Фанфіки українською мовою

    — І не починай будь-яких бійок, добре? Ти більше не дитина, у коледжі серйозно сприймають такі речі.

    Чюя кривиться, сподіваючись, що його телефон не настільки гучний, щоб хтось міг почути слова його батька. Він не хоче володіти титулом “дитина-яка-починає-бійки”, особливо, коли він ще ні з ким не познайомився в університеті. Він не хоче починати свій навчальний рік невдало.

    Але, оскільки телефон Чюї поставлений на гучний зв’язок, бо у Накахари, на жаль, лише дві руки, й вони зараз дуже зайняті, тримаючи важку коробку з його речами, а в коридорі ще двоє людей, які дивно дивляться на нього, то ймовірність, що ніхто не почув його батька, дуже мала.

    Чюя ногою підштовхує двері до наступного коридору, закочуючи очі:

    — Не буду, тато.

    Доречі, Накахара ніколи не починав бійки. Він їх закінчував. Кожен, хто коли-небудь мав сварку на кулаках із ним, заслуговував на це, або провокував його.

    Його кроки голосно лунають по сходах, частково заважаючи почути голос батька, коли той продовжує:

    — Обов’язково вчись старанно! Знаєш, дослідження показують, що зубріння ніколи не працює. І виконуй завдання вчасно, тому що завжди здається, що в тебе є час, але потім, коли перед тобою стоїть гора невиконаних завдань, ти пожалієш про відкладання цієї роботи на потім. І, будь ласка..

    Перед тим, як Рембо розпочне затяжну тираду, Чюя перериває його:

    — Я знаю, тато. Я вмію розподіляти свій час.

    Настає довге мовчання, під час якого Рембо дає собі хвилинку обдумати слова свого сина, і, на щастя, просто відпускає це.

    Що ж, продовження лекції не буде. Чюя вдячний усім Богам, що Рембо мав важливі зустрічі по роботі, які він не міг пропустити, і тому не приїхав допомогти йому з переїздом. Він впевнений, що він би, ймовірно, присоромив його перед усіма. Чюя назавжди у своїх спогадах залишиться хлопчиком, у якого тато пережив емоційний зрив перед його першим дзвоником. Він краще б мав репутацію “дитини-забіяки”, ніж таку.

    Не те, щоб він не цінував любов та турботу свого батька, яку той демонструє щодня. Просто це.. трошки занадто.

    Причини цих почуттів в тому, що його батько не ставиться до його двох старших сестер із таким самим опікуванням. Чюя розуміє, що він молодша дитина і тим більше хлопчик, якого так хотіли у сім’ї, але це все одно трохи дратує його та не є справедливим.

    — Коли ти знайдеш свою кімнату, обов’язково одразу розпакуй свої речі! І спробуй налагодити стосунки із своїм сусідом по кімнаті, інакше тобі буде складно у цьому році..

    Поїзд Чюї затримався, тому більшість інших студентів прибули раніше. Коридори порожні, він єдиний у цій великій залі зі сходами. Чюя знову перебиває Рембо, відчиняючи двері:

    — Так, тато, я знаю. Я можу подбати про себе, ти ж пам’ятаєш про це?

    По телефону лунає лише приглушений звук чогось, а потім Рембо трошки придушеним голосом промовляє:

    — Так, я пам’ятаю, Чюя.

    Тепер він відчуває провину.

    Він важко видихає, перевіряючи номер його кімнати. Йому пощастило, що його стипендії вистачило, щоб оплатити кімнату на двох. Це було б набагато комфортніше, ніж у тримісній.

    — Не хвилюйся, будь ласка. Я обіцяю, що зі мною все буде добре. Тим більше, ти ніколи не був такий метушливий із Койо та Кьокою.

    — Кьока залишилась у Цубакі, тому вона ще буде на вихідних вдома, а Койо.. ти знаєш, вона не дозволить мені бігати за нею.

    Це правда. Койо до нестями владна натура, і якщо вона хоча б на мить відчує, що її батько намагається опікуватися або керувати нею, змушуючи її робити щось, чого вона не бажає, вона навмисно піде наперекір йому.

    Її характер викликав чимало проблем під час її зростання. З тих пір вона подорослішала, має власну кар’єру, але в їх рідному місті є з десяток історій, які починаються зі слів “та рудоволоса дівчина..”, через що Чюї було дуже незручно бути її молодшим братом, тому що він асоціювався із цим також. Не те, щоб він змінив репутацію про них своєю поведінкою, але це неважливо. Тепер є кілька історій, які починаються зі слів “той рудоволосий хлопчик..”.

    Крім того, Чюя — молодша дитина, яка останньою покинула домівку, і тому зрозуміло, чому його тато відчуває свій батьківський траур й завалює його увагою, щоб зараз компенсувати це для себе.

    Це просто трохи дратує.

    Він зітхає, коли бачить двері його кімнати — номер А5158. Вона розташована посередині коридору, й судячи по незачиненим дверям — хтось в ній вже є.

    — Мені треба йти, тато. Я поговорю з тобою пізніше, добре?

    — Гаразд. Будь розумничкою і пообіцяй, що будеш відповідати на дзвінки та зателефонуєш, якщо тобі буде потрібно? Коли тобі буде потрібно. Навіть, якщо ти просто будеш сумувати за мною.

    Він придушує чергове зітхання. Навіть якщо він вже не дитина, це все одно вперше, коли він так далеко від сім’ї, тому він цінує ці слова.

    — Звісно, тато, обіцяю. Бувай, люблю тебе.

    Тоді він притискає коробку між собою та стіною, щоб завершити розмову, перш ніж його тато продовжить щось казати. Цей чоловік може довго говорити. Дивно, що Накахара взагалі навчився підтримувати розмову, тому що його сім’я любить слухати в першу чергу себе.

    Він глибоко вдихає, готуючись до зустрічі зі своїм новим сусідом по кімнаті. Він ніколи не був сором’язливим, але є достатньо людей, які вважають його характер занадто гучним, та він не хоче одразу зіпсувати свої стосунки із сусідом. Більше того, він не знає, яку людину зараз побачить, тому краще бути готовим до всього.

    Він відчиняє двері —

    І розуміє, що його “гучний” характер не буде проблемою, тому що ліва половина кімнати виглядає так, ніби тут пройшовся цирк, в якому одного з клоунів знудило кольорами. Червоний, синій, зелений — всі кольори веселки знаходяться у цій кімнаті, на усіх речах його сусіда. Простирадла, книжки, сумки й інші дрібниці — яскраво забарвлені. Немає якогось комбінування цих кольорів, лише є відчуття, що Чюя переїхав у цирк. На його жах, навіть з телефону його сусіда тихо лунає циркова музика.

    Із ким він взагалі буде жити?!

    Його сусід стоїть біля вікна навшпиньках і приклеює плакат із незнайомим йому музикальним гуртом. Його біла, довга коса гойдається позаду, коли він рухається, наспівуючи щось собі під ніс.

    Чюя прочищає горло, ніяково переминаючись з ноги на ногу у дверях:

    — Е.. привіт? Здається, я твій новий сусід по кімнаті.

    Микола вскрикує, звучачи надто здивовано, лякаючи і Чюю своєю реакцією. Він обертається, його сірі очі широко розплющені, а над лівою бров’ю помітно блідий, вертикальний шрам з давнього минулого.

    Між ними відчувається напруження, коли вони дивляться одне на одного. Невпевнено та вражено. Майже обережно.

    Тоді на обличчі світлого хлопця з’являється трохи маніакальна усмішка, коли він підстрибує, як схвильована дитина.

    — Привіт!! Я Микола Гоголь!

    Чюя нарешті видихає повітря(?), коли помічає, що увесь цей час не дихав. Він прямує далі у кімнату до свого незайнятого ліжка. Декілька речей перетнули межу в “його” частину кімнати, але зараз він не акцентує на це увагу. У будь-якому випадку, він приїхав лише з речами першої необхідності.

    — Привіт, я Накахара Чюя. Можеш звати мене просто Чюя.

    — Добре! Тобі потрібна допомога принести ще якісь речі?

    Це змушує Чюю відчувати себе трохи невпевнено, як людина в якої нічого не має, але він відмахується від цього.

    — Ні, це все. Дякую.

    Одна коробка середнього розміру та великий рюкзак із більшою частиною його одягу. Це все, що він привіз із собою на навчання, яке знаходиться далеко від його дому. Це все, що він міг узяти із собою, адже він їхав потягом сам. Це ще одна причина, чому він шкодує, що не навчився водити.

    Чюя ніколи не був мовчазним, але Микола все одно бере на себе більшу частину розмови, голосно розповідаючи про те як він доїхав, поки Чюя розпаковує майже всі свої речі.

    Він підключає свій ноутбук до розетки, щоб завершити реєстрацію на сьогоднішні заняття. Чюя раніше отримав електронний лист, що він має увійти у мережу університету за якийсь час до початку навчання.

    — То ти місцевий чи тільки приїхав у Йокогаму?

    Чюя розпихує свій одяг у комод, обіцяючи собі потім повісити його у ціц крихітній шафі.

    — Моя родина живе у Цубаці. Я вперше приїхав у сюди.

    Що ж, це не зовсім правда, тому що він колись був тут із своїм батьком, але то було відрядження з екскурсією, що не приносить багато знань, які б він отримав при житті тут. Насправді, він дуже мало знає про Йокогаму, тому він вважається не більше, ніж туристом.

    — О! Я тут вже декілька тижнів, бо здалеку приїхав. Я можу показати тобі усі кутки цього міста, якщо погодишся!

    Хоча Микола схвильовано чекає відповідь, усмішка його стає ширше, Чюя відчуває себе трохи принизливо, бо якийсь іноземний студент буде проводити йому екскурсію по місту. Горда частина Чюї хоче відмовити, але він розуміє, що й він сам зараз іноземний студент.

    І хоча його новий ексцентричний сусід не є кращим гідом серед його друзів, але, мабуть, було б не гарною ідеєю відштовхувати його.

    І Чюя дійсно потребує друзів, тому що майже немає їх тут у Йокогамі. Усі його друзі обрали Цубакі, тому що це було ближче до дому, або поїхали до Токіо, тому що це місто більш захоплює своїми масштабами. Деякі обрали коледжі за кордоном.

    Він єдиний, хто обрав Кейо, а оскільки його батько дуже опікується тим, щоб він завів друзів та був у безпеці..

    Він нікого не знає тут. Він починає великий шматок свого життя. Те місце, де буде будуватися його майбутнє, чого він неймовірно чекав та працював над цим останні роки.

    Це захоплює, але.. водночас лякає.

    Навіть Чюя, який пишається своєю сміливістю, трохи хвилюється. Лише трохи.

    Він киває, дістає з рюкзаку фотографію у рамці та ставить її на свій комод. Він не дивиться на неї довго, тому що це змушує його відчувати себе сумним, але..

    Він любить бачити свою маму. Як нагадування.

    — Так, насправді це було б чудово. Я розбираюся у шляхах потягів, але було б легше з кимось.

    Не те, щоб Чуї потрібно добре знати місто, але він не хоче прожити декілька років у одному кампусі.

    Микола нарешті прикріплює свій плакат.

    — Добре! Я збираюся зустрітися зі своїми друзями через годину. Ти можеш піти з нами, якщо хочеш.

    Що тепер? Після довгого дня, прощання з батьком, перебуванням у тісному потязі, а потім тягання його речей до гуртожитку? Він втомлений, брудний..

    Та саме в цей момент його живіт голосно бурчить, від чого Гоголь весело посміхається.

    ..і голодний. Чюя не їв після свого сніданку, хоча це радше був швидкий перекус.

    Реєстрація може почекати. Він повернеться до цього ввечері.

    — Чудово. Я встигну прийняти душ?

    Тому що він відчуває себе липким після потягу, а, оскільки він збирається познайомитися з новими людьми, він хоче виглядати трохи краще. Перше враження має велике значення.

    Микола киває, але навіть не дивиться на годинник, тому, мабуть, він справді впевнений у собі, або взалагі чхав на те, що може запізнитись.

    У будь-якому випадку, Чюя закінчує розкладати свої речі так швидко, як тільки може. На щастя, є знаки, які ведуть до душових кімнат, спільних для усього поверху. Це прикро і він вже сумує за душем вдома, але це краще, ніж в деяких інших гуртожитках, які мають один на всю будівлю.

    Однак він робить примітку в голові “купити капці для душу”. Ви ніколи не знаєте, який рівень гігієни у людей з якими ви ділите один душ, та Чюя не дуже бажає дізнатись.

    Залишивши волосся висихати, він вдягає темні джинси та сіру футболку. Він обирає більш базовані речі, ніж ті, які носить зазвичай, але йоги батько стояв на тому, щоб він залишив свій “ексцентричний” одяг вдома, тому що “и ж хочеш справити гарне враження” і так далі..

    Однак червона куртка із кількома ланцюжками та блискавками, яка точно виглядає як бренд, який він довго обирав. Він виглядає достатньо презентабельно, щоб людина, яка ним зацікавиться, була вражена.

    Поки він повертається до своєї кімнати, Гоголь перевдягнувся у сорочку кольору веселки. Чюя міг би відчути своїм гей-радаром натяк на щось, але в поєднанні з широкими штанами у чорно-білу смужку, він впевнений, що Микола просто хоче мати “енергію клоуна”. Гоголь підстрибує, коли бачить його, із веселою посмішкою на обличчі.

    — Оо, ти вже все?

    Чуя кліпає очима, тому що не звик бачити такі радощі, особливо від того, кого вперше зустрів. Зазвичай, це він був тим, хто більш енергійний у спілкуванні, тому дивно вперше опинитися в іншій ролі.

    Однак, приємно, коли тебе так раді бачити. Це заспокоює останню з частин його хвилювання, яку він навіть не усвідомлював, доки не відпустило.

    — Так, я готовий.

    Микола вилітає з кімнати, ледве даючи Чюї час засунути гаманець у цей незручну кишеню джинсів. Гоголь одразу замикає за ним двері із шумними звуками.

    — О, до речі, лови ключ.

    Чюя хмуриться, коли йому в груди прилітає золотий ключ й питає:

    — Хіба мені не треба піти в головний офіс, щоб отримати свою копію?

    Микола гордо посміхається в усі свої 32 зуби й відповідає:

    — Так, але я знаю працівника там, і він дозволив мені взяти зайвий, щоб віддати його свому сусіду пізніше!

    Чуя не знає, навіщо той це зробив, але, загалом, це мило. Точно зрозуміло, що тепер йому не треба робити цю втомлюючу справу. Він кладе ключ у вільну кишеню, йдучи на крок позаду Миколи, який кросівками проковзує по кафельних сходах, ігноруючи ліфт цієї будівлі.

    Спускаючись на поверх нижче, вони проходять пару студентів, яким Микола активно махає рукою, вітаючись. Чюя не сором’язлива людина, але у його голову закрадаються думки, що Гоголь знає кожного другого, хоча знаходиться тут не більше місяця. Накахара і сам був популярним хлопцем у середній школі, проте не на такому рівні.

    Зовні кампус достатньо порожній, можна побачити лише декілька студентів. Більшість з них з книжками в руках чи важкими рюкзаками на плечах, готуючись до початку занять. Він подумки ставить собі помітку “придбати книжки” пізніше.

    Микола веде його на вокзал Тамачі, не припиняючи балакати. Він ледве дає Чюї вставити декілька слів, і це добре, тому що він зайнятий місією “запам’ятати шлях до станції”. Гоголь сковзить ногами по рельсах для колясок, спускаючись до станції. У Чюї є відчуття, що якщо Микола буде ходити нормально більше хвилини, то всесвіт перевернеться.

    — Я сподіваюся, ти любиш усілякі різні морепродукти, бо ми йдемо у заклад лише із таким. Я міг би задовбати цих шершнів та змінити місце зустрічі, якщо тобі це не подобається, але Сюдзі та Юан довго скиглили всім, що хочуть поїсти чогось морсько-заморського. Якщо вони не отримають цього сьогодні, то живими з закладу вийдуть не всі, коли побачать їх кислі міни.

    — Не переймайся про це, я люблю морепродукти.

    Обличчя Миколи сяє, коли він проводить картку для входу в терміналі.

    — Чудово!! Я сповістив їх, що приведу нового друга. Вони сказали, що вже замовили столик і чекають.

    Скільки людей він сьогодні зустріне? Микола сказав “їх”, але більше нічого, тому він не має уявлення: його чекають дві людини чи десять. Це буде типу вечірка?

    Здається, вони потрапили в годину пік. Чюя став одним цілим із стіною, а Микола, зрістом 180 сантиметрів, виглядає дискомфортно у натовпі. Це видно ще більше, коли на його руці повисає значно нижча дівчинка-школярка. Чюя стримує себе, намагаючись не хіхікнути з цього. Переваг маленького зросту достатньо мало, але такі дійсно підіймають настрій.

    Микола дає йому знак вийти на наступній зупинці, але не чує, що він каже через гул та метушню вокзалу.

    Заклад, до якого вони прямують, у декількох кварталах, та Чюя починає нервувати з кожною миттю все сильніше. Більшість компаній, у які він потрапляв, вже мали якесь уявлення про нього. Завжди була якась спільна річ, що пов’язувала їх. Але єдине, що в них спільного разом, це Микола, з яким він знайомий не більше двох годин.

    А якщо у них немає нічого спільного? А якщо їм ніяково, та він просто п’яте колесо машини, яке Микола тягне за собою? А якщо це дивно для них?

    — Прийшли! — схвильовано промовляє Микола, вказуючи на непримітну будівлю із неоновою вивіскою “Морепродукти та Суші ХАРУ”.

    Просто та мило.

    Надворі знаходиться лише декілька людей, тому на них не кидають багато поглядів, коли Микола без черги заводить його до закладу.

    Всередині тепло й смачно пахне. Тут достатньо людно, лунає музика та чутно розмови за столиками.

    Микола хапає його за руку, а Чюя спотикається неочікувано, коли його ведуть у дальній куточок закладу.

    Там вже сидить троє людей: одна дівчина та двоє хлопців. Яскраво-рожеве волосся дівчини привертає до себе його увагу, та вона жваво розмовляє з срібловолосим хлопцем навпроти неї, а той вже готовий сваритися із нею.

    А інший хлопець..

    Він дивиться на них, коли вони з Гоголем приближаються, та Чюя відчуває його карі очі як удар, який вибиває все повітря з легеней.

    Звісно, Накахара бачив багато симпатичних людей по телевізору та в інтернеті. В нього є багато знайомих людей, яких він міг би назвати привабливими.

    Чюя відчуває себе притиснутим. Він намагається вдихнути під вагою цього поглинаючого погляду, спотикаючись об власні ноги.

    Боже, він вже відчуває, як починають червоніти його щоки.

    Як йому зберігати холодну голову протягом усієї цієї вечері, коли він має відчуття, що ці очі дивляться в середину нього, прямо в душу?

    На щастя, Микола знову рятує його, махаючи рукою та голосно вигукуючи:

    — Агов, друзі!

    Дівчина нарешті помічає їх та повертається до нього з посмішкою на обличчі. Їй доводиться здувати волосся зі своїх очей, які виглядають більш фіолетовими, аніж блакитними.

    — Наш любий клоун.

    Микола просто сяє від того, що бачить своїх друзів.

    Він проводжає Чюю уперед, пропускаючи його на сидіння посередині. Так, мабуть, він волів би сидіти з краю, але відчуває себе занадто схвильованим, щоб щось сказати. Микола садиться слідом за ним, весело всіх оглядаючи.

    — Ти, мабуть, Чюя, так? — промовляє дівчина. — Я Юан.

    — Привіт, приємно познайомитись. — відповідає Чюя із легкою посмішкою.

    — Це Шірасе. — каже Юан, показуючи на хлопця з серебристим волоссям. Він махнув йому рукою, в якій лежить телефон, й продовжив писати комусь повідомлення. — І це..

    — Я Сюдзі.

    В нього навіть ім’я миле.

    Хлопець сліпить йоги своєю посмішкою, що знову збиває Чюю з ладу. Він намагається втримати контроль над своїм серцебиттям, перш ніж пробурмотіти щось, накшталт “Боже, ти виглядаєш настільки гаряче..”.

    — Я Чюя.

    — Чюя.. — повільно повторює Сюдзі, ніби пробуючи його ім’я на смак, а обличчя Чюї все повністю палає. — Мені подобається. Гарно.

    Чюя змушений прикласти зусиль, щоб відвести погляд від його губ.

    Фу, Чюя. Чому ти перетворюєшся на незграбний безлад, коли тобі потрібно бути м’яким та привабливим? Тим більш, коли Сюдзі нічого не сказав, окрім свого імені.

    Сюдзі, з легкою усмішкою, повільно оглядає його зовнішність, плечі. Його погляд відчувається наче тавро.

    — Ми замовили для вас, хлопчики. Сподіваюся, що вам все сподобається. — каже Юан.

    Гоголь киває головою, а Чюя почав розуміти, чого той обрав місце з краю. Микола постійно рухається: буде відігравати ритм ногою, стукати пальцями по коліну, йорзати на сидінні. Він виглядає так, немов звичайне знаходження на одному місці — це катування для нього.

    — В нас є багато чого, тому можеш обирати те, що хочеш, Чюя.

    О, звичайно, це звучить добре. Він відкриває рота, щоб подякувати, але Сюдзі говорить раніше, ніж він встигає:

    — Вам, хлопці, доведеться з’їсти краба. Батько їсть його весь час, це просто огидно. Мене вже від нього нудить.

    Шірасе пхає його ліктем, нарешті відкладаючи телефон та дражнячи Сюдзі:

    — Не починай знову. Ми вже можемо створити книгу скарг про твого батька і ти будеш головним користувачем.

    Сюдзі трохи присоромився від такої грубої відповіді, але закидає цю тему, звертаючись до Чюї:

    — А як ти познайомився з Миколою?

    — Насправді ми сусіди по кімнаті. — він тягне руки під стіл, й теребить край куртки, щоб менше нервувати.

    — О, справді? — Очі Сюдзі сяють. — Гадаю, тоді ми з тобою ще побачимося, м?

    Чюя не помічає посмішки Сюдзі, тому що він занадто зайнятий заспокоєнням себе. Він зазвичай не такий сором’язливий, збентежений та тривожний. Так, він вперше переїхав та на нього дивиться хлопець, який йому сподобався з першого погляду, але йому не подобається його стан. Він не хоче себе поводити як боязкий головний герой романтичної манхви.

    Він завжди був яскравим, свавільним та впертим. Його батько каже, що ці риси характеру він отримав від своєї матері. Чому ж він раптом відчуває, що його хоробрість покинула його?

    “Роби вигляд, доки не станеш”, — нагадує собі Чюя. Він відштовхує нерви та випрямляється на сидінні, відповідаючи йому:

    Золотисто-карі очі сяють ще більше, наче Чюя у мить став набагато цікавішим.

    Біля нього Юан видає звук огиди та промовляє:

    Шірасе відкриває рот, щоб сказати їй, що їм ще навіть не принесли нічого та саме в цей момент до них наближається офіціант. Він ставить перед ними кілька тарілок із їжею, та прибори для Чуї з Миколою, наливаючи їм води.

    Юан самовдоволено дивиться на Шірасе, коли той закриває свого рота. Микола одразу ж тягнеться до тарілок, насипаючи собі їжу, та вже починає їсти.

    Чюя чекає, поки інші наберуть собі достатньо своїх улюблених страв, а потім тягнеться за тим, що залишилось. Він бере собі кілька шматочків краба, оскільки Сюдзі сказав, що не буде його. Як він зрозумів, це його не найулюбленіша страва, на відміну від його батька, але Чюя не збирається перебирати їжею, коли він настільки голодний.

    — Отже, ти вчишся у Кейо? — Юан кладе собі трошки рису до рота.

    Чуя киває, проковтуючи їжу.

    — Так, я вивчаю інженерію, хоча тато хоче, щоб я пішов у медичний.

    Піднімаючи шматок креветки як тост, Юан каже:

    — О, я теж. Як це там називається.. — Вона клацає пальцями, немов щось згадує. — “Бути розчаруванням сім’ї”, точно!

    Шірасе підіймає свою тарілку з їжею, у знак підтримки її слів, хоча не припиняє їсти. Без засудження, але він саме той, хто повністю відповідає цьому титулу: пофарбоване у сріблястий колір волосся та незліченна кількість пірсингу у його вухах. Чюя впевнений, що його батько твердо відніс би його до категорії “розчарування”.

    Одного разу Чюя спробував за допомоги булавки та кубику льоду проколоти собі вуха. На щастя, Рембо знайшов його раніше, ніж він встиг це зробити. А “на щастя “ тому що такий прокол, як правило, ніколи не приживається. Так, він потім прослухав годинну лекцію про те, що Чюя пішов поганою стежкою та одного дня він прокинеться, й побачить сина за гратами через бійку з поліцейським, тому що він пограбує місцевий магазин.

    До речі, Чюя ніколи не крав, та не пішов би проти поліціянта, але Рембо не вважав важливим слухати його міркування.

    Сюдзі самовдоволено відкидається на спинку сидіння. Він бере шматок смаженої скумбрії, й починає хвалитись:

    — Я вивчаю бізнес. Колись я продовжу справу свого батька. Це набагато простіше, ніж працювати за крихти грошей.

    Нарешті він відкушує рибу, а Микола вже закінчив першу порцію, яку собі поклав, та збирається зібрати собі ще одну. Він потирає свій живіт та каже:

    — Моя мама дуже пишається мною, незалежно від того, де я навчаюся. Вони люблять мене в будь-якому випадку, та все одно вражені тим, що я зміг поступити у Кейо.

    О так, це просто чудово. Чюя бурчить, коли бере свій рис паличками, відчуваючи заздрість. Він намагається не звертати на це увагу, але іноді здається, що всі надії та мрії його батька були покладені на його плечі, та йому ніхто не пояснив, як із цим рухатись далі.

    Він наймолодший і тому повинен бути кращим за своїх старших сестер, але як йому це зробити, якщо вони обидві успішні? Койо керує власною компанії, а Кьока на шляху до диплому у сфері моди у перспективній компанії одягу. Але жоден із них не те, що хотів для них Рембо. Звісно, він щасливий, що вони знайшли себе, але.. у нього є очікування. Очікування, які тепер звалились на плечі Чюї, адже він останній шанс, який може стати у родині лікарем або адвокатом.

    Не зрозумійте неправильно, його батько любить його та хоче, щоб він був щасливим, але.. Іноді сорочка, в яку він повинен залізти, здається такою, ніби вона створена для велетнів.

    Він працював з дитинства, щоб піти на навчання в Кейо та зміг отримати усі можливі стипендії. При чому, фінанси його родини, із батьком-одинаком, якого ледве можна зарахувати в середній клас, не дозволяють йому отримати це місце без старань. І хоча в нього є амбіції.. Знаєте, іноді всі відчувають себе втраченими через стільки праці, якої завжди буде недостатньо, яка ніколи не зробить тебе щасливим.

    Наступний шматок рису здається гірким.

    Юан закочує очі, спрямовуючи палички на Сюдзі:

    — Не розказуй нам про це. Не всім нам пощастило отримати спадок просто так.

    — Це не вдача, серденько, це чиста важка робота. Я не дарма кращий в своєму класі.

    Сюдзі задирає ніс, але від Шірасе нарешті щось звучить:

    Шірасе знизує плечима, і хоча його вираз обличчя залишається незмінним, його погляд здається дуже далеким.

    — Як і сказала Юан: “Не всім нам пощастило”.

    За цим точно стоїть історія, яку Чюї буде цікаво послухати.

    Він відчуває дивну напругу у компанії, тому ставить питання, щоб відволікти їх:

    — Отже.. ви ж зустрілись у Кейо, так?

    Йому відповідає Юан, роблячи ковток свого напою:

    — О, ні. Ну, із Шірасе я знайома.. вічність. А вони, — вона показує на Шірасе та Сюдзі, — ходили в одну підготовчу школи і відтоді як кіт з собакою, але якось спілкуються. А Микола зустрів Сюдзі..

    — На роботі! Кілька тижнів тому, коли я вперше сюди потрапив.

    Чюя кліпає очима. Микола вже має.. роботу? Ну добре, це має сенс, тому що він іноземний студент і це ніколи не було дешево, навіть якщо курс по обміну був вигідний. Плюс, японська Миколи дійсно вражаюча, тому він точно її отримав не тільки з навчання, а ще й досвіду спілкування тут..

    Але Сюдзі? Навіть Чюя, що не вважає себе достатньо обізнаним у моді, може сказати, що його куртка та золотий годинник сяють грошима.

    — Він просто зварив дійсно смачну каву, — зітхає Сюдзі.

    Все ж таки складно бути новачком у компанії. Особливо, коли єдиний зв’язок із ними знаходиться у людині, яку ти і сам знаєш від сили декілька годин. Це змушує його відчувати себе не в контексті всіх спільних історій та внутрішніх жартів. Трохи складно знаходити моменти, щоб влучно долучитись до розмови.

    Коли всі наїлись, вони складають тарілки разом, хоча Сюдзі не прикладає до цього своїх рук. Він йде до каси та оплачує їжу, вручаючи чорну картку працівнику. Чюя бачив таке лише у шоу, книжках та фільмах, та ніколи не думав, що побачить чорну картку у реальному житті, і тим більш познайомиться з її власником.

    У ресторані стало ще більше людей. Юан подивилась на нього, підняла одну брів та підштовхнула його ближче до Сюдзі у натовпі. Це змушує його відчувати себе більш включеним у компанії, немов його приймають за свого. Чюя чесно робить усе можливе, щоб ігнорувати факт того, наскільки широкими здаються плечі Сюдзі. Як хвилями тепло та приємний запах йде від його тіла. Місія “не почервоніти” була з успіхом провалена. Коли Чюя виходить з ресторану, він йде за спиною Сюдзі, зачепившись за його куртку.

    Надворі потемніло, а вечірній вітер змушує його покритись мурахами та здригнутись. На його плечі лягає рука, тягнучи до себе у тепло.

    — Не хвилюйся, я тебе зігрію.

    Насправді Чюя не хвилювався, але йому приємна увага Сюдзі. Він притиснувся до нього, згорнувшись біля його боку.

    Юан знову підіймає одну брів, дивлячись на них, і цього разу він показує їй язик. Вона заливається сміхом, від чого Чюя відчуває себе краще.

    Можливо, все-таки йому підходить це місце.

    — Дякую.. Сюдзі, — бурмоче він, пробуючи смак імені на язиці. Сяючої усмішки, яку він отримує у відповідь достатньо, щоб він осліп, але йому вдається втриматися.

    Сюдзі веде їх до стоянки, недбало підходячи до сяючої машини, схожою на модель для гонок. Вона просто пахне розкішшю своїм чистим чорним кольором. Він нажимає на ключ, не дістаючи його з кишені, та машина дистанційно заводиться з гуркотінням.

    Чюя намагається не дивитись на машину настільки очевидно, але, Ісусе, він розуміє, що вона коштує набагато дорожче, ніж його неймовірно дороге навчання.

    З почуттям сорому, він знову повертається до думки, що йому тут не місце.

    У дитинстві Чюя ніколи не переставав відчувати сором, але його батько дійсно багато працював. Він виховувах трьох дітей, а його зарплата була достатньо посередньою, тому зайвих грошей було не багато. Завжди були шкільні збори, гуртки всіх дітей або одежа на нові сезони.

    Та блять, найдорожчою річчю Чюї були його брекети, коли йому було дванадцять.

    Тому дивлячись на цих людей, які мають усе на вищому рівні, він стає невпевненим у собі. Навіть Юан, що є дуже милою дівчиною, і явно не найбагатша з них, має довгі нігті, чисту шкіру та всі інші процедури для ідеальної зовнішності. В порівнянні з нею він, у дешевій куртці та таких самих кросівках, просто лайно.

    Він неймовірно поганий водій. Він майже не слідкує за дорогою, розмовляє та співає під час водіння. Чюя проводить усю поїздку тримаючись за ручку двері, бо він клянеться, що за цю подорож бачив останній світ в кінці тунелю. Декілька разів.

    На половині дорозі, коли Чюя з легкою істерикою розуміє, що краще б поїхав на потязі, музика обривається.

    У Сюдзі дзвонить телефон. Ім’я контакту: “Батько”.

    З задніх сидінь синхронно чується “оооо, у когось про-облеми-и”. Юан сміється в увесь голос, поки її голова не опиняється на передньому сидінні.

    — Боже, я сподіваюсь, він знає, що ти взяв його машину.

    Сюдзі її викрав? У свого багатого татка? Він же не викличе на них поліцію?

    На короткий момент, в який кожна секунда відчувається, як хвилина, Чюя уявляє, як його батькові дзвонять з тюрьми й кажуть, що арештували його. В перший день поза домом. Він внутрішньо стогне, й вже бачить, як на роки залишиться в своїй кімнаті.

    — Звісно, так, — Сюдзі закотує очі. — Він виїхав за кордон на декілька днів та сказав, що я можу робити все, що захочу. Думаю, він просто дзвонить, щоб сказати про те, як благополучно дібрався додому.

    Чюя дуже сумнівається у цьому, оскільки “Дадзай Осаму” звонить одразу після того, як Сюдзі скидає виклик. По факту, це перший знак батьківської люті.

    Але Сюдзі не відповідає, а поліцейські не з’являються позаду, щоб витягнути його з машини, тому Чюя якось переживає цей вечір.

    Енергія якось спала після цих дзвінків, тому решта поїздки наповнена гортанння стрічки у телефоні та Миколою, який може балакати з будь-ким або будь-чим.

    Коли Чюя бачить університет, він відчуває, як усі його м’язи розслабляються. Він ніколи не думав, що буде сумувати за ліжком у якому ще ніколи не спав, але ось він тут.

    Сюдзі паркується настільки криво, що задня частина автомобілю стирчить та благає, щоб хтось в неї в’їхав, та виходить, щоб попрощатися із його трьома друзями.

    Чюя смикає ручку двері, тому що з якоїсь їбучої причини вона закрита зсередини, та він не може знайти кнопку, яка б відкривала її й починає відчувати себе ідіотом, який просто не може розібратись із клятими дверими машини.

    Він розмірковує над тим, чи треба йому просто перелізти через сидіння та вийти через інші двері, бо він точно потрапив в пастку. Але от, Сюдзі сідає в машину й гучним ударом закриває після себе двер.

    Тепер усередині авто гнітюча тиша, й Чюя перестає тягнути за ручку. Він не хоче виглядати ідіотом, коли на нього дивиться Сюдзі майже чорними очима з темряви.

    Потім він простягає руку та кладе її на ногу Чюї, торкаючись внутрішньої сторони стегна. Ні, його кінчики пальців не знаходяться занадто близько до його промежини, але Чюя відчуває хвилювання та легкий дискомфорт.

    Так, він би був не проти, якщо Сюдзі колись би так його торкався, та навіть насолодився б цим, але.. Не тоді, коли він тільки нещодавно його зустрів, та не тоді, коли він не може вийти з машини.

    Сюдзі посміхається так, ніби отримав те, чого хотів, ніби чіпає його там, де хотів.

    Ох.

    Ну, він не очікував цього, та не дуже хотів, щоб це сталося саме так, але він не проти.

    Натомість йому пхають телефони під ніс, з вже відкритою вкладкою контактів.

    Сюдзі його перебиває.

    Чому б йому брехати? Чому він почуває себе загнаним у кут?

    Навіть якщо б він помилився, чому його це так чіпляє та змушує злитись? У Чюї виникає думка про те, що б могло статися, якщо б він навмисно не дав правильний номер.

    Нарешті, його телефон дзвонить. Він, зітхнувши з полегшенням, виймає його з кишені, де лежить гаманець, та показує йому екран свого телефону.

    Те, як вираз обличчя Сюдзі моментально повертається до дружнього, ніби цих останніх 30 секунд взагалі не було.

    — Чудово! Я надішлю тобі повідомлення, дорогенький.

    Потім Сюдзі простягає руку до панелі та відкриває двері Чуї. Він знову тягне двері машини, та на цей раз вона легко відкривається. Він, спотикаючись, нарешті виходить на вулицю.

    Що це нахуй було?

    Йому ж не здається, що його тільки що намагались закрити в машині? Сюдзі ж не просто забув, що його двері зачинені, так? Припустимо, Сюдзі просто хотів побути із ним декілька хвилин разом, тому що він йому сподобався. І тим більш, їх до цього дражнила Юан і тому Сюдзі не міг попросити його номер..

    Але все одно стоїть їбуче питання. Чому він думав, що Чюя не дав би йому свій номер?

    Вся ця ситуація змушує його відчувати себе розгубленим. Чюя не знає, як він повинен себе відчувати у таких ситуаціях. Окрім його короткого досвіду з кількома дівчатами, які були друзями сім’ї, і допомогли йому зрозуміти, що він не гей, а піздець-який-нахуй-гей, Чюя не мав таких почуттів раніше. Він лише дивився романтичні фільми та деякі книги, які трохи наближували його до романтики.

    Ніхто з його близьких друзів не має стосунків, а дзвонити старшій сестрі ніяково, щоб запитати, звідки її партнер отримав її номер..

    Можливо, він просто недосвідчений. Можливо, він відчував себе дещо некомфортно, тому що просто не мав таких почуттів раніше. Можливо, він повинен був себе відчувати по іншому, коли симпатичний хлопець, який тобі подобається, дивитися на тебе зверху вниз. Можливо, саме так й повинно бути.

    Можливо, він просто занадто драматизує.

    Ніч стає ще більш холоднішою, тому він кутається у свою куртку, прямуючи тратуаром до друзів. Вони чекають його там, Юан і Ширасе прощаються з ним та вирушають разом до, певно, своїх квартир неподалік, чому Чюя заздрить.

    На щастя, Микола мовчить увесь їх шлях до гуртожитку, зайнятий якоюсь грою на своєму телефоні, з якого грає мелодична, не знайома йому, мова.

    Чюя проводить усю ніч, намагаючись не думати про сьогоднішній день, та зазнає у цьому невдачу.

     

    0 Коментарів