Header Image
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    У Вілла все стає на свої місця. Він згадав усе, щоб довести провину Ганнібала. Кожен його крок стає зрозумілим і зрозуміло, що він не зупиниться. Вілла посадять, призначать бути відповідальним за всі ті вбивства, що він не робив, але люди помиратимуть. Джек шукатиме нового вбивцю, його очі затуманюватимуть, а Балтиморський цвинтар заповняться бідолахами. Тому він кличе свого шанувальника і хоче з ним поговорити, хоче попросити про маленьке прохання. Спочатку це мало бути два прохання, але Вілл сумнівається.

    Паркер.

     

    Сидячи на металевих сходах, і вдивляючись у темряву підвалу, я думала, думала, думала. Тут тисячі секцій з різними пристосуваннями для тортур, у шафах повний комплект вбивці і це естетика Чесапіцького різника. Якби Ганнібал вважав мене не потрібною чи небезпечною, я лежала б на одному з цих столів, ще жива відчуваючи біль кожною клітиною тіла і вмирала. Без цього підвалу Лектор здається просто соціопатом, але весь його потенціал, у цих гострих зубцях на дисковому ножі, у цих пляшечках з ліками і я не знаю який препарат для чого. Ось його плівкові костюми щоб не дай Бог не забруднитись, висять кілька штук у ряд.

    Тут є ще каналізаційний люк з гладкими сталевими ручками, виявивши його я нахилилася і притулилася вухом… Дуже, дуже тихі шерехи за ним дозволяють зрозуміти, що там хтось є. Це Ебігейл? Ось куди вона поїхала – в люк.

    Проходячи повз фіранки з плівки я зачіпала кожну долонею, відчуваючи цю прохолоду, що викликає лише страх опинитися тут знову, але найжахливіше знаходиться в кінці підвалу. У темній дерев’яній шафі, з різьбленими ручками та позолоченими рамками. Його я відкрила відразу, різко, не чекаючи каверзи і першим, що кинулося в очі була сорочка. Та сама сорочка, зі слідами помади на комірі. У маленьких прозорих боксах пасма волосся, нігті, вії. У найбільшому боксі гачки та поплавці. Це шафа з трофеями його жертв, кожна підписана акуратним почерком.

    Мені здавалося, що я приручила звіра, але це він швидше завів собі домашню тваринку. Знову я в чужих руках. Сем Паркер часто казала, що я ніхто і мене не повинно було бути на цій землі, що я маю бути вдячна її доброті і любити. Лектор не каже так, але він елегантно приховував цей факт. Як тільки в мені перестане бути потреба, я опинюся в цьому підвалі чи його холодильнику. Інакше навіщо він зберігає сорочку серед решти трофеїв? Я частина його плану, залишилося зрозуміти який фінал для мене він вигадав.

    Беверлі катц починає ворушитися, її рухи видає бездушне відлуння і я відриваю погляд від споглядання підвалу. Щока починає знову скиглити, і я згадую що було лише пів години тому.

    Спочатку хтось зателефонував у двері, коли ніхто не відповів, двері почали відчиняти і я з холоднокровністю опустилася на кілька сходинок вниз, щоб хоча б зрозуміти хто це. Цокіт підборів, темне коротке волосся, шкіряна куртка. Я впізнала її відразу і мовчки спостерігала з другого поверху, як вона ходить з однієї кімнати в іншу. Шукає, розглядає все, фотографує. Вона зайшла на кухню і я почула шарудіння пакета, мій рот відкрився, коли в голові спливла картина в якому стані я залишила кухню. Вона забрала печінку судді. Потрібно щось зробити, тихо ледве дихаючи я спустилася вниз. Волосся стало дибки, коли тишу порушив гучний звук, ніби відчиняють важкі двері, далі кроки по металевих сходах. Вже не боячись, що мене побачать, готова до всього зайшла на кухню і побачила головний секрет Ганнібала. Підвал.

    Катц встигла спуститися. Вона світила ліхтариком углиб і з побоюванням спускалася на наступний щабель, але я голосно зітхаю від чого Беверлі намагаючись обернутися спотикається і стрімголов летить вниз.

    – Сем? — не впевнено питає Катц і руками шукає в темряві пістолет, що впав.

    – Що ти тут робиш? – Поки спускаюся за нею, тягну час. Сходинки дуже круті, і під босою ногою здаються обпікаюче холодними.

    – Я? Я обіцяла Віллу знайти докази. — З правого боку, коли вже спустилася, намацала вимикач і клацнула по ньому. Беверлі як професіонал відразу помітила мої босі ноги, її здивований погляд був солодший за мед. Можливо вона вірила Грему, але те, що я спільниця Лектора … Для неї стає ясно тільки зараз. Блондинка в шкіряній спідниці, явно не може бути вбивцею.

    — Рада, що ти бодай зараз повірила Віллу. – Посмішка розпливається на моєму обличчі. Катц у пастці, світло знову гасне.

    — Стривай! — Вона знімає пістолет із запобіжника і прямує з ліхтарем туди, де я стояла на початку. — Якщо ти підеш на угоду зі слідством, то…

    Не дихаючи обходжу з боку Беверлі і б’ю кулаком по передпліччю. Постріл здається потрапив у глуху стіну, а потім пістолет упав разом із ліхтариком.

    – Сем, послухай. – Молить Катц, але я посміхаюся і вчепившись у волосся валю її на підлогу і б’ю головою, поки сама не отримую хороший хук по щелепі. Піднімаюсь і по пам’яті рухаюся праворуч від входу до столу, там лежить гайковий ключ. Катц здається повзе до ліхтарика, як добре, що у мене немає мети залишити її в живих, на відміну від неї. Для нападу я напружила живіт і обома руками схопилася за ключ ти різкими випадами налетіла на Катц, яка видавала своє місце рухомим світлом ліхтаря. Перші ж спроби приносять успіх, намагаючись захиститися руками Катц отримує серйозні удари по передпліччя і мені здається в той момент я навіть чула хрускіт кістки. Стогін, який видає Беверлі, додав мені адреналіну і після ще кількох схожих випадів, я кидаю ключ їй по коліна. Поки вона переминалася з ноги на ногу втративши мене з поля зору я кинулася на неї. Схопила за волосся та припечатала до стінки. Удар по животу з коліна змусив мене відсахнутися від неї. У притулку у мене траплялися сутички з іншими дітьми, і ця бійка далеко не перша. Головне правило що я запам’ятала – хапай що бачиш і бий. Тому з підлоги я підняла ключ, і без попередження вкладаючи останні сили вдарила по Катц, що в цей момент схопившись за голову намагалася піднятися сходами до виходу. Впавши горілиць, лише пискнувши від болю, вона ще раз отримала удар по голові.

    А тепер ми обидві сидимо у підвалі Лектора. Я ношу найкращий одяг і навіть з нього примудряюся до Ганнібала приходити в найкращому, завжди з покладеним волоссям і макіяжем. Не замислюючись я напала на агента ФБР, хоча могла залишитися просто непомічена, тим самим не влазити в нове вбивство. Але я вибрала Ганнібала, навіть знайшовши цей підвал раніше, я б зробила все те ж саме. Здається, залежність від цієї людини стає все більше, як і недовіра до неї. Якби він його показав сам, якби я дізналася про існування раніше… Але він приховував, від мене, отже, недаремно.

    — Грем дуже засмутиться твоєю смертю. — від злості шепочу Катц, що дивиться на мене. Хоча вона невинна що у Ганнібала є таемниці. Її руки, стягнуті навколо батареї, то стискаються в кулаки, то розтискаються. Вона мовчить, втім, кляп який я спорудила не дав їй все одно можливості мені відповісти.

    — У нього все життя попереду ненавидити себе за твоє роздерте тіло. Знаєш, що я там знайшла? — Киваю вглиб підвалу, але одразу ж завмираю.

    Відкривається вхідні двері та впевнені кроки Ганнібала порушили мої залякування Беверлі. Він таки прийшов. Я підводжуся з сходів і смикаю порвану спідницю, намагаючись витерти засохлу кров над губою, але марно. Нагорі кроки стають повільнішими вже зовсім поруч.

    – Спускайся. — Намагаюся говорити рівно, без переляку та шоку. Ганнібал стає на одну сходинку зі мною. Його щелепа стиснута, здається, він незадоволений. Думає, напевно, я обшукувала його будинок. Втомлено киваю в бік Катц і спускаюся до підвалу. Босоніж іду коридором і ще раз кидаю погляди на фіранки з плівки.

    — Що тут сталося? — Ганнібал підходить ближче до Катца, без особливого інтересу оглядає її.

    – Поки тебе не було Беверлі вирішила зайти в гості. Взяла шматочок печінки, знайшла підвал… — Крутячись на місці і розкинувши руки показую Ганнібалу. Ми мовчимо.

    Ганнібал підходить до мене, і я думаю, чи є сенс намагатися вийти з цього підвалу?

    – Хтось ще знає про підвал? — порушую тишу, дивлюсь у вічі і не бачу в них нічого. Жодних емоцій.

    – Тільки ти.

    Я киваю. Ми з Ганнібалом стоїмо надто близько, він вдерся в мій особистий простір, чи це я, коли спустилася сюди? Його рука тягнеться до мого обличчя і я не смію смикнутися під цим поглядом. У карих зіницях я бачу своє відображення і те, як рука зараз стисне мою шию, ще не багато і я помру раніше, ніж Беверлі Катц, але … теплі пальці м’яко торкнулися підборіддя, пройшлися по губах і нарешті торкнулися синця на вилиці.

    — Що ти робитимеш із нею? — Видихаю прикриваючи очі від мурашок, що табуном пробіглися тілом від таких дотиків. Ніжні, масажні рухи припиняються, Лектор хмурить погляд і усувається. Він оглядає Катц, а я дивлюсь углиб підвалу, кусаю губу і чекаю на вердикт.

    – Джек Кроуфорд послав тебе? — Катц не ворушиться, дивиться спідлоба. Вона знає, що це все для неї.

    – Ні. Це Вілл. — подаю голос і відлуння повторює за мною.

    — Тоді слід покарати його за це.

    Ганнібал розвертається до мене, бере за руку і пропускає першою підвестися назад на кухню. Відчуваючи подих на своїй шиї, я тепер розумію, що відчувала Беверлі, помітивши мене.

    — Дуже шкода, що так сталося. Сподіваюся, це залишиться між нами? — Двері в підвал зачиняються, залишаючи Беверлі в непроглядній темряві, насамкінець вона намагається кричати, але все марно, її ніхто не почує. Джек Кроуфорд більше не зможе покластися на неї, а Вілл ніколи не знайде підтримки. Тільки зараз приходить усвідомлення, що вона була чиїмось другом… Плювати.

    – Так. — Я кажу це, дивлячись у карі очі, в непроникне обличчя, яке аналізує мене.

    — Я хотів би, щоб наша дружба залишилася незмінною. — Його натяк б’є по скронях. І я намагаюся бути незворушною, але тут щось змінюється, повертає голову трохи в бік, напружує щелепу… Криво посміхнувшись, розумію, що він знає про мій страх.

    – я теж, Ганнібал. — Він киває, підходить ближче, і я відступаю. Його один крок і мої два маленьких, ще один його крок і я відступаю доки в спину не врізається стіл.

    — Але іноді корисно втратити друга… — його очі звужуються, через страх складно прочитати його емоції і замість нападу я знову перед ним намагаюся виправдатися.

    — Ганібале, ти… — Договорити не вдається, він нахиляється до мого обличчя і все, що я встигаю зробити, — це нічого. Його губи ніжно торкаються моїх і я відчуваю тепло, що походить від нього, відчуваю як ніжний поцілунок змінюється на ще один, але більш чуттєвий, а я не відповідаю. Руками відштовхую його в груди і відходжу вбік, закриваючи долонями щічки, що горять — мені пора.

    Ганнібал мовчить, не намагається зупинити чи вбити.

    Але це лише сьогодні.

     

    0 Коментарів