Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ж

    Венерарє втомилася.

    Зі смерті Декарабіана на її плечі випало дуже багато: Мондштадт доводилося навіть не відбудовувати, а будувати заново, по каменях зводячи нове, вільне місто. І королева завжди була у всьому першою, приймала десятки рішень, говорила з людьми, вела безліч справ паралельно, і ледве встигала дихати. Про сон, здавалося, речі навіть не йшлося.

    Єдиною причиною, з якої Венерарє ще могла стояти на ногах з прямою спиною і впевнено дивитися вперед, була завжди не дуже помітна — але така важлива — мила дівчина у важких обладунках. Гуннхільдра, глава клану Гуннхільдр.

    Вона була опорою Венерарє, її вірною супутницею та особистою лицаркою. І тільки вона знала, як сильно королеві хотілося просто лягти і відпочити.

    Але вони разом продовжували працювати на благо міста, адже такий був їхній обов’язок, такою була їхня клятва, дана мешканцям.

    Сьогодні був особливий день — людям теж потрібне було свято, і вперше з початку робіт королівським указом було призначено вихідний вечір; і вино лилося річками по келихах, і барди співали свої гімни свободі, і всі вихваляли подвиг Безіменного Хлопчика, Безіменного Лицаря та Мисливиці, що піднялися на Вежу.

    Спочатку Венерарє пліч-о-пліч з Гуннхільдрою прогулювалися затишними вулицями, прихильно кивали на вітання, приймали частування і натхненно повторювали «За Мондштадт, як і завжди».

    Але сідало сонце, темніло, народ хмелів, пісні ставали голоснішими, а разом з ними дедалі більше розколювалася голова королеви. Вона частіше терла віскі, стискала перенісся і болісно жмурилася.

    — Вище Величність, — м’яко покликала Гуннхільдра, торкаючись плеча, змушуючи Венерарє здригнутися. — Мені здається, вам час повернутися і відпочити.

    — Ні, я… Я добре, Гунне. Не переживай. Все добре. — швидко заперечила Венерарє, зробила ще крок уперед і похитнулася.

    — Ваша Величність, — уже твердіше наполягла Гуннхільдра.

    — Гаразд…

    Вони кивком попрощалися з купцем, що стояв недалеко за прилавком і спостерігав цю сцену — і повільно пішли до центру міста, де поряд із Собором Барбатоса височив замок королеви.

    Народ розступався, без слів розуміючи бліде обличчя королеви і стурбоване — її лицаря. Гуннхільдра підтримувала супутницю під руку, крокуючи рівним кроком, відбиваючи по каменю ритм металевими чоботями. І коли вони піднімалися сходами, Венерарє на мить застигла і, зітхнувши, повалилася на плече Гуннхільдри.

    — Так-так, Ваша Величність, тут трохи лишилося, зараз прийдемо — ви ляжете спати.

    — Я не хочу спати, — заперечила Венерарє. — Я просто втомилася.

    — Тоді чого ви хочете?

    — Чай. І тебе.

    Гуннхільдра залилася фарбою, як кожного разу після таких жартів. А може, й не жартів — навряд чи можна було щось зрозуміти по непроникному обліччіі Венерарє.

    — Буде вам чай, ваша величність, — тихо засміялася дівчина, допомагаючи зробити наступний крок. — А щодо іншого — будемо дивитися за вашим станом.

    Венерарє слабо кивнула, дозволяючи вести себе, насолоджуючись цими миттєвостями, коли вона не головна. Напевно, Гуннхільдра була єдиною людиною у всьому Тейваті, якій Королева Мондштадта могла передати контроль і бути абсолютно спокійною.

    Вони увійшли до просторих покоїв, зачиняючи за собою двері. Венерарє втомлено впала в крісло і нарешті заплющила очі. Вона така тендітна, здавалося, один дотик — і перетвориться на потоки вітру, розчиниться у відбудованому нею місті.

    Гуннхільдра повільно опустилася на одне коліно перед своєю королевою, акуратно піднесла до обличчя її руку. Торкнулася гарячими губами пальців, ніжно посміхнулась.

    — Вам справді треба відпочити, Ваша Величність.

    Венераре подивилася вниз з-під напівзакритих повік і простягла другу руку, щоб накрити зап’ястя Гуннхільдри.

    — Ти щоразу так уперто ігноруєш ще одне крісло, хоча воно стоїть спеціально для тебе, — зауважила Венераре.

    — Я тільки хочу бути поряд з вами, — Гуннхільдра поклала на руки королеви голову і зітхнула.— Але якщо вам незатишно…

    – Ти і є мій затишок, Гунн. Це ти змушуєш мене посміхатись, через тебе я вірю в людей і продовжую працювати. Це ти жриця Барбатоса, я побудувала статую, бо ти виявила бажання. Ти моє сонце. Ти моя свобода, Гуннхільдро.

    “Ти моя свобода”.

    У бідної дівчини перехопило подих і вона просто дивилася на королеву таким поглядом, сповненим любові, що Венерарє хотілося плакати від почуттів.

    — То що щодо чаю, Ваша Величність? — швидко запитала Гуннхільдра, розуміючи, що ще кілька таких миттєвостей — і вона просто…

    — Чай це добре, але, можливо, вина?

    — Зрозуміла, Ваша Величність.

    Венерарє втомлено зітхнула.

    — Але це був не наказ, а питання…

    За вікном уже зовсім стемніло і тільки від воскових свічок виходило слабке світло, заливало кімнату, гралося тінями від найменшого подиху вітерця. Висвітлювало картини, що висять на стінах.

    Десятки зображень, на яких лише історії повстання: ось Безіменний Бард, який грає на лірі, веде людей. Портрет Амос, прекрасної, як сама богиня, з білим-білим волоссям і небезпечним поглядом з-під вій. Лицар Рагнвіндр… Про якого ніхто не знав, що й думати — під час першого святкування ще на території старого Мондштадта він лише перехопив лук, кивнув на прощання і мовчав вийшов із натовпу. Більше його ніхто не бачив.

    Гуннхільдра вміло розлила пляшку вина по двох кришталевих келихах і підійшла до столу.

    — Сідай, — на випередження, вказуючи поглядом навпроти себе, кинула Венерарє і широко посміхнулася. Гуннхільдра покірно опустилася в крісло і поставила келихи. — За що п’ємо?

    — Перший тост завжди за волю, — серйозно зауважила лицар.

    — Тоді за свободу Мондштадта!

    Венерарє підняла келих, випростала руку — почувся брязкіт кришталю, що б’ється один про одного — і піднесла до губ. Вино розтікалося на язиці як пиття богів, таке солодке і м’яке.

    — За свободу Мондштадта, — повторила Гуннхільдра.

    Десь за вікном досі кричали люди — нарешті вільні, нарешті емоційні, дозволяли пісням — найгучнішим, найбунтарським, найпокірнішим — змішуватися з вітром, підніматися до неба, до птахів, разом із музикою ліри.

    Напевно, один маленький хлопчик радів би почути ці пісні.

    — За подвиг Безіменного Барда, – недовго чекаючи, продовжила Венерарє.

    — За подвиг Амос та Вогневого Лицаря.

    Гуннхільдра розлила ще вина. Вона спостерігала, як королева перед нею починала хмеліти, як рум’янець на її щоках ставав усе яскравішим, а посмішка — розслабленою. Як завжди зосереджене, серйозне обличчя ставало спокійним. Але водночас дедалі більше ставала помітна втома. Венерарє все частіше моргала, хмурилася, намагаючись зберегти контроль, ковтала і терла перенісся. Якби в кімнаті хоч хтось був ще з її народу, вона б точно не дозволила собі бути такою слабкою, але на її щастя навпроти сиділа лише Гуннхільдра.

    Така мила, чудова Гуннхільдра.

    Як сильно вона її любить…

    — Ваша Величність, як ви дивитеся на те, щоб лягти в ліжко? Мені здається, ви вже засинаєте.

    — Я?.. — перепитала Венерарє. — Я не…. А гаразд, кого я обманюю. Ти ж підеш зі мною, правда?

    — Звісно, ​​Ваша Величність.

    Це не було їх першим подібним спільним вечором, правда, зазвичай він починався набагато пізніше, надто багато справ було до нього. Гуннхільдра встала першою, зробила кілька кроків, запропонувала допомогу королеві — коли пальці Венерарє лягли на її руку, Гуннхільдра невловимим рухом нахилилася і поцілувала їх — і вони разом зробили крок у напрямку до широкого ліжка біля стіни. Білі простирадла, білі покривала, великі пір’яні подушки, навіть на одній з яких вони могли вміститися вдвох.

    Гуннхільдра перша опинилася на матраці і одразу ж підібгала під себе ноги. Венерарє ж опустилася на край ліжка, болісно повівши плечима, і, зітхнувши, просто відкинулася назад, падаючи головою на завбачливо підставлені коліна.

    Вони дивилися один одному в очі, думаючи про щось своє, можливо, далеке, можливо, зовсім приземлене, на зразок того, що на світлій простирадлі надто помітно лежало чорне волосся. Чий він визначити не було можливим, у обох був практично однаковий основний відтінок.

    — Вам зручно, Ваша Величність? — уточнила Гуннхільдра і невпевнено провела рукою по голові, що лежала на колінах. Венерарє заплющила очі, мов задоволена кішка, і посміхнулася.

    — Звісно, сонце моє.

    — Може, ляжете на ліжко з ногами? Я пересяду, якщо треба.

    — Якщо тобі не складно, і ти хочеш.

    Гуннхільдра проігнорувала останню фразу – не знала, що відповісти. Її навіть обурювало це ставлення – як Її Величність припустила думку, що її вірному лицарю може бути складно побути з нею! Або! Більше того, вона може не хотіти!

    — Хоча стривай…

    Венерарє підняла руки, простягла їх до пояса Гуннхільдри і вже звичним рухом провела по шкіряних ременях, знаходячи металеві пряжки. Пальці у Венерарє були спритні, швидкі, розстебнути застібки на складна праця.

    — Вам допомогти, Ваша Величність?

    — У твоїй броні розумієшся тільки ти, тому — будь ласка.

    Гуннхільдра швидко кивнула і закінчила почате — але все одно не змогла відкинути нагрудник на підлогу, нахилилася і акуратно поклала його, з побоювань потурбувати когось гучним звуком.

    Під обладунками — лише лляна сорочка, просторі рукави якої підкреслювали вузькі зап’ястя.

    А потім королева з лицаркою таки перемістилися до середини ліжка; Венерарє зігнула ноги і як змогла обійнала Гуннхільдру, продовжуючи лежати в неї на колінах, і пригнічено кинула:

    — Як багато ми б ще змогли з тобою зробити сьогодні…

    — Ага, — швидко погодилася Гуннхільдра. — Наступного разу обов’язково. На добраніч, Ваша Величність.

    І тихий потік вітру загасив свічки.

     

    0 Коментарів