Фанфіки українською мовою

    Джордж йшов сходами свого дому, з ключами у руках, і похмурим виразом обличчя.

     

    Район був тихий, за винятком автомобілів, які час від часу проїжджали повз, та це не допомагало його безперервній боротьбі з ізоляцією та самотністю.

     

    Чим тихіше було, тим гучнішими здавалися думки, тому як тільки він увійшов до свого дому, що був настільки тихим, що можна було почути падаючу шпильку, його голова наповнилася масою думок.

     

    Він піднявся до своєї кімнати, тримаючи куртку в руці, й кинувши ключі на стіл, впав на ліжко.

     

    Він трохи почекав, його розум – єдине, що складало йому не дуже хорошу компанію. Усе що у нього було, це печаль і сценарії кращого майбутнього, якби він приймав кращі рішення у минулому. Йому було самотньо з від тоді, як він переїхав від своєї родини в Англії.

     

    Він переїхав в невеликий будинок в старій частині свого міста.

     

    Він мешкав один і не намагався заводити нові знайомства.

     

    Раптово він почув дзвінок, який лунав з іншого кутка кімнати. Це не був його мобільний, це був старовинний телефон, який він знайшов тут, як тільки переїхав сюди.

     

    Він витратив тижні на те, що б відремонтувати його, та зрештою здався, але зараз він, здається, працює.

     

    Він підбіг до телефону й відповів: “- Ало?”

     

    “- Гей Сап, ти можеш повірити в те, що губернатор Шлатт помер від серцевого нападу сьогодні днем? Це божевілля.” Чоловік з іншого кінця трубки бурмотів у слухавку.

     

    ” – Вибачте, ви певно помилилися но- Сьогодні?” – розгублено перепитав Джордж.

     

    ” – Ох, тоді вибачте, але так, сьогодні. Усі газети про це говорять.” Голос відповів, не завершивши дзвінок, хоча номер був неправильний.

     

    Джордж звів брову. ” – Ми говоримо про губернатора Флориди Шлатта?”

     

    ” – Так, про кого ж ще”. Чоловік відповів, у його тоні можна було почути знизування плечима.

     

    ” – Але ж Шлатт помер понад 50 років тому. Ти смієшся наді мною, чи що?” Джордж був переконаний що розмовляє або з кимось дуже неосвідченим, або божевільним.

     

    Чоловік голосно розсміявся: ” – Не знаю як ти, але я не пам’ятаю щоб Шлатт помирав 1920.”

     

    Тепер Джордж знав, що незнайомець не вміє рахувати, тому що 50 років тому був не 1920.

     

    ” – Усі знають, що Шлатт помер 1970. Тоді, на його праву руку – Таббо, було скоєно замах наступного ж дня.” – сказав Джордж чоловікові.

     

    Він не знав, чому так сильно хоче виправити незнайомця, але таки зробив це.

     

    ” – Таббо? Всі люблять Таббо. Він в порядку і зараз говорить промову.” Телефон звучав так, ніби він переміщається, і раптом зупинився біля радіо.

     

    Радіо було ледь чути, та Джордж зміг почути “Це трагічна втрата” і таке інше. Голос був точнісінько як у Таббо.

     

    Джордж подумав, що розмовляє з божевільним й кинув слухавку. Він підійшов до свого ліжка, й думаючи про дзвінок не більше 3 хвилин, заснув.

     

     

     

     

    ——–

     

     

     

     

    Це було наступного дня. Джордж приніс миску пластівців до кімнати, щоб поїсти. Він дивився на свій мобільний, чекаючи дзвінків та повідомлень по типу “Як справи?”, від людей, які, здається, ніколи не напишуть.

     

    Коли він ввімкнув комп’ютер, для того щоб переглянути декілька відео, раптово старий телефон задзвонив знову.

     

    Джордж трохи вагався. Чи дійсно він хоче знову говорити з цим божевільним? Та він знову згадав, що більше у нього немає з ким поговорити.

     

    Він зітхнув й підняв слухавку. ” – При-”

     

    ” – Звідки ти знаєш.” – промовив той самий чоловік.

     

    ” – Що?”

     

    ” – Про Таббо. На нього скоєно замах сьогодні.” – чоловік звучав серйозно.

     

    Джордж закотив очі. ” – Я ж тобі казав. Всі у штаті знають це, ми вивчали це в школі і таке інше, хіба ні? І чому ти продовжуєш говорити «сьогодні»?”

     

    ” – Яка у тебе дата?” – чоловік запитав Джорджа.

     

    ” – Е-е… ” – Джордж поглянув у свій телефон, щоб перевірити дату – ” 28 липня 2020 року.”

     

    Відповіді не було. Тільки важке дихання, яке було схоже на гіпервентиляцію.

     

    Через деякий час чоловік знову тихо заговорив: ” – Тут 28 липня 1970 року.”

     

    Тепер це було остаточним підтвердженням того, що Джордж розмовляє з божевільним. ” – Послухай, якщо це якийсь невдалий жарт, то я кидаю слухавку. Це не мій телефон, і я не «Сап» чи хтось там ще.”

     

    ” – ЧЕКАЙ!” – крикнув чоловік: ” – Ти живеш на вулиці Манбург, 821?”

     

    Джордж злякався. Цей чоловік знає його адрес.

     

    Він збирався завершити дзвінок і звернутися до поліції, або- , або-

     

    ” – Не лякайся!” – чоловік прочитав його думки: ” – Це мій старий будинок. Ну, для тебе він «старий», але я зараз там живу. У спальні наверху досі ці жахливі квіткові шпалери?”

     

    ” – Так..” – нерішуче відповів Джордж.

     

    “- Це означає, що їх не змінювали відтоді як я тут жив! Дай мені хвилину.” Деякий час панувала тиша, поки Джордж не почув клацання. Це була ручка, якій відкрили кришку.

     

    ” – Що ти робиш?” – запитав Джордж.

     

    ” – Глянь у куток стіни, біля вікна.” – наказав йому чоловік.

     

    ” – Для чого-”

     

    ” – Просто зроби це.” Джордж почув щось на кшталт писання з іншого боку телефону.

     

    Джордж вагався, але таки підійшов до кутка. ” – На що я маю дивитися-”

     

    Раптово на стіні почали повільно, наче палаючі дрова, з’являтися старі сліди від ручки.

     

    «Привіт» – було там.

     

    ” – Ти це бачиш?” – запитав чоловік по той бік слухавки, перш ніж закрити ручку.

     

    ” – Т-так..” Джордж тяжко дихав й хапався за груди. Це неможливо.

     

    ” – Хто ти?”

     

    ” – Хто ти?”

     

    Вони запитали одночасно, але першим відповів чоловік.

     

    ” – Мене звати Кл- Дрім.”

     

    ” – Дрім?” – Джордж звів брову.

     

    ” – Це прізвисько. Я поки не хочу називати тобі своє справжнє ім’я, оскільки ти можеш бути урядовим шпигуном чи щось таке.”

     

    Джордж посміхнувся. ” – Ну, а я Джордж.”

     

    ” – Тоді скажи мені, Джордж, хто виграє Світову війну наступного року? Запитую для друга.” – напівжартома запитав Дрім.

     

    ” – Боюся, я не можу цього тобі сказати.” – Джордж відповів – ” Технічно я можу, але з моральної точки зору це не правильно.”

     

    ” – Чорт, я думав спрацює.” Дрім запитав: ” – Тож розкажи мені про майбутнє. Чекай, це звучить по-дурному? Хм, розкажи мені про 2020.”

     

    ” – Нуу..”

     

     


    автор оригіналу: https://www.wattpad.com/user/astr0nomika

     

    0 Коментарів