Header Image

     — Отже, звідси…

     — Спартак, припини

     — Припинити що?

     — Уявляти, що я тут…

     

     10 Вересня 2023 – Київ.

     

    —Спартачок, ти вже готовий до завтрашнього подкасту? Обіцяю ставити круті та цікаві питання, — м’яко воркуючи над вухом Субботи, заспівав Женя

    — Та готовий, костюм готовий, я теж, що ще потрібне? — трохи сухо, але не прикро сказав чоловік

    — Фу, ну ти й нудний… ось візьму й піду від тебе, будеш сам подкасти вести, — відтягуючи нижню повіку і висовуючи язик назовні, сказав Янович.

    Женя давно звик до його характеру, але все ж таки іноді він був надто душним і нудним, що його дратувало.

    — Господи, а що мені треба відповісти? Адже я все правильно сказав, без зайвих деталей, до чого така реакція?

    — А, окей

    Женя спритно відійшов від Спартака, той сидів на чорному, шкіряному кріслі.

    — Ну і збирайся тоді сам, зі своїми костюмами, шахами та книжками! — натягуючи на босу ногу черевик, крикнув Янович, а потім голосно зачинив вхідні двері.

    — Істеричка, — поправляючи окуляри на носі, сказав Суббота, і продовжив читати статтю в телефоні

    Було пізно. На вулиці майже одинадцята вечора, плюс до всього віяв вітер, а до цього йшов холодний осінній дощ. Женя вибіг надвір у черевиках взутих на босу ногу. На ньому була лише зелена піжама, а при собі телефон та кілька купюр.

    — І це я істеричка? Дід старий, зануда, душила — перебираючи все поспіль, Женя намагався образити Субботу, але натомість він спіткнувся і впав в одну з калюж.

    — Сука, та якого біса?

    Кинувши погляд на годинник, він зрозумів що вже пізно і варто було б повернутися додому в номер, адже завтра фільмування подкасту, але як же не хотілося, адже в номері містер душнила

    — Та пішов нахер, — підводячись і обтрушуючи свої штанини, сказав Янович, після чого набрав перший-ліпший номер.

    — Ало, Женю? — трохи сонним голосом запитав Маслюк.

    — Олегу, можеш мене забрати на ніч?

    — Ну… — чоловік на хвилину задумався, але одразу зрозумів, що щось трапилося. — Звичайно, скинь адресу

    — Дякую, друже

    Янович швидко скинув свою геолокацію в телеграм Олегу, після чого вмостився на найближчу лавку.

    У цей час Спартак продовжував читати статтю, але в якийсь момент усвідомив, що вже пізно, а цей чорт ще не повернувся.

    — Що б тебе чорт забрав, де його носить, — чоловік відклав телефон і підвівшись із крісла пішов на кухню. — З одного боку далеко він би в одній піжамі не пішов, але з іншого його немає вже майже дві години, куди можна було себе занести?

    Суббота напружився і почав обмірковувати всі варіанти, куди він міг піти, куди влізти та все в цьому роді.

     

    Ближче до п’ятої ранку, Женю успішно привезли додому. Він спав. Його картата піжама була порвана, а коліна злегка здерти. Волосся було заплутане і виглядало дуже безладно. На щоках були легкі сліди від сліз, які за логікою текли нещодавно.

    Суббота подякував Олегу, після чого відніс Яновича у вітальню на диван.

    Давши чоловікові ще дві години на сон, Спартак вирішив розбудити Женю.

    — Женя…., прокинься, нам треба збиратися

    Пішло буквально хвилин десять, щоб чоловік у розірваній піжамі зміг прокинутися. Він мовчки піднімається на ноги й повільно плететься у ванну кімнату. Поки Янович приймає душ і загалом упорядковується, Спартак дбайливо замовляє сніданок у номер і шукає по номеру  аптечку.

    Час швидко минув. На кухні стояв сніданок, а Суббота сидів за столом. До кухні входить Янович. На стегнах щільно зав’язаний білий рушник, з мокрого неслухняного волосся, красиво та естетично стікали краплі води, які ось-ось опиняться на його підкачаних грудях.

    — … Женя — акуратно запитує Спартак, переводячи погляд у вічі чоловіка

    Женя сідає за стіл і оглядаючи замовлену їжу, каже — гаразд.

    Голос його звучить холодно, наче лід, але на обличчі все та ж усмішка, байдужа, неспокійна. Суббота знає, що це означає, і лише з хвилюванням хмурить брови, упираючись долонями в кухонний стіл.

    — Все гаразд — знову вимовляє Янович і починає їсти. Спартак підводиться зі стільця і ​​підходить до Жені. Секунда та чоловік сидить на колінах біля ніг свого хлопця. Під рукою знаходиться перекис, бинти та мазь. Пару хвилин і кілька маніпуляцій та коліна були успішно оброблені та обмотані у кілька шарів бинтом.

    — Дякую за їжу — доїдаючи сніданок, сказав чоловік, і, вставши з-за столу, подався до кімнати, щоб одягнути робочий костюм.

    Суббота не знаходить собі місця, ходить з кута в кут, і лає, ненавидить себе пекельною ненавистю за мовчання слів, що так і не впали з вуст під час приходу Жені до нього. Він міг зупинити його — міг, чого не зробив, знаючи, що одного разу кришталь дав тріщину. Які можуть бути проблеми? Він і сам не знає, а як і знає, то думати про це не може. Спартак був такий щасливий. Життя несправедливе. Він так довго йшов до спокійного та тихого життя. Женя завжди був поряд і підтримував його. Чоловік поправивши смокінг, попрямував швидким кроком до кімнати, де був Женя.

     

    — Що з тобою? Ти сам не свій.

    Чоловік затягнув краватку і дивлячись у дзеркало вловив погляд Спартака

    — Жень, я так переживаю. Я прийшов сюди, щоб щось сказати, але зараз мені страшно. Тому я просто відкину всі дурні думки та скажу, що  кохаю тебе.

    — Дякую, я тебе теж

    Сухий короткий поцілунок залишився на гладкій щоці психолога

     

    — Ходімо, машина чекає…

     

     

     

    0 Коментарів