Header Image

    Я проснувся посеред ночі у лікарні… В тій самій, в котрій опинився вперше, де мене ледь не зарізали… В той раз я втратив свідомість через вдихання диму. В цей раз… Було інше. Лікарі сказали, що я знепритомнів через надмірний стрес, і нервозність. Я розпитав де мій брат, і чи все добре зі старенькою пані. Мені відповіли, що жіночці провели операцію, і зараз вона під наркозом, адже получила серйозні опіки ніг під час пожежі, а молодший в порядку, і находится під наглядом правоохоронців, які завітають вже з ранку.
    Мені було не спокійно без Майка… Дуже. Я дуже хотів, щоб він був зі мною, поруч. Я лежав на бочку, зігнувшись в спині, і згадував як перед тим, як відключитися, обіймав його заплаканим.

    «Майк… Дочекайся мене, малий. На ранок ми будемо разом» – я заплющив очі, і заснув.

    О 10:00 в палату заглянути поліцейські, яких я розпитав про Алісу.

    – Вона загинула.

    Я заплющив очі. Мені ставало важко дихати. Кисень наче не хотів входити в легені, як і виходити. Ще одна смерть… Це починає зводити з розуму. І все ж… Було багато відкритих питань.

    – Ті головорізи…

    – О, ми їх спіймали на гарячому. Найголовніша з цієї шестірки була поранена, ще трьох ми упіймали і запакували у автівки. Двом дівчатам вдалося втекти. Но ми їх розшукуємо. Решта знаходяться у відділку, на допиті.

    На моєму стомленому обличчі засяяла посмішка радості. Я не міг повірити…

    «Їх… Упіймали? Мені це не сниться? Я ж не в комі, так? Нарешті! Ну нарешті!»

    – Дякую вам! Ви… Ви мене так порадували цією новиною, но… – я глотнув, облизнувши сухі губи. – Майк… Коли я з ним побачусь?..

    – Скоріше за все, через тиждень, коли видужаєш. Лікар Вілсон доповів нам, що твоя нервова система нестабільна. Тобі необхідно пройти три сеанси з психологом, і попити виписані препарати.

    – Я в порядку. Мені дуже треба побачити брата живим і неушкодженим, щоб заспокоїтись.

    Двоє чоловіків переглянулися, і один з них простягнув мені згорнуті вдвоє, документи. Коли я взяв їх, і пробігся очима, то онімів від переляку.

    – Ні… Ви не можете…

    – Ми получили дозвіл служби захисту дітей. Пробач, малий, но тільки через тиждень ти побачиш брата.

    – Він… Вже там? Один…

    – Звичайно. Ми доправили його перед тим як приїхати.

    – Чому ви не привезли його спершу побачитись зі мною!??

    – Алане, ми отримали наказ відвезти його як найшвидше в дитячий будинок. Не турбуйся, там про нього гарно подбають. Вже скоро, і ти туди поїдеш.

    Мені відібрало дар мови… Це передбачувано, но… Все одно так боляче.

    – Отже… Ми з братом будемо чекати на нову сім’ю?..

    – Я доповім, щоб в разі чого, вас з братом усиновлювали разом, а не по одинці. Все ж рідні не проживуть один без одного.

    «Це правда…» – я приліг, та мовчки відвернувся спиною до поліцейських. – «Я не проживу без нього… Як же я хочу бачити, як він зростає на очах…»

    Весь тиждень я більше спав, аніж ходив… Тільки зрідка медсестрам вдавалось витягнути мене на прогулку по території лікарні. Всі мої думки були лише про цей чортів дит будинок, і те, що ж буде, коли нас з братом заберуть в нову сім’ю.

    «Все ж… Налагодиться? Так?»

    Коли прийшов час виписуватися мене зустріли у воріт лікарні. Сідаючи у поліцейську машину, двійко чоловіків запропонували мені варіанти, куди спершу поїхати.

    – Якщо хочеш зустрітися з братом то ми відвеземо тебе прямо в притулок, це не так вже й далеко, но… Можливо, тобі би хотілося побачитися лицем до лиця з вбивцями, яких ми заарештували?

    Вибір був очевидним. Все всередині мене стогнало від нетерпінням побачити ці сумні пики за ґратами.

    «Всі вони знущалися наді мною… Тепер настав і мій час»

    – Їдемо у відділок. Скоріш.

    Мене провели до кімнати затриманих. Нарешті я сповна насолоджуюсь видовищем перед собою. Вбивці моєї сім’ї там, де й повинні бути. Особливо радувало око те, що “головна” тепер була беззахисна. Я не приховував самовдоволеної посмішки, коли оглядав іншу з гори до низу.

    – Бачу, ти насолоджуєшся цим моментом. – витончено білі, мов у привида, руки, витягнулися з-за залізних ґрат, та повисли на них.

    – Все повертається бумерангом, чи не так? Хто тепер іграшка в руках?

    Інша посміхнулася, опускаючи очі.

    – Як знати, Алане. Як знати… Сьогодні я, завтра вже ти…

    Я скорчив недовольне обличчя.

    – Не сподівайся якось відомстити. Ти останешься сконати до старості у тюрязі.

    Інша на це лиш розтягнула губи в перекривленій посмішці, а тоді, подивилася на поліцейського поряд з вхідними дверима, що сторожив її, і попросила:

    – Чому б вам не розказати малому про те, що ви дізналися стосовно мене та моєї родини?

    Я зсунув брови, хмурячись:

    – Я не хочу про тебе нічого знати! Мені достатньо і тої інформації, що ти більше не на волі, і нікого не вб’єш! – я відвернувся до дверей, але мою руку перехопив правоохоронець.

    – Взагалі то… Це не те, що можна проігнорувати, адже в цьому причетний ваш батько.

    В мене очі полізли на лоба від обурення.

    – Яким боком причетний мій загиблий батько до цієї кровопивці!?

    – Ви, містере Райт, ніколи не задумувалися чому саме на вашу сім’ю напали?

    Я вихопив свою руку від чоловіка у формі, та крикнув:

    – А для нелюдів повинна бути причина вбивати!?

    – Я націлилась на твою сім’ю не просто так.

    Я перевів гнівний погляд на ув’язнену.

    – Алане, твій батько зґвалтував мене. – вона зосереджено дивилася своїми порожніми очима в мої, що розширилися від почутого. – … а точніше сказати, мій батько. До того, як ти появився, він жив з іншою. Хіба ти не знав про іншу сім’ю Мартіна?

    Щось в животі так сильно скрутило, що до горла підступила блювота. Я стиснув кулаки, випустивши з стиснутих губ:

    – Що ти мелеш… Як ти… Та як в тебе язик повернувся назвати мого тата своїм!?? – неочікувано я кинувся до ґрат. Мені в обличчя незворушно всміхнулася брюнетка. З крижаним холодом в чорнющих очах, та, спитала:

    – Хто тепер насолоджується пикою іншого, м? Братик.

    Я не втримався та став лупити по ґратах кулаками, викрикуючи:

    – Закрий писка! Ти не маєш права мене так називати! Я вирву тобі язика якщо ти ще раз промовиш слово “брат!!”

    – Які ми злі. – без натяку на страх вона підняла руки. Задзвеніли наручники. Сторож у вході напрягся, роблячи до нас кроки. Інша вхопила моє обличчя, і вимовила, дивлячись зосереджено у гнівні очі:

    – Тепер живи, но страждай від правди, кусок ти лайна.

    В мене здали нерви, я вхопив її за волосся, та потягнув на себе що є сили, викрикуючи:

    – Закрий рота, свиня!! Ти брешеш! Батько казав, що він мав жінку, но та померла при родах разом з дитиною!!

    – Пха-ха-ха-ха..! Ось як?.. Но я жива. Жива! – ця божевільна шкірилася, та реготала, а тоді, несподівано, з тремтінням у сівшому голосі, прошепотіла сама до себе:

    – Він… сказав, що це я вбила свою маму…

    До мене прибіг, та обхопив навкруги живота поліцейський, аби відтягнути, но я вперто не хотів відпускати патли клятої відьми. В результаті мене вигнали звідти та доправили у кімнату для переговорів, де я сидів на холодному металевому стільчику, і витріщався на стиснуті долоні, в яких знаходилися темні жмені волосся.

    До мене увійшла жінка з рудим волоссям, яке страшенно нагадувало про… Алісу. Коли я її помітив, то не міг не уявляти свою першу любов, і її посмішку… Тому половину сказаних нею слів я не почув, адже лив сльози згадуючи поліцейську, але одне, вимовлене нею ім’я було знайоме, тому я поступово знову почав слухати.

    – Лінда Райт. 47 років. Була колишньою вашого батька, Алане, но не довго. Через рік померла при складних родах через надмірну втрату крові та часті знепритомнення. – вона підняла на мене світло зелені очі. Наступні її слова ехом відбилися від стін і вдарили по вухах:

    – Дитина Лінди і Мартіна Райта, вижила. Її до 15-ти років виховував ваш батько. В 16 Тіна Райт завагітніла, і її стосунки з батьком зіпсу-..

    – Чекайте! – вся ця інформація не вкладалася у голові. Я шоковано підскочив зі стільця, перепитуючи:

    – Хто така… Тіна?..

    Міс слідча хмикнула, наче посміявшись з мене, та спитала:

    – А сказане мною прізвище цієї Тіни вам нічого не говорить? Чи ви погано мене слухали?

    Я все почув. Але не вірив в почуте.

    – Знущаєтеся з мене?.. Ви з цією твариною зговорилися?.. Як ви смієте брехати на мого загиблого батька!? Я добре пам’ятаю його розповідь про те, що перша дитина від іншої, у нього померла!

    – Ні, містере Райт. Ми провели детальне дослідження минулого вашого батька, адже він також був співробітником поліції. По словам його колишніх товаришів по роботі, Мартін справді виховував доньку. Та, навіть ночувала у відділку, бо не було з ким її залишити. Проте по словам колег в поліції, вони не знали, що дівчина завагітніла від свого батька. На жаль, це – правда. З рештою знайшлися свідки, – сусіди, що весь тиждень чули крики і плач, а також, бачили сліди побиття на потерпілій. Дівчина зізналася їм про те, що її батько згвалтував її. Сусіди доповіли в поліцію, но колеги Мартіна прикрили його, та відкинули всі звинувачення.

    – Це все… Суцільна брехня. Такого не може бути!.. Тато би ніколи… – я замовк, точніше, думки заставили обірвати моє обурення.

    «Він… Ставився до нас з сестрами агресивно, но це бувало не так часто… Тато любив гратися з Джеком і Ма-… Но…» – я заціпенів, а тоді, схопився за голову, туплячись у стіл. – «Чому… Тато не ставився до мене, та сестер, як до інших двох, хлопців?.. У нього ж не було причин нас ненавидіти… Ешлі добре вчилася, Карен і Меггі бували не слухняні, але ж це не повід ігнорувати їх, та не любити, хіба ні?»

    – Як ставився до тебе батько?

    У мене побігли мурашки по шкірі від цього раптового запитання. Я підняв на іншу округлені, наче у переляканого зайця, очі.

    – Що?..

    – Алане, – слідча склала руки замком, та витягнула перед собою, на стіл. – Ти ніколи не помічав за своїм батьком дивної поведінки, чи дій в пориві гніву? Він тебе, твоїх сестер з братами, не бив, не ображав?

    – Братів… Він любив.

    Вона схилила голову, неморгаючи, спостерігаючи за мною.

    А тебе?

    Чомусь мені… Захотілося плакати. Волога вже відчувалася на очах, і нехай я і стримував сльози, проте, схоже, інша помітила мій вираз обличчя, що говорив все за мене.

    – Мартін Джексонс Райт – ненавидів свою доньку, і всіляко бив, по найменшій дрібниці. Коли ж дівчина завагітніла, то втекла від нього та знайшла любовника. – жінка опустила погляд, і я відчув, що наступні її слова стануть болючими. Вона мовчала. І я не стерпів:

    – І що ж було? Вона жила довго і щасливо, а потім, вирішила піти і вбити шестеро людей з яких четверо – невинні діти?

    Слідча постукала пальцем по столі. Цей звук мене вибішував…. І відколи мене почали дратувати дрібниці?..

    – Як думаєш, що спонукало її вбити невинних? – вона прибрала палець зі стола, та опустилася на спинку стільчика. – Всіх дітей… свого гвалтівника?

    Я вловив її натяк. Ми мовчки дивились один одному у вічі, поки інша не об’яснила:

    – Твій батько вбив її, на той час, хлопця, вистріливши у серце, а тоді, вистрілив у неї. Дитину не врятували, а її саму, – так. Після цього випадку її горе-татусь запроторив її в санаторій для душевно хворих. Через 10 років вона вийшла, та дізналася, що батько щасливо живе собі за містом, з люблячою дружиною, і шістьма дітками. Її реакція? – вона кивнули до мене головою, но я був у ступорі від всієї цієї історії, тому та, змінила тему, і припустила:

    – Можливо… Твій батько бачив в тобі Тіну, і твоїх сестер теж не дарма обходив стороною.

    У мене перекосилося обличчя. В горлі було сухо. З трудом ковтнувши слину, я розкрив рота, но раптово перед очима все попливло. Світло в кімнаті почало мигати, миг-миг-миг. Це виводило мене з себе. Я затулив вуха, і скрикнув:

    – ДОСИТЬ!

    І все погрузилось у темряву. Я витягнув руку до жінки переді мною, у відповідь до мене потяглася тонка рука з чорними, підточеними нігтями, та вхопила за волосся, і притягнула на себе.
    Я почав пручатися, поки не помітив знайоме усміхнене обличчя.

    – Чому ти досі живий, Ала-…

    – …ане Райт?

    Я розплющив очі, помогает, та оглянувся довкола. На дивані, поруч, сиділа рудоволоса слідча, яка тримала мене за руку.

    «Я все ще у відділку?»

    – Я хвилююся, ти знепритомнів хвилин на 8…мені викликати тобі швидку?

    – Ні, я… Не хочу повертатися знову в ту кляту лікарню. – я присів та зробив кілька глибоких вдохів.

    «Так мені… Все здалося»

     

    0 Коментарів