Header Image

    Обкладинка розділу 1

    “Bззззззз. Bзззззззз. Bззззззз. ” – дзижчав телефон у кармані моїх штанів, які я так і не спромігся вчора зняти, перш ніж моя свідомість покинула мене прямуючи в царство Морфея.

    “Ще трошки, будь ласка. Дай мені поспати. Я бачив такий чудовий сон. Уф,” – пробурмотів я сонним голосом, позіхаючи. “Джо, хай Пазузу переслідує тебе у снах. Мало того, що ти не давав мені спати всю ніч, так ще й твої клієнти турбують мене зранку.”

    Сонце заглядало крізь жалюзі, малюючи химерні візерунки на стіні. Запах кави та смаженого бекону ледь лоскотав мої ніздрі. Але все це блякло в порівнянні з бажанням знову зануритися в теплий кокон сну.

    Мій сусід по кімнаті, Джонатан Макгвайр, або просто Джо, як ми його називали, був справжнім ураганом, який увірвався в наше розмірене студентське життя на початку цього навчального року. Приїхавши до нас за програмою обміну з якогось американського коледжу, він з першого дня перетворив нашу скромну кімнату в гуртожитку на епіцентр вечірок та пригод.

    Високий, спортивний, з засмаглою шкірою, блакитними очима та розкішним каштановим волоссям, Джо притягував погляди дівчат, як магніт. У нього була голлівудська посмішка та харизма, якій не міг протистояти жоден з моїх однокурсників. Більше того, цей Казанова був душею компанії, завжди готовий до жартів, розіграшів та божевільних ідей.

    Вчора, наприклад, ми святкували його день народження. І цей пройдисвіт намагався мене напоїти! Уявляєш, наївний хлопець думав, що якщо я не п’ю, то пара чарок віскі та кухоль самогону звалять мене з ніг. Сам він тільки пригубив, лукаво посміхаючись. Ох, якби він тільки знав, що алкоголь на мене не діє, він би не так радів, коли я, “втративши свідомість”, співав з ним “Ой, у лузі червона калина”. Ну, я люблю пожартувати, треба тільки не забути викласти це відео на YouTube, думаю, воно стане справжнім хітом серед його фанаток.

    З Макгвайром ніколи не буває нудно, хоча іноді його гіперактивність та жага до пригод викликають головний біль не тільки у мене, а й у всього нашого курсу. Але, попри всі його витівки, він добрий та щирий хлопець, завжди готовий допомогти. І, що важливо, він має дивовижну здатність знаходити заможних клієнтів для моєї невеликої практики мануальної терапії.

    Де він їх тільки знаходить? Якби вони ще не дзвонили так рано. Але їх можна зрозуміти: коли тебе мучить біль, ти будеш дзвонити всім підряд. Гаразд, встаю, час – гроші. А сьогодні – досить багато грошей.

    Я виліз з ліжка та потягнувся, відчуваючи, як хрустять мої суглоби. Швидкий погляд на годинник – час підтискає. Сьогодні на сніданок яєчня з беконом та тостами. Швидко та поживно.

    Джо вже метушився на кухні, щось наспівуючи собі під ніс та підкидаючи млинці у повітря.

    Джо

    “Доброго ранку, ясне сонечко! Як спалося імениннику?” – посміхнувся я, починаючи готувати яєчню.

    “О, чувак, це була епічна ніч! Але чому ти так мало пив? Я ж для тебе старався, дістав найкращий самогон!” – Джо театрально притиснув руку до серця, удаючи образу.

    “Ти ж знаєш, що я не можу. Але дякую за турботу,” – підморгнув я йому, викладаючи яєчню на тарілку.

    Після сніданку – коротке тренування. Десять хвилин інтенсивних вправ, щоб розігнати кров та підготувати тіло до активного дня. Відчуваю приємну втому в м’язах та прилив енергії.

    Швидкий душ, щоб змити залишки сну та поту після тренування. Холодна вода бадьорить та освіжає.

    Я одягаюся, хапаю сумку з інструментами та вибігаю з квартири. Сьогодні на мені темні джинси, чорна футболка та легка куртка. Волосся зібране у хвіст, на обличчі легка щетина. Звичайний хлопець дивиться на мене з дзеркала, ніщо не видає в ньому мага з тисячолітнім досвідом.

    Метро, як завжди, переповнене. Намагаюся абстрагуватися від шуму та тисняви, зосереджуючись на відчуттях свого тіла та потоці прани.

    “Ще одна зупинка, і я на місці,” – думаю я, відчуваючи легке хвилювання перед зустріччю з новим пацієнтом. Цього разу з защемленням нерва в плечовому поясі. Звичайно я працюю з китайськими голками, але цього разу вистачить звичайного масажу. Вправляти диски я навчився ще до Вавилону, у своєму першому житті.

    Чому я не лікую магією? Так, у цьому світі магія – це лише казка, забутий сон. Аномалія витягує будь-яку енергію за межами моєї аури. Я виявив це багато років тому. Вона ніби випаровується. Живе срібло ще якось може її проводити, чим я і користуюся при роботі з акупунктурою, а от з маною – ніяк.

    Добре, що перший вчитель показав мені, як працювати з праною. Накопичувати її, циркулювати, перетворювати в ману і назад. Мало хто з магів уміли працювати з цим видом енергії, її більше поважали воїни. Може тому, що вона вимагала активних рухів? Але мій вчитель казав: “Якщо ти втратиш близьку людину через те, що у тебе скінчилася енергія, ти тричі проклянеш той день, коли вирішив не знайомитися з техніками управління праною.” Там ще була пара замисловатых лайок, але сенс був саме такий. І добре, що я засвоїв той урок.

    Мені треба було їхати на інший кінець міста, у житловий район. Тут по вулиці можна гуляти як у Діснейленді – навколо одні казкові замки, ну і гігантські паркани, куди ж тепер без них. Причому, чим багатший господар живе у будинку, тим вище він робить паркан. Так, напевно, для злодіїв, щоб вони знали, де кращий куш.

    На в’їзді до кварталу стоїть охорона, але мене пропустили без зволікань, навіть привітно кивнули – я тут майже свій.

    “Доброго ранку, пані,” – привітався я з жінкою, яка відчинила мені двері за адресою, вказаною у повідомленні. Чарівній жінці було далеко за тридцять, але якісна косметика та інші медичні процедури не дозволяли зрозуміти “наскільки далеко”. Легкий халат, дорогі парфуми, косметика, я б не побачив, як сіпаються куточки губ жінки при невдалому русі – подумав би, що мене запросили не на лікування.

    “Доброго ранку, Алекс, заходьте,” – жінка відступила, пропускаючи мене в розкішний хол. Її голос був м’яким, з легкою тремтінням, що видавало біль, який вона намагалася приховати.

    Хол вражав своїми розмірами та пишністю. Білосніжна мармурова підлога відбивала величезну кришталеву люстру, що звисала зі стелі. Стіни були прикрашені картинами відомих художників, а в кутку стояв білий рояль, ніби запрошуючи зіграти.

    “Серйозні люди рекомендували вас як чудового фахівця з мануальної терапії. Сподіваюся, вони не помилилися?” – запитала вона, намагаючись тримати спину прямо, хоча кожен рух давався їй з гримасою болю.

    “Ні, не помилилися, пані. У вас є табурет, або якийсь інший стілець без спинки?” – здається, моє питання збентежило господиню будинку.

    “Табурет? Не масажний стіл? Оригінально. Ну, йдіть за мною, я проведу вас на кухню.” – розвернувшись і повільно та велично, ніби кожен невдалий крок не відгукувався нестерпним болем, господиня повела мене коридорами цього палацу.

    Отже, як я і думав, у пацієнтки звичайний Радикулит. У народі кажуть “диск вискочив”. Я зрозумів це, коли брав даму за руку, допомагаючи їй правильно сісти. Посадивши даму на табурет і попросивши її завести руки за шию в замок і демонструючи правильну техніку дихання, я завів свої руки під її, щоб мої долоні впиралися в її руки. На видиху пацієнтки різким ривком я вправив “диск”.

    Ілюстрація

    Після процедури прописав підопічній місяць постільного режиму, без різких рухів, щоб все загоїлося, інакше буде рецидив. Отримавши поцілунок у щоку від радісної дами та оплату за лікування на картку, я поспішив покинути розкішні апартаменти.

    Ось і все, можна рухатися далі. Звичайно, це тільки з боку виглядає просто, насправді, без навички та правильно поставленого діагнозу, можна паралізувати пацієнта. З діагнозами у мене проблем немає, достатньо направити крихти своєї життєвої сили в тіло пацієнта, і він як на долоні. Та й вміння бачити ауру допомагає.

    Хех, дохід у мене непоганий, але університет чекати не буде, а професори не звернуть уваги на мої благородні мотиви. Тому – руки в ноги і вперед!

    Я вийшов з розкішного кварталу, вдихаючи свіже весняне повітря. Небо було яскраво-блакитним, а сонце приємно гріло. Під ногами шелестіло молоде листя, створюючи затишну атмосферу.

    “До університету можна дістатися двома шляхами: або довгим, але безпечним – центральними вулицями, або коротким – через закинутий парк і провулки,” – подумав я, перевіряючи розклад на телефоні.

    “Ризикнути чи ні? До початку заняття ще сорок хвилин. Якщо пощастить, встигну. А ні, то пропущу фізіологію, нічого страшного, наздожену,” – вирішив я, вибираючи короткий шлях.

    Парк зустрів мене тишею та запустінням. Колись тут, напевно, були гарні алеї та дитячий майданчик, але зараз все заросло бур’янами та чагарниками. Лавки були понівечені, а навколо валялося сміття. Похмура картина.

    “Краще б я вибрав довгий шлях,” – подумав я, прискорюючи крок.

    З парку я вийшов у вузький провулок, затиснутий між високими стінами будинків. Сонце сюди майже не потрапляло, тому було вогко та прохолодно. На стінах виднілися графіті та рвані плакати. Відчуття не з приємних.

    “Ще трохи, і я буду на центральній вулиці,” – заспокоював я себе, намагаючись не звертати уваги на неприємні відчуття.

    “Гей, чувак, є прикурити?!” – пролунало збоку прокуреним голосом.

    Я різко зупинився, оглядаючи провулок очима. З-за сміттєвих баків вийшли троє – два широкоплечих кремезних хлопця і один худий, як щур. Усі троє були одягнені в спортивні костюми та мали характерний вигляд гопників.

    “Хлопці, які сигарети, я…” – почав я розмову з гопниками, активно зміщуючись вліво, але договорити мені завадив хук правого нападника, від якого довелося терміново пригнутися. Хлопець поспішив, двоє інших ще не встигли підійти на дистанцію удару.

    “Надто передбачувано,” – подумав я, використовуючи його імпульс, щоб збити його з ніг підсічкою. Гопник важко впав на асфальт, розбивши губу про бруківку.

    Другий кинувся на мене з розмаху. Я ухилився від удару та зробив швидку контратаку – лікоть у сонячне сплетіння. Повітря з шумом вирвалося з його легень, і він зігнувся навпіл, хапаючись за живіт.

    “Залишився один,” – подумав я, готуючись до нападу останнього гопника. Той явно злякався, але все ж вирішив напасти.

    “Що ж, пограємо,” – посміхнувся я про себе, використовуючи техніку “хиткого винограду” – ухиляючись від ударів, я змусив його втратити рівновагу, а потім різким рухом заблокував ногу і відправив у політ до найближчої стіни.

    Гопники були нейтралізовані. Я подивився на першого, який лежав без свідомості. Здається, у нього була зламана щелепа.

    “Треба викликати швидку,” – подумав я, дістаючи телефон.

    І тут подих небезпеки обпік мені спину. Я спробував ухилитися, але не встиг – щось важке та масивне влетіло мені в потилицю. Цегла? Спалахом болю та темрява.

    “Невже це кінець?” – промайнула остання думка, перш ніж я провалився в безодню забуття.


    Вітаю вас, шановні читачі!

    Сподіваюся, вам сподобалася нова глава! Якщо ви хочете дізнатися, що буде далі з моїм героєм в новому, сповненому небезпек світі, запрошую вас підтримати мою творчість та приєднатися до моєї спільноти на Patreon: https://www.patreon.com/FirstDerf

    На Patreon ви зможете:

    Першими прочитати нові глави, ще до їх публікації на інших платформах.

    Отримати доступ до ексклюзивного контенту.

    Впливати на розвиток історії, пропонуючи свої ідеї та голосуючи за різні варіанти розвитку подій.

    Спілкуватися зі мною та іншими читачами у коментарях.

    Також ви можете підтримати мою творчість одноразовим донатом на Ko-fi: https://ko-fi.com/firstderf

    Кожна ваша підтримка допомагає мені приділяти більше часу написанню нових глав та розвитку історії. Дякую за вашу увагу та підтримку!

    P.s.: Буду вдячний якщо ви просто підпишетесь. Викладка на Patreon виходить лише на англійській мові. (Повірте, навіть на одній мові це важко… І не ображайтесь. Якщо україномовних читачів буде багато – додам ще один варіант).  

    З найкращими побажаннями,

    FirstDerf

     

    0 Коментарів