Header Image

    Життя увійшло у спокійне русло. Директор поки що мовчав про своє рішення щодо перерозподілу, а може взагалі забув про нього. Пуффендуйці після кількох невдалих спроб відмовилися з нею контактувати, що не могло не тішити Енджі. Наближався Святковий бал, і єдиними її турботами найближчим часом залишилися танець із Драко та сукня. якщо з останнім дівчина могла впоратися, вдаючись до трансфігурації, яку за допомогою старанності та практики вона опанувала на базовому рівні, то з першим пунктом явно намічалася проблема і дуже непроста .
    За тиждень до балу Енджі перехопила Драко наприкінці одного із занять і повела за ріг, коли всі учні втекли.
    – Що тобі, Браун? — нетерпляче спитав слизеринець.
    — Драко, приходь сьогодні о восьмій вечора до покинутої зали на четвертому поверсі, це важливо, — серйозно промовила дівчина і вислизнула.

    Перетягнувши в цей зал з Виручай-кімнати кілька музичних інструментів і очистивши заклинання приміщення від пилу, Енджі залишалося лише чекати свого партнера. З’явившись о восьмій, Мелфой скептично окинув кімнату поглядом, з подивом помітивши обладнання.
    — І навіщо ти мене сюди притягла? — трохи глузливо спитав він. — Гормони зіграли? Я лише на танці погодився.
    Дівчина закотила очі.
    – Ти добре танцюєш? – допитливо дивилася йому в очі Енджі.
    — Зазвичай, як і будь-який чистокровний. нас цьому з дитинства вчать, як і етикету та багато іншого.
    «Сподіваюся, тебе лише етикету погано вчили».
    — Справа в тому, що, — пуф-ендуйка запнулась і приречено зітхнула. – Я ніколи не танцювала вальс. І я пропустила уроки танців через травму.
    Слизеринець хмикнув.
    «Напевно, думаєш про те, що не дивно, що бруднокровка залишилася без виховання. Що ж, у такому разі тобою легко керувати».— Драко, — тихо покликала дівчина, глянувши на нього тьмяними очима. – Ти мене навчиш? Утремо ніс усім іншим, нехай скажуть, що ми танцюємо найкраще.
    Хлопець без своїх звичайних суперечок кивнув і підійшов до дівчини ближче. прийнявши цей знак уваги за згоду, Енджі наклала чари на інструменти, і ті тихо заграли якийсь вальс, почутий нею давним-давно по телевізору.
    – Візьми мене за руку, іншу руку на моє плече, – здавлено й тихо командував Драко. Коли слизеринець поклав руку на її талію, його пальці злегка здригнулися.
    – Уяви на підлозі квадрат, ти маєш ходити по чотирьох точках – його кутах, потім міняємо руки, ще раз проходимо квадрат. і я тебе піднімаю, ясно?
    – Не дуже, – зізналася Енджі.
    — Просто розслабся і йди за моїми рухами, — він почав робити перші кроки, тягнучи за собою пуффендуйку, як баласт.
    – Ти не чуєш ритму! Раз, два, три… Раз, два, три… Чорт! перестань намагатися мене вести, — несподівано засміявся Драко, приклав більше сили, притримуючи партнерку і змушуючи вторити йому.
    Через пару десятків приглушених стогонів і вибачень від Енджі за віддавлені ноги вони закінчили, прозаймавшись кілька годин.
    Наступне питання, навіщо вам знадобився цей бар’єр?
    — Багато пуффендуйців надто нав’язливі після моєї перемоги.
    — І що ж у цьому поганого? — на мить на обличчі зільєвара промайнула усмішка.
    — Може, їм легко змінити ставлення до людини, мені — ні. До того ж, це як із зрадою. Зрадив один раз — зрадить і другий. Я не можу бути впевнена, що якщо провалю друге випробування, то вони залишаться так само прихильні. Я б поважала їх більше, якби вони продовжували поводитися, як раніше. Жодної вірності принципам, — з презирством промовила дівчина. Снейп лише кивнув.
    Наступного разу будьте ласкаві знімати бар’єр, перш ніж я на нього натраплю, Браун. І останнє, — зільєвар подався вперед і пильно вдивився в її обличчя.
    — Коли я вчив вас заклинанню, що створює димову завісу, то не розраховував, що ви використовуватимете копії.
    — Це були фантоми, — завела вже знайому пісню пуффендуйка.— Браун, якщо ви будете брехати, то свої здогадки я понесу одразу до директора, а не до вас! — гаркнув зельєвар і навис над дівчиною, безцеремонно вторгаючись у її особистий простір.
    — Не забувайте, це я вас ніс через усю арену, я накривав вас мантією… — Енджі спалахнула, не знаючи, куди подіти очі, щоб не дивитися в обличчя Снейпа. — І мушу зауважити, що для фантомів руки різати не обов’язково!
    Дівчина нервово проковтнула.
    «Попалася, — засмучено подумала вона. — Немає сенсу вже вигороджуватись»
    — Ви це збережете в секреті? – прошепотіла Енджі.
    — Те, що чотирнадцятирічна дівчина з Пуффендуя не гидує вельми темною магією? – Уточнив Жах Підземелій.
    – Так, сер, – опустила голову вона. – Саме це.
    — Браун, — спокійно звернувся до неї зільєвар. — Мені постійно кричати на вас і загрожувати, щоб ви мені говорили правду?
    Енджі негативно похитала головою.
    — Тоді припиніть цей цирк. Я не говоритиму директорові про вас, а ви замість цього мені не брешіть.
    Дівчина кивнула.
    — Ви надто необережні й юні, почніть думати заздалегідь, — сказав Снейп і махнув рукою у бік виходу. — Повертайтеся до своєї вітальні.
    — Чому ви про мене дбаєте? — вражено прошепотіла Енджі, розуміючи, що подібна поведінка для Снейпа принаймні нетипова. – Ви так тільки до мене ставитеся, сер.
    -Не вашого розуму справа, Браун, — його тон ніби окотив пуффендуйку вухою крижаної води. — Забирайтеся вже з кабінету і дайте мені спокій!
    ******
    — З тобою ще працювати і працювати, — широко посміхався Драко, пригладжуючи біляве волосся. — Добре, що в нас ще шість днів лишилося. Поводься смирно, щоб жодного відпрацювання, до мозолів будеш тренуватися зі мною, не вистачало ще зганьбитися через тебе.
    Говорив їдкі слова, а губи щиро посміхалися і в очах танцювали вогники, роблячи його справді гарним.
    “Чи був ти таким у книгах, — вразилася дівчина, дивлячись на задерикуватого хлопця. — Чи в тебе просто не було таких моментів?”
    В останній день їхній вилазок у покинуту залу Мелфой нарешті зійшов до похвали.
    — Ти танцюєш майже як напівкровка, — зауважив Драко. Як тільки вони виходили назовні, залишаючи позаду музику і веселощі, то обличчя хлопця знову набувало зневажливого виразу, але тут він здавався справжнім. Тут, де його ніхто не бачив, окрім Енджі.
    — Ще трохи й не ховатимешся в моїй тіні під час танцю.
    — Павич, — засміялася Енджі. Хлопець лише засмикнув бровами і закрутив її знову під майже рідну музику. Подібні діалоги стали в порядку речей за останні дні, поряд з ровесником, який не бажає подряпати їй обличчя, пуффендуйка почувала себе спокійно і безтурботно. їй хотілося посміхатися й жартувати, поряд із Драко не доводилося зважувати кожне слово та постійно тримати бар’єри від легіліменції. Поряд з ним і Енджі майже забула про свої маски, поводилася природно.
    — Не смій збиватися завтра, якщо пісня і буде іншою, то ритм майже той самий, зрозуміло? – Наставляв слизеринець, забавно хитаючи вказівним пальцем. — У крайньому разі, розслабся, і я вже якось своєю харизмою витягну це убожество на прийнятний рівень.
    — Безперечно, містере Мелфой, — абсолютно серйозно заявила пуффендуйка і зробила глибокий реверанс, але, не витримавши й десяти секунд, подавилася сміхом і сіла на підлогу, обхопивши руками живіт. а разом з нею засміявся і сам Мелфой.
    — Драко, чому ти не завжди такий? — дівчина скидала з очей сльози, що навернулися, від безперервного реготу.
    — Нічого ти не знаєш, — з жалем і затаєним болем промовив Драко. — Я зобов’язаний жити як спадкоємець стародавнього роду — спілкуватися з потрібними людьми, шанувати чистоту крові, дотримуватися етикету. Ти коли-небудь бачила чистокровного лорда, який у приступі сміху захлинався гарбузовим соком, що потім ллється з носа? — Енджі могла лише похитати головою, усвідомивши якусь дурість зморозила. — У мене є обов’язки перед родом та сім’єю. от я й не можу поводитися, як якийсь безтурботний грифіндорець.
    “І ти їм заздриш”.
    — Нічого страшного, — усміхнулася дівчина. — Я не чистокровна, щоб засуджувати тебе за безтурботну поведінку, і не маглонароджений сноб, який тебе ненавидить за твої погляди на маглів. Зі мною ти можеш бути чесним. Я теж вважаю, що напівкровки та чистокровні краще.
    Очі Драко розширилися у зневірі.
    – Ти серйозно?
    – Звичайно, – кивнула вона. — Чистокровні мають підтримку роду, більший потенційний запас енергії та магії. Іноді розбавляти кров напівкровками або маглонародженими це непогано, але якщо всі чистокровні поголовно почнуть одружуватися на маглах, сквибах і бруднокровках, то справжня магія виродиться просто. якось так, — зненацька зніяковіла від своєї лекції дівчина, помітивши, як заворожено на неї дивиться слизеринець. Він струснув головою, намагаючись зняти ману, і куточки його губ смикнулися вгору.
    Радий, що серед бруднокровок існують розумні екземпляри.
    — Ну що ви, містере Мелфой, — жартівливо продовжила пуффендуйка. — Це ваш вплив має такий сприятливий ефект на мою скромну персону.
    Енджі махнула паличкою, припиняючи переливчасті звуки інструментів.
    – Було страшно? — у незвичній тиші поцікавився Мелфой.
    – Коли?
    — На арені з драконом, — хлопець розглядав свої руки, немов бачив їх уперше. — Коли тебе обпалило вогнем, я злякався. Думав, ти помреш.
    – Я теж так думала, – зізналася пуффендуйка, відкинувши голову. — Я думала, що розплавлюсь і розтікнуся під цим каменем на радість пуффендуйцям, які відразу запропонували б на заміну свого коханого Діггорі.
    — Наскільки це болить? Як Круціо чи що?
    – Я не знаю дії Круціо, не відчувала на своїй шкурі. Але думаю, що це ближче до здирання шкіри з живої людини. Єдине, що я витягла з випробування те, що біль багатогранна. Кожен новий біль здається тобі сильнішим, ніж попередній тому, що той уже пройшов, а цей зараз пропалює тебе зсередини, — дівчина здригнулася від спогадів. — Сподіваюся, ти ніколи не відчуєш страху смерті. Неважливо, що рана була не смертельною, жах виявився цілком відчутним, – стомлено сказала Енджі і придушила позіхання, що рветься назовні останні пару годин. – Інструменти приберу після балу. Ми спізнилися, сподіваюся, не потрапимо Філчу. Якщо ти не заперечуєш, я трохи почаклую.
    Енджі наклала на них чари невидимості.
    -Не мантія-невидимка, звичайно, але на п’ятнадцять хвилин зійде. Втім, Дамблдора не обдурить, та й деканів теж, але від Філча ми врятовані, — пояснила вона.
    – Я тебе не бачу, – невдоволено пролунав голос збоку.
    – Я тебе теж, – збрехала Енджі.
    «Менше знаєш, міцніше спиш, мій друже».
    – Ти не рухалася з місця? — дивним голосом спитав хлопець.
    – Ні.
    Дівчина повільно спостерігала, як рука Драко тягнеться до неї і хапає за край рукава, а потім переходить на долоню та міцно стискає.
    “Холодна”.
    — Не хочу на тебе налетіти, такий шум піднімемо, що всі втечуть, — пояснив Драко рівним голосом.
    – Логічно, – підтвердила Енджі і з стиснутим серцем помітила, як щасливо заблищали очі хлопця, і швидкоплинна боязка посмішка торкнулася його тонких губ.
    Щільно закривши за собою зал, підлітки попрямували до підземелля і, нікого не зустрівши, розлучилися на роздоріжжі. Повільно крокуючи в напівтемряві, Енджі думала лише про одне.
    «Після балу не можна залишатися наодинці з Драко»
    Вночі Енджі від хвилювання дуже довго не могла заснути, і, заснувши під ранок, просто проспала до полудня, ніхто з однокурсниць турбувати її сон зі шкідливості не став, сподіваючись, що чемпіонку покарають, а краще взагалі заборонять їй відвідувати бал. Але на це заплющили очі.
    Розплющивши очі, пуффендуйка перевірила час і застогнала від досади — часу катастрофічно не вистачало. Зібравшись поспіхом, дівчина одразу побігла до мадам Помфрі з проханням допомогти — приховати шрами будь-яким можливим способом. Як і будь-якій дівчині, Енджі хотілося зачаровувати, а не лякати молодих людей своїм виглядом. І не лише молодих. Медсестра від серця відірвала останній флакончик із отруйно-зеленим зіллям із особистого запасу та вручила дівчинці. Зілля миттєво приховувало всі шрами, одного ковтка вистачало на дію протягом сорока восьми годин. Більше у медсестри Хогвартсу цього зілля не було, але, дізнавшись назву, Енджі спритно знайшла рецепт у шкільній бібліотеці в довіднику «Базові зілля» і здивувалася простоті приготування. Інгредієнти, звичайно, не найпоширеніші, але в Забороненому Лісі і не те знайдеться.
    “Не дивно, що багато чарівників виглядають надзвичайно, чого тільки варте блискуче волосся Люціуса Малфоя, теж напевно чимось особливим їх обробляє”
    Потім пообідавши у Великій Залі, Енджі кинулася у Виручай-кімнату, де готувала своє вбрання до Святкового балу. задовольнившись своїм виглядом, вона як останній штрих одягла туфлі в тон сукні і свій улюблений кулон, нанесла косметичні чари, що змушують шкіру сяяти зсередини, і випила зілля від шрамів.Дівчина вдяглася в насичено-зелене довге плаття, що струмує, на одне плече з драпіруванням на грудях і встала перед дзеркалом. За допомогою магії Енджі спорудила собі зачіску — завила волосся, частково збираючи його на потилиці, залишивши пару пасок з обох боків.
    «Я виглядаю на всі шістнадцять», — гордо подумала пуффендуйка і вирушила у бік Великої Зали, де вже все підготували для балу.
    Спускаючись сходами, пуффендуйка очима шукала Драко, який обіцяв перебувати в цьому самому місці, чекаючи на неї. Серед різномастного натовпу учнів, дівчина все-таки виявила біляву маківку слизеринца і поспішила до нього. Мелфой був одягнений з голочки, витончена чорна оксамитова мантія виділялася серед різнокольорових тканин, у яких одягнулися майже всі учні. А високий комір надавав йому статності, відразу зрозуміло, що Драко з стародавнього роду, що не бідує. Слизеринець окинув її холодним поглядом і подав руку під подив усіх оточуючих.
    «Не дарма ми приховували, з ким підемо, — хихикнула про себе Енджі. — Хоч фурор зробимо».
    — Ти чудово виглядаєш, — ледь чутно прошепотів Драко, говорячи це для неї, а не для публіки. — Сукня тобі йде.
    Коли через десять хвилин майже всі чемпіони зібралися, Макґонеґел покликала учасників Турніру та повела їх до зали. Йшли переможці з партнерами парами, і в кожного вимальовувалася своя хода. Флер із когтевранцем виглядали витончено, кожен їхній рух був вигостреним. Парваті мало не тягла Гаррі. Крам грубо крокував, як солдафон, а Герміона надто сильно була збентежена, іноді забувала і сутулилася. Енджі ж з Драко йшли поважно і статично, випромінюючи впевненість і зверхність.
    «Деякі речі не змінюються”,- хмикнула пуффендуйка, помітивши, що Гаррі все ж таки в парі з Патіл. Окинувши натовп, що плескав, зацікавленим поглядом, дівчина помітила, що Седрік, навіть не будучи переможцем, вже охомутав Чжоу, шепочучи на вухо своїй партнерці якісь веселості, від чого остання тихо посміювалася. “- Поттер, ти повинен звинувачувати у всьому свою повільність. можеш попрощатися з поцілунками від китаянки на п’ятому курсі, Седрік не помре».
    Тримаючи руку на згині ліктя слизеринця, Енджі ловила на собі здивовані погляди. близнюки Візлі пропустили чудовий шанс підзаробити, варто було влаштувати ставки на те, чия пара більше здивує громадськість — її чи Крама. Хоча слава професійного гравця в квідич, безумовно, вигравала у Драко.
    Повечерявши директор розчистив простір для танців, і чемпіони поспішили пройти в середину зали. Зайнявши позицію, Енджі приготувалася до найгіршого. Дівчина вважала, що як тільки заграє музика, вона спіткнеться на рівному місці і впаде в ноги Мелфою, викликавши глузування. Або віддавить ноги слизерицю, і той шипітиме на неї, перевищуючи гучністю Сонорус. Безліч непристойних варіантів роїлося в її голові, поки Драко не нахилився і не обдав її вухо теплим подихом:
    — Розслабь плечі, зробимо все чудово, — заспокоював він.
    — Пам’ятай, я завжди все виправлю, будь-яку твою помилку визнають за витонченість, тільки не втягуй голову в плечі і не будь колодою. Рухи плавні. Уяви, що ми як завжди тренуємось.
    Енджі повільно кивнула, і заграла музика. майже не слухаючи мелодії, вона подалася слідом за Малфоєм, щоб слідувати його рухам,
    – музика виявилася необов’язковою. Руки Драко міцно, але обережно стиснули її талію, і ось хлопець підняв дівчину над собою.
    «Вище, ніж зазвичай», — краєм свідомості відзначила вона, від цієї висоти трохи захопило дух, і щаслива посмішка сама собою розповзалася безтурботним обличчям. До них почали приєднуватися інші пари, а Драко та Енджі все так само самовіддано кружляли. Лише коли Мелфой зупинився, дівчина прийшла до тями і помітила, що заграв уже інший вальс.

     

    0 Коментарів