Тьмяне світло з вікна падало на обличчя юної дівчини, пробуджуючи від сну. Енджі розплющила очі і потяглася, розминаючи м’язи. Права сторона обличчя трохи нила, нагадуючи про те, як довго дівчина не могла заснути на новому місці. Пів ночі слизеринка вертілася, то ліжко занадто м’яке, то подушка недостатньо прохолодна, то надто жарко і душно, а з відчиненим вікном страшенно холодно.
Сон зовсім не йшов до Енджі, і якийсь час та натягнувши джинси та футболку, читала книгу з трансфігурації за п’ятий курс. Потім сполоснулася і знову намагалася заснути.
Провівши кілька годин у безплідних спробах, вона, нарешті, провалилася в обійми Морфея, коли годинник давним-давно пробив за північ.

Незважаючи на таку неприємну ніч, вранці дівчина почувала себе відпочившою. Освіжившись у душі, вона остаточно відчула себе людиною, не забувши при цьому відзначити мармурову ванну, прилеглу до її «негідних», на думку Драко, покоїв.

Час наближався до полудня. Злегка поворочавшись, дівчина вибралася у вітальню, де у великому бордовому кріслі сидів Драко, що повністю поринув у книгу і не помітив гостю. Енджі, намагаючись не шуміти, підібралася до спадкоємця роду і шепнула прямо над його вухом, обдавши при цьому скроню спадкоємця теплим подихом.
— Доброго ранку, містере Мелфой.
слизеринець ледь помітно смикнувся, судомно стиснувши тверду обкладинку книги.
— Не дуже ввічливо, міс Браун.
— А коли я була з тобою ввічлива? — хитро примружилася вона.
— Була справа, кілька років тому, — посміхнувся Драко.
— Що було, те минуло, — махнула дівчиною рукою.
Блондин поблажливо посміхнувся, театрально зітхнув і зачинив книгу.
— Ви вже поїли?
– Ні, я ледве знайшла цю кімнату.
Хлопець ледве стримався, щоб не пирснути.
— Чому не покликала домовика? — зігнувши глузливо брову, поцікавився хлопець.
— Досить глумитися, Мелфой, — тихо засміялася слизеринка. — Я не хочу їсти, давай швидше підемо в Косий провулок?
– Прямо зараз?
– Так! — видихнула Енджі так відчайдушно, ніби хлопець збирався скасувати їхній похід. бійко кивнув, ляснув у долоні, покликавши домовика, віддав йому вказівки і повів дівчину до каміна. — Знаєш, як працює камінна мережа?
— Теоретично, — трохи невпевнено пробелькотіла дівчина. — Мене до Лютного точно не занесе?
— Там немає абсолютно нічого страшного.
— Щось розхотілося лізти в цей попіл…
— Якщо й занесе, я з’явлюсь і врятую вас, міс Браун, — обнадіяв її хлопець, узяв з каміна якусь тарілочку з порошком і простяг її.
– Давай, ти перша.
Забравшись у камін, Енджі загребла порох, намагаючись не розсипати, і вигукнула, кидаючи його під ноги:
— Коса алея.
Все перед очима заволокло зеленим світлом, картинка з вітальнею і Драко закрутилася, а потім дівчину викинуло у центральному магазині Косого провулка. Поруч із каміном, з якого виповзла дівчина, розташувалися в ряд десяток інших таких самих камінів. У сусідньому каміні спалахнуло світло, і майже в той же час вийшов Драко. Помітивши Енджі, він уперше за останній день щиро посміхнувся.
– Ходімо, Енджі.
Перекидаючись незначними фразами, компанія з двох людей дійшла до Грінготтса. Його велич в порівнянні з рештою маленьких магазинчиків на цій магічній вулиці просто вражала. Здавалося, не існує будівлі більше і яскравіше.
Енджі ще ніколи не була всередині Грінготтса, тому його непоказні працівники вразили дівчину. Ці істоти були не так потворними, як просто відразливими. Щось у зморшках на їхньому обличчі підказувало їй, що вони явно не милі створіння, і доброта нечастий гість у їхніх душах.
Слизеринка дозволила Драко самостійно розбиратися та пояснюватись з гоблінами про мету їхнього візиту. Хлопець, начепивши маску зарозумілості та холодності, страшенно скидався на свого батька. Навіть не так. Він був схожий на молодого лорда. Мова гобліна, виділеного для розмови з ними, була настільки швидкою, що дівчина не могла вловити нитку розмови.
— Ідіть за мною, — нарешті гаркнув гоблін, звернувшись до неї. Драко рушив за ними, але істота лише недобро зиркнула.
– Лише вона. Ніхто сторонній немає права бути присутнім.
Хлопець ледве чутно рипнув зубами і промовив:
— Я зачекаю на тебе тут.
Гоблін привів її в якесь кругле похмуре приміщення з високою стелею, без єдиного вікна та променя світла, лише центр був висвітлений незрозумілою магією. Магічна істота стала в освітлюване коло і нетерпляче щось сказала. Енджі лише завдяки його жестам зрозуміла, що воно просить її вступити в коло, опинившись усередині якого, дівчина помітила, що на лінії між світлом і пітьмою вигравірувано руни прямо на гранітній підлозі.
Гоблін, не церемонячись і не вимовивши і слова, взяв її праву руку, повернув долонею вгору і полоснув кинджалом, що незрозуміло звідки з’явився. Першою реакцією дівчини було проклясти гобліна, мабуть, тому той передбачливо взяв ту руку, в якій Енджі звикла тримати чарівну паличку.
«Тобі дуже пощастило, що я не шульга, — мстиво прошипіла про себе Енджі. — Жодної поваги. Подивилася б я на тебе, якби я була спадкоємицею чистокровного роду. Може зараз мені навіть випаде шанс. Хоч би я була чистокровною. Як багато б я віддала, щоб стерти з цього огидного обличчя зневагу, взяла б брудну ганчірку і з задоволенням віддраїла б ваше обличчя, дорогий гоблін. Не пошкодувала б руки забруднити».
Поки Енджі вдавалася фантазіям, гоблін підніс до її руки сувій і злегка стиснув долоню, видавлюючи на папір кров. Дівчина скривилася від легкого болю. На свитку проступили якісь письмена, щойно кілька крапель крові торкнулися його.
«Задля цього можна було й палець просто вколоти, — обурювалася дівчина, продовжуючи тримати себе в руках. — Він ніби спеціально покалічити хотів!
Виродок».
– Ім’я – Енджі Гордон, – несподівано рівний і зрозумілий для слизеринки голос забрязкотів, відбиваючись луною від високих стін. – Мати…
— Мене цікавить лише чистота крові, — перервала дівчина. — Тільки це. Мені не потрібно ні спадщини, ні грошей.
— А ви б її й не отримали, — злісно посміхнувся гоблін. — Напівкровка, батько — магл, мати — чистокровна, вигнана з сім’ї.
— Чому вигнана?
— Звідки мені знати, — скреготав він. — Але, гадаю, гроші Мелфоєв забезпечать мене інформацією.
“Йди до біса”.
— Дякую, обійдуся, — єхидно відповіла дівчина, вискочивши з ритуального залу. Побачивши Мелфоя в коридорі, де той і був залишений нею, Енджі схопила його здоровою рукою за рукав і потягла у бік виходу. Хлопець, широко розплющив очі, помітивши, як Енджі залишає за собою шлейф із крапель крові на ідеально чистій, майже дзеркальній, підлозі.
— Всі питання, як тільки вийдемо звідси, Драко, — прошипіла вона, відчуваючи потужну хвилю люті, що піднімається до горла. — Ще трохи, і в мене буде сплеск магії. Ненавиджу гоблінів.
Ледве вибравшись із будівлі, Енджі зупинилася і стала жадібно дихати на повні груди, наповнюючи легені свіжістю і прохолодою після дощу, забуваючи, як неприємно було перебувати в тій темній кімнаті для ритуалів. Темрява, що давить, сперте важке повітря і огидний жадібний гоблін. Дівчина здригнулася в спробі скинути з себе спогади про цю огидну істоту.
– Ендж, – пролунав надзвичайно тихий голос однокурсника. — Або поясни, що там було і чому ти намагаєшся покалічити мені руку, або хоча б відпусти мене.
У здивуванні дівчина опустила погляд на їхні зчеплені руки і тут же розтиснула свою долоню, на руці Драко залишалися глибокі сліди від її нігтів.
— Пробач, — вибачливо усміхнулася дівчина. — Просто мене дратують деякі особи магічного світу.
Хлопець узяв Енджі за лікоть, повів у менш людний провулок і, приклавши вказівний палець до губ, промовив:
— Розкажеш усе вдома, де на нас не витріщатимуться десятки чарівників.
— А як же вуха у твоєму домі?
— Чутки, почуті в моїй хаті, там і залишаться. За цих снобів я поручитися не можу.
Енджі кивнула.
— Драко, я маю ще одну справу перед тим, як ми повернемося в маєток, — вона почала м’ятися, не бажаючи ображати друга. — І я дуже вдячна, що ти пішов зі мною, але туди я маю сходити одна…
— Що ж це за місце, де Мелфой великий і жахливий тобі заважатиме? — уривчасто засміявся Драко, хоча будь-хто зміг би розрізнити напругу в таких фальшивих емоціях. — Чи не на побачення з якимсь з грифіндорців ти йдеш?
Останню фразу слизеринець ніби видавив із себе.
— А якщо це справді так, тебе це засмутило б? — задерикувато посміхнувшись і нахиливши голову набік, поцікавилася кокетка, що несподівано прокинулася в Енджі. У мить побіліле обличчя Драко ледь помітно смикнулося.
— Звичайно. Ти належиш Слизерину, і якшаться з такими, як грифіндорці, просто ганьба для факультету … — запинавшись, видав хлопець.
— І для друга спадкоємця Мелфоя? — зазвичай добрий і приємний голос обдавав крижаною хвилею.
– Не в цьому справа! — засмучено вигукнув Драко, жестикулюючи руками. – Ти знову все не так зрозуміла, Енджі ! Я просто…
-Хвилюєшся за мене? — тепліше озвалася слизеринка і, поклавши руку на його плече, злегка її стиснула. – Дякую, Драко, ти чудовий друг. Але мені справді треба піти туди однією, зі мною все буде чудово, — Енджі вказала рукою на пекарню наприкінці вулиці. — Зустрінемось там за годину. у крайньому випадку через півтора. Обіцяю, що я встигну повернутися на той час. І не хвилюйся, це зовсім не побачення з грифіндорцем, мене цікавлять тільки слизеринці, — підморгнувши, кинула вона, на прощання махнувши рукою і не побачивши, як Драко ледь помітно посміхнувся.
Вибігши з найбільшого магічного притулку Англії, Енджі кинулася щосили по провулках Лондона. Ігноруючи мокрий асфальт, дівчина хлюпала невеликими калюжками, скидаючи з себе мантію і запихаючи її в невелику сумку, перекинуту через голову. Світло-сірі тонкі колготки покрилися до коліна краплями води, кілька разів вона оступилася і вже була готова попрощатися з каблучками на туфлях.
З кожною хвилиною на дівчину накочувало приємне почуття ностальгії, всі ці повороти, будинки, вулички були їй знайомі. Її коротке волосся розтріпалося, тепла кофта збилася на одне плече, але все раптово втратило свою значущість, залишилося бажання швидше добігти до пункту призначення.
«Скоро, ще трохи, ще поворот, і я буду там, — крутилося в голові юної особи, очі блищали від збудження і навернулися від вітру сліз, що раптом піднявся. — Я майже тут, аби ви опинилися там»

Зупинившись біля непримітного блакитного будинку, вона перевела подих, поправила одяг і, зібравшись з духом, зайшла всередину. Вона піднялася на сьомий поверх, відшукала серед вузьких проходів і однакових квартир двері з написом «394» і зателефонувала до дверного дзвінка, знайоме щебетання птахів пестило слух дівчини. Після недовгого очікування пролунав дзвінкий голос з іншого боку:
– Хто там?
Енджі відкрила рота, але звідти вирвалося щось нерозділене, вона прочистила горло і повторила вже чіткіше.
– Мені потрібна сімейна пара Уайт, я їх знайома.
Почулося скрегіт замку, двері відчинилися, відкриваючи погляду юну дівчину з небезпечним поглядом, схожу на вовченя.
– Їх немає вдома.
– Ось як, – розчаровано простягла Енджі, стиснувши зуби і зморгнувши непрохані сльози. Довго стримувана втома навалилася на її плечі.
«Випав такий рідкісний шанс побачити батьків і як завжди мені не щастить».
– Я тебе ніколи не бачила, – підозріло примруживши очі, продовжила дівчина. – Ти дочка Робертсонів із п’ятого поверху? Чи прийшла забрати шуруповерт?
Енджі підняла згаслі очі на тонку фігурку.
– А ти хто?
– Я – Емілі Уайт, приємно познайомитися, – зберігаючи недовірливий вигляд, обережно вимовила вона, простягнувши руку. Несподівано Енджі відскочила від простягнутої руки, привалилася до вибіленої стіни, сповзла по ній і закрила крижаними від дощу тремтячими пальцями обличчя, побіліле немов простирадло.
“Це неправда, це все неправда. Це я – Емілі. Це моє ім’я”.
— Дівчино, з вами все гаразд? — Енджі чула цей голос здалеку, порожнеча всередині засмоктувала її все глибше й глибше, дівчина ніби погрязла в якійсь ямі, сповненій розпачу, і не могла вхопитися за соломинку, щоб витягти себе звідти. її тремтячі руки обхопили коліна, і вона злегка гойдалася вперед-назад.

«Хто я насправді? Енджі? Емілі? Це кінець, тепер моє життя, немає шляху назад. Я справді сирота, без справжнього імені та родини. Я — ніхто й ніщо з маленької літери, — сльози обпалили щоки дівчини. — Северусе Снейпе, моя любов до нього — це все, що я маю. Минуле життя можна поховати. Я обміняла все, абсолютно все на цього чортового зільєвара, якому я не потрібна. Що я наробила … »
Руки, що торкнулися плечей, вивели слизеринку з трансу. Трохи почервонілими очима вона подивилася на власну заміну, що витріщалася на неї з неприхованим занепокоєнням.
«Вона мала стати чарівницею, а я залишитися непомітною маглою. Я не можу вже захотіти і стати знову колишньою собою. Бо колишньої мене не існує. Я повинна примиритися з цим. Я прожила під цією маскою чотири роки, намагаючись не замислюватися про те, що це взагалі за світ — альтернативна реальність чи щось інше? Чи повернуся я колись назад? І що буде зі мною далі, якщо я тут назавжди, — усередині ніби щось клацнуло, емоції разом лягли. Вирівнявши дихання, Енджі, злегка хитаючись, підвелася. — Але тепер… Я — Енджі. І якщо я сюди потрапила через Снейпа, то в корж розіб’юся, але він буде моїм»
Слизеринка потерла очі рукавом пухнастої кофти, відчуваючи, як пара пушинок так і залишилися на обличчі.
— Вибачте, Емілі, — промовляючи ім’я, Енджі запнулася, проковтнула нервову грудку в горлі і змусила тремтливі губи вигнути в посмішці. — Я просто трохи ненормальна, люблю приходити та влаштовувати істерики перед незнайомими людьми. Будьте щасливі.

На цій ноті вона розгорнулася і практично побігла геть. Через квартал такої пробіжки, Енджі таки спіткнулася об вибоїну і зламала підбори, спочатку вона зменшила крок, злегка кульгаючи, а потім і зовсім зупинилася і сіла на бордюр біля дороги. Ноги гули і просилися на волю, і дівчина задовольнила їхнє бажання, стягнувши туфлі. Вона сиділа там, дивлячись у затягнуте темними хмарами небо, ні про що не думаючи, поки перша крапля з небосхилу не впала на кінчик її носа.
«Дощ починається, я вся промокну, — байдуже зауважила Енджі. — Хоча я все одно не можу виглядати гірше, — ледь ця думка промайнула у свідомості, як слідом за нею пішла машина, що обкотила дівчину брудною водою з глибокої калюжі біля дороги. — І як я покажуся Драко…»
— Драко, — ледь чутно прошепотіла Енджі. Її очі широко розплющилися, в них майнула розуміння. – Боже, Драко! Він же мене чекає!
Попередньо витягнувши і одягнувши мантію, слизеринка кинула взуття в сумку, подумала і, витягнувши її назад, викинула в найближчий бак, а потім, стрімголов, помчала в Косий провулок, де вже дві години сидів спадкоємець великого роду.
Добігши до горезвісної пекарні, вона потяглася рукою, щоб відчинити двері, але тут же обсмикнула її назад.
“І як я така можу увійти туди? Я ж схожа на жебрачку”
Зазирнувши у вікно, Енджі сподівалася знайти очима Мелфоя, але безуспішно. Вода швидко стікала по ній, надаючи протверезну дію і не дозволяючи пускатися в роздуми і паніку.
— Пішов, мабуть, — засмучено промовила дівчина.
— Нікуди я не йшов, — пролунав поряд стомлений голос. Від несподіванки вона трохи здригнулася.
— Нечемно лякати людей.
— Нечемно обманювати і змушувати чекати, — парирував хлопець без тіні роздратування чи агресії.
– Так вийшло, вибач, – Енджі прикусила зсередини щоку. — Дякую, що дочекався.
Драко втомлено зітхнув.
— Я б не пішов у будь-якому разі, і через дві години, і через десять годин. Я просто занепокоївся і вийшов надвір подихати. У тебе знову червоні очі, якщо захочеш, розкажеш усе вдома, а тепер пішли всередину, нам потрібен камін.
Енджі на противагу зробила крок назад і негативно замотала головою.
— Не піду туди, — Драко не розуміючи зігнув брову. – Поглянь – я брудна, мокра і… жалюгідна. А ти спадкоємець, тобі взагалі зараз не варто поряд навіть стояти, тобі ніколи не забудуть подібне. Якщо тут люди ще можуть подумати, що ти милостиною розважаєшся, то коли я вирушу до маєтку Мелфоїв… Це просто буде катастрофа.
– Не змушуй мене рвати на собі одяг і валятися в багнюці, щоб відвести тебе додому, Ендж. Тобі потрібні зілля, щоб не захворіти і що швидше, то краще.
– Драко, твоя репутація…
— Моя репутація постраждає набагато сильніше, якщо я вирублю тебе
по-маглівськи і заберу додому на плечі.
— Ти не зробив би такого, — засумнівалася слизеринка.
– Перевіримо? — усміхнувшись, вигнув брову Драко, через що на його щоках з’явилися неповторні ямочки. — Заради вашого здоров’я, міс Браун, що завгодно.
— Одягни капюшон на голову, щоб обличчя не було видно, проскочимо по-швидкому, — здалася Енджі.
Ледь опинившись у маєтку, дівчина кинулася у бік виходу, але згадавши щось важливе, зупинилася.
— Драко, поки ніхто мене не побачив у такому стані, проведи мене до моєї кімнати, — зніяковіло попросила слизеринка. — Я зовсім не пам’ятаю, де треба повернути, щоб потрапити до неї. Не дай Мерлін, звернути до твоїх батьків.
Драко коротко кивнув і всього за пару хвилин привів дівчину до знайомих їй покоїв. Не чекаючи логічного кінця розмови, Енджі застрибнула в кімнату і, знімаючи на ходу одяг, кидала ці лахміття на підлогу, прямуючи у ванну.
Незабаром гарячі струмені забігали по юному тілу, змиваючи бруд, жаль та шматки колишнього життя. Їй здавалося, що так можна провести вічність. Однак, життя тривало, і провести його в душі — не найкращий спосіб існування. Помившись принесеними з собою гелем і шампунем із запахом меду, Енджі знову відчула себе, якщо не чаклункою, то вже людиною точно. Окинувши ванну поглядом, дівчина виявила, що рушників у ванній немає.
«Обслуговування тут, звичайно, страждає», — зі сміхом подумала вона, не відразу згадавши, що єдиний рушник вона власними руками повісила зранку на стілець у спальні.
Виходити з ванної в голому вигляді зовсім не хотілося, і Енджі подякувала долі за покинуті напередодні в кутку ванної джинси. На жаль, футболка знаходилася зараз там же, де і мокрий одяг. Нарікаючи на свою схильність до безладу, Енджі повернулася в кімнату в джинсах.

Відчуваючи, як холодні струмки біжать з волосся по спині, а шкіра покривається мурашками, вона ривком підбігла до стільця, різким рухом схопила рушник і, зігнувшись, почала ретельно витирати волосся, поки не відчула, що тканина просочилася вологою, і користі від нього немає. Кинувши його на законне місце, тобто на стілець, звичайно, вона запустила пальці в шевелюру, розігнулась і, розбризкуючи всюди дрібні крапельки, з силою змахнула головою. І зустрілася поглядом з Драко.
Молодший Мелфой, тримаючи в руках кілька склянок із різноманітними рідинами, стояв у дверях і жадібно розглядав шкільну подругу. Розлючені очі Драко захоплювали в полон все, що бачили, ковзаючи від обличчя до грудей і талії, хлопець не міг вибрати, на чому ж зупинити погляд. Кожна мить здавалося вічністю.
Із заціпеніння Енджі вивело те, з якою гучністю і зусиллям хлопець проковтнув слину, що накопичилася. Її руки ривком опустилися, прикриваючи груди, що налилися. Одночасно з нею прокинувся і хлопець. Зачинивши двері, він заскочив у кімнату і за пару секунд опинився позаду дівчини, скинувши свої склянки на ліжко. Різким рухом слизеринець зімкнув руки на її голові, притримуючи потилицю і зминаючи невисохле волосся, і міцно закрив її рот злегка вологою долонею. Палітра емоцій, від подиву до обурення, хвилею прокотилася по обличчю Енджі.
– Тихіше, Ендж! — лише промовив хлопець. Дівчина скептично закотила очі і, недовго думаючи, вкусила Мелфоя. Від несподіванки та легкого болю слизеринець зашипів, але руки не відібрав, лише злегка відсунув, як тільки переконався, що подруга цілком адекватна та спокійна.
Звільнившись від кляпа, слизеринка витерла тильною стороною долоні губи і метнула на хлопця розлючений погляд.
— Я, може, не справляю враження розумної та зразкової учениці, Драко, але, повір, кричати, перебуваючи в такому становищі, не в моєму стилі. Твій батько і так сприймає мене як робітницю розважального будинку. Підтверджувати його здогади я не маю наміру, — саркастично відповіла дівчина, намагаючись бути холодною і розважливою, але нерівний голос, що зривається, і почервонілі щоки видавали її стан. Тремтячою рукою вона усунула долоні хлопця від обличчя.
— А тепер, будь ласка, прибери від мене свої аристократичні руки, не призначені для таких плебеїв. І результат підліткових гормонів теж, будь ласка, — опустивши очі, додала вона, відчуваючи, як крізь штани хлопця дещо тверде упиирається їй у стегно. Драко почервонів до вух, опустив погляд і стрімко відступив назад, не наважуючись поглянути в обличчя однокурсниці.
— Пробач, — приглушено вибачився хлопець. — Я просто приніс ліки від застуди, і коли постукав, ніхто не відповів. Я подумав, що ти могла непритомніти або щось таке. Зайшов. І все, — трагічно закінчив свою розповідь він.
– Все гаразд, Драко, – намагаючись залишатися спокійною, відповіла Енджі. – Тільки дай мені футболку.
Мелфой кивнув, хоча дівчина навіть не бачила його, і окинув кімнату поглядом у пошуках одягу, намагаючись робити це якомога довше, щоб не довелося знову говорити з дівчиною. Не знайшовши чистого одягу, Драко зняв з себе чорну сорочку, щоб подати їй хоч щось, і підняв погляд на Енджі, але побачив лише скуйовджені вгору волосся, тонкі білі смужки шрамів, витончену шию, худенькі плечі і витягнуту, як струна спину. Пряму, гарну, ідеальну.
Енджі в збентеженій і сповненій тиші почула, як хлопець рипнув зубами і шумно видихнув.
Ледве чутними легкими кроками Драко наблизився до неї, немов дика тварина, непомічена жертвою.
– Що це? — таким крижаним голосом можна було заморожувати воду.
– Про що ти? Дай мені вже одяг.
Теплий палець прокреслив на прохолодній шкірі, на задній стороні плеча, ближче до шиї, коло.
— Драко, припини, — зі сталевими нотками відповіла Енджі, розгорнулася, вирвала, прикриваючись однією рукою, сорочку з чіпких рук спадкоємця і, повернувшись до нього спиною, швидкими рухами застібаючи гудзики, одягла її.
— Що на тебе найшло?
хлопець порожніми очима дивився на дівчину. Потім він ожив, прибрав кулаки, що стиснулися, в кишені штанів, посміхнувся фірмово і бридко, як можуть тільки Мелфої, і запеклим голосом заявив:

— Кажеш не на побачення ходила? — брова слизеринця зігнулася, висловлюючи недовіру. — Так ось заради чого я просидів кілька годин. Добре розважилася? Може, з’ясувала, що Енджі Браун — лише бруднокровка, і пустилася на всі тяжкі?

— Що на тебе найшло? Або поясни, або заберайся звідси.
— Засос, на спині, трохи вищий за лопатки, ось тут, — Драко розвернувся і вказав пальцем на власній спині місце, до якого нещодавно торкався на тілі дівчини.
«Снейп, — осяяло її. — Коли ми були в його кабінеті», — з жалем згадала вона, інстинктивно прикусивши нижню губу і прикривши долонею вказане місце.
— Ти пояснюватимешся?
— Я не зобов’язана тобі звітувати, — боронилася слизеринка.
«Я не можу тобі сказати правду і брехати не хочу. Пробач, Драко, але це й справді не твоя справа».
— Загалом мені зовсім нецікаво, де ви вештаєтеся і з ким, але в моєму будинку розпусних дівчат не тримають.
— Натяк зрозумілий, містере Мелфой, — вишкірилася Енджі у відповідь на офіційний тон. — Зараз же заберусь із вашого будинку.
Дівчина жваво засунула речі в сумку і втекла сходами вниз, звернувши до головної вітальні. Слідом за нею поспішав спадкоємець роду. Слизеринка ляснула в долоні, після чого з’явився маленький домовик.
– До ваших послуг, – прописклявив він.
— Речі в моїй кімнаті на підлозі викинь, і передай господарям, що я дуже шкодую, що не можу з ними попрощатися і належно подякувати. Запам’ятав?
Ельф кивнув і зник з бавовною.
— Енджі, почекай, — потираючи скроню, попросив хлопець скрушним голосом. — Забудь, що я сказав. Давай спокійно все обговоримо.
— Нема чого обговорювати, містере Мелфой. Я не залишуся тут ні хвилиною більше.
— Тобі в будь-якому разі треба написати листа перед тим, як пересуватися до Гоґвортсу. Там можуть бути закриті усі каміни. Тоді тебе може викинути будь-куди, хоч у Лютний, хоч у Хогсмід.
— Вважай, що це буде на твоїй совісті, — помстившись, відповіла Енджі, стримуючи сльози образи, зачерпнула жменю пороху, злегка пригнувшись, зайшла в камін і кинула порошок під ноги.
– Гоґвортс!

 

2 коментаря

Залишити відповідь