Header Image

    Нещодавно Енджі чула крик Флер. Буквально за кілька хвилин пуффендуйка натрапила на знерухомлене тіло красуні. Уся впевненість випарувалася з миловидного обличчя шармбатонки. Учасниця Гоґвортсу лише рушила далі, долаючи поворот за поворотом. Тільки їй здалося, що боятися нема чого, як ззаду пролунав хрускіт гілок. Замість того, щоб обертатись на звук, дівчина кинулася на землю так швидко, ніби все життя провела на військовій базі. Заклинання просвистіло над її головою. Пуффендуйка перекотилася на спину і, схопившись, випустила в Крама заклинання.
    – Ступефай!
    Хлопець був приголомшений, почуття безпеки повернулося до Енджі.
    “Тепер вже точно найстрашніше позаду”.
    Дівчина продовжила шлях. чортові соплохвости висмоктували з неї всі соки, і коли вона майже знесиліла, то виявила за поворотом Поттера.
    Вилаявшись, пуффендуйка і розгорнулася в пошуках іншого шляху. Треба було знайти шлях раніше за нього. Побачивши найближчу розвилку, вона пірнула праворуч і, пройшовши з кілька десятків метрів, натрапила на величезне чудовисько. Вона не одразу зрозуміла, що це за істота. Не розуміла рівно кілька секунд, поки гігантські жвали не встромилися в ліву руку. Відбившись від павука парою потужних заклинань, пуффендуйка спорудила міцну довгу пов’язку з рослин і перетиснула біля основи руку на кшталт джгута.
    — На півгодини зійде. Скоро вже все скінчиться.
    Вже через пару поворотів вона виявила себе за кілька десятків метрів від кубка. Стрімголов Енджі кинулася до нього, але не помітила корч і, спіткнувшись, розпласталася на землі, впавши на поранену руку.
    – Що за покарання! — кривлячись від болю, пробурчала чемпіонка і спробувала підвестися з прохолодної землі.
    На підтвердження її слів поруч з’явився Поттер. З панікою той рвонувся до кубка, Енджі вигукнула:Стій, твою матір, Поттер! Ні! — але грифіндорець не встиг дослухати її вигуку і, схопивши кубок турніру за ручку, зник із блаженною переможною усмішкою на обличчі.
    Енджі, не встаючи і не рухаючись з місця, послала в небо сніп червоних іскор. Не минуло й кількох хвилин, як біля неї аппарувала група з кількох вчителів Гоґвортсу, до складу якої входили лжеГрюм, Макґонеґел та Снейп. Мабуть вважалося, що учасник посилає іскри лише у разі крайньої небезпеки, коли неспроможна впоратися з монстрами, і з’явилася ціла гвардія. Маленька група людей здивовано заплескала очима, виявивши пуффендуйку на місці кубка. Тільки кубка немає. Поки всі зволікали з питаннями, зільєвар чіпко схопив Енджі за руку, збираючись провести допит. Але не встиг щось прошипіти Снейп, як дівчина зайшлася криком.
    Зільєвар розгублено розтиснув руку і помітив, як його власна долоня окропилася кров’ю пуффендуйки. Він перевів погляд на саморобний джгут над рукою.
    — Що ви робите! — вигукнула декан Ґрифіндора, кинувшись до Енджі, і почала знімати рослину й обробляти рану. З кожною миттю біль відступав. — Вона ж серйозно поранена.
    – Де кубок? — запитав Грюм, готовий так само трусити і катувати дівчину, домагаючись відповіді. Треба ж знати, що саме Поттер вирушив до його повелителя.
    – Зник з Поттером, – здавлено відповіла дівчина, її трясло. – Зник. Очевидно, це був портал.
    Повітря з шумом вийшло з легенів Макґонеґел. Всі троє викладачів переглянулися, розмовляючи одними лише поглядами та виразами обличчя.
    — Треба повідомити директора, — похмуро підбив підсумок зільєвар.— Ідіть, повідомте директора і чекайте на повернення Поттера. Я подбаю про Браун.
    Коли Грюм і Мінерва пішли, дівчина ривком піднялася з землі і різким рухом задерла лівий рукав нічого не чекаючого зільєвара. На його передпліччі пульсувала чорна мітка Пожирателів.
    — Повернувся, — прошепотіла пуффендуйка, і весь тягар розуміння звалився на плечі дівчини.
    «Треба було приголомшити Поттера або розповісти правду Дамблдору, — скрушно з запізненням подумала вона. — Адже я могла допомогти уникнути всього цього».
    Снейп перехопив руку Енджі, скрипучи зубами.
    — Ви знаєте, що сталося з Поттером і те, що відбувається зараз, чи не так? — прогарчав зельєвар таким тоном, що неможливо було зрозуміти — питає він чи стверджує.
    — Чого ж ви не біжите до директора сурмити про відродження Темного Лорда? — лише парирувала вона з байдужим виглядом, на який здатна, приправивши тираду глузливою усмішкою. — Чекаєте, поки сам не спитає, чи ще не вирішили, на чиєму ви боці,сер?
    Снейп підняв її за плечі над землею, завдаючи гострого болю, і лютим рухом притиснув спиною до стіни лабіринту з кущів і лоз. Декілька гілочок встромилися в лопатки Енджі, правда пальці викладача, що вп’ялися в ніжну шкіру, доставляли набагато більше болісних відчуттів. Вона простогнала і відкинула голову, відчуваючи, як темна пелена застилає очі.
    — Не смійте непритомніти! — заревів зільєвар і люто труснув її, пелена відразу спала, і нова хвиля болю пройшлася по тілу дівчини, ноги не намацували ґрунту.
    Чоловік наблизився до неї, так щоб їхні особи, розділені відстанню в кілька сантиметрів, знаходилися на одному рівні, і прошипів. — Ваші вільності доводять мене до жару.
    – Вільності? — хрипко засміялася дівчина, від чого тремтіли руді локони. – Вам показати, що таке вільності, сер?
    Енджі щосили схопила його за ліве зап’ястя, і елемент несподіванки допоміг їй зігнути і відірвати від власного тіла руку викладача. Все відбувалося миттєво. Її тіло без підтримки хитнулося в ліву сторону, плече торкнулося його плеча.
    І теплі губи дівчини торкалися сухого обвітреного рота. Його губи так сильно відрізнялися від того, що вона чекала – з безліччю дрібних тріщин, але на диво м’які. Енджі провела кінчиком язика по його зімкнутих зубах і встигла вкусити нижню губу Снейпа, перш ніж звалилася на землю, відкинута зільєваром, і зайшлася шаленим сміхом.
    Сміх все не відпускав Енджі, і чим більше минало часу, тим голоснішим він ставав. Істерика почала бити дівчину, в голові панувала паніка і думки хаотично металися. То дівчина помічала, що трава мокра від туману і холодить її долоні, то бачила, як тремтять її коліна в розірваних чудовиськами штанинах.
    Учениця намагалася, але не могла відвести погляду від розлюченого викладача. По обличчю Снейпа ходили жовна, його руки міцно стиснуті в кулаки, зільєвара майже трясло від злості. Здавалося, що зараз він кинеться до неї і вп’ється своїми тонкими пальцями в її шию, пронизавши її наскрізь. Але Енджі не відчувала страху, незважаючи на тремтіння по всьому тілу. Їй хотілося послати все до біса і посваритися зі Снейпом, збентежити його, побачити хоч раз емоції, далекі від злості та байдужості. Однак тільки їх у дівчини провокувати і виходило.
    — Що мовчите, професоре? – Нерівним голосом поцікавилася пуффендуйка. Грудка в її горлі переміщалася, не даючи говорити спокійно. Її голос зривався на нервовий смішок на кожному слові. — Я була така чудова, що ви втратили мову, сер?
    Обличчя зільєвара смикнулося, він підскочив до учениці, схопив її за комір, як кошеня, і миттєво перемістився разом з нею до межі аппаратарного бар’єру. Снейп тягнув її в замок, не чуючи жодного звуку.
    — А може, це ваш перший поцілунок, сер? — у її голосі чулися сльози. – Не соромтеся, я можу дати вам кілька уроків.
    — Браун, я перетворю ваше життя на пекло, — прошипів Снейп.
    — Я вже живу в пеклі. У пеклі, створеному мною, – видавила Енджі.
    Дівчина щосили почала вириватися, упиратися ногами в землю. Зільєвар відпустив її, пуффендуйка сіла на землю і прикрила обличчя руками, її плечі здригалися, а по руках текли сльози. Снейп заплющив очі, намагаючись заспокоїтися, лише його тремтячі вії свідчили, що він роздратований до крайності.
    — Вставайте, вам треба до медпункту.
    – Ні, – зриваючись на судорожні зітхання, сказала Енджі. – Мені треба додому.
    – Ваш притулок згорів. Вам нема куди повертатися. тепер Гоґвортс – ваш дім.
    “Ні, він бреше. Я завжди можу повернутись додому”.
    – У вас істерика, – холодно зауважив Снейп.
    – Як проникливо, сер! — люто підвела очі пуффендуйка. — А ще я прокусила вам губу, і у вас кров тече підборіддям. Ще парочка таких передбачень, і ми витісним Трелоні з робочого місця.
    Енджі схлипнула.
    – Я ненавиджу вас, сер. Ненавиджу, ненавиджу, ненавиджу!!
    “І люблю”.
    — Не турбуйтеся, наші почуття взаємні, — жовчно посміхнувшись, процідив зільєвар, схопив за руку дівчину і поволок до замку.
    — За це й ненавиджу, — відчайдушно прошепотіла пуффендуйка. Їй уже було байдуже — чи почує він її останні слова, чи зрозуміє їх. Їй просто життєво потрібно було вимовити їх вголос. Все це життя доконало її, хотілося лягти і заснути, піти з цього місця хоч на якийсь час.
    Лежачи на ліжку в лікарняному крилі, Енджі думала лише про одне.
    “Я хочу побачити маму з татом. Я хочу додому”.
    ***
    Посеред ночі Енджі скрутилася і прокинулася, вкрита легкою ковдрою.
    “Холодно, страшенно холодно, — розліпивши очі, дівчина сіла на ліжку і почала розігрівати себе руками. – Де я? “— окидаючи поглядом палату, хмурилась вона. Її ріт склався в пряму тонку лінію. — “Це точно медпункт. Я ж учора нагрубила Снейпу. І зганьбилась. Чортова істеричка. Треба терміново вибачитись за свою огидну поведінку”.
    Пуффендуйка зісковзнула з ліжка, знайшла свій одяг на стільці і почала повільно одягатися, намагаючись позбавитися ніжності, що охопила все тіло.
    Енджі завжди здавалася старшою за однолітків. Справа була не в зростанні чи пропорціях. Дівчина відрізнялася саме обличчям, завдяки йому було складно визначити чотирнадцять років Енджі чи вісімнадцять. Це відокремлювало її від однолітків ще більше, останнім часом вона сильніша за зазвичай почувала себе самотньо, не на своєму місці.
    Закінчивши одягатися, дівчина тихо та непомітно вибралася з лікарняного крила. Енджі повільно змушувала себе неймовірними зусиллями зробити черговий крок у бік підземелля. Вона йшла вздовж стін, водячи по холодній поверхні долонею. Кожна вибоїна, кожна тріщина на стінах замку здавалася їй знайомою та рідною.
    “Це справді мій будинок. я сама прийшла сюди, це мій вибір”
    Дійшовши до кабінету зільєвара, дівчина довго стояла, не наважуючись увійти. Енджі уявлення не мала, скільки зараз часу і перевіряти не хотіла. Душею вона сподівалася, що він ще не спить, розумна частина благала про протилежне. Тоді, в лабіринті і по дорозі в замок для Енджі все було немов у тумані, вона не могла точно сказати, в якому стані перебував зільєвар. Всі спогади були задерті серпанком, за пеленою сліз пуффендуйка не бачила його обличчя, її власний голос дзвенів у вухах, Енджі не розуміла, з якою інтонацією говорив викладач. І зараз, стоячи перед дверима, дівчинка не була впевнена, який прийом їй нададуть. Чи викинуть за двері чи поблажливо запросять попити чайку. Але жити у подібній сварці не можна. Не зараз, коли відроджений Темний Лорд.
    “А що коли він там, у нього? Може в цей момент Снейп страждає від Круціатуса, а я перебуваю перед порожнім кабінетом”.
    Уявивши жахливі картини мук професора, Енджі, не роздумуючи, просто штовхнула двері і майже вбігла до кабінету. З полегшенням пуффендуйка помітила зільєвара в кутку біля книжкової шафи, вогні свічок відкидали приглушене світло на фігуру Снейпа. Він сидів на темно-бордовому кріслі, його рука з великою склянкою бурштинової рідини була на широкому підлокітнику, а голова лежала на грудях.
    “Спить?”
    Дівчина обережно зачинила за собою двері і підійшла до крісла, намагаючись не шуміти.
    — Сер, — тихо сказала вона. Зільєвар ліниво підняв голову і, побачивши відвідувачку, шумно видихнув. Повітря сколихнуло її волосся, і Енджі відчула різкий запах спирту, лише тепер вона помітила кілька порожніх пляшок на одній із книжкових полиць.
    “Не найкращий час для вибачень”, — майнуло в її голові, і вона розвернулась, щоб піти, коли зільєвар схопив її за руку і потяг на себе.
    – Чому ти йдеш? — почувся хрипкий голос. Дівчина обернулася і побачила його чорні очі, вони дивилися на неї і при цьому здавалося, що вони нічого не бачили. — Я так сумував за тобою.
    – Ви помиляєтеся, сер, – слабко запротестувала пуффендуйка.
    Що за жарти? — спробував усміхнутися зільєвар, але вийшла лише крива усмішка. – Називай мене як раніше, Лілі.
    Енджі здригнулася всім тілом.
    — Знаєш, мені зараз так важко — повернення Темного Лорда, робота подвійним агентом, ще й це дівчисько, шалено схоже на тебе. Ви навіть рухаєтеся однаково, це просто нестерпно, Лілі…
    Енджі намагалася вирвати руку, вся її сутність прагнула вискочити з кабінету і бігти, куди очі дивляться.
    – Ти хочеш піти, – гірко сказав Снейп. Його обличчя скривилося. — Ти знаєш, але я люблю тебе! Все життя любив, а ти? Ти мене любиш, Лілі?
    Викладач підвівся і з силою притягнув до себе дівчину.
    – Звичайно, ти мене не любиш, – з болем у голосі відповів Снейп на своє ж запитання. Пуффендуйка підняла на нього погляд, відчула укол у грудях і швидко опустила очі назад, вивчаючи кам’яні плити.
    “Йому справді боляче, я не можу бачити його таким”.
    — Я тебе люблю, — дуже тихо прошепотіла вона, але на такій відстані неможливо було не почути.
    – Подивися на мене і скажи це ще раз, – поблажливо попросив Снейп. — Інакше мені здається, що я противний тобі.
    Енджі повільно, ривками підвела голову, широко посміхнулася професору і з непрошеними сльозами, що навернулися, промовила, вклавши в слова всі свої почуття:
    — Я дуже люблю тебе, Сев. Всім серцем.
    Обличчя зільєвара розслабилося, і він по-справжньому посміхнувся, і в цю коротку мить він світився щастям і здавався справді по-своєму красивим.
    Снейп узяв дівчину за плечі і наблизився до її обличчя. Уткнувшись носом в її шию, він обдавав її теплим диханням.
    — Я завжди захоплювався твоїм волоссям. Коли ти влітку вибігала на галявину, то вони світилися вогнем через сонце. Я не міг зрозуміти, хто ти – янгол чи диявол, що вкрав моє серце. Але тепер, коли ти мене любиш, це вже не хвилює мене, — Снейп задихався від своїх слів, ніби йому не вистачало часу, щоб сказати.
    — Ти така прекрасна була, задумлива серед книжок у години, що ми проводили в бібліотеці. Яка неповторна ти була на зіллях. Для мене ти найкраща. Завжди і скрізь. Я люблю тебе, тебе та нікого більше. Ти мені потрібна, Лілі.
    Зільєвар жадібно вп’явся поцілунком у її губи. Він цілував її вимогливо, намагаючись утвердитись у своїх правах, і при цьому ніжно, побоюючись злякати. Його руки гладили її по волоссю, спині, ковзали вздовж талії. Закінчивши поцілунок, викладач міцно притис до себе дівчину.
    Посадивши зільєвара назад на крісло, Енджі довелося й самій сісти на коліна Снейпа, бо той не відпускав її. Він гладив її голову і шепотів слова кохання, не відчуваючи, як та заливає сльозами його одяг. Його дихання вирівнювалося.
    — Залишися зі мною назавжди, Лілі, — засинаючи, промовив зільєвар. Переконавшись, що Снейп заснув, дівчина, продовжуючи ковтати сльози, звільнилася з його рук і вийшла з кабінету.
    Піднявшись на восьмий поверх, пуффендуйка зайшла у Виручай-кімнату, наклала заглушальні чари, і голосно завила, як поранена тварина, виплескуючи весь біль і розпач.

    Минуло кілька годин з того часу, як за Енджі зачинилися двері Виручай-кімнати. Дівчина намагалася не думати про те, що сталося, і коли здавалося, що потік сліз вичерпався, пальці тяглися до припухлих губ, до місць, де ковзали його руки, і все починалося заново.
    “Мені треба йти, — Енджі сиділа біля стіни, притуливши щоку до холодного каменю. — Я мушу дізнатися”.
    Дівчина піднялася на колінах, що підігнулися, і знову впала на підлогу.
    “Немає сил кудись іти”.
    Спираючись на стіну, Енджі знову піднялася і озирнулася. Вона знаходилась у кімнаті-сховищі. Помітивши звичайну чашу, пуффендуйка вигукнула, змахнувши паличкою:
    – Акціо, чаша, – посуд прилетів до неї в руку. – Агуаменті.
    Дівчина вмилася і випила трохи води, щоб перестати схлипувати.
    — Так краще, — посміхнулася Енджі і попрямувала до виходу.
    — Філч зовсім розлінився. Бігаю вночі замком, хоч би хто спіймав. Може покликати його, він мене підвісить за щиколотки, тоді я ще щось відчую, крім цього кошмару, — очі дівчини наповнилися пекучими сльозами. — Боже, Енджі, тільки не починай і перестань нести вголос усяку марення. Твої мляві жарти ніхто не оцінить.
    Звернення до себе у другій особі заспокоювали дівчину. Наче це не її життя, не її проблеми, і це все трапилося не з нею, а з якоюсь іншою Енджі.
    Вона брела по замку більше години, перш ніж зупинилася перед величезним портретом у гарній різьбленій рамі. Люди на сусідніх картинах спали, і викликати галас під світанок не варто, тому Енджі просто сіла поряд з портретом, притягнувши коліна до підборіддя, опустила голову і заснула.

     

    0 Коментарів