Header Image
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Сем Паркер не навідувалася до батьків, але одного разу вона вирішила зайти не через таємний хід. Тоді вона й помітила дівчинку з надто блакитними очима і красивим, довгим волоссям. Одна з черниць міцно вхопившись за косу дівчини вичитувала її, смикаючи боляче за волосся і щедро роздаючи ляпаси. Сем сподівалася, що врятувавши це дівчисько, та буде їй вдячна.

    Завжди.

     

     

    Дискомфорт вітавший через оточуючих мене людей не давав повністю зосередитися. Ганнібал на чолі столу, праворуч Джек Кроуфорд з дружиною, а зліва Алана Блум. На вечерю японська кухня, Джек вминає за обидві щоки сашими і не соромиться доливати собі алкоголь, тоді як Белла навряд чи здолала три шматочки. Завдяки Джеку цей вечір не проходить у труновій мовчанці, він розповідає історії зі свого минулого та минулого дружини, а ми мовчки слухаємо. За весь вечір я не сказала більше трьох слів, бо приймаючи запрошення Ганнібала на вечерю не була поінформована про ще й інших гостей.

    Алана досить жваво почувається сидячи за цим столом. Часто перекладає тему у роки своєї юності та розповідає про своє навчання під керівництвом Лектора. Я прийшла пізніше за всіх і на моє німе запитання Ганнібал лише поблажливо посміхнувся, запрошуючи увійти до будинку. А лікар Блум у цей час як у себе вдома відкрила холодильник і знайшла на потрібній полиці тарілку із закусками, пройшла до кінця кухні і дістала шпажки. Не складно здогадатися, що вона буває тут частіше за мене. А потім вона сіла по ліву руку від Ганнібала. На цій вечері я, здавалося зайва, чужа, але просто піти було б образливо для Ганнібала і тому я стійко чекала слушного моменту покинути цей будинок.

    – Чілтон уявив себе Богом! – Скрививши рота заявляє Алана і відставляє келих з вином. Її червона помада залишається на келиху чітким відбитком, є в цьому якась еротичність, як і в чоловіках у костюмах. — Виявляється, він встановив прослуховування майже в кожному куточку своєї лікарні!

    — Ми не можемо це перевірити, Алана — Джек, що вже наситився основним, поглядав на те, як Ганнібал сервірував десерт.

    — Але це порушення права пацієнтів лікарні, сподіваюся йому віддасться за всі гріхи.

    — Абель Гідеон покарав його з лихвою. — Белла усміхається і її обличчя стає ще прекраснішим, Джек ніби знав цей фокус і тому з цікавістю тепер спостерігав за дружиною, а вона зовсім незворушна продовжувала говорити. — Не думаю, що такі фокуси пройдуть з Віллом.

    — До речі, про Вілла, як він почувається? — Голос Лектора змушує всіх замовкнути, його погляд у мій бік, викликає тривогу. – Ти ж нещодавно заходила до нього.

    – Так. — Мені так хотілося дати собі фори на відповідь, пригубивши келих, який я так і не випустила з рук з початку вечері, але я стрималася. Ганнібал за весь вечір жодного разу не звернувся до мене, і зараз починає з цієї теми… — Все ще звинувачує тебе, але виглядає набагато краще. Думаю йому потрібен час, щоб усе осмислити, згадати.

    — Йому краще не згадувати, що він накоїв, це може добити його. — Алана Блум із занепокоєнням у голосі говорить як психолог, але ніяк друг Грема.

    — А Ви вважаєте, що це він Чесапіцький різник? — Очі Ганнібала миттю стають чорними від розширених зіниць, Алана втрачає мову на пару секунд і Джек відкашлюється.

    — мені хотілося б сказати ні, але всі докази вказують на це. — Кроуфорд дивиться по-батьківському на мене і здається йому найболючіше про це говорити.

    – Не варто давати йому нездійсненні надії. – Від слів доктора Блум стає неприємно, але делікатно промовчати було найкращим рішенням.

    На цьому дискусія закінчується, я ламаю голову над тим, що відбувається, а Ганнібал продовжує розмову розповіддю як він майстерно приготував вечерю, додаючи в рис трохи яблучного оцту. Як виявилося Белла любителька мексиканської кухні, і наступної такої вечері вона взяла обіцянку з Ганнібала приготувати найсмачніший каррі та чуррос.

    Щойно годинник відбив десять, Джек і Белла збиралися додому. Кроуфорд запропонував підвезти Алану і та погодилася. Усі збори проходили надто швидко, щоб встигнути зібратися самій та піти з рештою.

    – Сем може тебе теж підкинути? Белла чудово водить машину, коли я дозволяю собі розслабитись. — Джек отримує тичок від дружини, але він ловить її руку і цілує долоню.

    – Ні, я на таксі.

    — тим більше хтось мені повинен допомогти прибрати тарілки — посміхається Лектор і тисне на прощання руку Джека.

    — ну… Твоє право, добраніч.

    Двері зачиняються, ми дивимося з Ганнібалом один на одного і мені стає не по собі. Його поведінка, цей вивчаючий погляд, все говорило  про грозу, що насувалася.

    — Вечеря була, як завжди, на висоті. — Починаю я і прямую до їдальні.

    — Дякую за високу оцінку. — Ганнібал знімає піджак і акуратно вішає біля входу на гачок, слідом за мною попутно розстібаючи гудзики на своєму жилеті, який потім падає на спинку стільця в їдальні.

    — Наступного разу попереджай, хто ще буде на вечері. — Поки я збираю порожні тарілки, Ганнібал закочує рукави сорочки і потім починає допомагати.

    – щоб ти відмовилася приходити?

    — Може б я погодилася, звідки ти знаєш? — знизую плечима і прямую на кухню.

    — Брехня це неприємна спеція у дружбі. — То як це було сказано, викликає мурашки по шкірі, але я лише кидаю погляд через плече.

    — Якби ти навів переконливі докази, я погодилася б і без цього твого прийому.

    — Дозволь допомогти. — Коли ми опиняємось на кухні, Ганнібал дістав два фартухи і обгорнувши один навколо моєї фігури акуратно зав’язав. — нещодавно замовив його. Занадто часто на цій кухні з’являється помічниця.

    — Ти про мене чи Алану? — Звичайно, мене трохи кольнуло те, що Лектор жодного разу не згадав про візити Блум до цього дому. — Вона так спритно, як фокусник, діставала потрібні прилади з потрібних ящиків. — доводиться порозумітися після питливого погляду.

    — Я можу розцінювати це як ревнощі? — Мені хочеться посміхнутися в обличчя Ганнібала, але натомість залпом випиваю залишки свого вина та ставлю келих у посудомийну машину і відповідаю дивлячись у ці безжальні очі.

    — Можеш розцінювати як завгодно, краще поясни, що це за прихована агресія в мій бік?

    – Що ти маєш на увазі?

    — Ну почнемо з найочевиднішого, ти не сказав, що буде хтось ще тим самим поставив мене в досить неприємне становище.

    — А ти сподівалася, що ми будемо удвох? — моя рука вперта в бік нігтиками, впиваючись у фартухову тканину, тоді як Ганнібал спокійний до глибини душі стояв навпроти і спостерігав з поблажливою усмішкою, впиваючись ситуацією.

    – Так. – відповідаю як є, і тільки зараз надаю увагу тому, як близько ми стоїмо. Не будь я так роздратована мабуть мої щоки вже давно спалили мене з потрохами. Бо в які б ігри ми не грали я бачу в ньому чоловіка впершу чергу, а не друга.

    То може у цьому проблема? Коли кадик Лектора рухається спочатку вниз, а потім угору, у моїй голові виникає проста, але логічна думка.

    — Тебе турбує, що можуть піти чутки про нас? — Ганнібал перестає поблажливо посміхатися, відводить погляд і просто йде у вітальню збирати тарілки, що залишилися, а я біжу за ним у своїй не зручній сукні.

    — Якщо в цьому проблема і ти зібрав нас сьогодні разом, щоб розвіяти ці чутки, то…

    Лектор кидає на мене погляд, і я обурено витягаю шию, але замовкаю.

    — стільки часу ти вражала мене своєю проникливістю, але сьогодні зайшла в глухий кут на самому початку.

    – Тоді поясни, що не так. — посудомийка під зав’язку забивається посудом, а я вперши руки вбік спостерігаю за діями Лектора.

    – Ти ходила до Вілла. — я дурно ляскаю нафарбована віями. Лектор терпляче продовжує, абсолютно не моргаючи. — можливо, це не так очевидно, але такі рішення треба обговорювати зі мною. Ти могла видати мене чи навіть себе.

    Цілком спантеличена важко зітхаю. Раніше це не хвилювало Ганнібала. Він не боявся, що я щось скажу, навіть коли цілий місяць ходила зла на нього і не приховувала цього.

    – Ти серйозно? Ганнібал, ми з тобою в одному човні. Я не можу сказати зайвого.

    — Це так, але я не можу знайти пояснення твоєму вчинку. Навіщо тобі ходити до Вілла?

    — Тому, що він певною мірою замкнений через мене. — Важко зітхнувши йду назад у вітальню забрати келихи, та знаю що це не виправдовує мене.

    — Жалість може підштовхнути тебе до зайвих дій. Тобі не варто до нього ходити.

    – Це не тобі вирішувати. Він до речі мені розповів про твою пораду виконати його фантазію. — щоб заспокоїтися, беруся за ганчірку для столу і знову йду, а Ганнібал слідує за мною.

    – А ще він зізнався тобі в симпатії. — цією простою фразою Ганнібал зупиняє мої дії, і я піднімаю погляд на нього. Він відчуває тепер наді мною владу і я не можу нічого вдіяти. — Я не хотів до цього вдаватися… — а я бачу, що він хотів, і що зараз отримує задоволення втоптуючи мене. –  та Вілл грає з тобою. Думаю, він хоче зіграти на твоїх почуттях, щоб підібратися до мене.

    Я мовчу, здивована словами Ганнібала. Думаю, на моєму обличчі все написано.

    — Ганнібал, ми з тобою набуваємо різних видів. Граємо як нам вигідно, вбиваємо людей заради свободи. На жаль Вілл не такий, він не гратиме на моїх почуттях, і тобі я теж не дозволю.

    — тобто ти визнаєш, що в тебе є почуття до Грема? — Ганнібал мружить очі. Випробовуюче чекає моєї відповіді і я не змушую себе чекати, кидаю ганчірку, знімаю фартух.

    — Бачу Доктор Чілтон дав тобі можливість прослухати нашу розмову від початку до кінця? Що ж давай обговоримо це? Вілл Грем здається мені цікавою персоною, і я ніколи цього не приховувала. Ми часто з тобою його обговорювали. Я відчуваю до нього інтерес ще нічим не обумовлений. Твої побоювання щодо романтичних почуттів безпідставні. І я нагадаю нашу з тобою вмовляння діє однаково з обох сторін і свої обіцянки я так само дотримуватимусь, як і ти. Доброї ночі.

    Ганнібалу  вдається зробити неможливе – вивести мене з себе. Його не довіра, і ця незрозуміла гра добили остаточно. Я мовчки, цокаючи підборами, немов фурія промчала по хаті до виходу. Мені хотілося накричати на нього, сказати що він не правий, що це безпідставні звинувачення, але натомість я збігаю.

     

    0 Коментарів