Header Image

    Пройшовши через кілька сходів та прольотів, вони стояли у просторій темній кімнаті. Тут було лише величезне дзеркало і нічого більше. Обережно ступаючи по кам’яній підлозі, Енджі повільно підкрадалася до дзеркала з заплющеними очима, боячись невідомого.
    — Міс, ви не туди йдете, — посміюючись, промовив директор, підійшов до учениці і, поклавши руки на її плечі, підвів до дзеркала, а сам відійшов на пристойну відстань.
    — Ви можете розплющувати очі, міс Браун.
    Дівчинка заплющила очі і різко розплющила очі. Якийсь час дівчинка просто стояла перед Єналеж, відкривши рота. Вона ніби дивилася туди невидимим поглядом, потім повільно осіла на холодне каміння, закривши обличчя, щоб Дамблдор не бачив її сліз. Те, що вона побачила, було неможливо втілити у життя. Через годину Енджі лежала на ліжку у своїй кімнаті і беззвучно плакала в подушку, грудкаючи простирадло в руках. Інші дівчатка роз’їхалися по будинках на Різдво, тож дівчинка могла не боятися, що її почують. Довго стримувані думки та емоції виривалися назовні.
    «Я перебуваю в цьому світі, але чи це світ? Що я тут роблю, не на своєму місці. А що ж там, у моєму справжньому світі, чи зникла я звідти? Напевно, батьки хвилюються і шукають мене, а може, вже втратили надію знайти. Вибачте мені, мамо, тату. А може час там зупинився, але тоді я мушу повернутися в свій світ. Що буде тут зі мною, якщо я помру? Це буде кінець для мене? Мені так страшно, мамо. У мене тут немає нічого справжнього. Ні імені, ні дня народження нічого. Лише мої нерозділені почуття. Я живу як на голках, намагаючись не думати про все це…» — безліч запитань без відповідей крутилося в голові Енджі.
    Вона кусала власні руки в істериці, сподіваючись, що фізичний біль відверне її, грудка стояла в горлі, кожен стукіт серця віддавався болем, що тягнеться, рот потворно кривився, а сльози і виття, заглушені подушкою, були пронизані відчаєм і стражданням. Так і заснула дівчинка неспокійним сном, згадуючи те, що побачила в Єналеж. Це було не просто відображення, а ціле життя, що проходить у дзеркалі. Ось вона і Северус зустрілися в одинадцятирічному віці, приїхали до Гоґвортсу, росли разом, покохали одне одного… Вона бачила, як живе життя Лілі.
    На ранок Енджі дуже довго стояла перед дзеркалом у своїй кімнаті і розглядала власне відображення. Незважаючи на жахливо червоні очі і в цілому втомлений вигляд, пуффендуйка була якщо не гарною, то миловидною. Її темно-руде хвилясте волосся спадало по плечах, торкаючись попереку. Міс Браун мала м’які риси обличчя — плавний вигин брів, трохи курносий ніс, трохи пухкі губи. Фігура була незграбною, можливо, надто худорлявою, але Енджі знала, що до чотирнадцяти років статура зміниться на краще. Вона досі пам’ятає, як плакалася мамі і переживала ночами, що так і залишиться незграбною та худою. На вимученому обличчі посаджені зелені очі, зазвичай більш живі і яскравіші, ніж цього ранку. Дівчинка поскребла на щоках веснянки, які так і не зникли після експериментів із виведенням чорнила.
    День вона провела на самоті у Виручай-кімнаті, практикуючись у заклинаннях. Всього за один триместр наполегливої роботи Енджі майже перестала проходити перший курс із заклинань і вже підготувала літературу для другого року. З рештою по предметам все йшло не так гладко. Особливо з трансфігурацією цей предмет давався їй навіть гірше, ніж іншим першокурсникам, як і уроки польотів.
    «Чи варто йти в такому стані до професора Снейпа? Однак канікули не скасовували покарання, — подумала дівчинка і попрямувала до підземелля.
    Викладач зілля ні слова не сказав про її огидний зовнішній вигляд і перев’язані напередодні руки.
    — Та що він міг сказати? Міс Браун, чи не плакали ви вчора, думаючи про мене? Жахливо звучить … »
    Заняття пройшло як завжди, тільки коли Енджі покидала підземелля, професор сказав услід, що це був останній день покарання.
    Залишок року Енджі вирішила поводитися тихо, як мишка, і не заважати розвитку сюжету. Займаючись у Виручай-кімнаті, дівчинка до кінця навчання на першому курсі досягла великих успіхів, особливо в заклинаннях і зіллях, ці дисципліни вона почала вивчати заздалегідь на другий курс, тому іспити з них здала на відмінно. Захистом від темних мистецтв міс Браун займалася так само самостійно, тому що у викладанні професор Квірелл був майже марний. З трансфігурацією та травологією все встановилося не так гладко, але цілком добре, пуффендуйка намагалася рухатися нарівні з рештою першокурсників. А ось історію магії та астрономію дівчинка з тріском провалила, проте, за рахунок найвищих оцінок із зілля та заклинань, пройшла на другий курс. Викладачі зробили висновок, що дівчинка просто до деяких предметів має талант, тому оцінки так різнилися.
    Під час прощального бенкету, коли професора захисту від темних мистецтв уже було викрито, і у всіх на устах звучало ім’я Гаррі Поттера, Енджі турбували зовсім інші речі. Що робити далі? Вона має вирушити додому, але куди й навіщо, до притулку Святого Патрика? Вона просто не знає, де він знаходиться — за рік конверт загубився і разом з ним і адресу притулку, а запитувати у директора розташування власного будинку занадто дивно і підозріло. Втім, їй не довелося нічого вигадувати, після прощальної вечері Дамблдор сам підійшов до неї.
    — Міс Браун, адже ви не читали останнім часом маглівських новин? — спитав він. Дівчинка тільки похитала головою, а директор глибоко зітхнув.
    — Ваш притулок нещодавно згорів дотла, дітей розподілили по інших притулках, але ваша справа загубилася чи згоріла, і тепер адміністрація не визнає, що ви в них взагалі знаходилися, — серце Енджі готове було вистрибнути з грудей, чекаючи того, що скаже професор.
    — Як ви дивитеся, щоб залишитися в Гоґвортсі на літо?
    Якби люди вмирали від щастя, то директорові вже довелося б готувати місце на цвинтарі. Енджі кивнула, широко посміхаючись, і побігла розпаковувати речі.

     

    3 Коментаря

    1. Jun 26, '23 at 12:24

      ЦІКАВО! продовжуйте далі писати! Мені цікаво , що буде далі! А чи буде якась любовна лінія з Драко Малфом? це мені би було дуже цікаво, я ж фанат любовни
      ліній з Драко та Герміоною, або попаданнями. (до речі, мені було би зручніше читати, якби ви писали діалоги з абзаців, бо я починаю плутатися,
      то що сказав). ДЯКУЮ!

       
      1. @nikapolishJul 2, '23 at 22:10

        Дякую за коментар)
        Відносини (любовні с Драко тут будуть але не с Герміоною.
        Проте фанфік по фандому драміонс буде наступним

         
      2. @nikapolishJul 9, '23 at 10:15

        Дякую за коментар) Тут Драміони не буде але відносини Драко будуть описані. Можливо наступний фанфік буде по Драміоні.