Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал

    Ранок розпочинається не з кави.

     

    Тарнера перевернула на хлопця нектарний відвар, а він з неприязню зрозумів, що даремно учора мив голову. Ця пикси ще і посміла посміятися з його уранішнього лиця, вимазане в цій солодко-липкій рідоті.

     

    Протерши очі, він глянув на календар.

     

    Вже пройшли два роки, як він втік від батьків. Вони досить люблять, а батько-грифон що занадто опікає. Занадто. Хлопця буквально не випускали далі за двадцять метрів від гнізда. І ці двадцять метрів відвоювала мама. Ця людина змогла сподобаться грифонові настільки, що він готовий робити деякі виключення. Люкс і тенебріс. Дивовижне поєднання, враховуючи те, що батько-тенебріс, був диким. Він не полягав в якійсь зграї і не жив в оточенні інших монстрів. Але він піклувався про них. Навіть дозволив своєму синові навчитися літати, хоча той міг поранитися, після чого б, наврядчи вийшов за межі гнізда… Мати травниця навчила що можна змішувати, що пити, а що мастити. Сеспед, папа, до 16 ліття взагалі відмовлявся показувати як і з чого робити гніздо, чи, хоча б норку.

    Дозвол гуляти Павло отримав тільки у 6. Але! Або ж з батьками, або ж з друзями мати, кентаврами. Поки мати з татом не бачили, шатен випросил у її друзів урок з полювання. Він навчався користуватися кігтями і кусатися. Битися з чудовиськами його не навчили, бо була велика загроза поранитися. Тому ж, зараз він не вміє боротися, тільки оборонятися і полювати.

    Він досі пам’ятає, як уперше приніс татку мертву ризу(червона ящерка з панцерем). Він був такий гордий, що навіть забув обуритися, що він міг якось вполювати. Чотири дні ходив з розпущеним хвостом і вспушиними пір’ями.

    Потім, у 10 років, мати навчила його готувати, а також подарувала енциклопедії. Одна з ботаніки, що дозволяє розуміти, де отруйне, де с’їсне, а де для ліків. Там навіть написано у якій місцевості воно росте! А також є незвичайні рослини, на образі “ліхтарних очей”, або “шорстянні ріпки”.

    Друга була о істотах. Мірси, піксі, грифони, церниси, гарпії, комаїди, гумохи, та інше. Тут теж було повне досьє на кожного, з картинками. Їхні слабкості, що люблять, що ненавидять, а також… Кхм, особливості залицяння. Але це мати наказала не читати.

    А коли це зупиняло Павло?

    У кінці було дуже научне пояснення розмноження, тому хлопчисько майже нічого не зрозумів. Як сумно…

    .

    .

    .

    У перше, хлопцю “пощастилося” влипнути у бійку у 17 років. Це був дикий слизистий цернис (виглядає як великий шерстяний комок, з виглядаючими кігтистими сірими лапами і широким хвостом). Шатен встиг у останній момент відстрибнути у сторону. Він отримав довгий рваний поріз на ребрах. Мабуть, буде шрам. Це було тоді, коли він відбіжав від друзів мати. Після цього, крилатик цапнув церниса за його спину, примушуючи його рефлекси відреагувати, довірливо відчіняя частину живота. Павло у той самий момент, майже не впавши спотикаясь об свою ж лапку, ненароком, але по плану, протикає живіт ворожини, майже садясь на шпагат, на ліву ногу. Радісна напів- людина, вставай з карикатури шпагата, бере за хвіст монстра і тащить у сторону гнізда.

     

    Але не довго музика грала, не довго жиї рибу їли.

    Саспед не зацінив бойового раніння, гарненько так цькурнувши друга дружини.

    Після цього, трапилося те, що більше за усе ненавиділ Павло. Його знову не випускали з гнізда. Він навіть не виходив далі половини ліса, бо друга темніша, тому тільки на цій, і тільки з кимось.

    Після місяця цього оточення, він не витримав. Йому забридло те, що він тупо сидіть у гнізді, їсть, спить та їсть! Це, взагалі, посягання на його волю, яка є, і особистий простір! А він-особистість! Так-так!

    Тому дочікавшись коли батьки кудись вийдуть разом, шатен зібрав речі у кармани-рукава, взлетів і просто прямував до горизонту.

     

    Перед ним з’явилося віконце, а час навколо, начебто, зупинилися.

    *Ви точно хочете піти з місця “дім: початок”? 

    Це дійство змінить сюжетну лінію.*

    *Так. *Ні. 

    Під таблицею були сірі непрацюючі кнопки.

     

    • Flirt
    • Fight
    • Merci
    • Act

     

    Хлопець майже не грохнувся. Але, він повис у повітрі, навіть не працюючи крилами. Трохи поміркував, він натиснув на •Так.

    Не бери у голову- потім звикнеш, згадав хлопчисько слова матінки. У цей раз, прийшлося аткивніше дригати крилами, бо, ще трохи, і впав би лицем у дерево. Поміркує о цім пізніше. У нього не так багато часу. А це, можливо, галюцинація.

    Летів він до того, як крила не почали неміти. Павло був десь, за 57 кілометрів від гнізда. Крила майже горіли. Вони не звикли до великих дистанцій.

    Проходивши по цій частині степу, він дійшов до гори. У діло включився старий-добрий копач. Його нижні лапки мали дуже міцні кігті, що майже створенні для ломання каміння.

    Павло почав “будування” норки. Опом’ятавшись, він зрозумів, що у п’яте докопався до джерела. Причому, на п’ятий раз, це було темряве джерело. У ньому росли тезу і мікриси. З перших можна зробити ліки для тенебріс, проти світлового удара. З других можна зробити мазі для порталу кіріс! Так було написано у енциклопедії, під істотою “маньеса”! Для цього треба ще трохи інших трав на це. Тільки шкода, що у нього є усього один рецепт для одного портала…

    Хоча—. Йому ще треба усвідомитись у світі, до того, як він піде у інший вимір.

    Павло вирішив де буде його гніздо. Він вирив крутий тунель на верх, під кінець завернувши на ліво, зробив округлу кімнатку, де може поміститися три таких як він. Ну, або ж він та грифон… Кхм. Вирішив, що сьогодні він вже нічого робити не буде, а тим паче гніздо, шатен умостився і, розправив крила, ліг. Його лапки теж вже оніміли та болять. У тунельчик може залісти або хтось з крилами, або хтось плазкий, і то, якщо побачить його, бо зроблен він у самій темній частині.

    Полу-грифон трохи захопився. Сам він з дитинства любив копати, не дивлячись на те, що вважався статтю “слабкою”. Він як умбра, має бути нормального зросту, середнього забарвлення і не мати неприязні ні до тенебріс, ні до лукс. І ніби все так… Зростання 178, вага 67кг, шатен з блідою шкірою, як у мами, крила, кігті на ногах як у батька, стопи трохи щільніше і міцніше чим інша шкіра, але ось тільки… Як людина, він досить високий, а як всеїдний монстр… Він буквально карлик. Навіть медузи( полу невидимі істоти, які мають рота не тільки на обличчі, а й на животі. Мають щупальця під рукавами, які теж частина тіла. Мають хвіст, схожий на русалій) вище його! Вони мінімум 240! Уф.

     

    Павло часто почуває себе в пастці, коли перед ним стоїть той же кентавр, але це почуття тут же змінюється самозбереженням, примушуючи розпушити пір’я, напружити кігті і виставити на показ ікла. У усіх дітей є така звичка, коли вони не уміють битися, навіть з комахоїдними!

     

    Мати часто розповідала про економіку. Хтось щось продає, а за те отримує гроші.

     

    Усі істоти мають звичку хворіти, тому до Павло прийшла ідея. Він буде продавати ліки, які сам робить! Для цього необхідно усього трави, дерево для мисок і кришок, а також камінь для перетерання. Саме важке це знайти, але є і ліки, які робляться з трав, які легко знайти!

     

    У Павло на завтра багато справ.

     

    0 Коментарів