Header Image

    Наступного ранку, коли лише сонце почало підніматися над горизонтом, Ніл прокинулась. Занурившись у свої думки, він знав, що прийшов час прийняти рішення.

    Ніл дістав телефон і набрав номер Косач. Телефон довго не відповідав, але нарешті почувся знайомий голос.

    — Данило, слухаю, — почала розмову Косач. — Я так розумію, ти прийняв рішення?

    — Так. — кажучи він, намагаючись тримати голос рівним. — Я приєднуюся до вас у цій справі. Я зроблю все можливо, щоб він сів за грати.

    — Дякую, Данило. Ми підготуємо все необхідне для вашої участі. Тренеру повідомляємо про конференцію, щоб прикрити твою проблему. Не хвилюйся, ми все владнаємо.

    Після дзвінка він відчув певне полегшення, але також і тривогу. Він знав, що це рішення несе багато ризиків, але він не міг діяти інакше. Волков повинен бути зупинений.

    ****

    Після розмови з тренером Ніл почав підготовку до свого від’їзду. Відкрийте команду, яка відправляється на “конференцію” з приводу спорту і що це займе кілька днів.

    Коли Ніл сів у літак, він глибоко вдихнув. Він вже почав відчувати, як його тіло напружується від нервового очікування. Чи можете він справитися з тим, що чекає його в Україні?

    Він витягнув з кишені мобільний телефон і набрав повідомлення до полковника, людина, яка знову стане його лідером і другим: “На борту. Скоро прибуду.”

    Він відіслав повідомлення і закрив очі, намагаючись трохи відпочити. йому зараз треба було зосередитися і бути готовим до всього, що може статися далі.

    Після довгого і виснажливого перельоту Ніл нарешті прибув до Києва. Він відчував, як його серце було швидше, коли він проходив через митний контроль. Коли він вийшов із зони прильотів, зустрів його Ярослав Гайворон, який чекав на нього.

    — Привіт, Ярик, — сказав Ніл, простягаючи руку.

    — Привіт, Дань, — відповів Ярослав, потискаючи руку Данилу. — Як дорога?

    — Втомлива, але все город, — відповів Гончаренко. — Я можу працювати.

    — Гаразд, — сказав Ярик. — Поїхали, нам треба багато обговорити. Косач чекає.

    ****

    Коли Ніл зайшов до офісу ОСА, де вже зібралися всі ключові фігури агенції, він відчув напругу у повітрі. Косач, Шаблій, Червона, Яна вже сиділи за столом, обговорюючи останні події.

    — Данило, Ярослав, присядьте, — сказала Косач, вказуючи на вільні місця. — Ми тут тільки вас і чекаємо.

    — Дякую, — сказав Ніл, сідаючи і вдихаючи глибоко.

    — Отже, ми отримали останні дані, — почала Косач, кидаючи погляд на всіх присутніх. — Волков втік з в’язниці і створює нову злочинну організацію. Він звернувся по допомогу до впливу людей за кордоном.

    — Він може отримати значну підтримку і ресурси, — сказав Шаблій, нахмурившись.

    — Нам потрібно знати, які в нього плани і які ресурси він уже має, — додала Червона.

    — Данило, — звернулася Косач до Гончаренка, — ти знаєш Волкова краще за всіх нас. Що, на твою думку, він буде робити далі?

    — Він завжди був мстивим і розважливим, — спокійно відповів капітан. — Якщо він створює нову організацію, то, ймовірно, планує великі дії. Але я не думаю, що він одразу націлиться на мене чи моїх близьких. Спочатку йому потрібно зміцнити свої позиції і знайти ресурси.

    — Ми маємо кілька варіантів дій, — сказала Косач, повертаючи розмову до планування. — Перш за все, нам потрібно зібрати якомога більше інформації про його нову організацію і його плани.

    — Також ми можемо спробувати вийти на його контакти за кордоном і зрозуміти, яку саме підтримку він отримує, — додала Яна. — Це може дати нам уявлення про його можливості.

    — Нам також потрібно зміцнити нашу власну безпеку, — зауважила Червона. — Якщо Волков з’явиться на горизонті, ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій.

    — Згоден, — сказав Шаблій. — Ми також повинні бути готові до оперативних дій. Якщо ми отримаємо інформацію про місцезнаходження Волкова чи його ключових людей, ми маємо діяти швидко.

    — Данило, — знову звернулася Косач, — ми розуміємо, що це особиста справа для тебе. Але нам потрібно діяти в команді і з холодною головою. Ти справишся?

    — Так, — відповів Ніл, твердо глянувши на Косач. — Я готовий. Ми повинні зупинити Волкова, перш ніж він завдасть серйозної шкоди.

    — Добре, — підсумувала Косач. — Тоді почнемо з розвідки. Ми маємо отримати якнайбільше інформації про його плани і ресурси. Кожен з вас отримує завдання відповідно до своїх компетенцій. Будьте обережні і дійте швидко.

    ****

    — Ось як ми розподілимо завдання, — продовжила вона. — Ярослав і Катерина, — звернулася вона до Гайворона і Червоної, — ваша задача — вивчення міжнародних зв’язків Волкова та його нової організації. Нам потрібно знати, хто з іноземців підтримує його та як їх можна нейтралізувати.

    Червона і Гайворон кивнули, показуючи, що почули.

    — Данило і Яна, — продовжила Косач, — ви будете займатися збором і аналізом розвідданих на місцях. Ваша задача — виявлення ключових об’єктів Волкова. Це небезпечно, але ви найкраще підходите для цього завдання.

    — Як скажете, — відповіла Левченко за двох.

    — Якщо все зрозуміли, то приступайте до роботи, — сказала Сергіївна, — Волков не чекатиме, ми не можемо гаяти час.

    ****

    Агенти виходять з кабінету, обговорюючи отримані завдання. Червона підходить до Данила, обіймаючи його міцно і тепло.

    — Данило, ти навіть не уявляєш, як ми скучили за тобою.

    — Дійсно, — додає Шаблій. — Ти був важливим для нас. Як ти там справлявся без нас?

    — Чесно кажучи, були моменти, коли я думав, що не витримаю, — сумно посміхнувшись, відповів Гончаренко. — Але в Америці також знайшлися люди, які підтримували мене. Я розібрався зі своїм минулим… А ви як, Шаблію? Як здоров’я? – вже з посмішкою запитав капітан.

    – Не дочекаєшся. Здоров’я в мене ого-го.

    — Добре, що ти живий і знову в цій будівлі, — відповів Гайворон. — Нам не вистачало твоєї впертості.

    — Давайте після закриття справи, і якщо всі виживемо, підемо на вечерю. Згодні? — додає Левченко.

    — Тільки якщо готувати будеш не ти, — з посмішкою відповідає Гончаренко.

    — Ти так низько оцінюєш мої кулінарні можливості?

    — Ні, просто це безпечно для нашого життя. Я не для того тікав від мафії, щоб померти від твоєї їжі.

    Усі посміхаються, згадуючи “прекрасні” здібності Яни. Стільки часу минуло, а ці люди досі залишилися для нього сім’єю. Він дуже за ними скучив. Навіть якщо світ навколо у вогні, ці люди не втрачають себе та борються з упевненістю. Перші люди, які дали шанс на майже нормальне життя.

    Під час прощання всі агенти обіймають Данила, а потім починають розходитися по своїх завданнях.

    ****

    Яна і Данило залишаються на самоті. Вони дивляться одне на одного, злегка збентежені, щасливі алеї.

    — Даню, я так рада, що ти повернулася. Нам тебе дуже не вистачало, — після довгого мовчання сказала Яна.

    — І я радій бачити тебе, Яно. Це було складно без вас усіх.

    Вони обіймаються, відчуваючи теплоту і підтримку. Ці обійми були як нагадування про важливість одного, як втіха, що вони знову зустрілися. Їхня близькість не мала романтичного підтексту, але вона була значною і важливою для них.

    Вони посміхаються одному, а потім вирішують піти до лабораторії, щоб побачити Стаса і Альбіну.

    ****

    Данило і Яна входять в лабораторію, де Стас і Альбіна працюють над новим проектом. За робочим місцем Стаса відразу видно щонайменше шість чашок з-під кави, та й в Альбіні ситуація не краща. Значить, він точно довго не спав.

    — Привіт, генії! Як ви? — почала розмову Яна відразу після входу в лабораторію.

    — О, подивіться-но хто тут. Наш герой повернувся! — викрикнув Стас, піднімаючи голову на Нілу.

    — Данило, ми так раді тебе бачити! Як справи? — запитала Альбіна з посмішкою.

    — Ми прийшли перевірити, як у вас тут справи. Але і так видно, що не дуже, — відповів Данило, кинувши на стіл Шугаєва. — Ви коли-небудь замислювалися, як багато кави ми випиваємо через цю роботу?

    — Так, я рахувала, — втрутилася в розмову Панчук. — Під час служби в ОСА ми випили стільки, що могли відкрити власну кав’ярню.

    — Гаразд, давайте сядемо, поговоримо, — перебив розмову колег Гончаренко. — Наша з яною робота — провести розвідку на місцях, де можуть бути активні підрозділи Волкова. Чи є у вас інформація про подібні місця?

    Обличчя Шугаєва і Панчук митьєво виражали серйозність.

    — Так, у нас є декілька карт точок, де можуть знаходитися підрозділи Волкова, — відповів Стас, відкриваючи на комп’ютері. — Ми знайшли локацію, де були виявлені враження від активності.

    ****

    Вони переглянули список підозрілих локацій, наданих Стасом і Альбіною, та обрали кілька найбільш перспективних місць для розвідки. Серед них були промислові склади на околицях міста, покинутий готель, підземний клуб та заміська вілла, яка часто використовувалася для закритих зустрічей.

    Першою локацією, яку вони вирішили дослідити, були промислові склади. Звідти виїжджають та в’їздять вантажівки. Після кількох років вони помітили людей, скоріш усіх людей Волкова.

    Наступною локацією був закритий готель.

    Вони ретельно обстежили всі поверхи, виявивши сліди недавньої присутності людей: свіжі недопалки, сліди від шин на підлозі та свіжі графіті з символікою, яка могла бути пов’язана з Волковим.

    Підземний клуб був третьою локацією.

    Данило і Яна прибули туди пізно ввечері, коли клуб був у розпалі. Вони вирішили спочатку простежити за входом і виходом.

    – Агов! Досить спати! Скільки вже можна? – починає обурюватися Яна. Данило в той час лежить на передньому сидінні. Спав. Але від голосу Яни прийшлося відкрити очі.

    – Ну будь ти людиною. Я день летів сюди і одразу до ОСА. Дай поспати доки є час. – Каже Гончаренко розвертаючись спиною до неї.

    – Вирішив на мене все скинути? Ось так ти? Ну нічого-нічого, я тобі це пригадаю.

    – Прокрутись на 40° ліворуч, та ретельно подивись на чоловіка в джинсовці. Який тільки-но прийшов – спокійним голосом промовив Данило.

    Повернувшись на сорок градусів, Яна справді побачила чоловіка. Брюнет в стильному та дорогому одязі. Його темне волосся було акуратно підстрижене, а борода, ледь помітна, додавала обличчю зрілості, очі сірі. На правій руці, від зап’ястя до ліктя, виднілося татуювання, що свідчило про про його належність Волкову. Але одночасно це татуювання було бліде. Одразу видно, що це татуювання намагаються видалити за допомогою лазеру. Джинси, злегка порвані на колінах, і біла футболка, що виглядала з-під куртки, надавали йому вигляду звичайного відвідувача клубу. Хоча погляд у нього був наче він чекає на свого вбивцю.

    Гончаренко дістав телефон сфотографував чоловіка надіслав фото Шугаєву, та подзвонив.

    – Стасіку, потрібно, щоб ти знайшов інформацію про чоловіка. Я тобі надіслав його фото.

    – Гаразд, one moment. – через декілька секунд Стас знову заговорив до колег. – Це Артем Руденко. Один із колишніх підлеглих Волкова.

    – Колишній? – перепитала Левченко. – Чому?

    – Руденко був дрібним злочинцем з Одеси, доки не зустрів Марка Волкова. Він сподобався Волкову і так став цінним в кримінальній організації. Проте Марк запідозрив його у зраді, що призвело до смерті його дружини. Його останні дії в кримінальному світі були зроблені тільки заради помсти Волкову. Вони м’яко кажучи в поганих стосунках.

    – Зрозуміло, дякую. – закінчив розмову Данило. – Потрібно його допитати. Він хоч і колишній учасник, але може мати корисну інформацію.

    – Можливо.

    Руденко зайшов у провулок, Гончаренко і Левченко вирішили прослідкувати за ним.

    Вони обережно слідували за ним, намагаючись залишатися непоміченими. Проте Артем швидко зрозумів, що за ним хтось іде. Він зупинився, повернувся і сказав:

    – Я знаю, що ви за мною йдете! Хто ви, та що вам потрібно?

    Данило і Яна обмінялися поглядами і вирішили не затягувати ситуацію. Вони вийшли з тіні.

    – Я капітан Гончаренко, Особлива слідча агенція. – показуючи своє посвідчення, представився Данило – Це капітан Левченко. – він показав рукою на напарницю.

    – Що Особливій слідчий агенції потрібно від мене? Ви ж прийшли не просто мене заарештувати. Так?

    – Так. Ми знаємо, що ти колишній член організації Волкова, — відповіла Яна. – Нам потрібна інформація про його людей, організацію та його плани. Все що ти знаєш.

    – Що мені за це буде? – запитав Артем.

    – Зменшення терміну ув’язнення за співпрацю. Захист свідка під час розслідування. Та можливість помститися. – перерахувала Левченко.

    – Чому я вас довіряти? – запитав Артем, переконавшись, дивлячись на Данила і Яну.

    — Ти вже в бігах від Волкова, — відповів Данило. — Тобі нічого втрачати. Він рано чи пізно вб’є тебе і ти це усвідомлюєш. Ми пропонуємо тобі захист і можливість помститися. Вибір за тобою.

    Артем задумався на мить, зважаючи на свої можливості.

    — Добре, — нарешті сказав він.

    – Супер. Підемо до нашого штабу, і ми обговоримо всі деталі. – розвертаючися Яна одразу прямує до машини.

     

    0 Коментарів