Фанфіки українською мовою

    Саундтреки:
    My Songs Know What You Did In The..- Fall Out Boy
    Running Up That Hill – Kate Bush
    TDME – Антитіла.
    Знову ця темрява, але цього разу вона мене не гнітить і жодним чином не лякає…тепер я готова.
    🇺🇦:Ей…ти тут? Ми розгадали твою головоломку і прямуємо до…
    – Я завжди тут і знаю твої наступні кроки у нас сильний зв’язок.
    🇺🇦:Який саме?
    – Туман приведе тебе до мене і ми нарешті побачимось.
    🇺🇦:Ми побачимось вживу і ти відповіси на всі мої запитання?
    – Іди тобі вже час.
    Я різко сіла на ліжку. Серце стукотіло з шаленою швидкістю. Сонячні промені світили мені у вікно у коридорі був чутний шум птахи співали свої незамисловаті пісні. Невже це правда і я зустрінусь із тим хто не дає мені спокою ось уже який місяць? Я побачу хто він є і нарешті заставлю його відповісти на всі мої запитання які так турбують мене, щодо цього всього. Мені вже не терпиться дізнатись все це. Ну що ж чим раніше розпочну тим швидше закінчу, а отже новий день розпочато. Я швиденько привела себе в порядок та спустилась на перший поверх, мабуть друзі вже проснулись.
    🇺🇦:Всім доброго ранку та смачного.
    🇵🇱:Дякую .
    🇨🇦:Ти також приєднуйся ці страви дуже смачні.
    🇺🇦:Я візьму собі котлету по-київськи.
    🇵🇱:Що сумуєш за ним?
    🇺🇦:За Києвом? Ще ні, просто весь цей час я так звикла бути постійно з ним, що ці декілька днів окремо…видаються дивними.
    🇵🇱:Розумію я теж вже починаю сумувати за Варшавою. Але мені тут подобається з вами всіма…і Львів я так давно тебе не бачила..цікаво було подивитись як ти живеш.
    – Мені теж було цікаво як ти.
    🇺🇦:А де інші?
    🇩🇪:Чехія ще спить а США відійшов поговорити по телефону.
    🇺🇦:Після сніданку потрібно буде збиратися в дорогу, тому варто розбудити його зараз.
    🇵🇱:Принеси йому одразу стакан води.
    🇺🇦:Гаразд.
    Підіймаючись сходами я побачила у вітальні США. Невже він навіть не вибачиться за вчорашнє? Потрібно буде поговорити щодо цього. Ну ось я вже біля кімнати. Чехія в нас шут, любить пранки, чому б не відчути їх на собі. Хитро посміхнувшись я увійшла до кімнати, але перед тим забігла назад до кухні. Ну що ж це тобі за всі ті приколи. Поки він солодко спав я положила йому на голову каструлю і добряче вдарила по ній.
    🇺🇦:Підйом час вставати!
    🇨🇿:Ай-ай-ай-ай-ай що це?! Гей ну нащо так робити ви хочете моєї інвалідності! Україна?! Що я тобі зробив?! За що?!
    Я голосно сміючись прямувала до дверей відлуння від удару було добрячим не заздрю я йому.
    🇺🇦:Це тобі за ті тупі жарти наді мною дивись не посковзнись і до речі вода на тумбі.
    Останнє що я бачила як він встав щоб наздогнати мене і послизнувся на олії якої я трішки вилила біля ліжка спеціально. Витівка вдалась. Так потрібно подумати про план дій. По-перше показати книгу, яку я знайшла в таємній кімнаті Німеччині, по-друге запитати про скелі Довбуша у Коломиї і по-третє дійти до хвіртки на той світ у зазначений час та зустрітися з голосом із темряви.
    На кухні ми снідали спокійно Чехія на мене вже не злився, а я на США так. Ми розійшлися кожен по своїх кімнатах зібрати речі в дорогу. Мене не покидало якесь дивне відчуття смутку…завершення фіналу. З мого прильоту до Нью-Йорка пройшло лише декілька днів, а сталося стільки подій наче пройшли місяці. Ось вже можливо в завтра все закінчиться і кожен з нас повернеться на свої території, ми знову будемо бачитись лише на офіційних візитах.США і Канада повернуться в Америку, а Польща, Німеччина й Чехія в Європу. Я знову залишусь на одинці зі своїми проблемами…як і вони взагалі то теж. Ця пригода так згуртувала нас, чи буде ще так у майбутньому? Мабуть ні. І тому якась частинка мене не хоче, щоб це закінчувалось. Але всьому приходить кінець чи не так… Мої роздуми перервав стукіт в двері моєї кімнати.
    🇺🇦:Вже відчиняю…США? Ти щось хотів?
    🇺🇸:Так, хочу поговорити. Впустиш?
    🇺🇦:Так проходь.
    🇺🇸:Україна…вибач мене за вчорашній інцидент.
    🇺🇦:І?
    🇺🇸:І я жалкую, що зробив таке, надалі таке не повториться. Схоже я багато випив вчора і мені хотілось азарту перед завершенням вечора. Я зрозумів, що це була безглузда ідея і цим я піддав тебе і всіх нас небезпеці. Вибач мене – він говорить це так щиро, схоже дійсно жалкує.
    🇺🇦:Ну від аварії ми б не загинули, але це було дуже…неочікувано я б сказала. Гаразд я тебе вибачаю, але за одного прохання.
    🇺🇸:І що ж це?
    🇺🇦:Всю дорогу від Львова до Коломиї кермо “Tesla” буду вести я.
    🇺🇸:Гаразд, твоє вибачення мені набагато важливіше за якесь кермо.
    🇺🇦:Справді? Тоді ще одне прохання.
    🇺🇸: Гаразд маєш право.
    🇺🇦:Обійми.
    🇺🇸:Таке прохання я можу виконувати будь-де і будь-коли.
    Він підійшов до мене та обійняв з усією силою, але ніжно. Як тільки но я обійняла його у відповідь він підняв мене на руки та закружляв по кімнаті. Він зробив це так швидко й неочікувано, що я на автоматі стиснула свої руки на його шиї сильніше. Ми посміхаючись дивились один одному у вічі. Я відчувала таку легкість на душі наче всі проблеми кудись зникли. Он як пробачення просить.
    🇺🇸:Ну що пані вже зібрала речі та готова їхати?
    🇺🇦:Так пані вже готова їхати, а вельми шановний пан?
    🇺🇸:Він вже давно готовий, чекає дозволу своєї пані.
    🇺🇦:США! – я легенько вдарила його по плечу і ми обоє засміялись – Гаразд тоді ти йди бері речі та кажи іншим щоб виходили, а я ще загляну в кабінет до Львова попереджу про від’їзд. І відпусти мене.
    🇺🇸:Мені й не дуже хочеться це робити, але слово жінки закон. Давай заодно твої речі заберу.
    🇺🇦:Буду дуже вдячна.
    Тепер до Львова.
    🇺🇦:Привіт ще раз. Дякую за гостинність Львів, але нам вже час їхати ми вже зібрали речі зараз будемо відправлятись в дорогу.
    – Будь-ласка Україно. Бажаю вам хорошої поїздки і щоб ви дісталися своєї цілі. По дорозі назад обов’язково заїдь те до мене.
    🇺🇦:Авжеж, до зустрічі Львів. О і подзвониш Києву введеш в курс справ.
    – Він ще жодного разу не подзвонив до мене, мабуть і сам чудово справляється.
    🇺🇦:Навіть якщо і так всеодно, пам’ятаєш один за всіх і всі за одного.
    – Авжеж пам’ятаю.
    🇺🇦:Поки мене не буде ви всі за головних я довіряю вам країну. Будь те разом як ніколи.
    – Нажаль ми дуже часто були разом але без тебе, або вони були разом але без мене.
    🇺🇦:Я знаю, але тепер все зміниться ми всі одна велика родина, як було раніше так і зараз.
    – Україна будь обережна. Я пообіцяв твоїй матері і твоєму брату, що будь- якою ціною збережу тебе і я виконаю обіцянку.
    🇺🇦:Не зараз Львів. Ці спогади занадто болючі. Ти кажеш що будь-якою ціною збережеш мене і я так зрозуміла навіть ціною власного життя, але без тебе без Києва без Харкова без Одеси і всіх інших міст не буде і мене. Тому першою справою бережіть себе, адже коли в безпеці ви в безпеці і я.
    На цій миті він пригорнув мене до себе, а я його у відповідь. Чому саме зараз він почав цю розмову? Що може трапитися в Карпатах?
    – Ну все іди а то друзі вже мабуть чекають тебе.
    🇺🇦:Так до зустрічі.
    – Бувай.
    Коли я підходжу до авто то бачу що всі вже зібрались.
    🇺🇦:Ну що всі готові, нічого не забули?
    🇺🇸:Ні все супер.
    🇵🇱:Готові.
    🇨🇿:Вперед до пригод.
    Я за кермом Канада сідай до мене.
    🇨🇦:Окей.
    🇺🇦:Ну що ж поїхали.
    Ми виїхали з передмістя та згідно з картою повернули в сторону Івано-Франківської області. Нажаль в мене немає часу, щоб попередити Івано-Франківськ про наш візит. Я відчуваю, що потрібно спішити. А поки будемо спокійно рухатись по трасі є час поговорити та обдумати детальніше наступні кроки. За вікном авто мальвами ростуть соняшники по обоє боків від дороги сонячні промені сліплять в очі на небі ані хмаринки. Прекрасний вигляд. Мій прапор намальований природою. Друзі захоплюються цими краєвидами. Приблизно хвилин 30 ми їхали розмовляючи про те чи інше, лише Польща, яка завжди підтримає будь-яку тему розмови притихла.
    🇺🇦:Гей Польща все нормально? Ти щось притихла?
    🇵🇱:Ем…мене непокоять слова Львова. Він сказав що цей код чи пароль “йди за туманом” знали лише повстанці він був в їх кругах це зрозуміло, але звідки голос зі сну знає цей код?
    🇺🇦:Ти хочеш сказати…
    🇵🇱:Я не хочу говорити без наявних доказів це лише припущення, але всеодно…мене це бентежить.
    🇺🇦:Ми можемо напевно перевірити тільки коли прибудемо до місця призначення цей голос приходив сьогодні до мене у ві сні і він сказав ми побачимось, туман приведе мене до його. Я зможу нарешті його побачити розпитати про все що так не дає спокою. Він вперше за ці тижні вийшов на такий тісний контакт, це означає, що ми на правильному шляху, бо як він сказав він бачить всі наші кроки.
    Момент…настала тиша друзі перетравлювали інформацію, що я повідомила. Але мене тепер стало непокоїти дещо інше.
    🇺🇦:Слухай Німеччина тут така справа нещодавно я знайшла книгу ” Як потрапити до світу мертвих” і потрібна мені інформація написана на німецькій, але не тій що я знаю. Я підозрюю, що це може бути старий варіант німецької, що вже не використовується, або якийсь діалект. Ось 33 сторінка подивись. – я віддала книгу йому в руки його очі цікаво дивилися на обкладинку книги та її перепліт.
    🇩🇪:Цікаво…це давньоверхньонімецька мова. Її знають лише члени німецької родини. Цю мову століттями не використовують вона вважається мертвою.
    🇺🇸:Звідки ж ти її знаєш?
    🇩🇪:Мої предки з дитинства заохочували своїх нащадків розвивати власну культуру та історію і змушували вчити всю цю спадщину. В нашій сім’ї до культурної спадщини та історії ставилися дуже строго, але я ці погляди не зовсім розділяю.
    🇨🇦:Тобто ця книга написана твоїм…
    🇩🇪:Предком, так. На вигляд їй близько 200 років, отже скоріш за все її написав Прусія, це мова північних німецьких земель, ними він і володів, тому знав її найкраще з нас усіх.
    🇵🇱:Що ж там написано?
    🇩🇪:Тут дуже багато інформації. Є перерахунок порталів між світами…
    🇺🇸:Порталів?
    🇩🇪:Так тут сказано порталів.
    🇺🇦:Є щось про Довбушеві комори?
    🇩🇪:Хм…здається так. Ось це точно вони..Україна..Карпати..нечисть..потойбіччя. Тут сказано, що це портал у світ мертвих, таких найбільша кількість серед інших.
    🇵🇱:Що значить серед інших, куди ж тоді інші ведуть?
    🇩🇪:Не знаю, я відкрив розділ тільки про Довбушеві комори. Дякувати предку він максимально розписав інформацію про ці портали. Тут сказано, що хвіртка на той світ, як кажуть українці, сильне сакральне місце, яке володіє достатньою енергією, щоб стати мостом між світами. Як і в інших містах портал активується тільки в певний час…
    🇨🇿:Ну що там далі?
    🇩🇪:Схоже на якесь пророцтво.
    🇺🇦:Що? Нам потрібні деталі та час.
    🇩🇪:Але цього не сказано, хоча стривай. Можливо це пророцтво і є розгадкою, ось послухайте:
    “Там де місячне сяйво проллється
    гора навпіл розіб’ється
    І освітить місяць повний тіней,
    що піднялися із царства мертвих.
    Туманом приведену душу відчай поглине
    Як до світанку зберегти їй сили.
    Хто серцю відвагу покаже.
    А хто ворожим клеймом тіло пов’яже.”
    Настали хвилини тиші. Кожен роздумував над цими рядками.
    🇺🇸:І що це нам дає?
    🇺🇦:Мабуть, як і казав Німеччина, тут зашифрований час коли портал активується.
    🇵🇱:А для цього нам потрібно розгадати рядки цього…тексту.
    🇨🇿:Знову ці загадки, чому б не написати простими слова і все.
    🇺🇦:Я думаю задля безпеки, хто знає кому потрапить ця книга в руки.
    🇺🇸:А що взагалі є підтвердженням того, що все описане тут правда? Може це просто фантастика якогось автора.
    🇨🇦:Не забувай, що вона написана двома мова є однією з яких є мертва, ще й до того ж власне родинна.
    🇺🇦:Гаразд, можливо Коломия знає відповідь. Ми ж якраз до її прямуємо.
    🇵🇱:Так, давайте залишок дороги проведемо без роздумів і просто насолодимося чудовими краєвидами.
    🇺🇦:Згідна. Підйом на гору забере багато сил, тому варто як слід відпочити, щоб бути бадьорими.
    ***
    🇺🇦:Народ, хто спить прокидайтесь ми під’їжджаємо до міста.
    🇺🇸:Ех, тиха година закінчилась шкода. Я відчуваю таку втому і не знаю від чого.
    🇵🇱:Я теж хочу ще відпочити.
    🇺🇦:Нажаль, Коломия зустріне нас в центрі, запитаємо про деталі.
    Ми припаркувались в центрі і пішли до парку де нас чекає місто. Серед красиво обложеної квітами доріжки стояла Коломия. Як завжди з посмішкою на обличчі та вогником у таких прекрасних карих очах.
    🇺🇦:Привіт маленька.
    – Привіт Україна – відповіла вона обіймаючи мене – я так давно тебе не бачила встигла скучити.
    🇺🇦:Я теж мила я теж – ми розірвали обійми і я серйозно поглянула їй в очі – слухай у мене до тебе є питання, на які я сама дати відповідь не можу. Це стосується причини мого і їх перебування тут.
    – Отже це не просто відпочинок з друзями.
    🇺🇦:Якби ж. Ось причина всіх запитань – я показала дівчині книгу.
    Коли вона опустила погляд на книгу її обличчя стало в мить серйозним, а вся весела атмосфера в цей же час розвіялась. Схоже вона знає що в моїх руках.
    – Звідки вона в тебе?
    🇺🇦:Не повіриш, але я її знайшла.
    – Вірю тобі це під силу. А які питання до мене?
    🇺🇦:Це довга історія, а в нас дуже мало часу.
    – Тоді поясни коротко, але зрозуміло. І без всіх вас.
    🇺🇸:Що?
    🇺🇦:Чому?
    – Це твоя сімейна реліквія і всі питання які можуть її стосуватись є суто конфіденційними, ви не маєте права це чути. Це особисте.
    🇺🇸:Ми розуміємо, але…
    – Ні не розумієте це наші родинні справи. Україна розповість вам все що зможе, але потім я не маю права розголошувати інформацію іноземцям.
    🇩🇪:В такому разі це і моя сімейна реліквія. Адже окрім української мови вона написана старою німецькою, яку знають лише члени моєї сім’ї, тому я маю таке ж право як і Україна чути цю розмову.
    – Хлопче, якби я захотіла поговорити про Шварцвальд я б тебе покликала, але ми говоритимемо не про його.
    🇺🇦:Коломия в якійсь мірі він правий це і його стосується, якщо мої предки довірили нашу сімейну реліквію його предкам я так само можу довіритись і йому. До того ж він буде нашим перекладачем.
    – Гаразд з іншої сторони ти не знаєш української, особливо карпатського діалекту – дивлячись на Німеччину мовила вона.
    🇺🇦:Отже домовились. Друзі ви тим часом можете прогулятись парком, або піти в якийсь заклад не далеко.
    🇺🇸:Я прогуляюсь парком.
    🇨🇦:Я теж.
    🇨🇿:А я загляну в найближчий бар.
    🇵🇱:Я теж з тобою.
    🇺🇦:Ого неочікувано, ну гаразд тоді зустрічаємось через годину біля авто.
    Друзі пішли залишивши нас одних. Я не стала тягнути кота за хвіст і розповіла все Коломиї. Про мої сни про Довбушеві комори хвіртку на той світ книгу і зашифрований текст. Я знала, що вона мені повірить, вона гуцулка це її культура і стихія.
    – Те, що ти розповіла дійсно вражає, але я не сумніваюсь, що ви поступили правильно. Мова йде дійсно про хвіртку, а от щодо цього тексту.
    🇺🇦:Можливо цей текст і не такий важливий в першу чергу мені потрібно знати коли саме активується портал між світами.
    – Ви все правильно зрозуміли. Це пророцтво складено гуцулами і я розумію деякий його зміст. Зокрема і те, що тут зашифрована головна інформація, а саме час місце і кількість часу яка тобі дана в потойбіччі.
    🇺🇦:Я знала, що ти здогадаєшся. Це дійсно твоя стихія.
    – Не тільки моя а й всіх окружніх міст. Але моє минуле дозволяє бачити дещо більше інших гуцулів.
    Я з подивом глянула на її, а вона тим часом підізвала Німеччину до нас, що весь цей час йшов позаду і вказала на пророцтво, перейшовши на німецьку.
    – Отже дивись перші рядки:
    “Там де місячне сяйво проллється
    гора навпіл розіб’ється…”
    Мова йде про ніч, а саме місячну ніч. І місце гора навпіл розіб’ється…
    🇩🇪:Ти казала, що це скеляста ущелина між хребтом. Можливо, тому гора навпіл розіб’ється.
    Я вловила хід його думок.
    🇺🇦:Так, гора навпіл розіб’ється це про саму ущелину, адже її сторони наче утворюють дві частинки однієї гори.
    – Добре, далі:
    “І освітить місяць повний тіней,
    що піднялися із царства мертвих.”
    Тут все легко царство мертвих – це потойбіччя. Тіні це душі померлих. Місяць має бути повний він відкриє портал.
    🇺🇦:Це зрозуміло, якщо містика то тільки на повню.
    – А тут вже складніше:
    “Туманом приведену душу відчай поглине
    Як до світанку зберегти їй сили.”
    🇩🇪:Я так розумію душа приведена туманом – це той хто хоче потрапити до мертвих.
    🇺🇦:Так і знову цей туман. Голос казав йти за туманом, отже все вірно туман приведе до мертвих. Але чому душу поглине відчай?
    – Правило мертвих. Там можуть бути зовсім інші закони, аніж тут.
    🇩🇪:Розгадка в наступному рядку, як до світанку зберегти їй сили.
    – Ось воно світанок в тебе є час до світанку, довше залишитись там не можеш. А зберегти сили…можливо чим довше там перебуватимеш, тим сильніше той вимір буде на тебе впливати.
    🇺🇦:Ми дізналися головне…
    – Але це ще не кінець. Важливо знати всі деталі, щоб ця подорож закінчилась безпечно. Отже:
    “Хто серцю відвагу покаже.
    А хто ворожим клеймом тіло пов’яже.”
    🇩🇪:Мені здається останні чотири рядки тісно пов’язані між собою:
    “Туманом приведену душу відчай поглине
    Як до світанку зберегти їй сили.
    Хто серцю відвагу покаже.
    А хто ворожим клеймом тіло пов’яже.”
    🇺🇦:Я не знаю, що це означає та й думати вже тяжко. Набридли ці загадки.
    – Тут вживане загальне поняття про душу. Не особисто тебе, а про кожного. Зберегти сили буде тяжко, бо світ мертвих лише для мертвих і він буде сильно впливати на живу душу. Хтось вистоїть цей вплив і поведе себе відважно. А хтось не зможе встояти перед труднощами чи…спокусами.
    🇺🇦:Отже, ми маємо, що потрапити туди можна тільки на повний місяць, але при тому має бути туман, який приведе мене до потойбіччя. Бути я там можу тільки до світанку і я навіть думати не хочу, що буде якщо там затриматись. Весь час це місце буде впливати на мене і тільки від мене залежить встою я перед труднощами чи піддамся спокусі.
    – Саме так, я впевнена. Багато легенд ходить про це місце. В книзі сказано, що фактором активації порталу може бути природне явище. А в українській культурі повня дуже пов’язана з містикою.
    🇺🇦:Голос казав, що бачить всі наші ходи. Якщо в нас буде час переночувати сьогодні в Карпатах, він попередить мене про можливу помилку, або її відсутність я впевнена.
    🇩🇪:Отже, нам залишається подивитись коли буде найближча повня?
    🇺🇦:Виходить, що так.
    🇩🇪:Я взяв із собою ноутбук можна подивитися прямо зараз.
    – Давай, фріце – з невинною посмішкою сказала вона. Я прикрила рот рукою щоб не засміятись, а Німеччина вбиваючим поглядом глянув на Коломию.
    🇩🇪:Ось дивіться наступна повня буде.. завтра.
    🇺🇦:Ого так швидко. З іншої сторони ми вчасно дістанемося гір.
    – Ви можете переночувати тут.
    🇺🇦:Ми поговоримо про це з іншими.
    🇩🇪:Не знаю як інші, а я б не проти взяти палатку та заснути під гірський вітерець та зустріти світанок під гарячу каву на схилі гір – він відкинувся на спинку лавки та заложив руки за голову мрійливо промовляючи – давно не був у поході.
    🇺🇦:Непогана ідея обговоримо з іншими.
    До зустрічі залишилось 10 хвилин. Ми досить довго думали над шифром.
    🇺🇦:Нам пора йти, Коломия складеш компанію?
    – Ох нажаль ні. В мене є ще деякі справи, вибач Україна.
    🇺🇦:Нічого все нормально, удачі з роботою.
    – Дякую тобі також, нехай щастить – в ту ж хвилину вона розвернулась і пішла по парку в протилежну сторону від нас.
    🇩🇪:Чому вона так поводилась наче мене тут взагалі не було? Ще й ці жарти.
    🇺🇦Ох не зважай, складні пережитки 40- вих та високі націоналістичні погляди.
    🇩🇪:Серйозно, ще досі?!
    🇺🇦:Як бачиш. Кажу ж не зважай ходімо до авто.
    Коли ми прийшли всі вже були на місці. Ми розповіли друзям все що дізнались і вирішили, що весь вільний час проведемо у горах. В першу чергу ми пішли по магазинах та закупились харчами й палатками. До вечора ми маємо якраз піднятися до гори в розломі якої знаходиться ущелина. На подив ідея провести ніч в горах сподобалась всім. Нам варто відпочити від всього міського та вдихнути в себе свіжу енергію. В завтра буде тяжкий день, як морально так і фізично. Я дуже хвилююся, хто знає кого я зустріну у потойбіччі і чим це закінчиться. Але я маю це зробити, заради себе, заради моїх міст, заради друзів і заради пам’яті про вас моя дорога родина.

     

    0 Коментарів