Header Image
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    ♦ Людям, що терпіти не можуть інцест краще не читати. Присутній поцілунок. ♦

    Декілька наступних днів Ізабель намагалася уникати деяких своїх однокласниць і ігнорувати їх, але ті й не думали залишати її у спокої. Ізабель не хотіла доходити до крайнощів і дзвонити батькові, тому всіляко намагалася оборонятися сама, але що вона могла проти трьох?
    Одного дня вони її підловили у туалеті. Почавши чинити опір, Ізабель кинула в них свої духи, але ті пролетіли повз і розбили дзеркало. Злякавшись, що хтось прийде на шум, дівчата пішли, залишивши іншу сидіти на уламках скла.

    Ізабель кусала губи, щоб не заплакати, але сльози зрадницьки полилися з очей, розтікаючись разом з тушшю по щоках. Вона зашипіла і опустила очі на свої руки, помітивши, що під шкіру пальців потрапили шматочки скла. Від болю вона ще дужче розплакалася і обхопила себе руками.
    Ізабель просиділа так десять хвилин. Потім підвелася, вмилась і дістала з кладовки віник із совком, почавши спокійно підмітати підлогу. Після цього вона глянула на свої поранені коліна і з похмурим обличчям зітхнула:

    – Ха-а… Дідько. Вони поплатяться за це. – вона вийшла з дамської кімнати прямуючи до медпункту, але з-за рогу вийшов знайомий блондин, що відразу її впізнав і кинувся на зустріч.

    Ізабель відвернулася, намагаючись якомога швидше піти в клас, але хлопець схопив її за руку, і притягнув до себе.

    – Куди ти зібралася у такому вигляді!? Хто насмілився з тобою таке зробити!?

    Ізабель вихопила руку і незворушно відповіла:

    – Ніхто. Я сама поранилася.

    – Брехня! – випалив Кай і міцно обійняв її. – Припини мені брехати і розкажи правду! Це ж та паскуда зробила, так!?

    Дівчина відступила назад, прибираючи його руки:

    – Якщо й так, то що?

    Кай замовк. В його очах виднілася злість і вина. Він м’яко погладив її по довгому волоссю, запропонувавши:

    – Давай втечемо у двох з уроків? Тут неподалік є класна піцерія. Я пригощу тебе. Можеш і солодке замовити, тільки… Не гнівайся на мене і пробач.

    Ізабель спантеличено глянула на нього, тихим голосом запитавши:

    – За що ти вибачаєшся?..

    – За те, що не допоміг тобі.

    – Але… я ж… Я сама просила тебе не втручатися.

    Кай із невдоволеним обличчям схрестив на грудях руки, відповівши:

    – Якщо ти мене не слухаєшся, то і я не маю наміру. Я обіцяв своїй мамі захищати дівчат, а тебе насамперед. Прошу, не будь такою впертою і просто дозволь мені про тебе подбати!

    Ізабель опустила голову і стала терти долонями очі, відчуваючи, як до них надходять сльози.

    Кай усміхнувся і, притягнувши її за руку, лагідно обійняв, погладжуючи по спині.

    – Все в порядку. Я з тобою.

    Вони і в правду втекли з останніх уроків до піцерії. Кай сказав, що вона може вибрати все, що хоче, тому дівчина замовила всього по трохи, тим самим загнавши брата в незручне становище та змусивши перерахувати гроші в гаманці.
    Він збігав поруч в аптеку, і поки стояв у черзі, довго над чимось роздумував. Зрештою, він дістав із кишені смартфон і знайшов потрібний номер.

    – Алло? Доброго дня дядечку. Ви на роботі? Прекрасно. Ні-ні, просто… Тут таке трапилося… Ізабель вам не дзвонила? Правда? Її сьогодні ображали у школі однокласниці. Ні, не турбуйтесь, у неї немає серйозних травм, але побачивши, що вона плаче, я не витримав і забрав її з уроків до однієї з піцерій поблизу. Так, ми будемо тут.
    Імена дівчат? Ну, головну кривдницю звати Емма ви про неї, напевно, чули. Інших – Дженні та Вінніан. А, і ще, можете не говорити Ізабеллі, що я вам дзвонив? Дякую. До зустрічі.

    – Наступний, будь ласка.

    Кай з посмішкою сховав айфон у кишеню штанів і зробив крок до жінки за віконцем.

    – Добрий день. Декілька пластирів, мазь від забоїв, і охолоджуючий компрес на коліна.

    ▪️▫️▪️▫️▪️

    Ізабель спостерігала як інший заклеює подряпини на її коліні, і прошепотіла:

    – Спасибі тобі…

    – Дрібниці.

    – Ні, я не про це… Спасибі, що заступився за мене і вибач, що відштовхнула тоді.

    Кай розгублено округлив очі. Він не очікував, що та почне вибачатися. Усміхнувшись, він підвівся і взяв її руки у свої, запитавши:

    – Давай… Ще як-небудь зустрінемося?

    – Ну, думаю, можна…

    – Чудово! Давай завтра!?

    Ізабелла ніяково всміхнулася, відповівши:

    – Завтра мені потрібно в художню школу після уроків.

    – Добре. Тоді після завтра?

    – У мене уроки гри на піаніно.

    – ….а у четвер?

    – Танці. А у п’ятницю скрипка.

    – Ну, а в суботу зможеш?

    Ізабель відвела погляд, відповівши:

    – Не-а, батько мене записав на уроки самооборони. Завтра – перший день. Тільки тс-с, – вона з усмішкою приклала вказівний палець до губ. – Моєму татусю ні слова і нікому з мам теж.

    Кай з прикрістю зітхнув, кивнувши їй.

    Спостерігаючи за ним, дівчина посміхнулася в долоню і сказала:

    – Як щодо наступного понеділка? У мене цього дня нічого не намічається.

    Кай пожвавішав. Не відпускаючи її долоні, він сів за столик і з радістю запитав:

    – Обіцяєш?

    Ізабель, дивлячись у зосереджені на ній, темні очі, ласкаво відповіла:

    – Обіцяю, Кай.

    – Прекрасно! Тоді, як щодо, в понеділок сходити зі мною до в’язниці?

    Ізабель шоковано витріщила очі. Вона явно не очікувала, що той запросить її в…

    – В тюрму?.. Ем, а навіщо ти хочеш туди піти?

    – Моя мама… – він замовк, потім, подивившись на неї, відповів:

    – Наша мама попросила, щоб я пішов провідати дідуся замість неї.

    Ізабелла в гніві зиркнула на нього, ніби дика кішка на собаку, і негайно відмовилась:

    – Ні. Я не піду з тобою.

    – Але чому? – засмутився Кай. – Хіба тобі не цікаво побачити рідного дідуся? Я чув, що він захворів. Можливо, ми ніколи його більше не побачимо.

    – Начхати. – холоднокровно кинула Ізабелла, дивлячись собі в долоні. – Я не хочу чути про нього, не те, що побачити.

    – Чому ти така зла на нього? Він ж нічого тобі не зробив.

    – Нічого не зробив!? – мало не задихнувшись від обурення та гніву, вигукнула вона. – Та від одного його імені: “Джеймс” очі мого татуся наповнюються страхом а тіло тремтить як від пориву грудневого вітру. А Рей настільки хмурить брови, що страшно що-небудь ще сказати! А наша мама? Хіба вона тобі не казала, скільки років була під контролем свого батька, а той нею користувався і маніпулював! Та що там казати, він і власну дружину довів до могили! І батьків мого батька! Ні. Не хочу я його бачити. Ніколи.

    Кай мовчав якийсь час, розмішуючи чайною ложечкою вже холодний чай. А потім, відповів:

    – Він змінився і дійсно шкодує про все, і… Мама розповіла, що він у сльозах просив її, щоб я прийшов.

    – Так йди. А мені немає причин показуватись. Впевнена, він розлютиться, дізнавшись, що я дочка його дочки з племінником.

    Хлопець голосно видихнув і, поглянувши на неї, сказав:

    – Яка різниця, чия ти дочка? Ти настільки схожа на маму, що він швидше тебе з Самантою і сплутає.

    Ізабель хмикнула, не погоджуючись із ним:

    – Я схожа на свого батька. І лише на нього.

    – О, це не так. Ти й сама бачиш, що ти дочка своєї матері. Від дядечка Рея тобі передався лише кепський характер.

    – Що-що? Кепський характер, значить!? Та як тобі язик повернувся таке..!

    – Хоча… за манерою мови ти справді нагадуєш мені маму. Ти дуже красива.

    Ізабель пирхнула і, задерши підборіддя, запитала:

    – І чим я гарна?

    – Ем… ну… Багато чим.

    – Скажи конкретніше.

    Кай розгубився на хвилину, але, відразу по тому, твердо відповів:

    – У тебе дуже гарні очі!.. І така світла усмішка, як у сонечка. Ти дуже чарівн… М?!

    Ізабель вскочила з місця і закрила долонями тому рота, ніяковіло вигукнувши:

    – Я зрозуміла! Перестань вже балакати!.. – краєм ока вона помітила, як у їхній бік поглядають люди і поспішила сісти на місце, зі соромом ховаючи обличчя за долонями. – Дякую за комплімент. Мені приємно.

    Не зводячи з неї очей, він запитав:

    – А що тобі подобається у мені?

    – Нічого.

    – Га!? – хлопець підхопився з місця і, вказавши на неї пальцем, обурено випалив:

    – Не правда! Як я можу тобі не подобатися!? Хіба я не гарний!? – з останнім запитанням світловолосий хлопчина повернув голову до сусіднього столика, за яким сиділи дівчата.
    Ті, почувши запитання, розгублено забігали очима і промовили:

    – Ну, ти милий…

    – Ха! Ось бачиш! Я милий і красивий. – Кай гордо підняв голову дивлячись на сестру, що прикрила долонею обличчя.

    – Сядь вже дурню… Не ганьби мене.

    Кай показушно пирхнув, опустившись на місце.

    Ізабель глянула на нього і зі світлою усмішкою зізналася:

    – Гаразд. Ти і справді привабливий.

    Раптом хлопець перед нею знову підхопився з місця як ужалений, від чого Ізабель злякалася і здивовано по дивилася на нього не розуміючи, що вона сказала не так.

    Кай опустив руки на стіл, нависаючи, і з серйозним поглядом запропонував:

    – Давай зустрічатися.

    – Якого… Ти з глузду з’їхав!? – Ізабель підірвалася зі стільця і, схопивши свій рюкзак з чорною курточкою, попрямувала до виходу.

    – Стій! Куди ти!? – Кай залишив на столі гроші за обід і побіг за нею надвір.
    Йому довелося проштовхуватися через натовпи людей, що проходили повз, щоб не втратити з поля зору чорну маківку дівчини. На мить він зіткнувся з кимось і, вибачаючись перед тим, більше не зміг знайти її серед натовпу перехожих.
    Він засмутився і йшов просто прямо, потім, сів на лавку дивлячись на перехожих.

    – Дурень… який же я дурень. Навіщо я це сказав? Не треба було зізнаватись… – він опустив обличчя в долоні і мовчки сидів, доки не помітив через дорогу знайомий силует.

    Кай кинувся туди, вигукуючи:

    – Ізабель! Ізабель, благаю тебе тільки не тікай, я… – він замовк, побачивши на кого дивиться дівчина.

    Перед ними була жінка з маленькою дитиною на руках, мабуть, вони були бездомними.
    Кай перевів погляд на Ізабеллу. Та зняла з плеча рюкзак і дістала звідти кілька цукерок і пончик з повидлом, що їй купив у піцерії Кай, і простягла все це жінці.

    – Пригощайтеся, міс.

    – Дякую вам… – вона прийняла частування.

    Ізабель глянула на хлопчика у неї на руках і, посміхнувшись йому, запитала:

    – Як тебе звати?

    Той недовірливо поглянувши на неї, тихо відповів:

    – Ейден…

    – А мене Ізабелла, а це, – вона обернулася до брата, що стояв позаду неї. – Кай.

    Хлопчик усміхнувся їй і простягнув руку, відповідаючи:

    – Приємно познайомитися, міс…

    – Ах, не треба формальностей, – вона в мить замахала руками. – Можна просто – Ізабель. – дівчина простягла йому руку, але її перехопив Кай.

    – Ходімо вже. – з холодним тоном вимовив хлопець і потягнув її за руку.

    Ізабель, гнівно насупившись, висмикнула від нього руку, після чого порилася в рюкзаку і, вийнявши рожевий гаманець, звернулась до жіночки:

    – Сподіваюся, 200 фунтів вистачить на необхідні продукти?

    – Ізабелла! Що ти коїш!? – Кай схопив її за зап’ястя, так, що вона зойкнула. – Навіщо ти роздаєш гроші незнайомим людям? А раптом вона алкоголічка і по просту все проп’є!

    Жінка, почувши це, здивовано розширила очі, тихо промовивши:

    – Що?.. Но я зовсім не…

    – Мовчати! – у гніві вигукнув Кай, від чого хлопчик у її руках злякано притиснувся до грудей матері. – Я не дозволяв мене перебивати!

    – Крайтон! – вигукнула зі злістю Ізабель і, схопивши його за темне пальто, подивилася в очі, процідивши:

    – Це гроші мого батька і я можу витрачати їх на будь-що і на будь-кого. Я нічого не говорила, коли ти захотів витратити на мене свої гроші, так що будь ласка не вказуй мені що робити і не виводь мене з себе. Зрозумів?

    Кай невдоволено скривив обличчя і, відчепивши її руку, відповів:

    – Як тобі буде завгодно. – після цього він кудись відійшов.

    Ізабель протяжно зітхнула та обернулася до інших винувато посміхнувшись:

    – Вибачте його заради Бога, я сама не знаю з чого це він розлютився… Прошу, прийміть гроші. Вони вам потрібніші ніж мені.

    Жінка не наважувалася брати, тому Ізабель вклала гроші їй у руку, а потім, з посмішкою погладила хлопчика по світлому волоссю і запитала:

    – Ти вмієш малювати?

    Ейден пожвавішав і закивав:

    – Так. Я красиво малюю тварин!

    – Ух ти, секундочку, – вона сіла перед ними навпочіпки і, діставши з рюкзака свій альбом і пинал, простягла все хлопчику, попросивши його:

    – Намалюєш мені котика?

    Очі у того заблищали, як зірочки. Він прийняв альбом і почав малювати сірим олівцем, потім розфарбовувати. Ізабель милувалася його стараннями, до поки їй не вручили малюнок милого маленького кошеняти.

    – Це дуже гарно, Ейден! Тобі варто малювати для людей їхніх улюбленців і таким чином підробляти.

    – Ви… Правда думаєте, що комусь сподобаються мої малюнки?

    – Давай на “ти”. Якщо мені подобається твоя робота, то всім сподобається! – з ентузіазмом випалила дівчина. – Я дарую тобі цей альбом. Використовуй свій талант і хто знає, може, ти станеш художником і малюватимеш картини на замовлення як мій татко.

    Ейден радісно кивнув їй:

    – Дякую, Ізабель!

    Після цього вона набрала свого батька і попросила того приїхати за вказаною адресою та забрати жінку з дитиною до свого відділку, доки їм не виділять безкоштовне житло, або не заберуть під опіку.
    Дорогою назад вона помітила хлопця, який сидів на лавці. Ізабель проігнорувала його і пройшла повз, але її наздогнали і міцно схопили за руку.

    – Ай! Відпусти! Мені боляче!

    – Вибач… – Кай відпустив їй руку і з похмурим виглядом зам’явся.

    – Ще раз мене так схопиш, і я за себе не ручаюся!

    – Ізабель… я не хотів тоді кричати на них це випадково вирвалося. Мені просто не хотілося щоб тебе обдурили.

    – Кай, я можу і сама про себе потурбуватися, тому… будь ласкавим, не лізь до мене більше.

    – Що?.. Але ж я…

    Дівчина відвернулась і спокійно пішла вздовж стежки парку. Але інший не збирався так просто її відпускати. Він наздогнав її, вигукнувши:

    – Прости мене! Мені справді шкода!

    – Якби тобі справді було шкода, ти б підійшов і вибачився перед ними. Але ж тобі все одно на інших.

    – Це не правда! Мені не все одно на тебе! Тому що…

    – Тому що я твоя сестра!? – перебила Ізабелла. – Це ти хотів сказати?

    – Ні! – він знову схопив її за зап’ястя.

    Дівчина зупинилася і, здійнявши руку, вліпила тому ляпаса, сердито прошипівши:

    – Я ж попереджала… щоб ти більше не хапав мене за руку… Не смій торкатися мене.

    – Я люблю тебе! – схопившись за почервонілу щоку, випалив Кай і наблизившись, раптово поцілував її в губи.

    Очі Ізабелли у потрясінні округлилися від такого нахабства. Як тільки Кай відсторонився, вона знову замахнулася. Він прикрив очі, готовий знову відчути пекучий біль від удару, але рука дівчини так і не зачепила його обличчя.

    Ізабель опустила долоню, але продовжила свердлити іншого зневажливо холодним поглядом.

    Кай розплющив очі і з болем у погляді висловився:

    – Я ніколи не вважав нас з тобою братом і сестрою. Ми з тобою надто різні, хоч і народилися з однієї утроби. Ти завжди була для мене подругою, а від недавна я почав закохуватися в тебе і нічого не можу з цим вдіяти. Моє серце вже належить тобі, Ізабелло Крайтон!

    Та в заціпенінні дивилася на нього, але, схаменувшись, відразу опустила голову.

    Кай лагідно торкнувся її обличчя, запитавши:

    – Ти згодна зустрічатися зі мною?

    – Ні. – без вагань мовила та.

    Хлопець спантеличено завмер на місці, коли інша байдуже обійшла його стороною.
    Кай зчепив зуби і ривком обернувся до неї. Він хотів вигукнути щось дівчині в спину, але замовк, побачивши, як поруч зупиняється машина з синіми мигалками.

    – Ось ви де. Навіщо пішли з піцерії? Сідайте, підвезу додому.

    Ізабель зупинилася і з насупленим видом підійшла і сіла до поліцейської машини батька. Кай, з задоволеною усмішкою на обличчі, сів до неї на заднє сидіння.

    Машина поїхала вздовж автостради. Побачивши в дзеркалі, що його дочка надула щоки, як хом’ячок, Рей, пирснувши зі сміху, запитав:

    – Пф! Що вже сталося, Ізабель?

    – Нічого.

    – Вона на мене дується. – відповів Кай, з посмішкою дивлячись як Ізабель відвертається від нього до вікна.

    – Ось як? Не знаю що ти накоїв, але краще тобі одразу перепросити, бо вона в нас злопам’ятна.

    – Батьку! – скрикнула Ізабель.

    – Правда? – усміхнувся Кай.

    – Тату! Ти ж знаєш, що я терпіти не можу, коли мене хтось обговорює!

    Кай повернув до неї голову.

    – Вибач, будь ласка. Не ображайся, добре?

    Йому не відповіли. Запанувала довга тиша. Рей повернув ліворуч, і дістав у бардачку ключі від автоматичних воріт. Як тільки автомобіль заїхав і зупинився навпроти двоповерхового будинку, Рей, обернувшись до задніх сидінь, з докором у голосі промовив:

    – Ізабель. У тебе попросили вибачення. Чому не відповідаєш?

    Дівчина, відчинивши дверцята машини, вийшла, і сердито постукуючи черевичками на невисокому каблучці по тротуарній стежці, штовхнула ногою припаркований біля сходів будинку, світло-сірий “Мерседес”, випаливши:

    – Не пробачу!!

    Рей, дивлячись у слід дочки, зітхнув, та вийшов з машини, фикнувши під ніс:

    – Своєю упертістю вона дуже нагадує мені його.

    У двері постукали. Мейлі відклав ножа і, витерши руки кухонним рушничком, поспішив у коридор. При вході він глянув на себе у велике дзеркало і, поправивши волосся, відчинив двері.

    – Мила!

    – Я вдома. – Ізабель з усмішкою обняла його і почала знімати з себе куртку та взуття.

    Як тільки Мейлі побачив хто за нею зайшов, то сильно здивувався, але через кілька секунд його обличчя засяяло доброзичливою усмішкою.

    – Боже, Кай! Який приємний сюрприз! – Мейлі обернувся до чоловіка, що зайшов в дім, і штовхнувши його, прошепотів:

    – Чому ти не попередив мене, що Кай прийде?

    Рей, поцілувавши його в щоку, відповів:

    – Вибач сонце, забув.

    Мейлі сердито дивився на нього, поки його чоловік із добродушною усмішкою не сказав:

    – Нарешті я в дома.

    Мейлі припинив дутися і з усмішкою обернувся до Кая, запитавши:

    – Ти не змерз? Я зроблю тобі чай. Скільки ложечок цукру покласти?

    – А, ні, дякую, – Кай вдячно посміхнувся йому, вішаючи пальто. – Я п’ю лише каву.

    Мейлі спантеличено дивився на нього:

    – Каву…

    – Ми не п’ємо кави. – з неприхованим не гостепреїмством відповіла йому Ізабель, проходячи у велику, світлу кухню. – Якщо не хочеш чай, є ще фруктовий сік або вода з-під крана, але я б радила тобі спробувати води з унітазу, вона збадьорить.

    Кай з усмішкою подався за нею в кухню. Проходячи біля довгої білої стільниці з натурального каменю, він провів по її поверхні кінчиками пальців і, спершись на неї, попросив:

    – Тоді, можна мені сік, міс Крайтон?

    Ізабель дістала з верхньої тумбочки склянку, а з холодильника пляшку соку і з натягнутою усмішкою обернулася до того, наливаючи напій.

    – Зможеш випити все залпом?

    – Навіщо?

    – Щоб тобі заболіло горло і ти більше не за говорив до мене. – вона підсунула до того склянку. – Пий і забирайся геть.

    Кай поблажливо посміхнувся, відповівши:

    – Як скажеш.

    – Проходьте до вітальні! – підійшовши до них, попросив Мейлі. – Вечеря скоро буде готова.

    Ізабель поспіхом підійшла до нього, вигукнувши:

    – Татусю! Дозволь мені закінчити вечерю та подати на стіл замість тебе! – але її схопили за плече і, відвернувши від татка, заперечили:

    – Ні, юна леді. Я закінчу вечерю. – заявив Рей, акуратно знімаючи з любого фартух.

    – Але ж ти тільки з роботи! – нагадала дочка. – Дозволь мені! Ну будь ласка!

    Рей кинув на неї докірливий погляд, від чого вона відразу замовкла, відвертаючись.

    – Ти ж знаєш, Ізабель, що я не потерплю якщо ти станеш за плиту в моїй присутності. Ось, коли буде в тебе хло…

    – Або дівчина. -перебив його Мейлі.

    Рей відмахнувся рукою:

    – Без різниці хто, але якщо буде! Тоді і господарюй як хочеш. Але кухня – мій маленький кабінет і твої білі ручки призначені не для приготування, а для сучка зі скрипкою та клавіш форте…

    – І для пензлика. – знову обірвав його Мейлі.

    – Так, так, – закивав головою Рей. – І для цього теж, але не для нарізки ножем та іншого кухонною діла.

    – Я зрозуміла вас. Але якщо знадобиться допомога, навіть невелика, то покличте. – змирившись з настановою батька, Ізабель слухняно попрямувала до вітальні.

    – Якщо вона хоче допомогти, ти маєш їй це дозволити. – з обуренням звернувся до чоловіка Мейлі. – Ти знову дозволяєш собі її балувати…

    Рей, ніби й не слухаючи того, відсунув кухонний ящик і дістав звідти кілька пластирів, потім узяв його руку, підмітивши:

    – Ти знову не помітив, як порізався… Я щоразу боюся, щоб Ізабель не злякалася, побачивши твої порізані пальці, Мейлі.

    Той похмуро опустив голову, спостерігаючи як чоловік заклеює йому на кілька пальців пластирі.

    – Вибач.

    – У цьому немає твоєї провини. Зможеш розставити столові прибори.

    Мейлі кивнув:

    – Звичайно. – він допоміг йому зав’язати ззаду фартух і поцілував у щоку, після чого дістав столові прибори і подався розставляти на стіл.

    Ізабель із холодним та байдужим виразом обличчя дивилася на усміхненого їй, за великим скляним столом, брата.

    – Як справи у мами? – спитав підходячи до столу у юнака, Мейлі.

    – У неї, як і у Ніколь, все гаразд, – усміхнувшись, відповів Кай. – Ми будемо вдячні, якщо ви з дядьком теж прийдете до нас на вечерю, припустимо… завтра. Якщо зможете. Ох, і Ізабеллу візьміть. Не забудьте.

    Його сестра сердито зиркнула на нього.

    – О, ми з радістю прийдемо. – відповів Мейлі, розклавши: миски, ложки, вилки і ножі, потім, погладивши його по плечу, пішов по вечерю.

    Кай, спостерігаючи за мовчазною дівчиною, сказав:

    – Ізабель…

    – Рей!

    Хлопець повернув голову у бік кухні, де Мейлі, з червоними щоками штовхав іншого в спину з кухні. Рей, посміхаючись, пішов і присів до дітей. Коли він звернувся до дочки, то в раз став серйозним:

    – Значить… Ви двоє втекли з останніх уроків.

    Дівчина, опустивши голову, мовчала. Кай відповів:

    – Так. То була моя ідея. Я помітив, що їй не добре. Ось і забрав із собою.

    Рей схилив голову на бік, невідривно дивлячись на племінника.

    – І де ви були після школи?

    Кай занервував, відповівши:

    – Ну, спершу ми були у піцерії, потім вирішили прогулятись парком…

    – Небезпечно гуляти парком у вечері. – він обвів обох суровим поглядом, потім зупинився їм на дочці:

    – Ізабель, буть ласка, подзвони мені наступного разу коли вирішиш з кимось втекти з уроків, навіть якщо це Кай.

    Дівчина, опустивши очі, сказала:

    – Вибач, що не попередила заздалегідь.

    Кай повернув голову і зняв зі спинки свого стільця білу сорочку, звернувшись до дядечка:

    – Це, мабуть, ваше?..

    Раптом Ізабель вскочила з місця і вихопила йому з рук сорочку, сердито вигукнувши:

    – Тату! Чому твої речі знову розкидані по всьому будинку!?

    – Нічого не розкидані, – обурився Рей, відбираючи з рук дочки сорочку. – Я її відклав щоб твій татусь виправ. – після цих слів він повернув голову до кухні і покликав:

    – Татусю! Я нарешті знайшов свою улюблену сорочку з весілля!

    – Ще раз так назвеш мене і я кину в тебе яблуком, Крайтон!

    Рей, замовкнувши, повернув голову до дітей, що дивакувато дивилися на нього і, посміхнувшись їм, сказав:

    – Насправді він мене любить, я знаю.

    – І я його люблю. – помітивши, що на неї подивився Кай, Ізабель посміхнулася і опустила очі.

    Рей фиркнув:

    – Сперечатимешся зі мною хто його більше любить, міс Крайтон?

    Та, піддавшись вперед, поклала руки на стіл, з викликом дивлячись на батька:

    – А давай.

    Кай здивовано перекидав погляд то на дівчину, то на дядечка. Рей, посміхнувшись доньці, теж нахилився до середини столу, запитавши:

    – Його улюблений колір?

    – Синій та зелений. – усміхнувшись, Ізабель запитала:

    – Його улюблена дата?

    Рей зітхнув:

    – Твій день народження, – він кивнув у бік кухні. – Його улюблена їжа?

    Ізабель замислилася:

    – В основному це щось солодке, як наприклад: морозиво, торт чи цукерки.

    Кай, слухаючи їх, спитав:

    – А є їжа яку дядько Мейлі не любить?

    – Немає. Він не вибагливий у їжі, – сказала Ізабель. – На відміну від тебе, тату.

    Рей пирхнув закочуючи очі:

    – Не вичитуй мене. Насправді ти не права. Йому не подобається кисле і гірке, як наприклад: темний шоколад, лимон, оливки, міцний чай, кислі сорти яблук, винограду, а ще помідори.

    – Ах, точно. Я забула. Це не зараховується! – вигукнула Ізабель. – За те, ти не знаєш які ми з татком найбільше любимо цукерки, адже ти не їси солодкого!

    – Пх, повір мені, знаю, – він підняв руку і почав загинати пальці, перераховуючи:

    – “KitKat”, “Kinder”, “Cadbury”, “Twix”, – Рей глянув на хлопця. – Вони навіть дійшли до того, що почали їсти цукерки “Rococo”.

    – А що це за цукерки?

    – Не чув? Це зацукровані квіти.

    – Вони дуже смачні! – вигукнула Ізабель, після чого подивилася на батька. – Про смаки не сперечаються, тату!

    – Ха, як скажеш, принцеса, – Рей перевів погляд на племінника. – У “ці” дні вона зазвичай дуже багато їсть шоколаду. Адже саме від солодкого в неї ніби то піднімається настрій. – він повернув голову до кухні:

    – Татусю, подивися у календарі чи не сьогодні в нашої принцеси менструальні дні. А то вона сама не своя. Уся на взводі.

    – Що?!! У Ізабелли сьогодні місячні!? – долинуло з кухні.

    – Тату! Заради Бога..! – зашипіла із почервонілим обличчям Ізабель, підскочивши з-за столу. – Я така, як завжди!

    – Ні! – випалив з кухні Мейлі. – Я дивився, сьогодні 16, а не 25 число. У неї ще немає цих днів!

    Рей самовдоволено посміхнувся дочці, що сердито витріщалася на нього. Ізабель, згоряючи від сорому, сіла на місце і опустила обличчя у долоні. Помітивши на собі глузливий погляд брата, вона підвела голову і почала прополювати того поглядом так, ніби хотіла стерти йому пам’ять.

    – Тепер знатиму коли прикупити солоденького. – усміхнувся дядечку Кай.

    Рей, посміхнувшись йому, сказав:

    – Успіхів. – він повернув голову до надутої дочки, і раптом з хитрим поглядом примружив очі, та продовжив ставити запитання:

    – Чи знаєш ти, хто з нас кого перший поцілував?

     

     

    0 Коментарів