Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ж

    Двоє

    Захмарна межа манила до себе сотні мандрівників, викрадачів скарбів, торговців. Кожен шукав тут щось собі, хотів озолотитися, прославитися. Вночі це місце виглядало таким невідомим і страшним, що зустріти тут можна було лише сплячих хілічурлів та диких тварин, яким було все одно на дивні звуки. Зараз нічний спокій був порушений. По свіжій траві пробіг хтось і цим налякав мешканців. Монстри з переляку скочили на ноги, але нічого не знайшли. Лише здалеку щось схоже на «ya» і лягли назад. Цим порушником спокою виявилася Шень Хе. Дівчина важко дихала, а її завжди байдужий погляд змінився на занепокоєння. Напевно, це єдине, що можна очікувати від неї. Через червоні нитки їй було важко відчувати емоції і тільки сильні хоч трохи пробивалися крізь цей лід. Шень Хе тримала на руках свій скарб. Її руки тремтіли, а вени здулися.

    Цим скарбом виявилася Елань. Її сильне тіло, над яким так старанно працювала жінка, здавалося зараз таким слабким, що достатньо одного невірного руху і воно зламається. Лучниця ледве дихала. Шень Хе час від часу перевіряла дихання жінки, але щоразу грудна клітка Е лань піднімалася все рідше. Дівчина боялася, що вона не встигне, не зможе врятувати свою напарницю. Вони обидві закривавлені. Не ясно де чия кров, але слабкість у тілі світловолосої дає зрозуміти – їй теж потрібна допомога. Шень Хе звинувачувала себе так сильно, що червоні нитки не могли стримати цього, вона заплакала вперше за п’ятнадцять років. Рука Е лань відпустила її шию і повисла внизу, отже, часу не так багато. Світловолоса спробувала бігти, але пекучий біль охопив ліву ногу. Шень Хе через страждання продовжила тікати, залишаючи за собою червоні сліди. У неї була одна мета – врятувати дорогу їй людину, а інше не так важливо. Але дівчина похитнулася і мало не впала на Елань. Вона сіла на землю, щоб перепочити. Лучниця вже не розплющувала свої смарагдові очі, не дивилася на Шень Хе. І цей погляд був сповнений любов’ю. Уста, що потріскалися, не просили світловолосу залишити її і йти. Дівчина ще раз перевірила пульс, спробувала підвестися, але не змогла. Тоді вона усвідомила, що не впорається, не доставить до Лі Юе жінку, яка врятувала їй життя. І нитки, які роками тримали її емоції десь глибоко, під горами льоду – не впоралися. Сльози побігли по щоках дівчини, змішуючись із кров’ю та брудом. Краплі падали то на траву, то ледве живу Елань.

    — Пробач, — видавила з себе світловолоса, стискаючи руку лучниці. — Мені так шкода…

    Але ніхто не відповів. Шень Хе залишилася одна зі своїм горем і ранами, які хворіли так сильно, але не сильніше за серце дівчини. Світловолоса впала поряд з Елань. Вона дивилася на зірки, а потім на жінку біля неї. Здається, вже ніхто не порушить нічний спокій, але помах крил підняв стільки шуму та пилу. Дівчина з останніх сил розплющила очі і побачила Хранительку хмар.

    — Дитя моє, — пролунав лагідний голос, як у її матері. Адепт навис над дівчиною. Її очі наповнились смутком. — Відпочивай, завтра буде новий день…

    А далі темрява і не чути голосів і світла немає, а лише темрява, але болю немає і страху немає. 

     

    0 Коментарів