Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал

    Весна, сьома ранку.

     

    “Микола. Ми-ко-ла. Чому не Ко-ми-ла? Чи може ла-ко-Ми буде звучати краще? Взагалі то це ім’я має багато сенсів. “Ми” і “Кола”, що то може значити? Ми – Кока-кола? Невже я є постійною рекламою бренду солодкої води? Чи десь капає грошенят мені за це? Ми-ко-ла… Чи Ми-ла-ко? Наче “молоко”. Це теж має сенс, на мою думку…”

     

    Мабуть Ви вже роздумуєте над сенсом цього неймовірного ім’я, або у Вас майорить думка “Що це за маячня?”. Таке саме питання зависло в голові жінки, що перевіряла цей лист у прийомній філологічного університету. Абітурієнт Микола вирішив, що саме цей лист допоможе йому вступити до університету і мабуть програв у цій запеклій битві. Жінка недочитавши перекреслила текст Миколи і відклала подалі від себе.

     

    Микола ж у той самий час прогулювався Одесою з посмішкою на губах. Десь знайшовши собі пляшечку кави, йому посміхалися у відповідь Потьомкінські сходи.

     

    Можливо ви уявили Миколу неотесаним бовдуром, який схож на фріка і мабуть десь під великою шляпою минулих років ховає ерокез. Але прошу Вас залишити всі ці надії, бо виглядає він як звичайний парубок вісімнадцяти років, його приємна зачіска ні краплі не нагадує ерокез. А темне пальто, і гарна сорочка з краваткою та класичними штанцями, під ним роблять його ледве не головним директором модного дому десь в Парижі.

     

    Але то просто наш Микола, блакитними очами радісно виглядає до кого б прикапатись. Через тиждень його приймуть в університет, а він тут і друзів не має, треба якось вирішувати цю проблему. Ви можливо усміхнулися на цьому моменті. Мовляв, який університет, з таким-то вступним листом?

     

    Що ж можливо ви маєте рацію, лист до філологічного університету в Києві наврядчи задовольнить адміністрацію, можливо це засмутить батьків Миколи. Але Микола листа написав і тут вже нічого не вдієш, він зробив все що міг, щоб попасти до університету куди батьки так прагнули віддати хлопця.

     

    А от лист до літературного університету в Одесі, з правильно розписаний резюме і вкладеними нагородами з олімпіад та послужним списком, скоріш за все не задовольнить батьків, але задовольнить адміністрацію.

     

    0 Коментарів