімнату з гостьовою в вежі старост. Вона була рада, що зможе допомагати іншим студенткам і забезпечити для них комфортні умови.

    Але її міркування були перервані, коли вона згадала, що бачила Драко Малфоя, на платформі вокзалу Кінгс-Кросс. Це означає, що він теж був десь в поїзді. Герміона мимоволі згадала розмову з ним в тому нічному клубі, коли він обмовився, що ще не вирішив чи варто йому після всього повертатися в школу. На цьому вона помітила, як він зайшов у вагон і зупинився на мить, спостерігаючи за ними. Герміона завмерла, знаючи, що Драко може підійти.

    Проте, їх зустріч очима не тривала довго, оскільки Драко швидко відвернувся і пішов до іншого вагону. Герміона відчула сумнів та страх в його погляді, проте вона відчувала, що є спроможна на досягнення повного миру та навіть певної дружби між ними.

    Думки Герміони перервав Рон. Він клацнув пальцями перед її обличчям: – Я не знаю де саме ти зараз, але нам потрібно в Прайм вагон, Макгонагл певно вже чекає.

    Вона коротко кивнула головою та вдихнувши повітря в легені з явною тривогою, відправилася вслід за Роном відкидаючи всі інші думки.

    *****

    Герміона відчувала легку тривогу шляхом на збори префектури в окремому вагоні Гоґвортс Експресу. Вона завжди була людиною, яка хотіла бути відомою і мати великі досягнення, тому роль префекта була для неї важливою.

    Прибувши до вагону, Герміона відчула маленьке полегшення побачивши, що інші старости свого факультету також почували себе трохи напруженими. Вона зайняла місце на одному зі стільців поруч з місцями директорки та професора Слизорога і зітхнула.

    Директорка Макгонагл ввійшла в вагон і розповіла про неприємну ситуацію, яка склалася з урахуванням того, що один зі студентів з Рейвенклову, а саме Майкл Корнер відмовився бути старостою хлопців, що залишало вакансію вільною. Ґрейнджер почувалася розчарованою та відчувала деяку пустоту коли Макгонагл зазначила, що Рон вже буде старостою свого факультету, тому він не може бути кандидатом.

    Герміона почала думати над іншими студентами, які могли б стати префектом хлопців. Вона роздивилася по вагону, але ніхто не прийшов їй на думку. Тоді вона звернула увагу на професора Слизорога, який почав говорити про двох кандидатів на посаду префекта хлопців. Це змусило Герміону здогадуватися про те, ким ці два кандидата могли бути.

    Директорка Макгонагл сіла за стіл, а разом з нею і професор Слизоріг і чотири студенти-старости. Герміона з нетерпінням чекала на рішення, хто стане новим префектом хлопців, адже це людина з якою їй прийдеться ділити вежу старости. Неодмінно кажучи про те, що вона відчувала нову хвилю тривоги і в той ж час інтересу.

    Професор Слизоріг переглядав папери з кандидатами та розповідав про кожного з них. Всі уважно слухали, але ніхто не зміг зрозуміти, про кого саме говорив професор.

    • Що ж є дві чудові кандидатури, про яких я хотів поговорити з вами, директорко, – сказав він розтягуючи слова, – обидва вони з Слизерину.

    Герміона відчула, як її серце забилось швидше. Вона не була готова до такого повороту подій. Мало хто з зміїного факультету змінив свої погляди і як в такому випадку добросусідствувати, вона не уявляла.

    • Одним із кандидатів є Блейз Забіні, – продовжив професор водночас дивлячись на реакцію інших, – він добре підходить для цієї ролі – він розумний, цілеспрямований і має чудовий лідерський досвід.
    • А другим? – запитала здивована Макгонагл.
    • Другим кандидатом є Драко Малфой, – з максимально спокійним виразом обличчя відповів професор.

    Ґрейнджер відчула, як здригнулася її рука, а серце від чогось пропустило кілька ударів. Беручи в досвід їх маленьке примирення на якому наполіг Гаррі, а ще те, що вона не раз читала про Малфоя після війни, вона знала, що він не найкращий кандидат на цю роль. Хоч він і змінився, що не могло не радувати, вона все ж насторожено ставилася до його зав’язків з іншими та як би не було з самим собою. А префект хлопців – це постійні комунікації з іншими і дуже багато обов’язків, які потрібно виконувати сумлінно.

    • Мені здається, що Малфой вже занадто зайнятий своїми власними справами, і можливо, не матиме достатньо часу для виконання обов’язків префекта, – сказала одна з старост, на ім’я Кетрін. В її словах чітко відчувалися насмішка з презирством, які і мала на увазі Герміона коли думала над кандидатурами.
    • Щодо Блейза, він здається мені занадто конфліктним і неспокійним для такої відповідальної посади, – додала інша староста, Лілі.

    Та з цим Ґрейнджер вже не погоджувалась, оскільки знала його з Слизоклубу і він був на диво не типовим слизеринцем: спокійним, зваженим, завжди за всім спостерігав і аналізував. Вона навіть думала, що від його пильного погляду нічого не могло сховатися. Інколи, як говорила Джині, вона навіть могла бачити, як шестерні крутилися в його голові.

    • Цілком зрозуміло, – згодився професор Слизоріг, – Але не забувайте, що префект хлопців повинен бути міцним і впевненим у собі. І я думаю, що Блейз та Драко мають ці якості.
    • А що на рахунок Рона? Він теж був кандидатом, – запитала Герміона.
    • Рон – чудовий студент, але як я вже сказала, він буде краще підходити для посади старости свого факультету, – відповіла Макгонагл своїм типово професорським тоном.
    • Тоді, я погоджуся з кандидатурою Блейза, – сказала Кетрін з виразом обличчя найважливішої людини Гоґвортсу, що не могло не зачепити Герміону.
    • А я думаю, що Драко теж зможе бути відмінним старостою, – вирвалося в неї без часу на роздуми, та вона вирішила продовжити вже трохи обдумавши свої слова – директорко, я вважаю, що містер Малфой чудово підійде на цю роль. Це шанс для нього показати себе та наладити відносини між деякими студентами Слизерину та студентами інших факультетів.

    Всі студенти замовкли дивлячись кудись за спину Герміони. Вона нахмуривши брови від повного не розуміння ситуації, повернулася і прослідкувала за тим куди ж всі дивилися. А біля входу в вагон стояв Драко з застиглою на обличчі емоцією подиву.

     

    0 Коментарів