Нагадати
від НасіякЯ пам’ятаю його наляканий погляд. Його руки так переживали через мій візит. Він не переживав. Він сказав так мені, закриваючи штори. Я спитав його чи він збирається мене вбити в цьому ізольованому приміщенні, але він просто заварив каву.
Йому було холодно. Він, звісно, казав, що це неправда, тому що він стійкий до холоду. Мені так не здавалося. І досі не здається. Я спитав, чи він дозволив би мені замерзнути, якби мені було. Він вирішив, що мені реально холодно, і причинив вікно. Його светр був неприємним на дотик. Я не знав цього точно, та і Господи, це міг бути будь-який інший светр, але моя пам’ять все навіювала мені цей образ. Яка різниця, який це светр? Він сам не свій. Шкода, я не можу посприяти його щастю.
Він розповів те, що розказував до цього десять разів. Наголосив, що не чекає на співчуття. Йому почулись чиїсь кроки у прихожій, тож він пішов перевірити. Я не припускав, що у тій прихожій взагалі може існувати життя. Не те щоб я звертав увагу на безлад чи песимістичні настрої у будові квартир: вона не промовила ані слова з моменту, як ми потрапили у кімнату. Вона була з чемних. Він мав щодо неї сумніви. Що ж, нехай.
Чи кава остигла швидко? Не знаю. Я думав про його волосся. Він, на жаль чи на щастя, думав про мою каву. Спитав, чому не п’ю і чи є щось важке на душі. Питання сміливе. Він загалом був сміливішим від того, яким був чотири роки тому. Я мав йому заздрити. Можливо, мені варто було почати вже тоді.
Натомість, я думав про його волосся далі. Згодом, я дійшов висновку, що подумати про щось нове не буде зайвим. Я не маю поводитись, як самотній собака. Я подумав про його шию. Вона зійшла з колій ще у роки, які він провів пліч-о-пліч зі мною. Схоже, навіть за її впертого характеру, колії повернули її на місце. Мене цікавило, хто став цьому причиною. Міг би я стати нею, якби приклав трохи більше зусиль?
Він помітив це. Сказав, я можу доторкнутись. Я не повірив. Як? Він не може доторкнутись до мене. І до руки теж. Це просто неправильно. Я би не дозволяв цього на його місці. Я доторкнувся. Був вдячний. Він спитав чому. Я не знайшов хороших слів, потягнувшись за ложкою, що щойно впала зі столу, бо мені треба було перегнутись крізь нього, аби дістатися його шиї. Я подумав про те, що наступний кандидат на руйнування — чашка. Я продовжив перегинатися через цей стіл і торкатися.
Я не мав на увазі нічого значного. Без скандальних метафор, я справді лише вивчав зміни, що відбилися на його шкірі. Печатки нового для мене його теперішнього змушували мене тягнутися до них ближче. Я мав знати, які з речей, що я залишив після себе, — тут, а які ні. Впевненість, якою я його годував, вивітрилася. Цього слід було чекати. Моя ж любов була всюди. Все ще була. Я зітхнув. Він не почув. Це було добре. Що саме? Все.
Переді мною постав вибір. Переступити фінальний кордон, чи зупинитись, доки не пізно. А потім переді мною постало його «нужбо». Він знав, що це станеться. Він передбачав. Як завжди. І коли торнадо рухається на тебе, ти не говориш, що все буде гаразд. Воно іде на тебе і робить рівно стільки кроків, скільки сумнівів у тобі росте. Ти або приймаєш його існування й знаходиш схованку, або зустрічаєшся з Богом.
Я не знав, чого саме мені хотілося у той момент. Я спробував змішати дві опції. Все одно вони належали одній, більшій: я уже збирався переспати з ним. Я мав сили повестись краще, ніж це, але цей чоловік занадто задовільно задовольняв мої потреби. І гарно виглядав. І, якщо бути точним, гарно виглядав на колінах. Так, це теж, напевне.
Його цілеспрямоване дихання заповнювало мою голову, ніби граючи зі мною у перегони «хто швидше з’їде з глузду». Я сподівався, що приз буде заключатися у його покорі, тому що тоді я виграв би ще на початку. Але ніхто так і не визначив, чим той приз був. Я намагався думати про це у вільний час заради забави, але не міг заперечити, що кожна деталь мала свою унікальну вагу, яка вимірювалася в увесь час нових, незнаних людству, величинах.
Я пам’ятаю, яким ламаним його голос залишився після довгого безпереревного задіяння зв’язок. Я багато разів вибачався ще у процесі. Мене тішило те, за що я вибачався. І те, як це контрастувало із втомленою, але вигнутою спиною під моїми руками. Він не був проти відвідати якомога більше місць, у яких ми бували раніше. Можливо, він просто призвичаївся до них так, що не мав сильних емоцій з цього приводу. А можливо, він досі мене хотів.
В якийсь момент він попросив його зв’язати. За однієї умови: я мав бути дійсно розгніваним на нього. В іншому випадку, цього варто було не робити зовсім. Я був розгніваним. Я зав’язав йому руки, і він заплакав. Попросив не звертати на це уваги, тому що був в курсі, як це виглядає. Я сказав, що виглядає неймовірно добре. Він мене не зрозумів. Йому не було необхідно: я не планував завершувати свою дію, а це все, що його хвилювало. Наш симбіоз ніколи не мав у собі недоліків.
Усім, з ким я колись мав справу, я обіцяв бути чесним.
Тож без скандальних метафор, я його взяв. І мені це сподобалось.
Його обличчя, заплакане і розбите (в деяких місяцях — в буквальному сенсі), його пальці, розмоклі і тремтячі. Інколи він кричав так, що я майже був впевнений, що він прямо зараз помре, проте дивлячись у його очі, я заспокоювався. Це те, чого я добивався, те, що я хотів йому дати. Я хотів нагадати йому про себе, і одразу у найвищій з точок близькості.
Наприкінці я спитав, чи він згадав. Я боявся, він не зрозуміє. Він міг скористуватись правом перерватись на стогін. Він був недалеко від кульмінації. Він вже не зрозумів мене одного разу цього вечора.
Але він сказав «так».
Соооууу горнііі… Цікавий стиль написання, не зустрічала ще нічого подібного. Чудово, мені під
одить!
вітаю у своєму світі, якщо так можна сказати) рада, що вам сподобалось