Фанфіки українською мовою

    Опис: Дванадцять днів здається занадто довгим терміном для того, щоб чекати на когось. А Луффі ніколи не був терплячою людиною.

    Оригінал: https://archiveofourown.org/works/35965777#main

    Час летить непомітно, коли ти розважаєшся. Цю фразу хоча б раз чули всі, хто оточує четвірку Блю.

    Чи був Луффі в морі, чи на суші, для нього це було важливо. Не минає й дня на “Санні” без “інциденту”, як називає їх Намі. Але коли ти живеш пригодами з усіма своїми наками, що ще залишається робити, як не отримувати від них максимум задоволення?

    У морі і пірати, і морські піхотинці повинні зберігати розум, щоб не втратити надію, опинившись у пастці в обмеженому, спільному з іншими просторі, а особливо коли вітер не дме, течії діють нестабільно, а їжа починає закінчуватися. В оточенні лише блакиті, океану і неба, дні зливаються воєдино, штовхаючи екіпажі в спіраль відчаю. Це причина, чому штурмани відстежують час за допомогою бортових журналів, хоча б для власного спокою.

    І саме тому, коли Намі подивилася на карту і перевірила пору року в своєму бортовому журналі, вона вирішила причалити до Компасових островів.

    Компасні острови – це чотири острови, кожен з яких розташований в одній зі сторін світу і з’єднаний в центрі піщаним язиком, доступним лише під час припливів і відливів, коли океан відкривав прохід. Це було єдине місце в їхньому світі поза юрисдикцією світового уряду, тобто морським піхотинцям навіть не дозволялося там причалювати. Під назвою “Піратський рай” його населення за своїм походженням складалося з піратів, як за професією, так і за родинними зв’язками. Пірати, які вижили, втративши свій екіпаж у Новому Світі, і хоча були слабкі, але все ще хотіли жити піратським життям, прибували на Компасні острови в пошуках нового екіпажу. Інші привозили туди свої сім’ї в надії побачити їх, не покидаючи Редлайн.

    Саме ці сім’ї, бажаючи прогнати тугу за батьківщиною, вирішили, що кожен з островів буде представляти один з чотирьох блю: Нор, Іст, Саус і Вест. Вони доклали чимало зусиль, щоб відтворити архітектуру, кухню та традиції своїх батьківщин.

    Чорт забирай, навіть погода на кожному острівці поводилася відповідним чином.

    І, як не дивно, їхні відмінності не призводили до конфліктів, а навпаки до взаємодопомоги і братерства. Під час відпливів товар і жителі переправлялися в інші міста, а будь-який новоприбулий, що бажав посіяти хаос, залишався пограбованим і побитим четвіркою.

    Через багато століть міста розрослися, і Компасні острови замість кочівників заповнилися місцевими жителями, які там народилися. Вони все ще зберігали свої піратські традиції і слугували місцем зустрічі для тих, хто шукав нових пригод. А також перепочинком для тих, хто сумував за домівкою.

    Після трьох днів дрейфу вітри були досить сприятливими, щоб допомогти “Санні” прокласти новий курс, і як тільки вони підійшли досить близько, Намі вказала на унікальне призначення островів і дату. Робін, прочитавши про це в книжці, повідомила решті екіпажу що на острові під назвою “Маленький Нор” імовірно святкують різдвяні канікули. Це привернуло увагу Луффі. Будь-яке свято неодмінно супроводжується бенкетом, а Луффі не з тих, хто втрачає можливість смачно поїсти. Він наполіг на тому, щоб вони вирушили негайно.

    – Це найпрекрасніша пора року, – сказав Санджі, виходячи з кухні, тримаючи тацю з двома шматочками полуничного торта для дам. – Або так співається в пісні. – він підійшов до столу для пікніка і промовив:

    – Це час для того, щоб подякувати своїй сім’ї і друзям за те, що вони є. Чесно кажучи, я ніколи не любив святкувати на Вінсмоку. Хоча моя мама любила це свято, прикрашала свою кімнату прикрасами та мішурою. А я щороку випікав їй імбирний пряник. – він посміхався спогадам, розкладаючи тарілки, але меланхолійний тон видавав його. Ні для кого не було секретом, що у Санджі не було щасливого дитинства.

    – Тим більше причин йти! – вигукнув Луффі – Ми більше, ніж сім’я, ми – накама! – весь цей час його рука тягнулася до торта Робін.

    Вона посміялася над його поведінкою.

    – Луффі правий. І Намі, –  звернула вона увагу іншої, – нам все одно потрібно знайти місце зустрічі для Альянсу. Хіба це не найкращий шанс? Я впевнена, що всі святкування допоможуть нам залишитися непоміченими.

    – Ха! – Намі пирхнула, поклавши голову на одну з рук, – З ними навколо, – вона обвела навколо себе іншою рукою, – ніхто не залишиться непоміченим. Але, – вона зітхнула, – ми могли б використати це для нашого наступу. І ми маємо поповнити наші запаси після останніх кількох днів.

    Вона подивилася на Санджі, оскільки він відповідав за їжу, і той кивнув їй на підтвердження.

    – Ура! Ми зустрічаємо Різдво з Торао! – Луффі простягнув руку, і, вхопившись за перила, катапультувався на інший бік палуби. – Я покличу його!

    – Ти ще навіть не знаєш, що таке Різдво! – вигукнула Намі – І залишайся тут! – вона схопилася з місця і побігла туди, де зник Луффі, шукаючи їх Ден Ден Муші. – Я подзвоню. Якщо ти це зробиш, вони ніколи не отримають правильних координат. Я буду говорити першою. Минулого разу я чекала три години, поки ти розмовляв зі своїм Торао.

    І ось, обмінявшись координатами на карті, з Луффі, який від хвилювання кричав Намі на вухо – через що Намі за п’ять хвилин втратила самовладання і попросила його почекати на вулиці, поки вона не закінчить домовлятися про зустріч, щоб він зміг поговорити з Ло, – вони прибули до маленького Нор. Вони причалили до найпівнічнішої частини острова, де величезний ліс захищав Сонце від сторонніх очей.

    З двотижневої відпустки у них залишалося ще вісім днів святкувань. Пірати Серця підрахували, що їхнє прибуття займе три дні, і тому обидва екіпажі домовилися провести останні чотири і більш важливі дні Різдва разом. Потім вони залишаться ще на два дні, щоб відпочити від вечірки, і знову вирушать у плавання.

    Отримавши від Ло обіцянку дзвонити йому щодня і повідомляти про успіхи, Луффі з легким серцем відправився в місто. Він просто відчував, що ця справа з Крісменом буде найкращою!

    Діставшись до найближчого містечка, вони дізналися, що всі святкування проходять у більш барвистому різдвяному кварталі. Еруфу-сан, жінка, яка розповіла їм про це і виправила помилку у вимові Луффі, якраз поверталася туди, щоб відвідати свою тітку, і люб’язно запропонувала провести їх.

    Різдвяне містечко було втіленням мрії. Вікна були прикрашені напівпрозорими малюнками. Над головами перехожих з боку в бік перетинали вулицю гірлянди та вінки. На центральній площі міста стояла велетенська ялинка, з гілок якої звисали золоті, червоні, білі кульки та дзвіночки. На її верхівці, як маяк, сяяла зірка. Стовбур дерева був таким великим, що в ньому було вирізьблено кафе. Тітка Еруфу-сан була його власницею, тож вони зайшли всередину, де від запаху випічки, що витав у повітрі, у Луффі потекли слинки.

    Різдвяне містечко не було схоже ні на що, що вони коли-небудь бачили, і в ньому все ж таки відчувалося домашній затишок. Повітря навколо здавалося іншим. Люди справді здавалися веселими, а вогні та музика навколо змусили серце Луффі стати на два розміри більшим.

    Наступні кілька днів Санджі, як єдиний член екіпажу з Нор Блю, взяв на себе відповідальність показати своїм друзям справжнє значення Різдва, приготувавши особливу страву, яку він візьме з собою в місто і розділить з усіма.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Першого дня, після походу за покупками з Намі і Робін, Санджі також проінструктував Солом’яних Капелюшників щодо різдвяних прикрас. За традицією різдвяною ялинкою була сосна, і, враховуючи ліс біля їхнього корабля, було б легко зрубати ялинку, але ліс так нагадував Чопперу його старий дім, що вони відчували себе некомфортно.

    У результаті вони прикрасили апельсинові дерева Намі. Решта членів екіпажу пройшли ту ж саму процедуру з різним ступенем успіху. Усоппу та Френкі знадобилася неабияка майстерність, щоб виправити всі невдачі, які Луффі вчинив з ножицями.

    Того вечора Санджі пригостив їх шматочком чогось під назвою ”Штоллен”, хліба з горіхами, спеціями та родзинками – хоча Луффі волів би, щоб це була шоколадна стружка.

    Після вечері подзвонив Торао і підтвердив свій маршрут. Вдруге Луффі ліг спати з повним шлунком і спокійним серцем.

     

    ––––––––––––––––––

     

    На другий день пішов сніг. На маленькому Норт сніг був не просто білим, а різнокольоровим.

    Спочатку всі солом’яні капелюшки думали, що це конфетті, поки не спробували зловити його і він не розтанув. Намі довелося пояснювати науку, яка стоїть за цим. Щось пов’язане з тим, що світло в цю пору року потрапляє на сніг особливим чином, подібно до того, як це відбувається з веселкою. Луффі не звертав уваги. Він знав лише, що з неба падають кольорові цятки. Це знову було щось, що може подарувати тільки Різдво, і він хотів, щоб Торао не пропустив це. Щоб він міг насолоджуватися своїм першим райдужним снігом разом з ним.

    Несподівано на Луффі нахлинув смуток, і він потрусив головою, щоб позбутися цієї думки. Торао все одно приїде через кілька днів, і сніг напевно знову піде. Вони все ще могли б насолоджуватися цим разом. Разом зі своїми накама, не обов’язково тільки вдвох. Чомусь думка про це змушувала Луффі нервувати.

    Він зосереджено ліпив снігову кульку, нахилившись до землі. Коли він закінчив, то подивився і зрозумів, що вона схожа на одну з кульок з тонованого скла на їхній ялинці. Відчувши себе грайливим, він кинув його в груди Зоро. Відчуття снігу, що потрапив під одяг, змусило Зоро скажено побігти за Луффі. Решту дня вони провели на сонечку, бавлячись зі снігом.

    Луффі, Усопп і Френкі споруджували сніговий замок, а Чоппер бавився навколо них. Луффі був щасливий знову опинитися в засніженому лісі.

    Найбільшим сюрпризом стало те, що Намі приєдналася до них на снігу. Вона почала розділяти сніг за кольорами, щоб спробувати намалювати картину. Зоро не зміг зрозуміти її малюнок, через що у нього на лобі з’явилася шишка розміром з ніс Усоппа – і Усопп, і Луффі так сміялися, що ледь не задихнулися.

    Луффі був у такому піднесеному настрої, коли задзвенів Ден Ден Муші, що лише через секунду зрозумів похмурий тон слів Ло. Мабуть, їх підводний човен збило з курсу підводною течією, і тепер вони опинилися на ворожій території.

    Луффі не хотів переривати їхню розмову з Ло в такому засмученому стані, тому почав розповідати йому все про Різдвяне містечко і про те, що вони зробили з моменту прибуття.

    Він міг розповісти йому все про свято, оскільки Еруфу-сан пояснила його мету в кафе “Пайн”. Луффі справді міг би зрозуміти, що все це дарування подарунків та поїдання їжі, але розказати про те, що це також час, який можна провести з сім’єю та друзями і показати їм свою любов до них, було трохи занадто, щоб розповісти Ло. Занадто близько до серця Луффі.

    За весь час переказу Луффі Ло не промовив жодного слова. Здавалося, що він навіть не здивувався всім тим крутим речам, які побачив Луффі! Він хотів, щоб Ло щось сказав, тому спробував подражнити його.

    – Поспішай, бо пропустиш усе найцікавіше. Ти вже пропустив веселковий сніг! –  Луффі знав, що це була невдала спроба викликати заздрість у іншого, але він сподівався, що це змусить Ло захотіти дістатися туди швидше.

    – А я тобі вже казав, – сказав Ло більш рішуче, – що нам знадобиться ще один або два дні, щоб дістатися туди. У будь-якому випадку, ми повинні турбуватися про наш наступний крок як альянсу, а не про те, що ми будемо мати на вечерю через п’ять днів.

    Він зітхнув і додав нудьгуючим голосом:

    – До того ж, я вже святкував Різдво раніше.

    – Що? Ти вже був у Різдвяному містечку? – Луффі був спантеличений. Невже їхні союзники святкували Різдво весь цей час без них? Це ж обман!

    – Ні, я не був. Це просто традиція Норт Блю.

    – Я це знаю! І що з того? – Луффі почувався розгубленим. Тиша, що настала після його запитання, ніби підтвердила, що він щось пропустив.

    – Ти зараз серйозно? – Ло здивовано промовив. – Це традиція Норт Блю, а я з Норт Блю, ти, дурню!

    – А-а-а-а-а, ясно, – тому він не здивувався опису Луффі.

    – Ти справді не знав? – він не образився. Насправді це звучало так, ніби він, ймовірно, сміявся над промахом Луффі. Принаймні, він більше не звучав засмученим, тому Луффі не потрудився вибачитися.

    – Зовсім ні, – підтвердив Луффі радісним тоном.

    Коли дзвінок закінчився, Луффі попрямував прямо до ліжка. Однак цієї ночі Луффі не міг заснути трохи довше.

    Ну і що, що їхні друзі запізнюються, нічого страшного! Вони все одно залишаться тут на три останні дні Різдва.

    З цією думкою він заснув. В його серці було трохи менш радості, ніж раніше.

     

    ––––––––––––––––––

     

    На третій день Санджі почав збирати пряниковий будиночок. Луффі не розумів, чому так весело робити щось з їжі, якщо ти не збираєшся це їсти. Коли Санджі втретє спіймав його за поїданням цукеркових ґудзиків, Луффі вигнали з кухні.

    На вулиці він побачив, що інші діти йдуть до міста, і приєднався до них. Очевидно, що Френкі хотів відвідати магазин іграшок, оскільки Еруфу-сан розповідала їм про нього.

    Прибувши на місце, вони побачили саму Еруфу, яка писала на дошці біля магазину.

    – Еруфу-сан, це Ви? – запитав Чоппер, підбігаючи до неї.

    – А, привіт! Ми знову зустрілися. Ну що, насолоджуєтесь Різдвом? – широка посмішка розтягнулась на її обличчі.

    – Це було чудово. Ми з нетерпінням чекаємо на іграшки! – ентузіазм Чопера був відчутним. У глибині душі він був дитиною їхнього екіпажу. – Що Ви тут робите, Еруфу-сан?

    Еруфу вказала на свій одяг, зелену куртку та зелені штани, а також гостроверхий капелюх. Її туфлі також мали гострий носок, трохи загнутий догори:

    – Я тепер тут працюю! – звучало дуже гордо. – Ходімо всередину. Я познайомлю тебе з шефом.

    Ніколас, виробник іграшок, з’їв диявольський фрукт, який допоміг йому створити неймовірні речі. Будучи піратом, він використовував його для створення зброї для чорного ринку, але після переїзду на маленький Норт він залишив своє старе життя позаду, щоб зробити щасливими дітей і дорослих.

    І справді, іграшок там було скільки завгодно. Сучасні та класичні іграшки вперемішку.  Луффі мусив зізнатися собі, що не знає, як грати з деякими з них. Якби не швидкі рефлекси Френкі, він мало не зламав би кілька

    Чопер навмання вказував на іграшки, теж розгубившись в азарті. Його увагу привернув ряд полиць. Він був заповнений дерев’яними різьбленими іграшками, серед яких олені, схоже, були найулюбленішим вибором. Чопер почервонів і закричав так голосно, що привернув увагу кількох дітей у магазині, які почали ходити за ним, сподіваючись погратись.

    Поруч з ними проїхав паровозик, і Луффі не втримався, щоб не залізти на нього. Коли потяг зробив повний оберт і Луффі проїхав повз фасад магазину, він побачив власника, який прямував до дверей. Він наближався до маленької дівчинки, чиє обличчя було приклеєне до вітрини магазину.

    Луффі познайомився з виробником іграшок вже після прибуття, і хоча Ніколаус здавався приємною людиною, але він побував на достатній кількості островів, щоб уявити собі, що може статися. Маленька дитина, мізерна на вигляд, з подертим одягом і брудними руками, була зовсім не тим клієнтом, якого шукали власники магазинів. Він вийшов з поїзда і підійшов до них.

    – Гей! Ти тут, – голос Ніколауса не був агресивним, але дівчинка все одно здригнулася. Вона озирнулася, перш ніж вказати на себе. – Так, ти, – підтвердив він, – ти весь ранок розглядала іграшки, чому б тобі не зайти? Ну ж бо. Я не кусаюсь. – дражнив він з ніжною посмішкою.

    Вона зайшла в магазин і зупинилася, не знаючи, що робити тепер, коли вона всередині. Ніколаус зачинив двері, і дзвіночок над ними задзвонив. Він стояв поруч, височіючи над її постаттю.

    – Ти дивилася на них, так? – Ніколаус показав на маленький чайний столик з чотирма стільцями, на трьох з яких сиділа ганчіркова лялька. Вона на секунду зупинила погляд на ляльках, а потім знову опустила очі на підлогу і кивнула. – Ах! Але ти розумієш, що з ними не можна гратися, так?

    Губи дівчини злегка затремтіли, очі закліпали, і вона принюхалася, перш ніж знову кивнути.

    Що за чортівня? Луффі стиснув кулак і відчув, як нігті впиваються в шкіру. Він збирався вибити Клаусу зуби. Це б показало йому, з ким він може грати. Він відсмикнув руку назад, щоб почати розтягуватися.

    – Але, – Ніколаус різко зітхнув, перш ніж потягнутися до внутрішньої кишені своєї куртки. Він витягнув ще одну ганчір’яну ляльку, цього разу з кучерявим волоссям, у жовтій літній сукні та капелюшку. Непролиті сльози в очах дівчинки заблищали, коли вона подивилася на ляльку. – Ця лялька весь день чекала на свою господиню. – він зупинився на мить, втупившись очима в дівчинку, яка явно затамувала подих. – Ти випадково не знаєш дівчину на ім’я Лена?

    Дівчинка задихнулася, її очі розширилися. Рука Луффі застигла в русі.

    Ніколаус простягнув руку, пропонуючи ляльку Лені:

    – Вона твоя, якщо ти все ще хочеш її.

    Лена стрибнула вперед і взяла ляльку. Потім побігла далі в магазин, щоб, імовірно, пограти зі своєю новою іграшкою десь в іншому місці. Луффі ледь не зупунив посмішку, яка розтягла все його обличчя.

    Він опустив руку і схилив голову набік. Ха, все вийшло не так, як він думав, але він був дуже радий цьому. Проте, він не міг не задатися питанням, чому це сталося.

    – Гей, старий, – звернувся до Луффі чоловік, про якого йшла мова. – Навіщо ти дав їй ляльку?

    Клаус хихикнув і почав йти до своєї майстерні ззаду. Луффі пішов слідом за ним.

    – Це просто. Тому що вона сама цього хотіла. Я кілька разів бачив, як вона зупинялася біля вікна і дивилася на неї, думаючи, що не може її отримати, тому що у неї немає грошей, – він зупинився і нахилився, щоб підняти м’яч, який впав, і покласти його назад у кошик, де були інші. Потім він сказав так, ніби це була найбільш очевидна і важлива причина з усіх. – А ще тому, що вона в моєму списку бажань.

    – Ти дивний старий, – відповів Луффі, коли Клаус знову почав сміятися і віддалятися. Луффі сподівався, що він теж був у цьому списку. Він також хотів отримати безкоштовні іграшки.

    Коли чоловік завернув за ріг, щоб зникнути з поля зору, Луффі вигукнув своє останнє запитання.

    – Але звідки ти знаєш ім’я дівчинки?

    – Це різдвяна таємниця! – відповів голос.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Тієї ночі дзвінка від Ло не було.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Наступного дня, помітивши, що їхній капітан трохи пригнічений, солом’яні капелюшки вирішили відвідати інші “Маленькі Блюзи”. Вони почали з Літтл Іст, оскільки це був дім багатьох з них. Відчуття перенесення в минуле, коли екіпаж ще навіть не був сформований, пейзажі, їжа… це викликало у Луффі емоційний шок.

    Стоячи там, у містечку, що нагадувало Фушу, він сумував за Шанксом.

    У харчевні, однак, тушковане м’ясо було зовсім не схоже на Макіне. Насправді воно нагадувало одне з тих, що Дадан колись давав йому та його братові. Думка про Ейса викликала знайомий гіркувато-солодкий присмак. Як не дивно, це лише змусило Луффі з’їсти більше рагу, хоча б для того, щоб відчути себе ближче до братів.

    У хвилину шаленства він запропонував Санджі запитати рецепт. Огидне обличчя Санджі було достатньою відповіддю. Хоча Зоро, щоб досадити йому, попросив ще добавки .

    Вони втратили відчуття часу, і коли повернулися до “Санні”, сонце вже сідало за обрій. Незабаром задзвенів їхній Ден-Ден-Муші. Луффі вискочив вперед, щоб відповісти на дзвінок.

    Він навіть не потрудився привітатися:

    – Торао, це ти?

    – Мугівара-я, – підтвердив Ло. Він перейшов одразу до справи. – У нас виникла невелика проблема. Нас переслідують старі прихильники Кайдо. Ми намагаємося від них відірватися.

    – Тобі потрібна наша допомога, щоб побити їх?

    Це змусило Ло пирхнути:

    – Ні, ми впораємося, але, –  він зробив паузу. – Ми можемо прибути навіть пізніше, ніж думали.

    – Наскільки пізніше? Скільки мені доведеться чекати?

    – Ми прибудемо лише в останній день Різдва.

    – Ух! Ненавиджу це! – Це так дістало! Луффі втомився чекати, а тепер він повинен був чекати ще більше? Він видихнув. – Я все ще думаю, що ми повинні піти і допомогти тобі побити їх.

    – Не будь смішним, Мугівара-я. Я сам можу впоратися зі своїми проблемами, – Луффі закотив очі на це. Боже, він просто намагався допомогти.

    Він почувався пригніченим. Різдво мало бути веселим. Це не було весело.

    Мабуть, було очевидно, що він відчуває, і Ло вловив це:

    – Ти злишся на мене?

    Його тон був обережним, ніби він думав, що Луффі міг насправді розсердитися на нього.

    – Ні, але тобі краще дійсно прийти на свято, – він звучав як вередлива дитина, але йому було байдуже.

    – Буду, – урочисто сказав він. – Обіцяю.

    – Ми будемо чекати.

    Перед тим, як заснути тієї ночі, в голові Луффі промайнула підступна думка: а що, якщо Ло порушить свою обіцянку?

    Вперше він відчув, як стискається серце від смутку при думці про Ло. Це був раптовий біль, наче хтось смикнув за одну з сердечних струн.

    Можливо, події дня так запаморочили йому голову. Як тільки він почав думати про Ейса, то вже не міг зупинитися. Шрам на грудях був доказом того, що сталося, і того, що він більше ніколи його не побачить. Той самий шрам, який поставив йому Ло, щоб врятувати його життя.

    За це Луффі був зобов’язаний Ло на все життя. І неважливо, що Луффі в свою чергу врятував задницю Ло в Дрессросі. Життя було настільки дорогоцінним, що такий борг ніколи не сплачувався.

    Ось чому, коли Ло запропонував їм союз, Луффі одразу ж погодився. Він бачив, що Ло того вартий.

    І все одно Луффі думав про всі ці негативні речі!

    Ох!

    Він ненавидів себе за те, що хоч на секунду засумнівався в Ло. Ло обіцяв прийти, і Луффі йому повірив. Він буде чекати стільки, скільки буде потрібно. Більше нічого не залишалося. Він поводився по-дурному. Він змусив себе заплющити очі і заснув.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Наступні два дні Луффі намагався заповнити свої дні якимись справами. Він не хотів більше мати ніяких гнітючих думок про те, що роблять Пірати Серця. Він був повністю впевнений, що Ло дотримається своєї обіцянки. Солом’яні Капелюшки, здавалося, все зрозуміли і робили свою роботу.

    Вдень вони відвідували інші два острови або допомагали пані Еруфу і Ніколаусу в їхній майстерні. Вони готувалися до останнього дня Різдва, коли після Тихої ночі обмінювалися подарунками і відбувалося останнє велике свято.

    Вночі вони вечеряли у Різдвяному містечку. Селяни готували їжу і несли її на центральну площу, де були накриті довгі столи. Вони сиділи всі разом і ділилися тим, що у них було. Для Ніколауса та Еруфу-сан завжди було зарезервоване місце, і Санджі радів, коли готував їжу, щоб поділитися нею з усіма, а також обмінювався рецептами.

    Після вечері нічне небо осявали феєрверки, і вони співали різдвяні колядки. Здавалося, це був найулюбленіший момент дня для Брука і Робін, як через музичний аспект, так і через можливість співати іншими мовами. Луффі вловив деякі слова, оскільки протягом усього дня музика була постійною в Різдвяному містечку. Він навіть зловив себе та інших Солом’яних Капелюшників на тому, що вони наспівують мелодії під час виконання своїх обов’язків. Для тих пісень, слів яких він не знав, він просто вигадував їх!

    Так Луффі провів останні дні перед Різдвом, їв, грався в сніжки і бігав по всіх островах. Він не дозволяв собі ні хвилини подумати про те, чому їхні союзники досі не припливли, або про те, що він відчуває з приводу останнього повідомлення Ло.

    Повідомлення прийшло на шостий день їхнього перебування на острові. Воно було коротким і читалося так:

    «Все ще на ворожій території. Припиняємо зв’язок, щоб уникнути прослуховування. Вирушаю».

    Луффі пропустив повідомлення, але знав, що так буде краще. Він хотів би дізнатися, що відбувається, але це було б марно. “В дорозі” означало, що Ло дотримав свого слова, а це все, що мало значення.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Минуло чотири дні після останньої вечірки. Різдво закінчилося. Сніг падав безперервно вже півдня. Солом’яним Капелюшкам треба було йти, поки ця частина океану не замерзла, і вони не опинилися в пастці на Маленькій Півночі. Пірати Серця ще навіть не прибули.

    Луффі знає, що його екіпаж готовий до відплиття, як тільки він віддасть наказ. Але він не піде. Він не може. Він сказав, що буде чекати.

    Його дні, раніше наповнені справами і місцями, які варто побачити, тепер стали німими. Різдвяне містечко повернулося до своїх звичайних днів. Прикраси, вогні та вінки були прибрані з вулиць, і більше не було колядок. Здавалося, що половина людей роз’їхалася, оскільки вони приїхали лише відвідати свої родини. Селяни були все такими ж привітними, але великих спільних свят на площі більше не було.

    Насправді, Луффі знає, що саме так все і було. Але в глибині душі він розчарований тим, що вечірка закінчилася до того, як Ло зміг туди потрапити. І він відчуває себе правим у своєму гніві.

    З того часу, як він дізнався про Різдво, все, що він робив, було пов’язано з турботою про родину та друзів. У день, коли настала “Тиха ніч”, жителі села не виходили з домівок, не припиняючи святкувань. У Різдвяному містечку не було чутно жодного звуку. Не горіли вогні на вулицях. А вночі на площі заспівав ангельськими голосами хор, і селяни вийшли зі своїх домівок із запаленими свічками, знову приносячи світло у своє містечко.

    Це було прекрасне видовище, і люди з інших островів приходили подивитися, беручи участь у ритуалі.

    Тиха ніч була днем, щоб віддати належне відсутнім близьким. Хтось тому, що не зміг бути поруч у цей момент. Хтось тому, що їх більше ніколи не буде. Луффі запалив свічку за Сабо і ще одну за Ейса. Він відмовився зробити це для Ло.

    Зі свого боку, йому було боляче бачити, як кожен член його екіпажу запалював свічки. Коли музика стала нестерпною і Намі і Робін почали плакати, йому довелося відвернутися.

    Різдво також мало подібну мету. Це був день, коли потрібно було цінувати присутніх. Замість того, щоб запалювати свічки, ви даруєте їм подарунки. Але важливо не те, який подарунок, а те, з якою турботою він був зроблений. Принаймні, цього навчив Луффі Ніколаус, коли допомагав йому в майстерні.

    Тому Луффі вважає, що закінчувати святкування до того, як там з’являться Пірати Сердець, було просто підло. Вони не встигли висловити свою вдячність, засумувати за коханими, наповнити свої серця їжею та піснями. І, звичайно ж, у Луффі теж не було можливості показати, що він піклується про них.

    Тепер він переповнений цими думками, коли лежить у ліжку і не може заснути. Сон не йде від нього, і це не тому, що він з’їв занадто багато або занадто швидко. Він просто відчуває себе якось не в своїй тарілці, неспокійно. Щось всередині нього тягне за серце.

    Відколи Різдво закінчилося, так і не побачивши Ло, Луффі відчуває цей тягар.

    До того ж, всередині занадто тепло. Зазвичай Чоппер – чудовий компаньйон, але сьогодні вночі його шерсть наче запріла, а хропіння Усоппа діє йому на нерви. Він не може заснути і не може всидіти на місці. Йому треба вийти. Йому потрібно зменшити біль.

    Він підводиться з ліжка і виходить на палубу. Зоро дрімає на своєму звичному місці. Їхні погляди на мить зустрічаються. На щастя, Зоро – його найкращий друг, і їм не потрібні слова, щоб зрозуміти один одного. Мечник вловив настрій Луффі за останні кілька днів. Він знає, що Луффі потрібно побути наодинці, щоб очистити свій розум і знову відчути себе самим собою. Зазвичай Луффі робив це сидячи на голові у Санні, поки вони плавали по морях. Але зараз це просто неможливо.

    Зоро киває йому на хвилину, і Луффі вдячний, що той не намагається його зупинити.

    Він слідує за позивом до лісу, вирішивши прогулятися, щоб очистити свій розум, щоб мати можливість заснути. Ніч прохолодна, а він забув своє пальто. Він має властивість перегріватися, але все ж таки не повинен довго залишатися на вулиці.

    Хтозна, скільки часу його єдиним супутником був хрускіт снігу, коли він ступав по ньому.

    Зрештою, він досягає галявини між деревами. Наодинці, в мрійливості ночі, Луффі може оцінити чарівне падіння снігу, кольори якого такі ж прекрасні, як і в перший день. Він простягає руку і ловить кілька сніжинок.

    Але потім сніг торкається його шкіри, і тане. Враховуючи його різнобарвність, можна було б подумати, що після того, як він розтане, залишиться пуд відтінків.  Але це звичайна, прозора вода.

    Вода.

    Його ім’я мимоволі спливає в голові. Він закриває простягнуту руку і кладе її на серце. Тяга стає гнітючою.

    Він прийшов сюди не для того, щоб думати про нього. Точніше, він приїхав сюди, щоб перестати думати взагалі. Йому було важко уявити, що могло піти не так, щоб відштовхнути від нього іншу людину.

    Він знову відчув себе дурнем, думаючи про це. Він все ще не міг збагнути, чому він так сильно скучив за іншим, чому він вхопився за можливість зупинитися на цих островах, щоб побачити його знову, залишившись чекати на порушену обіцянку.

    Він намагався залишатися сильним протягом усього цього, але коли ніхто не дивиться, він може нарешті відпустити.

    Луффі робить глибокий вдих, зосереджуючись. Іншою рукою він знімає капелюх. Всередині, тримаючись за одну з соломинок, знаходиться маленький папірець. Він тремтить, нагадуючи про життя, на яке воно вказує. Останнім часом Луффі зловив себе на тому, що постійно перевіряє його. Сподіваючись, що тремтіння щось значить. Він бере її і тримає у своїй мокрій руці.

    Картка “Vivre” виглядає так само, як і в інші дні. Вібруючи, вона рухається вперед з його долоні на кінчик великого пальця. Луффі дивиться на неї з жалюгідною посмішкою. О, якби ж то…

    Папірець стрибає вперед, ледь не падаючи, перш ніж Луффі встигає його зловити.

    – Гей, ти куди? – він кладе її назад на долоню, перш ніж картка знову вистрибує за межі досяжності. – Гей! – Луффі робить два швидких кроки і ловить її.

    Що відбувається? Чому раптом картка стала дикою?

    Він тримає шматок між великим і вказівним пальцями і відчуває, як та намагається вирватися.

    Він дивиться туди, куди вона вказує, трохи правіше від того місця, де він стояв хвилину тому. Він нічого не бачить. Він дивиться вниз на свою руку, папір тягнеться так сильно, що якщо він розслабить руку, то наступний поштовх розтягне її.

    Луффі обертається, щоб подивитися праворуч, і усвідомлення врізається в нього, як потяг.

    Затамувавши подих, він залишається на місці, поки між деревами не з’являється силует людини. Знайомий хоча б тому, що Луффі мріяв про нього більше, ніж готовий зізнатися.

    У шпаці, що моргнути не встигнеш, як тіло Луффі рвоне вперед, а мозок все ще наздоганяє його. Інший, звиклий до подібних привітань, притискається до нього, не даючи перекинутися.

    Інстинктивно руки Луффі змійкою обхоплюють тіло іншого, міцно притискаючи до себе. Його серце калатає, скандуючи “Торао. Торао. Торао тут. Торао зі мною”. Він відчуває нестачу повітря.

    – Мугівара-я, чому ти завжди маєш ламати мені ребра? – Луффі ще ніколи не відчував себе таким щасливим, отримуючи догану.

    Він навіть не може сформувати слова, щоб виправдатися. Ця мить – це все.

    Речі, на які він ніколи не звертав уваги, зараз здаються йому найважливішими деталями. Сиплий тон голосу Ло, його невдала спроба звучати роздратовано, веселий роджер, вишитий на його одязі, тепло його тіла, навіть незважаючи на всі шари одягу і руки самого Луффі між ними, фамільярність в обіймах, його неповторний запах.

    Він хоче залишитися тут на стільки, на скільки йому дозволить Ло.

    – Мугівара-я, –  кличе його Ло, він, мабуть, здивований мовчанням Луффі. – Мугівара-я, – повторює він більш м’яким тоном. Луффі хитає головою – ні, він дійсно не може говорити.

    Ло опускає голову і кладе її на голову Луффі.

    – Луффі-я, мені шкода, – в його словах звучить розпач, і Луффі не може зробити нічого іншого, окрім як обійняти його міцніше. Тяжкість на його серці нарешті послабилася.

    Ло, здається, щось розуміє в цьому дійстві і більше нічого не говорить, дозволяючи себе обійняти. Вони стоять так, поки Луффі не відчуває, що клубок у горлі розсмоктався настільки, що він може говорити. Він все ще ховає голову під вигином шиї Ло.

    – Торао затримався, – каже він тремтячим голосом, – але, – він сопе, його ніс, мабуть, трохи заклало від холоду. – Ти дотримав своєї обіцянки, а я дотримав своєї.

    Ло хихикає.

    – Радий знати, що ми не кидаємо своїх слів на вітер. На секунду я подумав, що ти втомився чекати.

    – Я б тебе покарав! – вигукує Луффі. Він нарешті піднімає голову з плеча Ло і дивиться йому в обличчя. – Ти пропустив все Різдво! – бурчить він.

    Не чекаючи виправдань Ло, Луффі починає розповідати йому, що він пропустив. Він перераховує всі заходи, в яких брав участь, і традиції, про які дізнався, мимохідь згадуючи, якими безглуздими були пряникові будиночки.

    Ло сміється і додає, що в його рідному місті існує традиція класти монети в різдвяний пудинг.

    Від того, що Ло так вільно сміється над теплими спогадами, приділяючи Луффі всю свою увагу, Луффі стає ніяково. Особливо тому, що він знає, що витріщався, запам’ятовуючи риси Ло після того, як вони так довго були в розлуці. Він відчуває, як червоніє від їхньої близькості та своїх дій.

    Ло жодного разу не запропонував їм продовжити розмову на одному з їхніх човнів. Він також не згадував, що Луффі все ще обіймає його.

    Щоб запобігти зауваженням Ло, Луффі дає йому деяку свободу дій. Він намагається діяти невимушено, коли послаблює їхні обійми і робить крок назад. Але він все одно не відпускає.

    Луффі помітив, як Ло подивився вниз на раптовий рух. Він знову починає говорити, щоб відволікти його.

    – Намі хотіла б знайти гроші в своїй їжі, – ніяково сміється він. Бажаючи швидко змінити тему, він запитує. – Гей, ти бачив сніг? Дивовижно, правда?”

    Очі Ло знову переходять на нього.

    – Так, – він робить паузу. – Прекрасний. – закінчує він, ніби намагаючись щось передати цим словом.

    Луффі не знає, що саме, але все одно червоніє

    – Отже, окрім імбирних пряників, що ти думаєш? Різдво тепер твоє улюблене свято? – дражнить він його. Напевно, так.

    – Зовсім ні, – чесно зізнається Луффі. Відповідь, схоже, застала Ло зненацька. – Їжа, пісні та подарунки – це все те, що я можу мати в будь-який день року. Різдво має бути для сім’ї та друзів, а Торао там не було.

    Очі Ло розширюються, а його рот злегка відкривається. Його погляд змушує Луффі заметушитися.

    Луффі фіксує свій погляд на далекій точці через плече Ло і почувається так, ніби він розкрив таємницю, коли закінчує:

    – Так що ні, це ніколи не буде моїм улюбленим святом.

    Між ними панує незручне мовчання. Це майже змушує Луффі пошкодувати про свої слова.

    – Мугівара-я, я… – задихається Ло. Він кашляє, щоб прочистити горло. – Я хотів запитати, чи не хотів би ти, чи не хотів би ти спробувати іншу традицію зі мною.

    Це, мабуть, перший раз, коли він чує, що Ло заїкається. Він киває, бажаючи зрозуміти, що той має на увазі.

    Руки Луффі залишили достатньо місця, щоб Ло міг вільно рухати рукою. Великі карі, невинні очі стежать за рукою Лоу, коли вона занурюється в кишеню його пальто і дістає звідти кулак, явно щось тримаючи в ньому.

    Ло розкриває долоню, і Луффі відчуває, як його серце зупиняється, а потім перемикається на другу передачу.

    У своїй долоні Лоу тримає маленький букетик із зеленого, гладкого, ложкоподібного листя та білих круглих ягід. Він знає, що це, хоча б тому, що Санджі повісив його на кожну дверну раму в “Санні” в надії застати Намі і Робіна зненацька.

    – Це, –  починає Ло, – називається омела. Ти можеш цього не знати, Мугівара-я, але традиція говорить, що коли двоє людей…

    Звук відтягнутої руки Луффі перериває його промову. Як тільки Луффі знову може рухати рукою, він кладе її над рукою Ло.

    Очі Луффі повертаються до Ло і бачать, що той озирається. Ло виглядає трохи панічно, ніби зрозумів, що його спіймали на тому, чого він не повинен був робити. Від того, що Ло так нервує, тепло в серці Луффі розливається по всьому тілу.

    – Я знаю, що означає ця традиція, – ніжна посмішка грає на його губах, щоб заспокоїти нерви Ло.  Він забирає у Ло омелу і простягає руку, поклавши її на їхні голови. Луффі грайливим тоном каже. – Я думаю, що Торао занадто довго відкладав свій подарунок.

    Якусь мить вони просто дивляться один на одного. Серце Луффі калатає в грудях, підстрибуючи з кожним ударом.

    Потім Ло, здається, нарешті зрозумів слова Луффі і, все ще оточений іншою рукою Луффі, робить крок вперед.

    Він височіє над Луффі, змушуючи його нахилити голову назад, щоб підтримувати зоровий контакт. Його татуйована рука піднімається, щоб утримати обличчя Луффі, його великий палець пестить шрам.

    При контакті Луффі кілька разів моргає, по його шкірі пробігають мурашки. Від тліючого погляду жовтих очей Ло Луффі відчуває себе як в тумані. Мурашки пробігають по його спині, коли його рука рухається до потилиці Луффі, і він не може не дивитися на губи Ло.

    Усміхаючись, Ло робить ще один крок вперед, наближаючись до нього так близько, що їхні носи стикаються, а на губах перехоплює подих.

    – Я не змушу тебе більше чекати, – ці слова, прошептані на вуста Луффі, змушують його міцніше стиснути обійми і, заплющивши очі, він тягне Ло вперед.

    Поцілунок м’який, наче дотик метелика до губ Луффі. Але цього замало, і Луффі намагається поцілувати ще раз. Він відчуває, як рука на його потилиці злегка нахиляє його голову, новий кут змінює поцілунок.

    Ло впивається в губи, рухаючи своїми губами по губах Луффі. Той намагається імітувати рухи, просуваючись вперед.

    Вони входять в ритм, одна рука Ло плутається в його волоссі, а інша спускається до талії Луффі. Потім вона проникає всередину розстебнутого кардигана Луффі і перекидається через його жовтий пояс, і від контакту шкіра до шкіри Луффі задихається.

    Він намагається відновити дихання, в той час як Ло використовує це як можливість непорушно тримати його голову, облизуючи нижню губу Луффі.

    Він оксамитовий, теплий, і так болісно повільний, що Луффі скиглить.

    Ло знову цілує його, проштовхуючи свій язик у його рот, цього разу облизуючи язик Луффі.

    Тепло розливається внизу живота, і він стогне. Його власний язик рухається назустріч язику Ло.

    Поцілунок стає гарячим, їхні блискучі губи ковзають одна по одній. Луффі видає тоненькі звуки, коли язик Ло ковзає по його язику.

    Він відкидає омелу і втягує обидві руки, щоб обхопити шию Ло і отримати деякий важіль впливу.

    Рука Ло в цей час вивільняється з його волосся. Але перш ніж Луффі встигає поскаржитися, вона приземляється йому на сідницю, піднімаючи його тіло вгору і вперед, впритул до тіла Ло. Цього разу стогне не тільки Луффі.

    Вони на мить завмирають, дихаючи один одному в рот.

    Він розплющує очі, і видовище, яке його зустрічає, перехоплює подих.

    На щоках Ло розливається гарний рум’янець. Його губи червоні, припухлі і блищать від залишків їхньої спільної слини. Раптова одержимість охоплює Луффі при думці про те, що він залишить свій слід на Ло.

    Він наближається до шиї Ло і кусає біля його адамового яблука. У нагороду за це він отримує ще один стогін і сильний удар рукою по талії.

    Він справді не може нічого вдіяти. Обпалюючий дотик руки Ло на його шкірі, дотик мізинця, що пробиває лінію штанів Луффі, стогони Ло, збудження, яку він відчуває на власній шкірі…

    Луффі здається, що він зараз збожеволіє.

    Він бере одну руку і кладе її на шию Ло, збираючись притиснути його до себе для чергового поцілунку.

    Різкий рух Ло зупиняє його на шляху.

    Осиплий від поцілунку голос Ло звучить ще хрипкіше, коли він говорить “Ах, Луффі-я”, і, чесно кажучи, вимовляти ім’я Луффі таким чином має бути заборонено законом.

    – Твоя рука холодна, – потім він опускає голову і треться носом об ніс Луффі в ласкавому жесті – Твій ніс теж. Здається, ми занадто довго були на вулиці. – він відступає назад і оглядає тіло Луффі. – Треба було взяти плащ.

    Ло прибирає руки від його тіла і Луффі миттєво сумує за теплом.

    – Але я ще не хочу повертатися! – відчайдушно вигукує Луффі.

    Він хоче продовжувати поцілунки з Ло, хоче, щоб його руки були на ньому, він хоче мати можливість доторкнутися до Ло теж.

    Ло сміється:

    – Заспокойся, Луффі. Я не казав, що це обов’язково.

    Його рука торкається бігунка вгорі спереду плаща і спускає його вниз, відкриваючи його. Він знімає руки Луффі зі своєї шиї, опускає їх і кладе всередину плаща і навколо свого тіла, ще раз притискаючи почервонілого Луффі до себе. Потім бере поли плаща і накриває Луффі, поклавши руки йому на поперек.

    – Набагато краще. Не хочу, щоб ти захворів, – каже Ло, коли закінчує.

    Це такий ніжний, несподіваний жест, що Луффі червоніє до коренів волосся. Його серце злітає і смачно стискається в грудях. Він ховає свою закохану посмішку на шиї Ло, відчуваючи легке дежавю.

    Потім Ло опускає руки нижче сідниць і шепоче на вухо Луффі.

    – То на чому ми зупинилися?

     

    Дякую за прочитання!!! Підтримайте автора цієї роботи і поставте kudos.

    Підписуйтесь на телеграм-канал, якщо вам буде цікаво: https://t.me/+ITB1KhNDeIA5OWE6

     

     

    0 Коментарів