Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    — То ж.. куди ми? — цікавиться Сяо у хлопця, слідуючи за ним.

    — Бухати, — озирається Венті.

    — Що?!

    — Ахаха! Бачив би ти зараз своє обличчя.

    Сяо зупиняється, схрестивши руки на грудях і невдоволено здіймає брову.

    — А ти не замалий для цього?

    — Мені 18 є. І взагалі, то був жарт. Я збирався йти по молочні коктейлі, Пане Занудо. — зітхнувши, музика продовжив йти далі.

    — Мене звуть Сяо, — він пішов за молодшим далі.

    — А я все гадав, коли ти вже своє ім’я скажеш.

    — Так ти не питав раніше.

    Венті знову зітхає і тепер спиняється він, повертаючись до співрозмовника обличчям.

    — Взагалі-то, коли люди знайомляться, вони представляються самостійно. Невже ти ніколи ні з ким не… — побачивши, як змінюється вираз обличчя Сяо у негативний бік, хлопець зрозумів, що, ймовірно, торкнувся “забороненої” теми. Тому музика замовк і рушив далі.

    Решту шляху вони йшли мовчки, хоча й Венті міг щось розпитувати або бубоніти сам собі, проте після цієї ситуації він вирішив поки що потримати язика за зубами.

    * * *

    В кафе хлопці обрали столик біля вікна і зробили своє замовленя. Точніше, його зробив лише Венті, в той час як його новий товариш лише крутив носом, споглядаючи меню. І мигдалевого тофу там, як назло, немає.

    — Знаєш, — починає розмову музика. — Я не думав, що ти ось так погодишся зі мною прогулятися. Ну, тобто, майже всі інші відмовлялися. А від тебе така реакція дещо неочікувана, бо і виглядаєш ти, як би то сказати… Не досить товариським.

    — І як це розуміти?

    — Хочеш сказати, що я помиляюся?

    Венті посміхається, що викликає у другого хлопця відчуття, ніби молодший бачить його наскрізь. Бачить його душу, читає його думки, знає про нього геть усе. І як би Сяо не хотів не визнавати того, але..

    — ..Не помиляєшся, — зовсім тихо промовив він, опустивши погляд на солонку з перечницею, що стояли посеред стола.

    І знову мовчання. На відміну від попереднього – це не те незручне мовчання, що виникає внаслідок невдалої бесіди або неприємних слів. Навпаки, це мовчання – потрібне і значуще.  Мовчання, яке змушувало двох хлопців замислитися.

    — Я не люблю суспільство. Не люблю людей, — на цей раз розмову починає Сяо, перервавши тишу. — Великі натовпи та галасливі компанії мене пригнічують і дратують. Особливо я ненавиджу метрополітен через ці самі причини. Ну… ненавидів.

    — Тоді чому ти досі живеш тут? — посьорбуючи свій мілкшейк, запитує Венті. — Переїхав би до якогось селища, жив би у хатинці і вирощував би полуничку.

    — Тому що тут мій дім.

    — То й що?

    — І я навчаюся в університеті.

    — То й що?

    — Припини. І я живу з батьком.

    — То й.. що? Ніби це заважає поїхати звідси.

    — Я не можу це все отак взяти і кинути.

    — Чому ні?

    Сяо підняв голову, подивившись на співрозмовника. Таке питання поставило хлопця у глухий кут. І справді: а чому ні?

    — А, вибачай, мабуть, знову не туди лізу! — не дочекавшись відповіді, Венті зніяковіло почухав потилицию. — О, до речі, де ти навчаєшся і на кого? Ходімо, будемо йти і все-все мені розкажеш.

    Жвавий хлопчина залишає дрібняками на столі оплату за напій і, схопивши свої речі, покрокував в бік дверей. Сяо, який досі перебував десь в іншому всесвіті, розмірковуючи над попереднім питанням нового товариша, мовчки встає і прямує за ним.

    * * *

    Вже на вулиці він почав розповідати про себе все те, що запитував музика. І про навчання в університеті, яке має місце в його житті “бо так треба”, і про улюблений колір, якого, як виявилося, немає, і про цікаві або визначні місця у центрі міста, про які Сяо майже нічого сказати не міг, бо не цікавився таким ніколи раніше. Проте, якщо хто й цікавився, то це турист Венті, за ініціативи якого пара новоспечених друзів і пішла до однієї з видовищних точок.

    Місце виявилося в самому серці мегаполісу, що не сподобалося Сяо одразу, але котрий кардинально змінив свою думку, коли музика притягнув його на самісінький дах однієї з найвишчих будівель цього міста.

    Місце, про яке студент навіть не здогадувався.

    Місце, з якого видно майже усе місто, як на долоні. І від такого краєвиду перехоплює подих. Більш того, наразі сідало сонце, тому видовище було ще більш неймовірним – ніби митець вирішив розмалювати місто у яскраві, полум’яні барви, витративши на це усю фарбу жовтих, помаранчових та червоних відтінків.

    Сяо навіть стало в певній мірі прикро, що майже 20 років він жив тут і навіть не здогадувався, що безкрайні кам’яні джунглі мегаполісу можуть бути… гарними. Справді гарними, а не сірими і гидотними, як він звик, від яких нудило.

    — Коли я щойно прибув до цього міста, багато людей мені рекомендували саме цю точку, щоб помилуватися і зробити гарні світлини, — Венті підходить до огорожі, що була на краю будівлі і спирається на неї, милуючись, як сонце сідає за обрій. Інший хлопець теж не чекає і приєднується до сумісного споглядання міста у жовто-гарячих барвах. Вони певний час насолоджуються краєвидом мовчки, а Сяо ще й періодично зиркає на музику. За весь час прогулянки з’явилося чимало думок, а також слів, які хотілося сказати і, звісно, питання, які цікавили ще відучора. Або навіть раніше.

    — Венті, — він повертається до хлопчини, зазираючи в його смарагдові очі. Погляд Сяо був максимально серйозним, ніби той давав прес-конференцію у прямому етері на широку аудиторію.

    — М?

    — Ти… вільна людина?

     

    6 Коментарів

    1. Jun 5, '22 at 18:16

      чекаю продовження

       
      1. @сигма _Jun 6, '22 at 12:09

        Вже вийшло, приємного читання!

         
        1. @КапучінессаJun 6, '22 at 12:24

          яка гарна новина

           
    2. Jun 3, '22 at 22:59

      Дякую за фанфік)
      Дуже гарно написано, люблю сяовенів, а ви
      оч і писали що не дуже по ним, але написано прямо вау
      Взагалі ваш стиль прямо вау, одна насолода
      Чекаю на продовження, вдо
      новення вам)

       
      1. @CorrettoJun 4, '22 at 16:21

        Омг, прям не передати словами як приємно від вашого коментаря 😳
        Рада що сподобалося, бо насправді часто з’являються думки що пишу якось по-дурному чи недостатньо описів, епітетів, гарни
        зворотів абощо.
        Дуже, дуже, дуже дякую вам за відгук і побажання! 💜

         
      2. @CorrettoJun 6, '22 at 12:10

        Вийшло продовження, читайте)