Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Мітки: Songfic
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Твір написаний для Осіннього фікрайтерського з’їзду 2023. Використана композиція: Bee Gees – Stayin’ Alive / #офз2023

     

    Вдягаючи темно-сірий комбінезон на смішну та тендітну Лялю, вона промовила:

    – Знаю, що це не твій вибір, але на вулиці дощ і мряка, у тебе буде мокра вся шерсть.

    Ляля традиційно відвертається, але дозволяю застібнути «уніформу».

    Спускаючись, однією рукою розплутує навушники,  намагаючись паралельно не полетіти догори дригом по темних сходах.

    «Цікаво чи він вже повернувся? Сьогодні п’ятниця, він іноді затримується в цей день. Але яке мені до того діло?»

    Накидає капюшон, бо зонтик зараз зайвий. Злива вже закінчилась, але темна вулиця пахне озоном, на обличчі відчувається мжичка, світло проїжджаючих машин  підсвічує декілька калюж. Цього разу їй не дуже хочеться перевіряти їх глибину.

    Клац касети та нова композиція, записана з радіо декілька днів тому. «А це радіо Тру-ФМ, за вікном 17 вересня, 1995 рік. В цей дощовий вечір насолоджуємось Bee Gees  та їх Stayin’ Alive. Пам’ятаємо, що маємо Stayin’ Alive.

    Уява самовільно підкидає образи того, як вона зараз буде йти вулицею, перші акорди Stayin’ alive та дощові краплі, що спершу загубившись на широких листях, злітають від пориву вітру. Падають на обличчя, повільно скапують на губи, вона посміхається.

    Ляля явно не вдоволена погодою, винюхує сліди своїх пухнастих знайомих.

    «От би він зараз під’їхав, я б на нього подивилась і… І нічого» – вдячно підказую внутрішній голос.

    «And you may look the other way…» – гучний клаксон лякає собаку і та різко біжить, повідець вистрибує з долоні та з гуркотом падає на асфальт та тягнеться за Лялею, яка починає бігти ще швидше.

    Вона не встигла відреагувати одразу, та починає йти за собакою швидше.

    – Ляля, стій! Ляля, зупинись! Кому кажу стій!

    Собака не слухає та біжить вперед. Швидких кроків вже не достатньо, щоб наздогнати. Вона починає бігти,  Ляля теж прискорюється, повідець змією тягнеться за нею.

    Один навушник випадає, але все ще добре чутно “Feel the city breaking’ and everybody shakin’, and we’re stayin’ alive, stayin’ alive, ah ha, ha, ha stayin’ alive ”.

    – Ляля, стій! Дорога!

    Собака сповільнюється, але все ще сильно попереду. Капюшон відлетів, щоки розпашілись, руки тремтять, плеєр випав з карману. Вона починає бігти.

    З-за повороту виходить… він. Підхоплює Лялю, вона цапає його за долоню, він шипить та лається, але не випускає.

    – Не дуже вона схожа на Лялю. – Він посміхається та передає її мені.

    – Дякую! Так, ні, тобто так, зараз не схожа. – Тремтячими руками забирає собаку.

    -Дуже дякую. Вибачте за.. – Вона вказує на його руку.

    – В мене самого була собака, знаю як це… – Він замовкає. Дивиться за її спину. – Здається ваш плеєр також втомився.

    Вона махнула рукою.

    – Новий придбаю.

    – Я знаюсь на цьому, можу допомогти, якщо потрібно.

    – Ще б пак як потрібно!

    Не так вона уявляла цю зустріч,  але stayin’ alive, ah ha, ha, ha stayin’ alive.

     

    0 Коментарів