Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    “Кит лютував, спустошував і знищував країну”

    – Вітаю, новенька подруго! Я підготував вечірку спеціально для тебе! Можеш скуштувати святковий торт, а потім я проведу тобі екскурсію і ще…

    Дверцята відчинилися лише на кілька сантиметрів, як її схопили дві механічні руки і затягли всередину. Дівчина не встигла навіть пискнути, а біль від дотику до порізів засліпив усе навколо. Поки Кейсі приходила до тями, з неї встигли зняти рюкзак, посадити її за стіл, одягнути на голову святковий ковпак та простягнути дитячу виделку для торта. Яскраво жовтого кольору. Вона із завмиранням дивилася, як робот не знаходив собі місця. Схоже, до нього рідко приходили гості, бо кімната, м’яко кажучи, пережила ураган.

    – Можеш повільніше, будь ласка? – запитала медовоока, пробуючи частування. Торт, точніше його шматок, мав приємну яблучну соковитість і розчинявся в роті. Давно вона не куштувала щось настільки смачне.

    – Звісно… – Сонце покрутило головою, ховаючи промінчики, а потім різко їх випустило, але схоже так і не знайшло відповіді для себе.

    – Мене звати Кейсі, – Після дороги вона зголодніла, тому вся увага була звернена до тарілки.

    Сонце підійшло ближче, але мідноволоса не помітила цього. Він сканував стан людини і перевіряв наявність інформації в базі. Порівняв також папки батьків і дітей, які відвідували садок протягом п’яти років.

    – Я працюватиму замість тебе, коли діти спатимуть, – пасмо волосся дуже знайомо впало на обличчя, що тільки більше спантеличило аніматроніка.

    – Світло не можна вимикати! Тому ніякого сончасу не було вже кілька років! Це правило! – Він склав руки і відвернувся, ніби Кейсі сказала щось дурне.

    – Але це правда. Ще мені треба прибирати тут та вимикати тебе, Сонечко, поки буде сончас.

    – Вибач, але як ти мене назвала?

    Його більше це потурбувало, ніж власне вимкнення? Кейсі зам’ялася, може, вона сказала те, що не личить. Вона заплющила очі.

    – Вибач, я винна, не повинна була цього робити. Замріялася, напевно.

    Аніматронік дивився на індикатори емоцій. Дівчині було тривожно, незатишно і трохи страшно? Він спробував зробити те саме, що і з дітьми в таких ситуаціях – обійняти, але Кейсі скрикнула і виставила перед собою пластикову виделку.

    – Не чіпай мене, будь ласка, – тон змінився, рівень страху підвищився. Він точно робить щось не те, потрібно терміново виправити! Але все, що допомагало в таких випадках у тому чи іншому напрямку, стосувалося фізичного контакту.

    Дітям подобалися його теплі обійми. За бажанням він міг стати великою затишною грілкою. У програмі було безліч інших цікавих функцій, щоб зробити дітей щасливими. Хоча останнім часом висіли також файли, до яких у вихователя не було доступу.

    – Я більше не буду, вибач мене, – майже на колінах благав сонцеликий.

    – Чому стало так тихо? – натомість відповіла дівчина. І справді, весела пісенька, яка перебивала навіть власні думки, зникла. Існувала лише тиша між цими двома.

    – Не хвилюйся, перевіряють справність колонок і генераторів, щоб світло не вимкнулося. Усе добре.

    – А що трапиться, якщо світло вимкнути?

    Аніматронік затих. На мить здалося, що він розрядився і не зрушить з місця ще дуже довго. Кейсі дивилася на його одяг, знайомі кінцівки, обличчя з тією самою пронизливою посмішкою і веселими очима.

    – Тобі не сподобається, – коротко виклав аніматронік, після чого музика знову ввімкнулася на повну потужність. По тілу пробігли мурашки, сталося багато чого після її останнього відвідування саду.

    – Ти тепер моя помічниця і повинна знати все як свої двадцять пальців. Після зміни ми обов’язково повеселимося, а поки можеш відпочити тут.

    – Не тільки відпочити, мені сказали, що я тут же спатиму, – вона подумала, що зараз вихователь має бути дуже щасливим, бо не буде сам увесь цей час. Його ж реакція була дивною. Сонечко присіло і закрило долонями обличчя. Кейсі спостерігала за ним, боячись підійти. Він був непередбачуваний, немов бомба уповільненої дії.

    Робот же відчував. Навіть якщо це проти його програми, він відчував те, що люди називали страхом. Боявся нашкодити дівчині. Люди ж такі тендітні.

     

    0 Коментарів