Фанфіки українською мовою

    Сє Лянь здійнявся на небеса втретє. За 800 років він навчився багато чого, навчився бути безсилим і пристосовуватися. Але в ньому все ще живе Його високість Сяньле. Він все ще знає, що є найсильнішим богом війни. Сильнішим від усіх тих нахаб довкола. Але він лише мило посміхається їм, схиляючи головув знак поваги.

    ***

    Лін Вень вітає його з поверненням. Навіть почала заради нього якийсь дурний список. Щож, ця жінка дійсно досягла багато чого, її можливості однозначно треба мати на увазі. Але іноді видається, ніби вона не бачить далі свого носа. Як і всі, ніби то, але від богині літератури Сє Лянь очікував більшого. Кмітливості? Напевно. Кращої пам’яті? Знань історії? Однозначно.
    Тим не менш, вона все ще єдина, хто зустрічає його тут і хоча б вдає ввічливість.
    “Треба буде відплатити їй добром за це, як буде можливість” — думаю Сє Лянь
    “Вони всі мають поплатитися за свою пихатість! Я вартую більшое, аніж той зелений молодик, котрим піднісся вперше, і вони всі це визнають. Рано чи пізно” — змовницьки всміхається Сяньле всередині, і Сє Лянь намагається змусити того замовчати. Він дозволяє своєму альтер-его проявлятися лише в ідеально рівній поставі,  плавних рухах тендітних, але сильних рук. Ніяк не в смертоносних поглядах на всю ту гниль навколо, чи владному тягненні долоні до поясу, де раніше висів меч.
    Вдих.
    “Пройшло 800 років, вони мають право не знати мене зовсім. Знаючи ті плітки, що про мене складали, їхнье ставлення можна зрозуміти”
    Видих.
    “Тіло страждає але душа підноситься — не просто слова. І ти це знаєш”
    Він міг опинитися тут в будь-який момент, вартувало лише докласти краплю зусиль.
    “Я не хочу пам’ятати, як мене проштрихнули сотнею мечей чи розтовкли сотнею ніг. Ліпше запам’ятати смачний м’ясник пиріжок” — намагається протистояти Сє Лянь.
    “Ти лишень зламана версія мене” — нагадує Сяньле

    Враховуючи канги, Сє Лянь був далеко не найсильнішим із нинішніх небожителів. Можливо, він погано знав нових богів, але, дивлячись правді у вічі, він був могутнішим за них. Єдиний, кому він поступався у силі — Цзюнь Ву. Напевно, Пан Небесний Імператор на те і носить свій титул, щоб бути найсильнішим. Хоча і з цим твердженням дух того Сяньле, натхненного 17-ти річного принца із мечем в руках і невгамовним полум’ям в очах, навряд чи погодився б.
    “Вигідніше було збирати сміття, аніж підноситися” — нагадує собі Сє Лянь
    Там, принаймні, він не мав докладати зусиль для створення образа волоцюги, він приходив сам собою. Людська байдужість сильно полегшувала йому життя. Сяньле, свого часу, захрип кричучи від неї.

    ***”

    Йдучи широким мостом Сє Лань чує такий знайомий вигук “Ваша Високосте!” певно він забув, що його більше нікому так називати. Серед небожителів було не мало принців і принцес, тож подібна плутанина відбувалася регулярно. Але від чогось Сє Лянь відчував нестерпний біль, чуючи його. У світі не зосталося нікого, хто називав би його так щиро, всі виуористовували його, бо  Сє Лянь не був більше ніким, окрім як колишнім принцем.
    Очі поблизкують чимось відчайдушним і небожитель ледь стримує підступну посмішку. Посмішку Сяньле. Так ставало коден раз, як в його голову пробивалося усвідомлення, що небожителі, глузуючи за його спиною, а іноді і сміючись в обличчя, абсолютно не розуміли, що на цбому світі їх тримають лише прокляті канги на тілі Бога війни у короні що квітне.
    Лань Цяньцьов дивиться на нього так, ніби не знає, хто перед ним. Ох, же не міг би його впізнати. Його високість Тай Хва не знає, що перед ним його ж учитель, радник Фансінь. Водночас він не знає, що його перед ним вбивця його батьків. Тут з якого боку глянути.
    “Комедія” — випльовує голос Сяньле в голові — “Театр одного актора. Іноді стає цікаво, як довго ти гратимеш цю невинність”

    Вдих..
    Сє Лань намагається вгамувати голос
    Видих
    “Стає цікавіше… Його високість, що догодив богам? Ха!  За своє життя ні я ні ти не зробили нічого, щоб прислужитися їм. Це боги мали б догоджати нам, хіба ж ти думаєш інакше?”
    Нарешті Сяньле зволів замовкнути. Сє Лань нарешті повертається до реальності знову примирливо посміхається власноду ж учню. Знову відступає.
    “Ніхто не ламатиме тебе і твою гідність, якщо ти вдаєш, ніби все уже зламано” — нагадує він Сяньле.

    ****

    І знову вони тут. Нань Фєн і Фу Яо. Вони все ще думають, що є сучасними богами обману, або, як мінімум, прекрасно маскуються.
    “Ці двоє мали б, як ніхто інший, знати про мою силу, але ні. Вони поводять себе так, ніби поряд звичайнісінький пройдисвіт, хіба може трохи знайомий їм у далекому минулому!”
    “Невже вони забули.?” — проблискує справднісінька паніка в думках Сє Ляня
    “Як вони тільки сміли забути?!” — миттево обурюється Сяньле.
    Якби не канги він міг би рознести невелике містечко спонтанним викидом своєї сили від емоцій.
    “Забули” тільки і крутиться в голові. Слово, сповнене відчаю, що в ньому можна затонути. Слово, порожнье, ніби рознесений  храм, в котрому зосталась лишень кам’яна постать принца. Легко усміхнена, з мечем в одній руці і квіткою в іншій.

    Сє Лань приховує свою чергову смерть десь в глибині сірих очей, закриває її своєю звичною посмішкою і нарешті втручається в суперечку своїх супутників

    *****

    Всі небожителі, з котрими Сє Лянь спілкувався хоч якось близько, викликали внутрішній конфлікт. Конфлікт із Сяньле.
    Сань Лан же видвався іншим, адже Сяньле був щиро задоволений кожною зустріччю із ним, кожним його словом і жестом в бік принца.
    Сє Лань не міг згадати, чи траплялося подібне колись, принаймні з часів війни з Юнанем. Більше того, і самого Сє Ляня демон не відштовхував. Хва Чєн буквально був першою персоною, стосовно якого Сє Лянь і Сяньле зійшлися в поглядах, і вже навіть просто цей факт робив його особливим.
    Але він не міг згадати, щоб колись стрічав Хва Чєна до третього піднесення. Не міг згадати, щоб бачив його за часів розквіту своєї сили.
    Не дивлячись на це Князь демонів єдиний поводився так, ніби знав його тим юним божеством. Єдиний, хто сприймав слова та дії принца достатньо серйозно. Сприймав всього принца серйозно.
    І Сяньле це подобалося. Він відчував від дій демона задоволення, садистський кайф. Відчував владу. Поряд із Хва Чєном він був Принцем у короні з квітів, навіть вдягнений у старий ханьфу, навіть стоячи серед підземного царства, він відчував усю свою силу, мовби і небуло триклятих канг.
    Це лякало Сє Ляня — канги були його рішенням. Безумовно, від них він втрачав дев’ячу долю сил і йому знадобилося декілька років, щоб навчитися давати собі раду, але, в першу чергу, канги являли собою ідеальне алібі. Вони одразу викреслювали його з кола підозрюваних, коли мова йшла про маштабні міжусобиці небожителів, його не втягували в політичні суперечки, через його марність, і як наслідок не намагалися перетягти в союзники
    Ніхто не замилював йому очей, а отже бачив значно більше ніж будучи на одній зі сторін
    Сє Лянь ставиться до всіх надто легко, бо очікує зради будь-коли. Не бажаючи бути збитим з пантелику зрадою когось із близьких людей, він поводиться так, ніби всі вже йому зрадили.
    Але та вірність, котру виражає до нього Хва Чєн унікальна. Він не зустрічав подібного раніше, навіть за часів розкіту люди ставилися до нього більш корисливо. Сє Лянь розумів, що за подібною демона поведінкою стоїть історія, і не аби яка. Історія, що змусила його не просто шанувати Сє Ляня чи Сяньле, а розчинятися в них обох.

     

    1 Коментар

    1. спочатку я була дещо скептично налаштована до цієї роботи, але вона мене приємно вразила і зацікавила. дякую вам