Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал

    Опис:
    На допиті:
    – Гроза Олег Степанович. 32 роки. Народився в місті Київ. Проживаю в в місті Києві. Працюю під прикриттям. Завдання: спостерігати за небезпечним вбивцею за всі часи в Україні. Приємно познайомитись знову.
    – Змій Мстислав Антонович. 29 років. Живу в Києві, народився у Львові. Працюю вчителем в одній київській школі. І я… Нікого не вбивав!

    Співпадіння з реальними людьми випадкове.

    __________________________________________________________
    Олег прокинувся о 8 ранку і поспіхом одягався у звичайні джинси й худі. Він йшов до школи. Так тридцятидворічний чолов’яга і до школи. Не на збори, а для того, щоб спостерігати за небезпечним вбивцею – своїм вчителем. Олег виглядав як школяр, молоде і миле обличчя, ані волосини на бороді, зачіска їжачком – те, що треба, а ще низький зріст в 160 см. Та й голос не був грубим. Все що описує школяра.

    Гроза не хотів цього, але керівництво направило його сюди, з погрозою звільнення. Зарплата і так невеличка, а звільнення це взагалі погано.

    Сьогодні – 5 листопада, п’ятниця. Він приєднався до інших учнів і в перший же день у нього було 2 математики підряд останніми парами. Все проходило звичайно.

    “Хм, а цей Мстислав непогано пояснює, та і я відчуваю що це не його рук всі ті вбивства, а моя інтуїція не підводить.” – думав Олег, чекаючи автобус, який досі не приїхав.

    – Олег? А ти чого ще тут? – тут надійшов він – Змій Мстислав Антонович.

    – Чекаю автобус, пане. Але щось по графіку він запізнюється на 30 хвилин. – Олег, глянув в екран телефону на годину.

    – Мені здається, що його не буде сьогодні.

    – Та як? Кожен день ж їздить, а тут на тобі – ні? – Олег був стривожений, адже щоб дійти пішки до квартири, яку йому зняли, потрібно аж дві години. А його службову машину конфіскували.

    Неочікувано перед ними спинилась машина, а звідти вийшов чоловік, років так 36.
    – Ку-ку!

    – Привіт, Рональде. – привітався Мстислав.

    – Привіт, Мстиславчику! – він підійшов, потиснув руку Змію.

    Олег в цей час глянув на годину, а вже 40 хвилин немає автобуса.

    – Оля! Я тебе розчарую! – неочікувано Рональд підійшов до Грози й поклав руку на голову, розкуйовдивши зачіску.

    – Агов! Та що ти робиш! Рон! – Олег відійшов від того якомога далі.
    – Твій автобус не приїде, якраз їду на місце розслідування.

    – Як то не приїде?

    – Перекинувся.

    – Всі там хоча б цілі? – стривожено глянув Олег на поліцейського.

    – Так. Не хвилюйся.

    – А звідки..? – Мстислав хотів запитати, але його перебили.

    – Звідки я знаю Олега? Звідти, що я приймав в розслідуванні вбивства його матері. Власний чоловік, вбив свою дружину на очах свого сина. Ще б тут не знати Ольку.

    – Я думаю тобі пора, Рональде… – сказав Мстислав, дивлячись на сумне обличчя Олега.

    – А яка година?

    -18:45. – відповів Гроза.

    – Ой-йой! – Рон різко побіг до машини. – Па-па, па-па, ще зустрінемося!

    Двоє на зупинці провели поглядами машину поліції.

    – Я тепер розумію, чому ти перевівся… – неочікувано заговорив учитель, поклавши на плече “юнака” тяжку долоню.

    – Я б не хотів обговорювати цю тему. – Олег зітхнув. – Мені пора. Ще довго до квартири йти пішки.

    Мстислав взяв його попід руку.

    – Зачекай-но, я візьму документи, ось
    ключі. Он та машина на куті. Сідай і чекай мене, я тебе підвезу. – він вручив своєму учню ключі від БМВ, а сам пішов в кабінет, забрати якісь документи.

    Олег був здивований. В перший же день знайомства, цей “вбивця” довірив йому ключі від дорогущої машини й сказав що підвезе. А що ж робити, він пішов до машини та сів на переднє сидіння, а поки чекає, то вирішив переглянути чи немає нічого цікавого в бардачку. Але знайшов там тільки документи на машину, права і ще закритого листа. Ця невідомість манила його, та Гроза поставив все на місце, сів зручніше і взявся переглядати Pinterest. Та щось не довго це тривало і він заснув.

    Через десять хвилин повернувся й Змій. Він сів в машину, а побачивши сплячого хлопця, з посмішкою зітхнув, завів машину і зрушив з місця. Його пасажир так міцно спав, що навіть не чув як його кликали. Мстислав подумав:”Завтра субота, думаю, я б міг прихистити хлопця на ніч, а завтра вже відвезу його додому.”

    Приїхавши під під’їзд, Мстислав вийшов з машини, взяв хлопця на руки, підхопив його портфель й закрив машину. Двері в його під’їзд були як завжди відкриті й він без проблем зайшов всередину, потім в ліфт і на п’ятому поверсі у свою квартиру. Було трохи тяжко це все реалізувати, але Змій впорався і поклав хлопця на своє ліжко і накрив ковдрою. Закривши двері, і поставивши чайник, Мстислав сів в м’яке кріселко і розслабився.

    Цей день видався насиченим, цілий день на ногах. На годиннику 21:05, а отже потрібно було перевіряти зошити. А завтра буде потрібно відвезти хлопця додому і зайнятись прибиранням у квартирі.

    Гарячий чай і купа зошитів – сьогоднішня ніч буде довгою.

     

    0 Коментарів