Лише людина
від aninaelllВін падає на коліна, коли тіло знову нагадує, що він — лише людина. Так, одна з найсильніших у світі, так, права рука майбутнього короля піратів, але все ж людина. З плоті і крові, з кістками, які ламаються і знову зростаються. І з постійним відчуттям провини за те, що не зміг зробити щось, від чого помер би навіть той, хто з’їв диявольский фрукт.
Зоро спочатку і не розуміє, коли він опиняється на землі, стискаючи пальцями траву. Його веде в усі сторони. Ворог, безтямний, лежить неподалік. Але пірат не може зрозуміти навіть власне положення у просторі — свідомість вимушує відпочити хоча б хвилину, проте програє серцю, яке, здавалося, б’ється заради битв і перемог. Десь там волає Луффі, розтягуючи кінцівки для ударів, ще десь за новими назвами технік Усоппа йдуть вибухи. Голоси Френкі і Робін, Брука і Санджі то близько, то далеко. Чоппера він не чує, але чомусь душі спокійно. Отже малий відпочиває після перемоги. Заслужив.
Намі він теж не чує. Але лякає відсутність чи то впевненості у її перемозі, чи то впевненості, що їй потрібна допомога. Вона сильна. Часом боягузлива. Але Зоро кожного разу дивується тому, яка сила жевріє у дівчині, цілком звичайній на фоні більшості воїнів, що вирушили на Гранд Лайн. Намі не розсікає повітря і сталь, не перетворюється на вогонь чи туман і не знає сотні прийомів бойових мистецтв, але вона — сильніша за багатьох тих, кого боялася на початку їхньої подорожі.
Її присутність він відчуває швидше, ніж вона звертається до нього. Розуміє по частоті кроків, і за звук цей тримається з останніх сил, аби не втратити свідомість.
З нею все добре. Добре. Тоді до іншого ворога. На той випадок, якщо хтось з команди може не впоратися. Не тому що слабкий. Тому що Зоро — щит і меч.
— Агов, а ну зажди. Ти куди зібрався? Зажди, я сказала.
Намі слабша за нього, він спроможний навіть в такому стані відштовхнути її і піти туди, де потрібен. Намі слабша, але має вплив на нього. Зоро не дивувався тому, що її наказу чекає той придуркуватий кок, що Чоппер і Усопп іноді бояться її, а від дівочих кулаків не рятуються навіть капітан, скелет і кіборг. Але ж чомусь, як Ророноа Зоро робив щось неправильно, в його голові спливали думки, де руда фурія з легкістю відправляє його за борт. І він розумів, що таке цілком можливо.
Вона навалюється на нього, натискаючи на плечі — щоб зупинити, не дозволити ворухнутися на жоден сантиметр. А сама і не розуміє, що навіть слова було достатньо.
— Я… потрібен там.
— Ти потрібен живий.
Яка ж маячня.
Він же і так живий. Живий для битв і перемог. І для захисту тих, хто в його житті — безцінний.
Дівочі долоні торкаються обличчя, намагаючись стерти його кров, змішану з пилом, витирають навіть підборіддя без тіні відрази через те, що він тією кров’ю кашляв, отримуючи удар за ударом.
— Намі, — він зупиняє її, ледве торкаючись руками, — не треба. Забруднишся.
— Помовч. Це в тебе зараз дуже добре вийде.
Зоро тільки зараз звертає увагу на стан власного тіла. Нерівномірне дихання, ганебне тремтіння рук, біль, що пронизує скрізь, коли він хоче повернутися вправо.
Ребра.
А вона продовжує. Торкається його плечей, даючи зрозуміти, що після бою замість одягу в нього тепер непотрібне шмаття. Питає, де болить, як болить. І дивиться… винувато.
— Не кажи цього.
— Чому? Це ж мав бути мій противник.
— Але став моїм.
Намі мовчить, не знає, що сказати ще. Лише дивиться на його обличчя, запам’ятовуючи кожен синець і поріз. Вона — Намі, та, що в буденному житті звалить всю брудну працю на інших — жодного разу не проявила відрази, коли на її шкіру і одяг, забруднивши, потрапила його кров.
Зоро знає, як він виглядає після бою, одного разу навіть відсахнувся, коли побачив себе у дзеркалі якоїсь торгової лавки в центрі міста, назву якого вже не пам’ятає. Але Намі дивиться, не відводить погляд від почервонілих через лопнуті капіляри очей, від диких сірих очей, в яких ніяк не міг згаснути нестримний вогонь, від вуха, з якого кров ллється, не оминаючи сережки. Дивиться і заспокійливо водить пальцями по його долонях. Заспокійливо, в першу чергу, для себе самої.
— Дякую.
— Так вже краще.
Дівчина дивує його, з незвичною ніжністю обіймаючи за шию. Притискається міцно, але так, щоб не турбувати серйозні рани. А навіть коли йому болить, Зоро жодного слова не вимовляє, лише слухає, слухає її дихання над вухом і більше не чує голоси інших.
— Дякую, що живий.
Зоро від напруги хмуриться. Не від того, що йому неприємно. Від того, що він брудний і забруднить її своєю кров’ю.
— Намі.
— Замовкни.
Вона пропускає пальці через його волосся і заспокоюється від усвідомлення, що там нема поранень. Бо усі його поранення сприймає як свої.
Останні ноти спротиву фехтувальника стихають, коли він відчуває як її сердце заспокоюється після бою. Заспокоюється поряд з ним, поступово відбиваючи один ритм з його. Зоро дозволяє собі лише трохи — розслабляється в її обіймах і притискається щокою до дівочого плеча, розуміючи, що це вперше, коли йому так спокійно у місті, де зовсім поруч є вороги.
Кров капає на землю, на дівочі ноги і одяг, міцно в’їдаючись як пам’ять, але Намі пригортає його ближче, водить руками по напруженій спині з кожним новим рідким подихом.
— Відпочинь трохи. Благаю.
Зоро провалюється в сон, хоча з усіх сил протистоїть вимогам втомлених тіла і розуму.
І руки дівчини тут ні до чого. І голос її теж. І погляд. І обійми с посмішкою ні до чого.
— Я… добре… Але це не через те, що ти мене попросила.
— В жодному разі.
Ророноа Зоро іноді забуває, що він — людина. Одна з найсильніших, права рука майбутнього короля піратів, славетний фехтувальник. Але людина.
І згадує про це лише поряд з тією, що за страхом, притаманним усім звичайним людям, ховає справжнє стихійне лихо.
0 Коментарів