Фанфіки українською мовою

    Відзвичаїтися постійно намагатися говорити було важко.

    Щоразу напружуючи зв’язки за звичкою, бажаючи відповісти комусь, горло нестерпно боліло через кровоточиві рани в гортані. У зв’язку з хронічним туберкульозом, Акутагава не мав змоги відкашлятися не зігнувшись у три погибелі від болю. Морі пообіцяв якнайшвидше знайти невідому есперку ​​і будь-яким способом відмінити наслідки її здібності. Мафіознику навіть запропонували відпустку на цей момент, але Рюноске не бачив на це вагомих причин.

    Як альтернативу мовленню, Акутагава почав носити із собою маленький блокнот із ручкою. У випадку, коли треба було щось повідомити, він писав це на клаптику паперу і відривавши, віддавав його співрозмовнику. У Рюноске був гарний почерк: з різкими завитками і трохи нахиленими в ряд, ідеально однаковими за висотою, літерами. Це дуже дивувало Морі-сана, адже він і не припускав, що колись жебрак-сирота зі злиднів міг присвячувати час навчанню, а Рюноске робив це.

    Необхідність застала його, коли Гін підросла. Хлопець хотів, щоб сестра вміла читати і рахувати не гірше за інших дітей. Звичайно, освіта в притулку була нікчемною, якщо це взагалі можна ставити в один ряд із справжнім навчанням, і куди важливіше було навчити дівчинку стояти за себе, чим Акутагава теж займався у вільний час, але все одно ночами він читав знайдені в коморі підручники з пожовклими від часу сторінками, намагаючись зрозуміти основу початкової школи, а вдень пояснював це сестрі, старанно записуючи найпростіші приклади.

    Звичка читати вечорами залишилася і коли хлопець прийшов у мафію. Тут було багато особистостей, які воліли проводити час марно, але на них Рюноске було начхати. Єдиний на кого він по-справжньому рівнявся був його наставником. Оскільки Осаму нерідко можна було побачити з книгою в руках, Акутагава не міг дозволити собі кинути цю звичку. До слова, вона була однією з небагатьох речей, що справді робила їх схожими. В іншому, ці двоє були надзвичайно різними.

    Через два дні життя Акутагави без голосу, Осаму повернувся до офісу після вимушеної, за словами Морі, відпустки довжиною в місяць. Причину Акутагава не знав і міг лише припустити, що це пов’язано з нещодавною смертю Одасаку-сана. Вони були близькі?

    Рюноске навіть не міг уявити, що Осаму міг би бути з кимось близьким. Навряд чи хтось зміг би його зрозуміти. Зміг би Рюноске?

    Зараз помічниця передала Рюноске, що наставник хоче бачити його в своєму кабінеті.

    Звичайно.

    Почуття провини і цілковитого провалу не покидало Акутагаву з часу тієї невдалої місії. Його місії. Він виконав завдання, добув потрібні документи, але в результаті постраждав сам і не зміг помститися за це.

    Тоді хлопець був упевнений, що вбив усю охорону і живим залишився лише директор будівлі, в кабінеті якого і стояв Рюноске, переглядаючи оригінальність документів, які, власне, запросив Морі надвечір. Зробивши останній постріл, Акутагава сам упав на коліна, не маючи сил зітхнути. Щось дуже міцно стискало шию, від чого горло нестерпно боліло, а при спробі закричати, виникало відчуття проковтнутого леза, але незважаючи на біль, жодного звуку зробити не виходило.

    Піднявши і через силу повернувши голову, він побачив у дверях на вигляд молоду дівчину. Було не схоже, що вона була однією із працівників фірми і, тим більше, охоронців. Дивний одяг не за розміром, зібране дуже світле волосся. Її погляд був зосередженим, але рука, спрямована на мафіозі, помітно тремтіла. Рюноске спробував атакувати, випустивши лезо Расемона, але при першому ж русі незнайомка зробила крок уперед сильніше напружуючи руку, від чого дихальні шляхи Акутагави знову перекрилися, а з куточка губ побігла тонка смуга крові.

    Останнє, що він помітив перед тим, як знову скорчився від болю, це очі дівчинки. Вони були порожні, начебто все, що можна було забрати, у неї забрали.

    Коли Рюноске знову підняв голову, ковтаючи власну кров, у кабінеті поруч із ним нікого не було.

    Зовсім несильний противник, і якби Рюноске був трохи більш наполегливим, кіготь його здібності міг би дістати дівчину. Щось заважало. Погляд. Такі очі були лише в однієї людини, у її наставника. Абсолютне нічого.

    Припустився чергової помилки, дав слабину.

    Слова відбивалися об стінки мозку, але вже були звичними для хлопця. Зараз він робить кісточками пальців два легкі удари по дерев’яних дверях і сильніше стискає в кулак другу долоню в кишені плаща, заходячи до кабінету. Як завжди темно від щільно зашторених вікон, за якими йшов сніг.

    Дазай сидить за столом, якщо це можна так назвати. Ноги лежать на столі, а руки закинуті за голову, як завжди. Осаму розплющує очі лише, коли Акутагава зачиняє за собою двері і підходить ближче до столу.

    Знову. Він знову не виправдав очікувань. Знову був надто слабким для цього світу. Знову недостатньо продумав план. Знову-знову-знову…

    Голосно, але цей шум став частиною вічного самокопання.

    – Сирота, а тепер член виконавчого комітету мафії. Шалений пес, так тебе називали? — від однієї згадки цієї прізвиська хлопець насупив брови, а Дазай навмисне зробив паузу, дивлячись прямо в очі. — Чого мовчиш? Ах, точно…

    Дазай підвівся з-за столу і обійшов його.

    — Невідома есперка спромоглася обвести навколо пальця самого Акутагаву-сана, — знову пауза.

    Кожне слово наче отрута і кожна секунда на рахунку. Акутагава може впасти на коліна, може просити вибачити його, але за кожну слабину він отримає черговий удар. Інші методи. Трохи слабші ніж удари життя, але не менш незабутні.

    Він не забуде смаку крові після чергового уроку Дазая. Неперервний кашель змушував задихатися і, хто знає, що було б якщо один з цих разів Рюноске не доповз по стінах до кабінету, де були його таблетки.

    Зламані ребра загоювались, кашель проходив, але почуття недуги не зникало. Знову.

    — Дуже цікаво, що це дівчисько являло собою, якщо ти не вбив її. Не зміг чи не захотів? — Дазай не чекав відповіді, а ніби озвучував свої роздуми, але Рюноске знав, що це були ті слова, які він дозволяв почути. Жодним більше.

    – Але куди цікавіше, що ти відчував тоді, – Дазай зробив крок уперед, але цього вистачило, щоб бути ближче ніж будь-коли.

    Від розуміння цього Акутагава підняв стривожений погляд. Очі, які ніколи не виражали страху, зараз бігали по спокійному обличчю Осаму, шукаючи розгадки його слів. Що він відчував? Що міг він відчувати перед ворогом? Тільки ненависть. Завжди. Так було завжди.

    — Я ж дійсно думав, що в тебе немає іншої емоції, окрім бажання помсти цьому світові. Лише почувши про те, що ти так безглуздо помилився, я нарешті засумнівався в цьому, – хлопець підняв руку до коміра Рюноске і обережно взяв край тканини коміра тонкими пальцями.

    — Я можу наказати пустити в тебе сотні куль, — продовжив він, говорячи набагато тихіше, від чого свідомість Акутагави помутніла, бо цей тон зводив з розуму, — але ти з легкістю зупиниш їх. Справа зовсім не в силі, правда? – Знову пауза.

    Дазай не відпускав комір, лише трохи сильніше притиснувши тильний бік долоні до тіла крізь сорочку. Все що зміг вловити в цей момент Рюноске – посмішку, що повільно розпливалася по обличчю шатена. Ніби він щойно дізнався те, що хотів. Але що? Рюноске стояв без рухів, хоча здавалося, що ноги можуть підвести будь-якої миті.

    – Можеш не відповідати. Напевно, мені давно потрібно було змінити тактику. Нарешті помітити твої погляди за кожним моїм рухом, серцебиття, що частішає і яке не зрозумієш за виразом обличчя, потрібно тільки підійти впритул… прямо як зараз.

    Осаму не наближався більше, тримаючи мінімальну дистанцію та спостерігаючи за розгубленим поглядом Акутагави.

    — Я витратив багато часу, щоб розгадати тебе як бісову головоломку, але досі не можу бути впевненим у своїх висновках, — це був чистої води монолог Дазая, навіть не тому, що Рюноске не мав можливості відповісти, а тому, що не зміг би знайти ні єдиного вдалого слова у даний момент.

    — Ти не можеш сказати ні слова, чи це не ідеальний момент, а, Рюноске? — Дазай наблизився ще трохи, пильно стежачи за кожною реакцією. Він шукав її, ніби живлячись емоціями, які Акутагава завжди так старанно приховував від усіх.

    — Якщо я помилюся, сподіваюся тобі ніколи не повернуть голосу, щоб я не почув про це.

    Дазай міцніше стиснув комір підлеглого і притягнув ближче, промовляючи останнє слово поряд з губами Акутагави, який не відводив погляду від очей наставника. Він і справді ніколи не бачив у них подібної емоції. Невпевненість? Невже Дазай може бути не цілком упевненим у своїх діях? Кожен його план був продуманим механізмом із сотнею ситуативних варіацій, але зараз Акутагава відчував лише порожнечу. Ту саму, яку можна було лише миттю помітити у погляді Дазая.

    Осаму легко торкається губ Рюноске, ніби перевіряючи, чи не зупинять його. Він не хотів би, щоб Акутагава виконував це як наказ, щоб підкорився як молодший. Дазай хотів побачити справжнього Рюноске, тому лише очікував відповіді.

    Не розшифрувавши жодної реакції, як і раніше беземоційного хлопця, він сумно видихнув, трохи відсторонившись.

    Ні, Рюноске не може мати до нього почуттів. Осаму врятував його, дав примарну надію, повів за собою. Він став для нього важливим лише тому, що в якийсь момент здався сильнішим.

    Це була чиста повага без краплі прихильності, а Дазай наважився припустити, що під цією маскою ховається щось більше, хоч на краплю схоже на те, що відчуває він, коли Рюноске вкотре намагається довести свою силу. Осаму щоразу не може відірвати погляд, коли Акутагава кидається в бій тільки за одним його словом, коли він хоч на секунду змінюється у обличчі і показує свою огиду до ворога, коли він випускає пазурі Расемона, тримаючи ситуацію під своїм контролем. Так, мабуть, останнє його улюблене.

    Дазай не вважав себе люд… тим, кому притаманні почуття. Лише нещодавно щось пішло не так і він, повернувшись на роботу, намагався поцілувати Рюноске без вагомих причин.

    Все було гаразд. Лише трохи непродуманий план.

    Відпустивши шматочок тканини з руки, Осаму відчув несильний поштовх у груди, але цього вистачило, щоб він втратив рівновагу і впав на крісло, що стоїть позаду. Він відчув, як чужі губи торкнулися його знову, але вже зовсім інакше.

    Рухи були різкішими і сміливішими. Від такого контрасту, у хлопця запаморочилася голова, але він все ж таки дозволив поглибити поцілунок, злегка привідкриваючи рота.

    Рюноске сперся рукою на спинку крісла, стиснувши в лівій долоні м’яку оббивку. Діставши іншу руку з кишені, він підняв підборіддя Осаму, змусивши відкинути голову, від чого той видав тихий стогін і широко посміхнувся в поцілунок від почуття власної «перемоги».

    Це ж була його мета?

    Напевно, цього варто очікувати від Акутагави, якому як нікому властива імпульсивність. Дазай погано знав свого учня, якщо не припустив, що він візьме більше, як тільки відчує, що втрачає це. Тепер же хлопець узяв контроль, а Осаму люб’язно ним пожертвував.

    Зараз він не в змозі продумати наступний крок.

    Раніше неможливе стало реальністю в цьому кабінеті. Дазай все більше вбирав у себе кожну емоцію Рюноске, по крихтах. Чужа присутність переповнювала розум. Це стало його частиною. Частиною його особистої порожнечі, що роздирає зсередини. На мить доторкнувшись чужа душа, яка б мала бути сповненою ненавистю, залишала відбиток.

    Ні, це було метою.

    Рюноске не розплющував очей, щиро боячись, що Осаму розчиниться прямо перед ним. Але поки він відчував теплу шкіру кінчиками пальців — вічний лід між ними танув і стікав краплями по стінах легень.

    Дазай був надзвичайно проникливою людиною, думки якої неможливо було передбачити, але Рюноске ніколи не переставав спостерігати за ним. Його звички були цілим мистецтвом, ніби грою у театрі, де кожна наступна сцена була цілковитою загадкою для глядача. За цим можна було спостерігати вічність. Найцікавіше було те, як він говорив, змінюючи інтонації, час від часу затримуючи холодний погляд на опоненті. Здавалося, цим поглядом можна було вбити, і він вбивав. Вбивав Рюноске щоразу, дивлячись через очі у глибини душі. Акутагава не міг не злитися на нього за кожну інтонацію зневаги, але також не міг усе більше не захоплюватися ним.

    Кожна клітина тіла просочувалася приємним запахом шкіри Осаму. Це було подібно ковтку свіжого повітря, яким неможливо надихатися. На тлі  майнула думка про те, що йому не дозволено так чинити, йому не дозволено відчувати зовсім. Це зневажав Дазай і тому це присік у собі Рюноске. Все людське.

    В голові луною голосніше віддалося, що Осаму рано чи пізно вкаже на його слабкість. Слабкість перед ним, яку Рюноске не міг не визнати. Ця думка ставала нав’язливою і голоснішою, що змусило припинити поцілунок і відштовхнутися від крісла, відчуваючи холод на губах.

    Навіть не глянувши на Дазая, Акутагава вийшов із кабінету.

    Не вірив.

    Акутагава не вірив, що це не черговий план Осаму для показової розправи над ним. Тому Рюноске пішов, втік, скориставшись моментом. Вперше визнав свою поразку.

    Хоча в їхніх стосунках не було іншого варіанта.

    Тремтячі руки, що торкалися губ, намагалися зібрати недавні чужі дотики. Рюноске бачив в Осаму сенс життя і не важливо як боляче було, він віддав би все щоб ще раз доторкнутися цієї людини. Але мафія не вибачала помилок, як і Дазай.

    На вулиці йшов сніг, хоч і здавалося, що сьогодні дороги покриють десятки болотяних калюж.

     

    0 Коментарів