Фанфіки українською мовою

    Ковтнувши ком в горлі, Дадзай потягнувся вперед, щоб тицьнути в коробочку, яка вдарила його по обличчю. Він лише намагався стягнути один із великих светрів із верхньої полиці, але натомість коробка впала, вдарила його прямо в ніс і змусила відкинутись назад на в’язку для капелюхів Чібі.

    Тепер всюди були липкі капелюхи та крихітна коробка, яка невинно лежала перед ним.
    Чюя хотів вийти за нього заміж? Дурний, крихітний, красивий Чібі вважав, що Дадзай вартий того, щоб зробити йому пропозицію?

     


     

    Дадзай сидів на підлозі спальні, схрестивши ноги й руки, сердито дивлячись на безлад, який він створив у гардеробі Чюї. Він особливо не збирався створювати такий хаос, враховуючи нещодавні обіцянки Чюї змусити його спати на дивані (насправді безглузда погроза, враховуючи, наскільки зручним був диван Чюї). Тепер, коли він дивився на безлад одягу та капелюхів, Дадзай не міг надто турбуватися про те, що він зробив, не тоді, коли мав щось набагато цікавіше для заняття.

    Дадзай насупив брову, його губи склалися в тверду лінію. Він розчаровано побарабанив пальцями по руці. Нічого з цього не виправдало його очікувань, і усвідомлення того, що, можливо, його слимак не такий передбачуваний, як він вважав спочатку, викликало у нього запаморочення та конфлікт.

    Ковтнувши ком у горлі, Дадзай потягнувся вперед, щоб тицьнути коробку, яка вдарила його по обличчю. Він лише намагався стягнути один із великих светрів із верхньої полиці, але натомість коробка впала, вдарила його прямо в ніс і змусила відкинутись назад на в’язку для капелюхів Чібі.

    Тепер скрізь були липкі капелюхи — серйозно, навіщо Чюї взагалі їх було потрібно, коли він постійно носив одну й ту саму потворну річ? — і крихітна коробочка, яка невинно лежала перед ним.

    Дадзай тицьнув в неї знову. Реакції досі немає. Гм-

    На мить відвернувшись від коробки, Дадзай схопив светр, що впав, і натягнув його на голову. Він на мить засунув носа всередину, вдихаючи затяжний аромат сандалового дерева й диму, і задоволено зітхнув, коли його наповнив заспокійливий запах.

    Це був поганий день для нього, його думки були надто дикі, щоб він міг їх легко вганяти. Вони пронизували його, наче вогонь, оспівуючи його зсередини й чорнячи кожну яскраву частинку в ньому, доки він не зміг навіть упізнати власне відображення. Дадзай був на півдорозі до дверей, бажаючи зануритися в річку, щоб відволіктися від речей, коли він згадав обличчя Чюї, коли останній раз витягував Дадзая з води.

    Чюя не розлютився на нього, не більше, ніж зазвичай. Він був більш змиреним, його образи втратили звичну гарячість, коли він висушив Дадзая та загорнув його в ковдру, як буріто. Дадзай не міг пригадати, якою була їхня розмова, але він пам’ятав тон Чюї, його виснаження, таке ж втомлене, яке відчував Дадзай того ж дня.

    Чюя не міг продовжувати це робити, не міг продовжувати виловлювати його з річки та повертати додому, наче це не обтяжувало його. Кожного разу Дадзай думав, чи буде це востаннє, чи Чюя нарешті покінчить із ним і вижене його зі своєї квартири востаннє. І Дадзай-

    Дадзай цього не хотів.  Уперше відтоді, як він втратив Одасаку, відтоді, як він прислухався до останнього прохання свого найкращого друга й приєднався до сторони світла — Дадзай дозволив собі чогось захотіти, дозволив собі повірити, що, можливо, лише можливо , Чюя виявиться достатньо сильним щоб подолати прокляття Дадзая. Той Чюя скоріше буде бити руками, ногами та викрикувати ненормативну лексику, ніж дозволити долі керувати їхнім життям, і досі Дадзай мав рацію, вірячи в дурному Чібі.

    Тому Дадзай відвернувся від дверей, покинувши річку, щоб шукати розради в Чюї . Ось чому він пішов шукати светр, який Чюя купив спеціально для Дадзая, але, здавалося, завжди носив його сам — ніби він знав, ніби сподівався, що Дадзай потягнеться за ним, коли йому знадобиться Чюя найбільше.

    Ось чому Дадзая вдарило по обличчю маленькою коробочкою, на яку він тепер дивився з цікавістю, вдихаючи запах Чюї зі светра, щоб заспокоїтися, бо та коробка не могла бути такою, якою він її уявляв .

    Не звертаючи уваги на безперервний дзвін у вухах, Дадзай знову потягнувся вперед, повертаючи маленьку чорну коробочку, щоб добре оглянути іншу сторону. Краї були закруглені, перев’язані червоною стрічкою, яка була закручена в привабливий бант, розташований на самому верху. Тканина була м’якою на кінчику його пальця, мабуть, автентична і безглуздо дорога, якщо він добре знав Чюю.

    І це була лише коробка, не зважаючи на те, що всередині .

    Серце Дадзая калатало в грудях, і тепер із зовсім нової причини. Він просунув палець в одну з петель стрічки, притягуючи її ближче настільки, щоб вона опинилась у декількох дюймах від його обличчя. Задоволений близкістю, Дадзай повернувся до спокійного спостереження, обдумуючи, що могло б бути в тій коробочці.

    Вона не була достатньо довга для намиста чи браслета. Брелок, можливо? Або нова цепочка для капелюха Чюї? Але навіщо було б Чібі так старанно намагатись приховати щось, що призначено для нього?

    Єдиною причиною, чому Чюя мав би щось приховати, це те, що це було для когось іншого. Дадзай майже переглянув список можливих кандидатів, для яких може бути предмет , але він надто добре знав Чюю. Чібі любив хвалитися своїми закупами, особливо коли вони були для когось іншого, весь із блискучими очима та захопленням дарувати їм те, що їм так подобається. Дадзай думав, що його обличчя виглядало таким огидно милим у ті моменти, тому він завжди терпів з мінімальними скаргами, поки Чюя показував йому дорогі пляшки вина, чи кришталеві годинники, чи сережки з діамантами ідеальної огранки.

    Нормальна людина в нормальних стосунках може ревнувати, побачивши, як її партнер дарує такі дорогі подарунки. Навіть якщо відомо, що Дадзай не скаржився, коли його собака приділяв занадто багато уваги іншим людям, кожен його скиглив і протест завжди перекривався рулонами бинтів, кинутими йому на коліна, або обіцянкою краба на обід.

    Тому що Чюя так само добре знав Дадзая. Дадзай ніколи не піклувався про матеріальні блага, але прийняття? Це був подарунок, який Чюя постійно дарував, і це все, що Дадзай міг від нього побажати.

    Не дивлячись на це. Цей предмет не був би для когось іншого. Це мало бути для Дадзая, інакше не було б причин приховувати це. І Чюя не купив би йому брелок (тому що Дадзай постійно губив ключі, тому він завжди вривався в їхню квартиру). Він би не купив йому ні сережки, ні годинник, ні навіть нову краватку боло, тому що Дадзай просто не міг стежити за такими екстравагантними речами.

    Логічно, Дадзай знав, що має бути в цій коробці, але це просто не мало для нього сенсу. Він і Чюя раніше говорили про шлюб, але зазвичай з насмішкою і ніколи про них . Звичайно, він знав, що Чюя відчуває до нього почуття, чув стільки криків під час вибухових суперечок або шепоту серед ночі.

    Вони роками перебували на орбіті один одного, перериваючись знову і знову так багато разів, що їхні стосунки здавалися такими ж безкінечними, як всесвіт, але водночас вони були на межі розвалення в порох. Неправильний поштовх чи тяга можуть призвести до поганого кінця. Чи не так?

    Коробка перед ним говорила інакше, говорячи достатньо голосно, щоб потрясти його до глибини душі, незважаючи на притаманну їй тишу.

    Чюя хотів вийти за нього заміж? Дурний, крихітний, красивий Чібі вважає, що дадзай вартий того, щоб зробити йому пропозицію?

    Дадзай підвів погляд у гору, щоб побачити себе у дзеркалі Чюї, цікавлячись своїм виразом обличчя. Його очі були світлі, сяючі. Рот посміхався, непрохано і щиро. Він не був впевнений в тому, наскільки довго цей вираз був на його обличчі, але він припустив, що це почалося ще з того моменту, як коробочка впала йому на обличчя.

    Що ж… йому, напевно, потрібно буде потренуватись у своїй відповіді, чи не так? Дадзай похлопав себе по щоках декілька раз, щоб повернути вираз обличчя у щось більш натреноване, пасивне. Він знову примружився до дзеркала, щоб перевірити, чи вдалося йому виглядати переконливо, задоволений побаченим. Блиск ще не зійшов з його очей, але поки що він міг не звертати на це уваги.

    Відкашлявшись, Дадзай подивився на коробку з каблучками, удаючи, що Чюя стоїть на колінах з нею в руці. Чюя був зовсім маленьким, як слимак, тому він подумав, що створив досить точний образ. Такий маленький, такий милий, що тримає коробочку з каблучками своїми маленькими рученятами. Дадзай усміхнувся про себе, перш ніж повернути своєму виразу безтурботність.

    Дадзай зітхнув, голосно й удавано, піднявши руку, скромно прикриваючи розтулені губи. Ні, ні, такі речі призведуть лише до сердитого Чібі. Розлючений Чібі був схильний до жорстокості, особливо той, з яким він жив, він би не пропустив момент, щоб вдарити його під час пропозиції.

    Другого разу Дадзай пом’якшив подих, втягнув повітря через рот і ненадовго затримав його. Які слова сказав би Чюя? Ймовірно, щось гарне й поетичне в чарівних рисах обличчя Дадзая, його виграшній особистості, у тому, як він зробив собі маленький дім у серці Чюї й відмовився йти. Як вони були однією душею, що розділяла два тіла, загрубілі й загострені одне одним, поки вони не засяяли разом, як одне ціле. Як ніхто інший не підійшов би йому так, як Дадзай.

    Від наступного подиху Дадзай уривався. Його пальці тремтіли. Він обхопив щиколотки руками і намагався заспокоїти серце.

    Це був Чюя. Накахара Чюя, жорстокий слимак із капелюхом замість мозку, якого Дадзай знав із п’ятнадцятирічного віку. У всякому разі, він був більш схильний кидати образи, ніж компліменти. Він, мабуть, сказав би щось на кшталт того, що Дадзай просто не піде, тож вони можуть одружитися.

    Дадзай нахмурився на цього уявного Чібі. Грубий, Чюя! Дуже грубо, Дадзай ніяк не витримав би такої агресивної та неввічливої пропозиції! Дадзай схрестив руки й підняв підборіддя, дивлячись на коробочку з кільцями, наче в неї щойно виросли пухкі вуха й пухнастий хвіст, і гавкнув на нього.

    «Вибач, слимаку, але уяви, у скількох жінок буде розбите серце, якби я одружився з такою крихітною феєю!» Дадзай замурзав і похитав головою. Це точно навчить Чюю уроку!

    Гм, може щось інше. Щось із більшою витонченістю.

    «Ой, вибач, капелюшник, але в мене не такі смаки щодо чоловіків!» Ймовірно, йому не варто говорити це, коли він одягнений у светр свого хлопця. Він міг сплутати Чібі, а заплутаний Чібі також був жорстоким Чібі. Дадзай мав знайти спосіб відхилити жахливу, погано сплановану пропозицію Чюї, не отримавши удару по обличчю.

    Нахмурившись, Дадзай провів вказівним пальцем по загнутому кутку коробки. Йому було цікаво, який би перстень вибрав Чюя. Ох, знаючи Чюю та його яскравий смак, він, мабуть, був оздоблений занадто великою кількістю діамантів чи дорогоцінного каміння. А може, купив би щось некрасиве й недороге, несмачне, бо знав, що Дадзай буде це тільки критикувати, незважаючи на цінник.

    Можливо, це було б кільце, зроблене з бинтів або клешнів краба, і тоді Дадзай мав би сказати «так». Дадзай задумливо скривив губи. Це було б надто жахливо з боку Чюї, надто маніпулятивно. Йому б ніколи не спало на думку щось таке хитре чи дивовижне.

    На мить у Дадзая виникла ідея відкрити скриньку й побачити перстень на власні очі. Перев’язати бант буде досить легко. Чюя ніколи не дізнається, що він зазирнув, але щось у цьому здавалося надто агресивним. Він витратив роки, збираючи Чюю на частини, щоб побачити, як він працює всередині, але позбавити його справжньої реакції Дадзая на перстень, який він вибрав, сприятливий чи ні, було не тим, що б зумовило Дадзая почувати себе комфортно.

    Дадзай знову сховав обличчя у светр. Він глибоко вдихнув і дозволив собі повністю розслабитися. Посмішка повернулася, тепер м’якша, але не менш справжня. Коробка перед ним здавалася обіцянкою, причиною, такою великою метою та важливістю в такому маленькому обмеженому просторі, що Дадзай не зміг стримати тихий радісний сміх, який покинув його. Він притиснувся носом до светра, сяючи, і дозволив собі хвилюватися.

    Дадзай не знав, коли Чюя зробить пропозицію чи як саме він це зробить, але він знав, якою буде його остаточна відповідь.

    І він не міг дочекатися, щоб сказати це.

     


     

    Коли Чюя повернувся додому, Дадзай поставив каблучку назад на місце. Він прибрав усі капелюхи у шафу, переконавшись, що не залишив ніяких доказів нещасного випадку. Зазвичай йому було б байдуже, але він не хотів щоб слимак дізнався, що Дадзай знайшов кільце.

    Лежачи на дивані, Дадзай слухав як Чюя скидає своє пальто, а незабаром черевики. Він звучав більш роздратованіше, ніж зазвичай, і Дадзай міркував над тим, що влізло так сильно під шкіру його Чібі. Можливо, сьогодні ввечері Дадзай поставився б до нього спокійніше, він не був упевнений, чи вистачить у нього сил для їхньої звичайної суперечки. Усе хвилювання, яке було раніше, виснажило його, і в поєднанні з тим, як він почувався до того, як виявив коробочку, спокійна ніч могла бути корисною для них обох.

    Через кілька секунд у дверях з’явився Чюя. Його брова була насуплена, блакитні очі затверділи цілеспрямованою зосередженістю, але щойно він побачив Дадзая, що витягнувся на дивані, його постава розслабилась. Він захрипів, що могло б звучати як зітхання для когось іншого, і перетнув кімнату, щоб приєднатися до Дадзая на дивані. Дадзай підняв ноги, щоб дати своєму Чібі трохи простору, і негайно поклав їх на коліна Чюї, щойно той сів.

    –  Ти був тут весь день? – Чюя запитав, навіть не у звичній для нього манері. Хтось мав повідомити йому, що Дадзай не з’явився у агентстві сьогодні. Швидше за все, Кунікіда, він все ще мав помилкове переконання, що Чюя має якийсь позитивний вплив на Дадзая.

    Смішно, смішно. Ніби будь-хто з них міг контролювати іншого. Ніби вони хотіли б.

    Дадзай ствердно гукнув.

    –  Мені не хотілося сьогодні йти до агентства.

    Чюя запитав, але він не назвав Дадзая ледачим, як це зробив би, коли вони були підлітками. Вони обоє знали, що не лінь зробила сьогодні Дадзая таким млявим, що він зазвичай пішов би до агентства, навіть якби мав намір провести день, дрімаючи на дивані.

    –  Я намагався тобі додзвонитися.

    Дадзай зморщив обличчя, намагаючись згадати, чи чув він свій мобільний телефон. У своїх спогадах він пригадав, що чув звук якогось дзвінка, але на той момент не пов’язував це з телефонним дзвінком.

    –  Я—

    –  Все добре. Я радий, що ти був тут.

    Руки Чюї лягли на праву ногу Дадзая, пальці інстинктивно рухаються з обертальними рухами, щоб зігріти його. Він спостерігав за Чюєю, шукаючи в нього пояснення, але його очі заплющилися, коли Чюя почав водити пальцями по зводу його стопи. Він поринув у турботі Чюї, кожен рух його рук заспокоював і розслабляв.

    –  Де б я ще міг бути? — розсіяно запитав Дадзай, хоча він знав, що відповідь плавала в свідомості Чюї.

    Чюя довго мовчав. Він перейшов від масажу стопи Дадзая до міцного натискання великими пальцями, розкручуючи ще більше. Він не відчував навіть сліду напруги, фактично перетворившись на те, що чібі, ймовірно, назвав би калюжею лайна розміром з скумбрії чи чимось іншим, не менш промовистим.

    Чюя відпустив ногу Дазая, щоб той міг перейти до наступної, розігрівши її перед тим, як застосувати таку ж процедуру. Тепер це стало менш швидким і більш поблажливим, коли Чюя розслабився з ним, його власна напруга розтанула, наче він сам отримував масаж, а не той, хто його робив.

    –   Я пішов тебе шукати. — зізнався Чюя через хвилину. Його голос був тихим і роздумливим, наче неважливо, слухав Дадзай чи ні.

    –  Я думав, що мені знову доведеться витягати твою дупу з річки.

    –  … Ти майже це зробив. — Дадзай не боявся визнавати неприємні моменти. Чюя вже бачив їх усіх, допомагав зібрати частини стільки разів, скільки Дадзай міг порахувати, і продовжуватиме робити це стільки разів, скільки буде потрібно.

    Особливо, якщо та коробочка з каблучками щось означала .

    На нагадування про те, що він знайшов у шафі, Дадзай не міг не посміхнутися. Рідке передчуття змішалося з його кров’ю, через що кінцівки поколювали й відчували неспокій, хоча останнє могло бути частково завдяки тому, що Чюя лоскотав його пальці на ногах.

    –  Чого ти посміхаєшся, як придурок? — запитав Чюя, він звучав трохи стурбовано. –  Ти ж не мудачив з моїми капелюхами, чи не так?

    –  Ні, чібі.

    Дадзай відкрив очі, щоб поглянути на Чюю, який дивився на нього з цікавістю. Дадзай має правильно розіграти свої карти, інакше Чюя міг би зрозуміти, що він бачив коробку.

    Найкращий спосіб відволікти Чюю? Чесність. Вразливість. Чюя завжди настільки звик читати між рядками, які давав йому розшифрувати Дадзай, що він ніколи не очікував, що Дадзай передасть йому правду на срібному блюді. Дадзай любив зберігати ці моменти на часи, коли вони йому були дуже потрібні, інакше його дурний пес міг подумати, що він повинен регулярно дізнаватися правду.

    Зараз був один із таких випадків, тож він нахилив голову й показово нюхав светр, який усе ще носив. Очі Чюї розширилися від здивування, наче він сам помітив светр, а Дадзай усміхнувся, побачивши рум’янець, що забарвив щоки його партнера.

    –  Щось, що так пахне Чюєю, допомогло мені сьогодні залишитися сухим.

    Чюя відвів очі. Його руки нерухомо трималися на нозі Дадзая, але Дадзай не особливо заперечував. Йому подобалося уважно спостерігати, як Чюя намагався зрозуміти те, що він почув. Його щелепа була стиснута, пальці міцно тримались й тремтіли навколо ноги Дадзая, і цей рум’янець …

    Дадзай тихо захихотів, знімаючи ноги з колін Чюї. Підіймаючись вперед, поки він майже не притиснувся до боку Чюї, він підняв руку, щоб схопити підборіддя чібі та нахилити його обличчя до свого. Очі Чюї були такими неймовірно блакитними, розсіяними після чесного зізнання Дадзая, і Дадзай міг лише впиватися п’янким видовищем, як людина, що помирає від спраги.

    Чюя корчив гримаси, намагаючись зберегти обличчя, через що Дадзай не зміг вгамувати черговий сміх, який вирвався з нього.

    –  Я не знав, що тобі так подобається, як я пахну. — пробурчав він.

    –  Для мене це теж несподіванка. — поблажливо зітхнувши, зізнався Дадзай. Він цілував Чюю вздовж щелепи, затискаючи куточок його рота.

    –  Хто знав, що собака може так приємно пахнути?

    Гнів спалахнув на обличчі Чюї, його губи відтягнулися в гарчанні, коли він схопив светр обома кулаками.

    –  Чому ти-!

    Дадзай хотів відчути цю образу й не почути її, тому він скоротив відстань між їхніми губами. Чюя загарчав навпроти нього, приглушеними прокляттями, які Дадзай злизав прямо з зубів. Один кулак відпустив светр, щоб впитися у волосся Дадзая, потягнувши його у відповідь, але Дадзай просто щасливо застогнав.

    –  Клятий мазохіст. — пробурмотів Чюя, перш ніж нахилитися, щоб прикусити нижню губу Дадзая.

    –  Ніби Чюя хотів би мене інакшим. — Дадзай відкинувся назад, щоб спостерігати, як розчарування змирилося на обличчі Чюї.

    –  У мене такий поганий смак щодо чоловіків. — розчаровано похитав головою Чюя.. Але його очі сяяли, а розлючений скривлений рот здригнувся в куточку, намагаючись перетворитись в посмішку.

    Дадзай недбало знизав плечима.

    –  Не такий поганий, як твій жахливий стиль у одязі.

    –  Га!?

    –  І не починаючи з алкоголю, якому ти віддаєш перевагу. Я здивований, що у тебе залишилися смакові рецептори. Все це жахливе, переоцінене вино~

    –  Я вб’ю тебе, дурню! — Чюя кинувся на нього, схопивши його за горло, але Дадзай вислизнув з дивана та залишився поза його досяжністю, перш ніж Чібі встиг його задушити.

    –  Але твій смак щодо чоловіків? — Дадзай підняв підборіддя, його усмішка була впевненою та ворожою. – Він не такий вже і поганий.

    –  Повертайся сюди, ти…!

    Усміхаючись, Дадзай дозволив Чюї переслідувати його аж до їхньої спальні, де він впав на ліжко й дозволив Чюї оточити його, усі його люті скарги суперечили тому, як він обережно притиснув Дадзая до себе, укус його зубів пом’якшився від ніжно його голі руки обхопили щоку Дадзая.

    Буквально в декількох метрах від нього коробочка лежала в схованці. Тихий, скромний, але все ще такий присутній на периферійному зорі Дадзая. Зараз його палець здавався неймовірно оголеним, ніби в очікуванні ваги, яку він скоро отримає.

    Чюя не зробив би пропозицію сьогодні ввечері, оскільки він знав про попередній епізод Дадзая. Напевно, він хотів би поки що уникати чогось емоційно напруженого, але все було гаразд. Коли справа доходила до них двох, то Чюя явно був більш нетерплячим. Одна лише думка про коробку з каблучками зводила Чібі з розуму! Ймовірно, він не міг дочекатися, щоб попросити Дадзая вийти за нього заміж!

     

    Звісно, Дадзай не міг його звинувачувати. Дадзай був хитрющим.

     

    Дадзай сумнівався, що Чюя протримається тиждень. Він би здивувався, якби дожив до завтра, не зробивши пропозиції. Це було лише питанням часу, і Дадзай вмів чекати.

     


     

    Вже тиждень пройшов, а Чюя досі не зробив пропозицію. Він навіть близько до цього не був, поводячись так звично і безтурботно на одинці з Дадзаєм.

    А чи не мав би він хвилюватись? Наповнюватись нервозністю до країв? Косо дивлячись на Дадзая через страх відмови?

    Але ні. Поведінка Чюї ніяк не відрізнялася від його звичної, і Дадзай цього не міг зрозуміти.

    Чюя з нетерплячих! Як він міг поводитися так невимушено, коли та коробка з каблучками стояла прямо там, у шафі , і чекала, поки Чюя запропонує її на колінах?

    Дадзай голосно зітхнув, висловлюючи свої скарги в офісі з надією, що хтось запитає його про його нещастя у зв’язку зі слимаком Чібі, який просто відмовився зробити йому пропозицію. Йому здалося, що він бачить, як Кунікіда роздратовано сіпнувся, але він рішуче проігнорував Дадзая й уткнувся носом у документи. Ще кілька засмучених зітхань могли б зробити свою справу. Може, Кунікіда навіть перо зламав би!

    Дадзай глибоко вдихнув, приготувавшись випустити ще один тужливий крик, коли почув, як хтось відкашлявся, неохоче змагаючись за його увагу. Він звернув увагу на Ацуші, який сидів біля столу Дадзая і виглядав так, ніби хотів би бути в іншому місці.

    –  Гм… все гаразд, Дадзаю?

    –  Ні, не все гаразд!

    Дадзай безкорисно впав на свій стіл. Якщо так, то він міг би принаймні трохи довше позбутися своїх документів. Або переконати Ацуші закінчити це як хороший протеже, яким він був.

    –  Минув тиждень, а Чюя досі не зробив мені пропозиції!

     

    Ацуші нічого не сказав, і Дадзай просто зрозумів, що він морщиться.

    –  Дадзаю, будь ласка, я більше не хочу говорити про ваші стосунки…

    –  Невже ти справді збираєшся покинути мене в мій скрутний час?

    Дадзай повернув голову, щоб сумним, однооким поглядом глянути на тигра.

    –  Я неправильно оцінив тебе, Ацуші! Ти абсолютно безсердечний!

    –  Гей! Припини намагатися викликати у дитини почуття провини, щоб він слухав більше твоїх нісенітниць! — гукнув Кунікіда з іншого кінця кімнати.

     

    Але битва вже була виграна. Ацуші, успішно вгамувавши почуття провини, сів біля столу Дадзая й почав метушитися.

    –  Може, він чекає чогось особливого?

    –  Ти не повинен потурати йому, Ацуші! Хіба у тебе немає звітів, які ти повинен зробити сам?

    Дадзай знову зітхнув, а крики Кунікіди майже зникли на задньому плані.

    –  Я вже думав про це. Немає жодної з наших важливих річниць, які б я не пам’ятав.

    Ювілеї більше стосувалися Чюї, принаймні так любив його переконувати Дадзай. Він ніколи не зізнається Чюї, що також пам’ятає всі важливі дати: день їхньої першої вибухової зустрічі, день, коли вони стали Соукоку , перший раз, коли Чюя використав Корупцію .

    День, коли Дадзай підірвав машину Чюї. Їх возз’єднання в підземеллях портової мафії. Тієї ночі Соукоку знову билися разом.

    Ту ніч, коли Дадзай вперше з’явився на його порозі, постукав замість того, щоб зламати, і запитав, чи можна йому повернутися додому. Перші поцілунки, перші рази, навіть перша вечеря, яку Дадзай зумів приготувати, на якій не спрацювали детектори диму — Дадзай запам’ятав їх усіх . Нічого важливого не було, тому Чюя не мав чекати відповідної дати.

    –  Як ти думаєш, є причина, чому він ще цього не зробив?

    Ацуші нахмурився, зморщивши носа, ніби хотів завадити йому вимовити наступні слова.

    –  Можливо, його щось стримує.

    –  Я теж про це думав.

    Дадзай міг придумати багато речей, які могли б утримати слимака від його давно назрілої пропозиції. Тепер вони працювали на протилежних сторонах. Мир не завжди був гарантією; те, що їхні поважні організації зараз були в добрих стосунках , не означало, що все не могло змінитися за одну ніч.

    Однак Чюя ніколи не виглядав неймовірно стурбованим  їхньою роботою. Він неодноразово згадував, що йому подобається, що йому більше не доводиться працювати з Дадзаєм, він радий, що Дадзай і його лінивість — це більше не його проблема. Навіть про роботу вони рідко говорили, вважаючи за краще тримати її подалі від особистого життя. Навіть якщо вони час від часу балакали про своїх колег, у них була негласна домовленість ніколи не ділитися конфіденційною інформацією без крайньої необхідності.

    –  Чи знаєш ти когось, хто міг би заперечувати проти ваших стосунків?

    Ацуші все ще так сильно намагався допомогти, хоча від усіх його цілком розумних запитань Дадзай почувався лише гірше .

    Тому що було багато людей, які заперечували проти того, щоб Соукоку  розвивали романтичні стосунки. Більшість із них були людьми, яких чібі поважав, вони присягнули на вірність і не були б раді знати, що хтось сторонній, зрадник , може взяти верх над портовою мафією.

    –  Може, він просто чекає слушного моменту? Деякі люди дуже довго обмірковують пропозиції, — сказав Ацуші, м’яко знизавши плечима й легко посміхнувшись. Я впевнений, що незабаром настане ідеальний час, Дадзаю! Тобі просто потрібно дочекатися, поки Чюя буде готовим!

    Дадзай оцінив спробу покращити настрій, тож підвів голову й усміхнувся, як найяскравішою посмішкою, яку міг утворити, щоб дати Ацуші трохи заспокоїтися. Йому самому не дуже хотілося посміхатися, але нікому з його колег не потрібно було знати, як сильно на нього вплинула ця розмова.

    –  Можливо, ти маєш рацію, Ацуші! Я просто почекаю, поки Чюя буде готовим!

    Ацуші посміхнувся з полегшенням, і його плечі розслабилися.

    –  Думаєте, тепер ви зможете повернутися до роботи?

    Дадзай усміхнувся, і плечі Ацуші опустились від усвідомлення. Перебільшено позіхнувши, Дадзай склав руки на столі, щоб утворити гарну подушку, і поклав голову.

    –  Уся ця романтична розмова мене втомила! Я думаю, що час подрімати ~

     

    На іншому кінці кімнати ручка Кунікіди клацнула об стіл.

    –  Дадзаю!

     


     

    Дадзай задумливо дивився на Чюю, поки він ходив по їхній спальні. Щойно після душу, на ньому були лише спортивні штани та рушник на шиї, щоб зібрати зайву вологу з волосся. Він розсіяно розповідав якусь робочу історію про Чорних Ящірок, яку Дадзай взагалі не слухав. Він уловив кілька слів, як-от ставка та міні-спідниця, але не звернув на це уваги.

    Що мало значення, так це Чюя. У його голосі — смішні ноти. Як він підняв одну руку, щоб незграбно вичавити воду з довгих пасом свого волосся. Те, як рушник пропустив деякі з цих крапель, і хоча Дадзай був надто далеко, щоб бути впевненим, він уявив, як вони падають на все ще вологу шкіру Чюї, миттєво нагріваючись від постійної інтенсивності дій Чібі.

    Дадзай думав, що потрібно зробити, щоб змусити його замовкнути. Щоб змусити його перестати говорити про Чорних Ящірок й відмовитися від пошуків сорочки, коли Дадзай хотів лише забрати пальцями вологу, що трималася вздовж його живота. Він затремтів, відчуття голоду затихло в його кишках, і він сів, спершись на один лікоть, щоб краще простягнути руку й схопити свою собаку.

    Чюя ще не помітив небезпеки, не усвідомив, що Дадзай зосередився лише на ньому, а Дадзай не міг цього допустити. Він відкрив рота, щоб поскиглити своєму чібі про відсутність уваги, але потім Чюя відчинив шафу, щоб повісити капелюха, і повернувся не з порожніми руками.

    І досі немає коробки від каблучок. Все ще немає пропозиції. Дадзай не очікував цього сьогодні ввечері, але нагадування про те, що Чюя досі не подарував йому каблучку, було як відро холодної води прямо в його серце.

    Дадзай відтягнув руку, більше не тягнучись до свого неуважного партнера. Чюя все ще говорив, але тепер Дадзай не міг розрізнити окремих слів. Усе звучало як статичний, білий шум, який лунав, коли його мозок зосереджувався на відсутності кільця, на тому, що він ніколи не побачить обличчя Чюї, коли Дадзай відмовив йому, якщо дурний капелюшник ніколи не ставив запитання з самого початку .

    Що для цього потрібно? Що повинен був зробити Дадзай, щоб Чюя зробив пропозицію? Щось мало його стримувати. Якщо це було не через їхню роботу чи думку сторонніх людей, то причина, чому Чюя ще не запропонував, полягала в тому, що Дадзай чогось не зробив. А може, він щось зробив?

    Дадзай спробував подумати, чи робив він щось останнім часом, щоб справді розлютити Чюю. Вони, як завжди, сварилися, кепкували один з одного, але нічого з цього не здавалося чимось незвичайним. Дадзай останнім часом навіть не возився зі його капелюхами чи вином, намагаючись бути хорошим, щоб Чюя міг помітити, який він гарний і чудовий, і швидше зробити пропозицію.

    Тож чому нічого з цього не спрацювало ?

    –  Чюя дурний, — пробурмотів Дадзай, повністю сідаючи, щоб схрестити руки. Його шкіра була оголена, вільна від бинтів, тому що він довіряв Чюї, почувався в безпеці з Чюєю, але в даний момент відчуття власної шкіри діяло йому на нерви. Він піднявся з ліжка й попрямував до ванної кімнати, захекавшись, коли Чюя зупинив його на півдорозі, зиркнувши на нього й поклавши руку на груди.

    –  Що, в біса, ти щойно сказав? Чюя звучав роздратовано, але й приголомшено, ніби він не міг зрозуміти, звідки така поведінка Дадзая. Дадзай знав, що не повинен виливати своє розчарування на Чюю, але оскільки Чюя був джерелом цих розчарувань, він не міг стриматися, щоб не накинутися.

    З гордим пихканням Дадзай підняв підборіддя й зморщив носа.

    –  Чібі так низько до землі, що він мене не чує? Мені голосніше говорити?

    –  Ні, я чув тебе, мудаку, — пробурмотів Чюя, його голос був тихим попередженням, а його погляд затвердів блакитним гнівом. – Я просто даю тобі можливість спробувати ще раз, перш ніж ти мене справді розлютиш.

     

    Дадзай нахилився, поки їхні обличчя не вирівнялися, щоб побачити цю прекрасну лють зблизька.

    –  Я сказав, що Чюя дурний.

    Чюя стиснув щелепи, і глибоко вдихнув через ніс. Рука, яка все ще торкалася грудей Дадзая, стиснулася в кулак, і Дадзай задумався, що потрібно зробити, щоб спровокувати Чюю на справжнє насильство сьогодні ввечері. Він виглядав достатньо розлюченим, але Дадзай усе ще міг прочитати на його обличчі вагання, збентеження, бо він не розумів, чому Дадзай це робить.

    Дадзай теж не розумів, навіщо він це робить.

    Відчуваючи задуху від того, як Чюя дивився на нього, Дадзай обійшов його й попрямував до ванної кімнати. Він схопив із шафи пару бинтів, намагаючись не дивитися на власне відображення в дзеркалі. Він не хотів знати, як він тоді виглядав.

    І якби вираз Чюї був чимось схожим, Дадзай це теж не сподобалося б.

     

    –  Дадзаю, що, в біса, з тобою відбувається? Чюя звучав спокійніше, коли Дадзай повернувся до їхньої кімнати. Спокійний, але не менш стурбований. Від цього звуку в Дадзая засвербіли руки.

    –  Сьогодні ввечері я сплю на дивані, — пояснив Дадзай. Він швидко рушив до дверей, ухиляючись від руки, яка простяглася до нього, коли він проходив повз Чюя.

    –  Дадзаю.

    –  На добраніч, Чює.

     

    Дадзай зачинив за собою двері, зупинившись, щоб прислухатися до посторонніх звуків. Він нічого не чув, жодного галасливого слимака, який йшов за ним, і він не був певен, чи мав він відчути полегшення чи розчарування, що Чюя так легко відпустив його. З опущеними плечима Дадзай вийшов до вітальні й сів, схрестивши ноги, на диван.

    Все було занадто голосно. Дадзай чув швидке власне дихання, кров, що бриніла у вухах, прискорене биття серця. Він поклав бинти біля себе на диван, дотягнувшись до кожного окремо, щоб перемотати руки.

    Шурхіт тканини, коли він обертав її навколо своїх зап’ястів, був знайомим, втішаючим. Річ, на якій він міг зосередитися замість того, щоб думати про Чюю, про вираз його обличчя, про коробку з каблучками, яка, ймовірно, все ще була в шафі.

    Можливо, Дадзай помилявся. Можливо, коробка була не для нього. Можливо, не було каблучки, і тепер Дадзай завдавав шкоди одним із єдиних значущих стосунків, які йому вдалося зберегти.

    Руки, повністю перебинтовані, Дадзай ліг на диван і глибоко вдихнув. Він дивився на стелю, трохи холодний, не притискаючи до нього грілку для чібі. Він завжди міг взяти ковдру, але він сумнівався, що спатиме довго цієї ночі, тож навіщо?

    Дадзай не знав, чому вся ця ситуація його так непокоїла. Він ніколи не думав про одруження, поки така можливість не з’явилася перед ним через коробку з каблучками до обличчя. Думка про те, що Чюя хоче вийти за нього заміж, була такою теплою, такою хвилюючою .

    Але чому Чюя хоче вийти за нього заміж? Навіщо ризикувати зруйнувати те, що вони мають, незмінністю обручки? Раніше Ацуші зробив кілька хороших зауважень щодо людей, які заперечують проти союзу між ними, або інших важливих застережень, які їх стримують.

    Можливо, це все, ким вони повинні були бути. Чюя любив його, прийняв його, вітав у своєму житті та своєму домі лише зі символічним опором. Хіба цього було мало ?

    Дадзай зітхнув. Злегка здригнувшись, він обхопив себе руками й насупився. Він знав, що йому слід просто змиритися з цим і піти вибачитися перед Чюєю. Він також знав, що Чюя пробачить його, навіть якщо він не вибачиться, і це було більше, ніж Дадзай заслуговував саме тоді.

    Він чекав би до завтра. Можливо, спробував би приготувати сніданок його чібі, щоб він надто не відволікався на те, що Дадзай, можливо, знищив кухню, і забув про те, що сталося сьогодні ввечері.

    Дадзай заплющив очі й спробував заснути. Він регулював дихання. Очистив свій розум. Його руки все ще свербіли, але це було дедалі легше ігнорувати. Цієї ночі він міг спати мало, але принаймні більше не відчував, що тоне у власній голові.

     

    Мабуть, минуло кілька годин, перш ніж шум дійшов до вух Дадзая. Він залишався абсолютно нерухомим, зберігаючи образ спокійної дрімоти, але він уважно прислухався до рухів Чюї, коли той заходив у вітальню. Що капелюшник робив так рано? Можливо, якийсь мафіозний бізнес придумав. Якщо так, то Дадзай міг би принаймні пробратися назад до їхнього ліжка й пригорнутися до неймовірно зручної подушки Чюї.

    Чюя зупинився біля дивану, на мить замовк. Дадзай відчував, як ці блакитні очі уважно його розглядають, шукаючи прогалину в його сонному фасаді, але він не зламав характер. Не тоді, коли він не знав, який зараз настрій у Чюї. Дадзай не хотів спровокувати крик чібі так пізно вночі.

    –  Сідай, придурку. Голос Чюї звучав грубо й дратівливо через недосипання, і, коли Дадзай не поворухнувся, він додав. – Я знаю, що ти не спиш. Сідай, до біса, клятий Дадзаю.

    Дадзай зітхнув. Неохоче він сів і розплющив очі, мружачись у темряві, щоб побачити, чи зможе розгледіти вираз Чюї. У нього не було багато можливостей подивитися, перш ніж Чюя обхопив його позаду.

    Короткі, худі, потужні ноги обхопили його, а сильна рука стиснула кулак у сорочку Дадзая, щоб притиснути його до грудей Чюї. Його голова природно лягла на ліве плече Чюї, і якщо він трохи повернув обличчя, то міг притиснути ніс до горла Чюї.

    –  Не можу тебе терпіти, — ніжно пробурчав Чюя, поцілувавши лоб Дазая. Він обійняв Дадзая і зітхнув у його волосся. – Такий довбаний біль у моїй жопі.

    Дадзай ковтнув клубок у горлі.

    –  Тобі не потрібно було приходити сюди, чібі.

    –  Так, і тобі теж. Ще один ніжний поцілунок у його чоло, перш ніж Чюя притиснувся носом до скроні Дадзая. Його голос був рішучим, сповненим огидної прихильності, яка охопила Дадзая й огорнула його серце, що б’ється. – Нахабний шматок лайна.

    Дадзай зітхнув, усе його тіло розслабилося. Він розтанув у теплі Чюї, заховавши обличчя в пасмо волосся, що звисало йому на плечах. Напевно, він би прокинувся з половиною в роті, але це було б не вперше. Однією рукою він з’єднав їхні пальці й підніс їх до рота, щоб провести губами по кісточках пальців Чюї, усміхаючись, дивлячись на те, як Чюя пихкнув позаду нього.

    Можливо, Ацуші висловив правильну думку раніше: можливо, Чюя чекав слушного моменту, а можливо, цей ідеальний момент ще не відкрився йому. Минув лише тиждень, як Дадзай знайшов коробку з каблучками; він ще не повинен так хвилюватися з цього приводу. Він дав Чюї час, повірив, що дурний чібі розпізнає ідеальний момент, коли він з’явиться, і що його варто чекати.

    Тому що Дадзай хотів цього на все своє життя, і він не заспокоїться , поки не матиме цей перстень на своєму пальці.

     


     

    Вже місяць минув, а Чюя так і не зробив пропозиції. Дадзай не міг цього зрозуміти. Чюя має захотіти зробити йому пропозицію! Як він міг витримати без заручин з Дадзаєм?

    Чи липкий капелюх чібі з’їв стільки його мозку, що він зовсім забув про каблучку? Це було єдине пояснення, яке міг уявити Дадзай, щоб пояснити, чому Чюя ще не зробив пропозицію. Він забув, і тепер Дадзай мав би нагадати чібі. Ой, який крихітний безмозкий слимак! Змушувати Дадзая виконувати всю роботу, коли Чюя був тим, хто мав пропонувати.

    Дадзай швидко проігнорував будь-які інші можливі причини, чому Чюя ще не зробив пропозицію. Якщо він не почув цього прямо з вуст Чюї, Дадзай не визнав би цього. Він просто поклав би край усім дивуванням і хвилюванням, зіткнувшись безпосередньо з Чюєю.

    В кабінеті Чюї. Посеред робочого дня. Ухилявся від власних обов’язків, тому що ця розмова з його маленьким партнером була набагато важливішою за будь-яку паперову роботу, яку Кунікіда хотів, щоб він зробив сьогодні.

    У той момент, коли Дадзай увірвався в офіс, Чюя підвів погляд від свого столу, його очі широко розширилися від шоку, а потім звузилися від огиди при вигляді його. Він відкрив рота, збираючись почати їхні звичайні публічні жарти, але після місяця очікування чогось, чого так і не було, Дадзай тепер був на межі своїх можливостей. Швидкий погляд по кімнаті підтвердив, що вони були самі, що вони могли кинути прикиди та вести розмову, яку він мав почути. Йому хотілося отримати відповіді, і зараз він їх отримає.

    –  Клятий Дадзаю, що ти в біса…

    –  Чому ти не хочеш вийти за мене заміж?

    Чюя кліпнув очима, вираз його обличчя був ретельно стриманим. Він нічого не сказав, лише дещо сердито примружився на Дадзая й чекав, поки той розповість. Злість, гордовита й дитяча, охопила Дадзая, і він зачинив за собою двері, аби собака більше дивився на нього.

    –  Обережно, сволото! — попередив Чюя, відкинувши ручку вбік, перш ніж зламати її навпіл із грубою силою чібі. – Ти хочеш, щоб уся клята будівля знала, що твоя жопа знову прокралася сюди? Хіба це не могло почекати до сьогоднішнього вечора?

    –  Ні, — сказав Дадзай, усвідомлюючи, що він був нерозсудливим і надто роздратованим, щоб хвилюватись. Він ненавидів те, як Чюя заліз йому під шкіру і витіснив з нього такі неприємні емоції. Іноді він думав, чи Чюя сягнув прямо йому в груди тими тонкими, небезпечними пальцями й обвив ними серце, міцно стискаючи орган, доки він не згадав, як відчувати, як бути людиною.

    Чюя з викликом звів брову, але Дадзай зміг прочитати його розважливий вираз. Він намагався з’ясувати, чи варто йому просто витягти Дадзая зі штаб-квартири портової мафії, якщо бути спійманим за зрадником варте клопоту. Можливо, їхні стосунки не були секретом, але це не означало, що Дадзай був бажаним гостем на території мафії.

    Це не означало, що Дадзая це турбувало.

    –  Мені набридло чекати. Дадзай схрестив руки, роздратованим тоном, щоб приховати невпевненість, що назрівала в ньому. — Я чекаю вже місяць, але оскільки моя собака, очевидно, не гавкає без моєї команди, я припустив, що мені потрібно взяти справу в свої руки. Це ти винен, що ти такий дурний і думаєш так довго!

    Ось вона, лють, яку Дадзай завжди вдавалося викликати, навіть не намагаючись. Досить було лише образи чи двох, і тоді Чюя піднімався на ноги, стиснувши кулаки й чекаючи бою. Але він мав шанс гавкнути, але не скористався ним, тож тепер настала черга Дадзая  .

    Він продовжив говорити, перш ніж Чюя встиг почати свій типовий спалах. – Чого так довго? Було багато випадків, коли ти міг попросити мене вийти за тебе заміж, і ти не помітив усіх! Цілий місяць я пройшов через труднощі, щоб бути таким милим, а ти проігнорував кожну можливість, яку я тобі відкрив!

    – Милим? — насмішкувато повторив Чюя. Його ніс зморщився від огиди, коли він схрестив руки й люто глянув на Дадзая. — Ти маєш на увазі ображати мене і називати дурним? Або як щодо того, щоб попросити нашу офіціантку минулого тижня здійснити подвійне самогубство, поки я, чорт, сидів там?

    – Звички, чібі! Дадзай схрестив руки на грудях, і його шлунок розгорівся від згадки. Він не хотів, він був роздратований на Чюю і знав, що флірт з офіціанткою викликатиме у нього злість. Іноді отримати ляпаса від красивої жінки було варто того, щоб побачити ще більш витонченого чібі, який спалахнув від ревнивої люті. – Я вибачився за це!

    – Не так словесно, ти, кусок лайна. — пробурчав Чюя, але його щоки потеплішали від згадки.

    – Я не пригадую, щоб раніше чув будь-які скарги на свої вибачення. Дадзай коротко посміхнувся, а потім зітхнув і опустив руки в боки. Більше ніяких зволікань. Він розсіяно оглянув кімнату, дивлячись на обличчя Чюї в пошуках відповідей, які йому так необхідно було дізнатися.

    – Я знайшов коробку в шафі, Чюя. Я просто не розумію, чому ти ще не зробив пропозиції.

    Чюя знову глумився, менш агресивно, ніж раніше, хоча його щелепа все ще була міцно стиснута. Він постукав пальцями по руці, відводячи погляд від Дадзая, нервова енергія збиралася щомиті розвіятися. Дадзай чекав, надзвичайно нетерпляче, доки Чюя скрипнув зубами і нарешті дав йому відповідь.

    – Я планував зробити пропозицію твоїй дурній сраці місяць тому.

    – Тоді чому ти не зробив? — запитав Дадзай, ступаючи крок до столу Чюї, щоб краще прочитати його вираз. Чібі ще нічого не видав, або, можливо, Дадзай був надто напружений, щоб правильно помітити. – Щось змінило твою думку?

    Чюя нічого не сказав. Він також не зустрів погляду Дадзая, тому Дадзай не міг зрозуміти, що могло коїтися в його голові.

    Тиха паніка забилась в жилах Дадзая. Йому прийшла в голову думка, огидна й жорстока, коли вона стиснула щелепи навколо його серця й вчепилась отруйними кігтями в легені. — Я щось зробив, щоб змінити твою думку?

    Це… це мало б сенс. Дадзай був дурний, навіть подумавши, що він не знайде способу відмовити Чюю від ідеї одруження. Дадзаю не було дозволено хотіти  речі. У той момент, коли він це зробив, він втратив саме те, чого жадав, і хоча він хотів вірити, що Чюя був винятком із його прокляття, достатньо сильним, щоб перемогти його, Дадзай мав бути реалістом.

    Дадзай мав очікувати, що врешті-решт він також втратить Чюю, але він ніколи цього не планував. Ніколи не враховував це в можливості. Він не хотів  .

    Але тепер він повинен? Невже він зробив щось таке непоправне Чюї? Гірше, ніж образити його чи сховати його капелюхи чи підірвати його машину? Щось, що зробило чотирирічну прірву між ними блідою в порівнянні?

    Дві руки, голі й теплі від щойно знятих рукавичок, обхопили щоки Дадзая. Від дотику він приземлився, і він глибоко, повільно вдихнув. Його очі метнулись униз, щоб знайти очі Чюї, повністю зосередившись на відтінку синього, який він так добре знав, і на емоціях, які там вирували.

    Не смій, до біса, Осаму. — попередив Чюя тихим і грубим голосом. Його великі пальці провели по вилицях Дадзая. – Я не передумав, мудаку.

    Дадзай стиснув губи. Це не зовсім заспокоїло його, але дещо заспокоїло. — Тоді чому…?

    –  Я помітив, що коробка була не там, де я її залишив, — зазначив Чюя, дещо винувато знизавши плечима. —  Я подумав, що ти, мабуть, знайшов її і, мабуть, зрозумів, що я збираюся зробити пропозицію, тож я подумав, чому, в біса, втрачати можливість погратися з тобою? Я знав, що чекаючи, поки я це зроблю, ти зіштовхнешся зі стіною. Але я не очікував, що ти так сильно втратиш форму.

    Його руки потягли Дадзая вниз, а Чюя піднявся навшпиньки, щоб повільно поцілувати його в уста. Він зітхнув, теплий подих торкнувся щоки Дадзая, і Дадзай розчинився в ньому.

    –  Я багато років мав справу з твоєю хуйньою, — нагадав Чюя між м’якими поцілунками. Він схопив зубами губу Дадзая, дражниливо прикусивши, а потім відхилився назад і посміхнувся. – Якщо весь твій гімняний багаж не змінив мою думку досі, він ніколи не змінить.

    Дадзай блимнув очима. Потім знову. Посмішка Чюї була теплою, трохи вибачливою, а очі сяяли веселою любов’ю. Дадзай ненавидів це, тож підняв руки, щоб торкнутися пальців Чюї, і знову заспокійливо вдихнув.

    –  Чібі такий злий.

    –  Це те, на що ти заслуговуєш, йобаний шпигун.

    –  Я не підглядав! Коробка влучила мені в обличчя!

    Відмовляючись почуватися дурним, Дадзай нахилився, щоб у відповідь вкусити Чюю за ніс. –  Чюя повинен вибирати кращі схованки! Що це за мафіозі, який навіть коробочку з каблучками не може сховати?

    Чюя відштовхнув Дадзая, блискучим поглядом і шипінням. – Такий, який все ще може надерти тобі жопу, лайняна скумбріє.

    –  Чи можеш ти дотягнутися до моєї дупи, крихітний слимаку?

    –  Хочеш, блять, з’ясувати? Чюя знову одягнув рукавички, киплячи, і Дадзай розслабився в заспокійливому почутті їхньої динаміки. Достатньо, щоб простягнутися вперед і підтягнути Чюю назад до себе за талію, нахилившись, щоб потерти його носом об щоку, доки Чюя знову не відштовхне його.

    –  Чи означає це, що Чюя збирається зробити пропозицію?

    Яскравий погляд Чюї пом’якшився, наскільки це було можливо, у стінах штаб-квартири портової мафії. Він узяв руки Дадзая, стиснув їх, а той нахилився, щоб знову поцілувати його. –  Почекай трохи, нетерпляча сволота, і, можливо, ти дізнаєшся. А тепер геть до біса з мого кабінету, поки я не викинув тебе з клятого вікна.

    Дадзай схвильовано задихався, підстрибуючи на п’ятках від перспективи бути кинутим на смерть. – Обіцяєш?

    – Вийди!

     

    Дадзай неохоче повернувся в агентство, вислизаючи з будівлі мафії та виходячи з неї, ніби він ніколи там не був. Через увесь цей стрес із його жорстоким майбутнім нареченим у стилі чібі Дадзай мало спав, тож, увійшовши в агентство, він упав на диван із гучним зітханням.

    Так, він став жертвою підлого плану зловмисника, зараз він заслуговує на відпочинок, щоб бути в найкращій формі, коли Чюя нарешті зробить пропозицію. Можливо, це було б сьогодні ввечері, оскільки чібі був такий нетерплячий. Усміхаючись про себе, Дадзай розтягнувся на дивані, збираючись подрімати, доки не піде додому або поки він комусь не знадобиться, але Кунікіда мав інші плани.

    Він кинув пачку паперів на живіт Дадзая, маючи намір його розбудити, перш ніж той встиг повністю розслабитися. –  Дадзай, ти ще не закінчив цей звіт про місію тиждень тому.

    Дадзай зневажливо скинув папери зі свого живота й простягнув їх Кунікіді. –  Ти там був, ти і зробиш їх.

    –  Я вже закінчив свій звіт! Я не зможу належним чином оформити справу, доки ти не завершиш свій звіт! А тепер перестань лінуватися і займися паперами! Кунікіда прийняв файли назад, але лише для того, щоб вдарити ними Дадзая по голові. –  А Ацуші вже пішов додому, тому ти не можеш знову звалити на нього свою роботу.

    –  Я зроблю їх завтра, — відкинув Дадзай, помахавши рукою. Він перевернувся на бік, щоб відвернутися від Кунікіди, і голосно позіхнув.

    –  Ти зробиш їх сьогодні, — наполягав його напарник, знову плескаючи його по плечу. Ти не підеш з цього офісу, доки ці звіти не будуть повністю написані!

    Дадзай звинувачувально насупився через плече. —  Ти не можеш цього зробити.

    Але щось у мовчанні Кунікіди підказувало Дазаю, що він міг.

     


     

    –  Так дратує, — скаржився Дадзай, заходячи в квартиру. Він скинув пальто й черевики, залишивши обидва в безладній купі біля вхідних дверей. Кунікіда виконав свою обіцянку залишити Дадзая в агентстві, доки він не закінчить усі документи, тож він взагалі не встиг задрімати .

    –  Гей, не влаштовуй такого безладу, щойно повернувся додому, мудаку!

    –  Але Чює~!

    Дадзай заскиглив, слідуючи звукам голосу Чюї у бік вітальні. У квартирі пахло крабом, солодким і спокусливим для його порожнього шлунку, але йому потрібно було зарядити батарейку чібі, перш ніж він зможе турбуватися про те, що Чюя приготував на вечерю.

    Щойно він увійшов до вітальні, ноги Дадзая зупинили його на місці. Чюя не зробив нічого надзвичайно романтичного. Ні свічок, ні квітів, ні дорогого вина, ні звуків музики.

    Те, що зробив Чюя, було набагато кращим за всі ці речі.

    Чюя чекав його, спираючись на одне зігнуте коліно. Він відмовився від свого капелюха, рукавичок і жилета, половина його броні зникла й замінена знайомою коробочкою для каблучок у його руках. Його рот викривився в напів усмішці, пом’якшена ніжність в очах, і він простяг руку, щоб поманити Дадзая ближче.

    Підійшовши досить близько, Дадзай засунув пальці в теплу долоню свого чібі, його серце прискорювалося, коли Чюя підніс їх до своїх губ, щоб чмокнути. Його серце шалено калатало, і з того, як сяяв блакитний погляд Чюї, він теж це знав. Дадзай сковтнув, намагаючись взяти під контроль свої емоції, але як він міг це зробити, коли Чюя так дивився на нього?

    Як несправедливо .

    –  Дадзай Осаму, ти, лайно, — почав Чюя, і Дадзай полегшено пирхнув. Він був радий, що Чюя не почав із квітчастої прози, надто цукристої, щоб сприймати її всерйоз, це б не влаштувало жодного з них. –  Ти зводиш мене з розуму з того дня, як я вдарив твоє дурне обличчя в Сурібачі-Сіті.

    –  Це було боляче, — згадував Дадзай, не в силах зупинитися.

    –  Замовкни. Ти прокляв мене. Ти маніпулював мною. Ти використовував мене. Ти буквально підірвав мою довбану машину і залишив мене на чотири блаженно тихі роки. Я прокляв той день, коли знову побачив твоє потворне обличчя в підземеллях мафії.

    Дадзай засміявся, весь у запамороченнях, і він стиснув руку Чюї.

    –  У тебе чудово виходить.

    –  Я сказав заткнись!  Чюя теж розсміявся, виглядаючи трохи розлюченим через те, що Дадзай продовжував збивати свою промову з пропозицією. –  Я проклинав той день, тому що коли знову побачив тебе, я зрозумів, що нічого не змінилося. Що я був закоханий у твою дурну жопу з шістнадцяти років, і, мабуть, буду закоханий до кінця свого життя.

    Дадзай був закоханий в нього довше, але він не згадував про це.

    Натомість він глибоко вдихнув і замовк. Він підозрював, що міг тремтіти, але оскільки Чюя також тремтів, він не заперечував. Чюя ковтнув, його пальці надто міцно стиснули пальці Дадзая, але він також не заперечував.

    –  Ти, напевно, думаєш, що ти обманом змусив мене впустити тебе назад у своє життя, але не думай жодної чортової хвилини, що ти все ще був би тут, якби я цього не хотів. Немає такого всесвіту, де б я не вибрав тебе.

    Дадзай усміхнувся, очі палали. Він знав .

    Чюя зробив глибокий, хрипкий вдих, зупинившись у своїй промові, щоб ще раз поцілувати долоні Дадзая. —  Я, мабуть, з’їхав з глузду, коли вирішив тримати твою жопу поруч, після всього того лайна, через яке ти мене змусив пройти. Ти будеш продовжувати ображати мій зріст і мій одяг, називати мене своєю собакою або будь-якими іншими дурними прізвиськами, які ти придумав. Чесно кажучи, ти будеш просто однією великою довбаною проблемою, але я не міг придумати кращої проблеми, з якою хотів би провести залишок свого життя.

    Чюя потягнув білу стрічку, поки вона не зісковзнула, щоб міг підняти кришку коробки. Всупереч усім очікуванням Дадзая, каблучка не була надто екстравагантною, хоча він очікував, що вона все одно коштуватиме непомірну суму грошей. Чорний діамант виблискував на ньому, закріплений між подвійними смугами чорного титану, сплетеними одна навколо одної та інкрустованими крихітними білими діамантами. Досить елегантний, щоб відповідати стандартам Чюї, але досить простий, щоб Дадзай не критикував його.

    –  То що, Дадзаю? Що ти скажеш на те, щоб бути моєю проблемою до кінця життя?

    Чюя тепер усміхався, яскравіше й прекрасніше, ніж перстень у його руці. Щоб пояснити, щоб заспокоїти серце Дадзая й не залишити місця для непорозумінь:

    –  Ти вийдеш за мене заміж?

    Дадзай простягнув вперед вільну руку, обережно взявши каблучку із коробочки. Він крутив її між пальцями, загіпнотизований двома смугами, нескінченно обмотаними одна навколо одної, і їх неможливо було розплутати. Його зір почав розпливатися, коли він дивився на каблучку, Чюя чекав на його відповідь, а його серце переповнювалося ще більшими емоціями, ніж з якими він міг впоратися. Він затинаючись видихнув, щоб відповісти єдину відповідь, яку він міг би дати після такої щирої пропозиції.

    Сяючи, заразливо сміючись, Дадзай знизав плечима й витягнув каблучку. —  Я подумаю про це ~

    Зрештою, Чюя змусив його так довго чекати і влаштував такий жорстокий жарт, то було справедливо, що він повернув послугу, чи не так? І Чюя дійсно сказав, що хоче, щоб Дадзай став його проблемою на все життя, і він міг би почати зараз ~

    –  Та хуй там! Дай мені відповідь, лайняна скумбріє!

    Дадзай все ще сміявся, коли Чюя повалив його на підлогу їхньої квартири, щосили намагаючись задушити його однією рукою та вирвати перстень іншою в невдалій спробі скасувати пропозицію. Вони кидали один одному образи та цілували один одного в губи, доки Чюя, з почуттям огиди від свого життєвого вибору, не відштовхнувся від Дадзая, щоб той міг піти на кухню та закінчити готувати улюблені страви Дадзая на вечерю.

    Залишивши Дадзая на підлозі, піднявши руку над головою, щоб він міг милуватися блискучою каблучкою, на яку чекав цілий місяць. Ідеальний розмір, ідеальна вага на його шкірі, якір, який колись утримає його на землі, і нагадування про те, де він усе ще дрейфував у морі. Дуже шкода, що він не міг знайти жодної вади в каблучці… але він точно знайде достатньо скарг на їхнє можливе весілля, щоб компенсувати це. Зрештою, він одружувався на чібі, з таким поганим смаком у всьому, крім вибору чоловіків і, мабуть, каблучок. 

     

    2 Коментаря

    1. Jun 18, '23 at 11:51

      Це об’єктивно найкраща романтика по соукоку, яку я читала. Дуже приємна, дуже комфортна робота, дякую вам за неї. Щоправда їй не вистачає вичитки: десь Чюя стає Чууєю, Дадзай – Дазаєм, багато де в діалога
      пропущені тире, з’являється загадковий Кунікука. Також Чібі краще буде писати з великої, адже це прізвисько. Ще є питання стосовно деяки
      формулювань: я так і не зрозуміла, чому капелю
      и Чюї липкі; досі не до кінця розумію, як Чюя об
      опив Дадзая, коли той втік спати на диван; не дуже зрозуміла до чого скигляння в моменті, коли ви розповідаєте, що Дадзай повинен був би ревнувати Чюї через його вишукані подарунки іншим; не розумію, що зробив Чюя з сорочкою Дадзая на тому ж дивані; ну і є питання до стрічки на коробці, яка спочатку була червоною, а потім стала білою. І оскільки ваша робота дуже довга як для одного розділу, то можна спробувати поділити її на розділи, тим паче у вас є поділ в розділі і можна спиратись на нього. Але ця ідея не обов’язкова, ні в якому разі не наполягаю. Мені також сподобалось те, як ви зробили опис або ж анотацію роботи на початку. Сподіваюсь, ви не образитесь на таку кількість зауважень, адже ваша робота справді припала мені до душі і я
      очу, щоб вона стала ще кращою. Ще раз уклінно дякую вам!

       
      1. @KarambolyyyAug 29, '23 at 13:43

        Дякую за відгук! Взяла до уваги зауваження щодо орфографії, та вже виправила. Але спосіб формулювання речень не зможу змінити, адже це переклад, а не моя особиста робота, тому я старалась максимально точно та дослівно перекладати, власне, тому так і вийшло. Але загалом, до уваги взяла, дякую Вам!