Фанфіки українською мовою

    Сіролап як і раніше повів Вогнелапа на екскурсію рештою табору. Червонолап тим часом присів, потираючи голову. Плямолистка все ще доглядала за Круколапом у кублі, і не звертала уваги на новака.

        — Ем, прекрасний сьогодні вечір, Плямолистко, правда ж? — медикішка не звернула на нього ніякої уваги.

        — Правда ж? — наполягав Червонолап.

        — Відчепись від мене! Я ж сказала, не відволікати мене! — крикнула Плямолистка, розлючено махнувши хвостом. Червонолапа це застало зненацька.

        Вираз обличчя Плямолистки зразу змінився.

        — Вибач, я не хотіла. — промимрила вона щиро вибачливим голосом. Червонолап звичайно не міг на неї злитись.

        — Та що ти, це моя провина, я не повинен був відволікати тебе від твоєї роботи. — відповів новак церемоним голосом. Плямолистка нервово засміялася і ввічливо попросила його більше не відволікати її. Червонолапу не залишалось більше нічого окрім як піти геть із похиленими вухами.

        — Сьогодні має бути призначено нового воєводу, — Синьозірка раптово  оголосила із Високого Каменя. — Але спершу давайте подякуємо Зореклану за життя Рудохвоста. Сьогодні він зі своїми побратимами-вояками знаходиться серед зірок.

        Після хвилини тиші, вона продовжила:

        — А зараз я назву нового воєводу Громового Клану, — Червонолап відчув як весь Клан напружився, перш ніж Синьозірка вимовила своє рішення — Левосерд буде новим воєводою Громового Клану.

        Червонолап відчув як по його тілі розпливається майже садистське задоволення від того що Тигрокіготь упустив цей шанс, від того як він, не виказуючи розчарування, підійшов привітати нового воєводу, який прямо із під носа забрав у нього шанс на більшу владу.

        Та Синьозірка продовжила:

        — А тепер ми проведемо церемонію назовництва нового вояка.

        У цей ж момент в Червонолапа серце затріпотіло в грудях.

        — Червонолапе, вийди будь ласка на перед.

        Стримуючи хвилювання, Червонолап її послухався. Синьозірка розпочала нову промову.

        — Я, Синьозірка, провідниця Громового Клану, закликаю моїх предків-вояків зглянутися на цього новака. Він важко тренувався, щоб зрозуміти ваш вояцький правильник. Я ж відкриваю його вам тепер як вояка. Червонолапе, чи присягаєшся ти невідступно сповідувати вояцький правильник, захищати і обороняти Клан, навіть ціною власного життя?

        Червонолап розумів, що це зараз або ніколи, у нього не було ніяких причин відмовлятись від цього шансу.

        — Присягаю.

        — Тоді силою Зореклану, я нарікаю тебе вояцьким іменем: Червонолапе, віднині тебе знатимуть як Червонокігтя. Зореклан шанує твою хоробрість і силу, я ж запрошую тебе до Громового Клану як вояка.

        Синьозірка підійшла до нього, Червонокіготь схилив перед нею голову, і вона торкнулася до нього мордочкою. У відповідь новий вояк лизнув їй плече на знак поваги. Після Синьозірки, до нього підійшов Темносмуг. Колишні наставник і новак поноськались між собою неначе батько і син. Червонокіготь замітив що він із своїм наставником і справді зблизилися так як він раніше навіть не уявляв. В дитинстві йому розказували що його батько загинув як шляхетний вояк, після цього малий новак вважав що ніхто не зможе послужити йому заміною рідного батька.

        — Ти молодець малий, бажаю тобі успіху надалі. — прошепотів йому на вухо Темносмуг. Червонокіготь йому у відповідь просто посміхнувся.

        — Не забуваймо, що смерть Рудохвоста залишила його вірного новака, Порохолапа, без наставника. — продовжила Синьозірка повернувшись на Високий Камінь. — тож Темносмуже, тепер коли ти знову вільний, ти можеш послужити Порохолапові наставником і закінчити з ним навчання.

        Порохолап вийшов на перед і підійшов до Темносмуга. Новак покійного Рудохвоста і його новий наставник теж поноськалися перед тим як церемонію нарешті було закінчено.

        Синьозірка разом з Порохолапом та Дрібновухом лягли ночувати коло тіла Рудохвоста, Червонокіготь же став поряд з ними на мовчазне чатування, важливий ритуал для нових вояків. Задоволення до сих пір переповняло його. Сьогодні він нарешті став вояком, а також став свідком того як його Клан прийняв кицюню до своїх лав в якості нового новака. Червонокіготь до сих пір вважав що це було дуже низько для Громового Клану, але побачивши його перемогу над Довгохвостом, Червонокіготь також здобув надію що може із кицюнею в Клані, не все буде так і погано, хіба що він в скорий час змінить свій вибір і втече назад до своїх Двоногів.

     

    0 Коментарів