Фанфіки українською мовою

    Золота рідина колихалася у стакані, поблискуючи на світлі. Покрутивши віскі в руці, Женя випив його. Приємне тепло розлилося вниз по стравоході, заповнюючи порожнечу всередині.
    —Повторіть.— буркнув Янович і поставив склянку на стійку. Бармен налив ще.
    — Поганий день?
    Актор глянув на молодого хлопця. “Невже зараз буде п’яна сповідь? ” пронеслося у нього в голові. Після недовгої паузи, Женя випив напій і все ж таки відповів.
    —Поганий тиждень.
    Робітник бару окинув його оцінюючим поглядом. Кучеряве волосся стирчало у різні боки. Обличчя осунете, сіре з трьохдненою щітиною. Під очима залягли темні дуги. Плечі опущені наче під тягарем. Пальці постійно крутять в руках пусту склянку.
    — Нерозділене кохання?
    Євген здригнувся наче від ляпаса, очі округлилися і повністю сфокусувалися на бармені.
    — Звідки ви…
    — Я працюю тут не перший рік і добре знаю, як виглядають люди з розбитими серцями.— поважно відповів хлопець, протираючи дерев’яну поверхню. — Вам повторити?
    Женя хмикнув і поставив стакан, щоб бармен міг налити ще.
    — Вона красуня?
    — Вона…— губи розтягнулися в кривій посмішці. “Красуня, не те слово щоб описати. Завжди охайний, стильно одягнутий, весь в татухах і зліплений як грецький бог. Пронизливі сірі очі, що завжди дивляться на мене так тепло, навіть ніжно. А його геніальний розум, врівноваженість і почуття гумору. Ні, він не “красуня”, а…”— божество.
    Бармен розуміюче посміхнувся і продовжив:
    — Що заважає вам розповісти про свої почуття?
    “Як би ти знав, то не задавав таких дурних запитань”, подумав Євген.
    — Я… не її типаж, від слова зовсім.
    — Але вам стане легше, якщо ви їй зізнаєтеся.
    — Це спалить всі мости між нами, я не можу цього допустити.— склянка дзвякнула об поверхню столу. — Налий ще, або ні. Дай краще всю пляшку і залиш мене в спокої.
    Бармен кивнув, поставив біля Жені віскі і відійшов до нових гостей.
    Янович потягнувся до напою поки в голові, до болю знайомим голосом, крутилися повчальна лекція про шкідливі наслідки вживання алкоголю. Він не міг зрозуміти в який саме момент все почалося відчуватися по іншому: слова, погляди, дотики, метелики в животі, приємне поколювання по всьому тілі, каша з думок коли він близько, бажання бути в центрі його уваги.
    Женя знав, що любити людей своєї статті це нормально, але усвідомити, що ти сам 30 річний гетеро чоловік закохався у іншого чоловіка сильно його лякало. “Невже це можливо? Після стількох стосунків з дівчатами мріяти тільки про Спартака? Так не можна, він мій хороший товариш і все”.
    Євген взяв в руки пляшку спиртного. Налив у стакан. Покрутив у пальцях. Випив. “Треба витравити ці думки з голови!” Знову налив. Випив. І ще. І ще. І ще, аж поки світ не сповільнився. Звуки стали тихішими, наче у вуха набили вати. Кольори розмивалися мазками різних фарб. Почуття, що не давали йому вдихнути на повні легені відступили на деякий час, дозволяючи розправити плечі. Нарешті в голові було порожньо, на обличчі розтягнулася блаженна посмішка.
    Якась компанія з бару його впізнала і запросила за свій столик. “Те що потрібно.”, пронеслося у Жені в голові. Вони фотографувалися, жартували, обговорювали футбол і “Бурштинових копів” і пили, багато пили. Для Яновича час перестав існувати.

                                                                                       ***

    — Женя, ти як? Ти мене взагалі чуєш? Прокидайся. — знайомий голос лунав десь ззовні, але Янович не міг розплющити очі і тільки бубонів про ще п’ять хвилин. Йому щось говорили і плескали по обличчю але чоловік ніяк не реагував. А потім хтось нахилив його голову і облив крижаною водою. Свідомість одразу повернулася до свого власника. Женя закричав і почав вириватися з сильних рук.
    — Та заспокойся, ще голову собі розіб’єш.
    — Спартак?
    — А хто ж ще. — з цими словами його повернули у положення сидячи. Світ продовжував коливатися, але тепер це викликало легку нудоту. Титанічними зусиллями, Євген зміг сфокусуватися на Суботі, що стояв над ним. Рука чоловіка тепер лежала на його плечі, підтримуючи. Одягнений він був у чорний костюм. Обличчя виражало крайній стан занепокоєння. “Це через мене? Якщо так, це приємно”. Янович п’яно посміхнувся.
    — Спартачку, що ти тут робиш?
    — Приїхав забрати тебе додому. Ти вже достатньо повеселився.
    — Ні,— Актор почав махати головою і тягнутися до склянки зеленої рідини,—не хочу! Я ще не скуштував усіх коктейлів!
    Спартак відсунув від Жені спиртне.
    — Бар вже закривається. Спробуєш наступного разу. Підіймайся.
    Психіатр потягнув Яновича на себе. Земля зробила повний оберт і ось він вже під боком у Суботи. Рука покоїлася в нього на боці, підтримуючи у горизонтальному положенні. Євген застиг, тепло почало розливатися в тих місцях де він стикався зі Спартаком. Щоки покрилися легким рум’янцем. Дихання перехопило. Чоловік спробував відсторонитися але рука тільки сильніше стисла його за талію, посилаючи приємні електричні імпульси.
    — Куди ти вириваєшся? — Субота повернув голову до Яновича, йому не діставали ніякого задоволення панькатися з п’яною людиною, але це був Женя, його товариш.— Обхвати мене за шию, щоб я зміг тебе довести.
    —Що? — тупо запитав Євген .
    Спартак вимучено закотив очі, різко вдихнув затхле повітря бару, видихнув, а потім сам закинув руку Яновича собі на шию, вхопивши долоню. Актор ще більше почервонів. “Це все через алкоголь, без паніки.”
    — Все пішли.
    З цими словами психіатр потягнув друга повз столики прямо на вихід. Просувалися вони повільно, Женя продовжував вирватися і доказувати, що він сам змозі йти. Нарешті перед ними відкрили двері і вони вийшли на вулицю. Холодне повітря одразу атакувало мокре обличчя і волосся. Євген здригнувся і притиснувся до Суботи.
    — Холодно.
    — Зараз сядемо у таксі.
    Вони рушили до машини, що стояла збоку від них. Таксист завів мотор і відкрив з середини двері. Спартак обережно посадив свою ношу на заднє сидіння і вмостився поруч, щоб вразі чого підтримати. Янович назвав свою адресу і машина рушила по нічному Києві.
    — Як ти мене знайшов?
    — Я хотів запропонувати тобі завтра пообідати разом. Написав тобі, ти не відповів. Вирішив зателефонувати, але ти не брав слухавки. Я почав непокоїтися. А потім мені передзвонили з твого номера якийсь хлопець, представився барменом, сказав, що ти знаходишся у барі і попросив тебе забрати, бо вони скоро зачиняються.
    — Зрозуміло.
    — Чому ти так нажерся?
    — Не важливо.
    Янович відвернувся до вікна. На душі висів тягар, людина через яку він так безбожно напивався, зараз сидить поруч і намагається його зрозуміти і допомогти. А він, як остання сволота відштовхує її. “Тому що, він ніколи не полюбить мене. А від моїх зізнань між нами виросте стіна, що повністю все зруйнує, залишивши тільки почуття провини.” Десь всередині жалісно завило серце. Тепло в салоні розморило, голова знову стала легкою, а очі навпаки важкими.
    Спартак дійсно не розумів, що твориться в голові його товариша останнім часом. Він став розсіяним, нервовим, все менше жартував і скасовував їхні зустрічі, посилаючись на велику зайнятість. Психіатр хотів дізнатися причину такої девіантної поведінки, але не хотів тиснути, тому чекав поки Женя сам розповість про свої переживання.
    Машина різко завернула вбік і Янович рухнув на Суботу. Чоловік вже хотів відсторонити Женю, але коли останній, навпаки притиснувся щільніше, обіймаючи його за плече. Спартак був здивований, але вирішив не турбувати Євгена, тільки уявляв як буде жартувати на цю тему в подкасті. “Він копія тих сплячих котів”, з цією думкою психіатр поправив вологі кучері, що налипли на чоло Жені.
    ***
    — Ми приїхали.— Янович почав невдоволено бубоніти, але не чинив ніякого опору коли його діставали з автівки. В цей раз він не намагався вирватися і слухняно йшов, тримаючись за Спартака.
    — Відкриєш нам двері?
    Женя незграбно діставав ключі з джинсів, які постійно намагалися вислизнути з його пальців. Суботі набридло дивився на ці жалюгідні потуги.
    — Може краще я?
    — Ні, я сам. — Женя міцніше стиснув ключ і почав цілитися в замок. Спартак починав дратуватися.
    — Я не буду стояти тут цілу ніч поки, ти, намагаєшся відкрити двері. — чоловік схопив руку Євгена, направив її у замкову щілину, покрутив і двері відкрилися. Це зайняло від сили п’ять секунд, але для Яновича це була ціла вічність. Те, як психіатр міцно стиснув його долоню своїми гарними пальцями, розбурхувало свідомість Євгена. Він уявив як би гаряче виглядало це дійство: Спартак направляє його руку собі в штани, а потім… “Трясця, про що я думаю? Він ж стоїть біля мене! ” Женя здригнувся і спробував знову вирватися з рук.
    — Та досить тобі, ми вже майже у цілі.
    Субота не раз бував у Жені в гостях, він знав планування квартири і тому впевнено повів друга до спальні.
    — Давай роздягнемо тебе і вкладемо спати, добре?
    Руки потяглися до полів його кофти, та Янович різко відсапнувся.
    — Я, я сам. — з цими словами, Євген почав роздягатися, та через переживання і літри випитого спиртного заплутався у безжальній тканині. На допомогу прийшли вже знайомі руки, що зняли з Жені одежу і відкинули її вбік. Тепер він стояв перед Спартаком напів оголений. Рум’янець знову розлився по щокам, спускаючись на шию.
    — Що це?
    Пальці ледь відчутно торкнулися фіолетової плями на плечі, посилаючи приємні електричні імпульси в животі. Шкіра вкрилася мурахами. В роті пересохло. Женя відкривав і закривав рот, як риба, яку викинули на берег. Нарешті він зміг видавити з себе відповідь:
    — Ц, це я об ко, косяк. Був н, неуважний.
    Спартак підняв погляд на Євгена. Карі очі бігали зі сторони в сторону. Дихання було швидким і поверхневим. Вуста міцно стиснуті. Актор стояв непорушно, боячись зробити хоч щось. Пальці знову торкнулися постраждалої шкіри, потім рушили до грудей, виводячи невидимі лінії, заділи сосок від чого той затвердів і став схожий на горошину. Психіатр уважно слідкував за реакціями Жені на свої дотики. Рука опустилася на живіт, ніжно обвела пупок і зупинилася на джинсах. Тканина в паху натягнулася, демонструючи бажання свого господаря. Субота нахилився до Яновича.
    — Ось, чого ти хочеш? — питання прозвучало як постріл з гармати. Навіть дивлячись на Спартака зверху вниз, Женя не міг витерпіти гострий погляд сірих очей, які вимагали від нього відповіді. Він тихо схлипнув і зажмурився.
    — Т, так.
    Запала тиша, навіть місто змовкло за вікном. Секунди тягнулися годинами, днями, тижнями, століттями, але нічого не відбувалося. Євген продовжував стояти як статуя і напевно би так і стояв до кінця життя.
    — Тоді поцілуй мене.
    Від здивування Янович розплющив очі і втупився у чоловіка напроти. Спартак стояв за крок від нього. Могутні плечі випрямлені, руки сховані в кишенях брюк, ноги розставлені на ширині грудей. Від його пози віяло впевненістю, і контролем ситуації і навіть трохи задерта голова не псували її.
    — Не хочеш?, — слова хлистом вдарили по спині спонукаючи до дій.
    — Н, ні, тобто, так.
    Женя різко зробив крок вперед, ледь не врізаючись у Суботу і не гаючи більше ні секунди, ткнувся у чужі вуста своїми. Він обережно всмоктав спочатку верхню губу, потім нижню, провів по ним язиком, наче просячи дозволу. Не зустрівши перешкод у вигляді зубів, повільно торкнувся чужого язика, переплітаючи їх у солодкому танці, аж поки в легенях не закінчився кисень. Важко дихаючи, Янович притулився щокою до плеча чоловіка ластячись, як кіт. Ситуація здавалася йому сюрреалістичною, мозок відмовлявся вірити в те що відбулося. Губи досі відчували тепло чужих вуст. Серце билося об ребра, намагаючись втекти на безлюдний острів. Він не хотів відриватися від тепла чужого тіла, не хотів дивитися в обличчя напроти, боячись побачити в них розчарування чи відразу. Женя просто хотів застрягти у невіданні, відчуваючи, як здіймаються і опускаються груди Суботи.
    — Я маю це обдумати.
    Янович закляк, слова обвалилися на нього бетонною плитою, а коліна підігнулися, ризикуючи не витримати таку вагу. Серце, нещодавно скажено качаючи кров, застигло і рухнуло в п’яти. Крапля поту скотилася вниз по спині.
    Руки обережно відсторонили Євгена від себе і направили до ліжка. Спартак допоміг своєму товаришу, (ще товаришу?) , прийняти положення сидячи, а потім розвернувся і пішов геть з кімнати. Женя так і сидів, дивлячись в широку спину, поки та не зникла з очей і рухнув разом зі звуком закритих дверей. Мости зруйновані.

     

    9 Коментарів

    1. Nov 21, '22 at 13:58

      Це просто неймовірно 😭😭😭 я аж заплакала😭😭😭😭👍🔥

       
      1. @Аліна ШижукNov 28, '22 at 13:04

        Може це прозвучить грубо, але мені приємно викликати у вас такі емоції😇. Дякую за коментар💖

         
    2. Nov 20, '22 at 02:58

      Фанфік чудовий. Скло проте з відкритим фіналом.

      І окремим бонусом вважаю коментарі про доведення до істерики і подяку від автора. Це просто виглядає як велика частина аудиторії ци
      дво
      . В моєму розумінні. Типу “ти довела мене до істерики, дякую” “прошу дуже,при
      одь ще, завжди рада” і це в гарному сенсі. Такому…прямолінійному)

      Дякую за вашу працю!

       
      1. @Кольдо ВалентинаNov 21, '22 at 09:18

        Дякую, що читаєте і залишаєте такі приємні коментарі, для мене це дуже важливо💖.
        До речі я написала продовження, бо не змогла залишити
        лопців і читачів з розбитими серцями😉

         
    3. Nov 19, '22 at 01:10

      Це прекрасно

       
    4. Nov 16, '22 at 00:21

      Мене нагодували склом. Дякую

       
      1. @SambiNov 17, '22 at 11:36

        Надіюсь воно приємно
        рустить на зуба
        😊. Дякую за коментар💖

         
    5. Nov 14, '22 at 20:47

      О ГОСПОДИ, ЦЕ ЄДИНИЙ ФАНФІК, ЩО ДОВІВ МЕНЕ ДО ІСТЕРИКИ. ДЯКУЮ!

       
      1. @polina omelchukNov 17, '22 at 11:31

        Мені дуже приємно це чути, дякую за коментар💖