Фанфіки українською мовою

     

    Лев

    Сьогодні я мав зі усією своєю родиною йти на свято до родичів матері. Я максимально не хотів туди їхати, бо знову всі будуть нагадувати, що мені 30, а я все ще не одружений і не маю дітей. Я не знаю як пояснити, що в ролі своєї дружини я бачив тільки одну дівчину, і після неї всі були «прісні»

    Але я все ж таки пішов туди, і ще не зрозумів, жалкувати мені чи радіти.

    Стоячи в колі родини, я відчув на собі тяжкий погляд, але до останнього намагався уникати цього відчуття, але все ж таки не витримав і обернувся в сторону входу в ресторан. Я онімів, бо побачив дівчину, силует чий дуже був схожий на дівчину з моїх снів. Вона швидко і твердо прямувала на вихід. Вона на стільки була схожа на ту саму, що я вже хотів йти за нею. Але стояв як вкопаний, переконуючи себе, що мені як завжди вона привиділась. Я не рідко останні роки бачив свою колишню студентку в перехожих. Я бачив її рухи,в рухах інших жінок.

    Я намагався втриматися, але через мить я теж прямував до виходу, і хоч по дорозі мене намагалась відволікти колишня наречена, я недбало кинув їй декілька слів, та пішов далі. Я вийшов на вулицю, прохолодне повітря наповнило мої легені.

    Я встав на сходах. Невже, втекла? Я мав бути впевнений, що незнайомка не та, на кого я подумав, що це просто чиясь знайома, донька, партнер, аби тільки не вона. Я вдивлявся в не освітленні ділянки, в надії побачити там руду панянку.

    І як тільки я хотів вирішити, що я з’їхав з глузду та піти назад, до мене не поспішаючи почала йти та сама дівчина з цигаркою в зубах. Вона дещо відрізнялась, від моєї колишньої дівчини. Замість довгого волосся, було каре відрізане до середини шиї. Замість звичних м’яких рис лиця, були нещадні, можливо навіть жорстокі риси. Замість сонячного погляду, був погляд лисиці.

    Чим ближче вона підходила, тим більш я впевненіший був в тому, що це вона. Марія. Мене наче занурили в холодно воду. Я мав їй щось сказати, поки вона не пройшла повз. Ще крок і вона пройде повз, як ті самі перехожі в яких я її так довго бачив.

    -це все ж таки ти. Я думав, ти мені знов привиділась.- я спробував заховати невдалу спробу почати розмову усмішкою. Навіщо, я це зробив? Так ще й так безглуздо. Сам покинув, сам заговорив. Молодець. Вона зупинилась по ліву руку від мене на одну сходинку нижче. Вона поглянула на мене як на дебіла, присягаюсь.

    – привіт. Не чекала тебе тут побачити. – її голос майже не змінився, хоча трошки став грубіше наче вона палила постійно.

    – тому ти втекла?- перед очима стала картина як вона поспішно покинула приміщення. І як розгублено їй в слід дивився Євген. По його погляду я зрозумів, що прийшла вона іменно з ним, через що в середині черговий раз щось сколихнулось.

    Вона невдоволено буркнула. Як завжди і робила. Хоча б це не змінилось.

    -я втекла, що б покурити.

    – твоя поява для мене теж не очікуванна.-я не брехав. Я вже думав, що ніколи її не зустріну. І якщо чесно, мабуть треба було на цьому все і закінчити, але я добавив.- скільки ми не бачилися? Я бачив ти прийшла з Євгеном?- я прекрасно знав скільки ми не бачились.

    -так, з Євгеном… Він мій друг. – ми замовкли. Я тільки помітив як вона з цікавістю дивилась на мою руку і зрозумів, що вона там шукає. Я хмикнув.

    – ні, я не одружився. Хоча мав би.- так, я мав би скоро одружитися з жінкою з якою мене довго намагалась звести моя мати та бабуся. Неля не погана, але все ж таки споріднена душа в мене була одна. Але цю рідну душу,я  покинув, заради ж її безпеки та щастя. Я дуже неохоче пішов від неї, розуміючи, що в неї має бути шанс на щасливе життя. Я навіть звільнився з посади викладача в академії, аби не муляти їй перед очима, та вона скоріш відвикла від мене. Я не зможу порахувати, скільки разів я карав себе та хотів все повернути, але.. в моєї родини тоді почалися великі проблеми в бізнесі, батьки в тайні від мене та братів брали борги, а потім не змогли розрахуватися з серйозними людьми, тому нам треба було покинути країну на деякий час, а можливо і залишитися там. я розумів, що ті люди можуть нашкодити не тільки нашій сім’ї, але і нашим прибічникам, друзям, коханим.

    Це був основний поштовх, але ще й роль грала наша різниця у віці, та й взагалі все це заборонене кохання, я розумів як її вимотували ці хованки і хотів, що б вона змогла найти когось, кого могла б не приховувати.

     

    0 Коментарів