Фанфіки українською мовою

    Оригінал: https://archiveofourown.org/works/35975056#main

    Опис: Тоя просить Кейґо прикинутися його парою на Різдво, щоб розізлити батька, але все виявляється трохи складніше.

    – Отже, я правильно зрозумів… Твій батько постійно тисне на тебе з приводу твого одруження в найближчі п’ять років?

    – Правильно.

    – І сподівається, що саме з істотно привабливою дівчиною з відомої сім’ї, з багатством поколінь, яка подарує тобі щонайменше чотирьох синів.

    – Мм.

    – Але він не знає, що ти гей, і ти хочеш привезти мене – свого гендерно-флюїдного пансексуального сусіда з яким ти живеш чотири роки – додому на свята, щоб він нарешті заткнувся?

    – Приблизно так.

    – Ого? – Кейґо з пригніченим зітханням відкинувся на спинку дивану. – Ти справді хочеш, щоб від тебе відхрестилися, так?

    – Краще, ніж отримувати електронні листи щомісяця про те, чи не надів я на когось обручку, – Тоя задирає ноги Кейґо, щоб зайняти місце на іншому боці дивана. Кейґо відчуває невдоволення свого сусіда більше, ніж бачить  насправді. Воно в напруженні його пальців, коли він колупається в обірваних нитках своїх вузьких джинсів. В вигині його постаті, коли він згорбився, намагаючись розкуйовдити своє і без того дике і безладне волосся.

    Тоя Тодорокі став жертвою очікувань, покладених на нього як на старшого сина однієї з найвпливовіших родин у всій Японії. А ще є Кейґо, відомий анархіст, який також частково володіє баром на вулиці Хванюн, де регулярно проводяться акції протесту проти уряду. Він хотів би по-справжньому відчути біль Тої. Це трохи складно, враховуючи їхнє дуже різне походження, але він знає, що вони з Тоєю, принаймні, поділяють однакові погляди на династії надзвичайно багатих людей.

    Що вони повинні, відверто кажучи, згоріти дотла під звуки розтерзаних електрогітар і хрускіт синтезаторів.

    Тойя давно не бачився з рідними. Точніше, він не бачив свого батька дуже давно. Він регулярно бачиться з молодшими братами і сестрою, навіть допомагає їм з першим внеском за квартиру або гуртожиток. Іноді Кейґо натрапляє на Шото, який спить на килимі у вітальні з іграшковим котиком в руках. Тойя наглядає за ним, як кам’яна церковна горгулья.

    Кейґо начебто розуміє цю роль. Він також не близький зі своїм батьком (ігноруючи той кричущий факт, що його батько був засуджений до довічного ув’язнення, коли він був дитиною), і зазвичай він дзвонить мамі лише на свята. Вони з Тоєю можуть ділитися взаємною патріархальною образою – але не до такої міри, щоб імітувати стосунки один з одним.

    – Ти впевнений, що це взагалі хороша ідея? – запитує він, впиваючись п’ятою в живіт Тої. – Чому б  просто не попросити Джина зробити це?

    – Джин не зможе прикидатися геєм, навіть якщо б від цього залежало його життя, – Тойя пирхнув. Кейґо злегка нахилив голову на знак згоди. Джин був їхнім символічним гетеросексуалом у групі друзів. Благослови його Господь, але він дійсно був уособленням визначення “Він поняття не має, що відбувається, але у нього є сила духу!”. Кейґо усвідомлює, що він був не найкращим варіантом для фальшивого хлопця. До того ж, Тої більше подобаються делікатні люди.

    – А як щодо Шиґґі? Ви двоє були дуже захоплені один одним місяць тому на вечірці у Тоґи, – Тоя морщить ніс, ніби шкодує, що дозволив Шиґаракі смоктати свій член не більше місяця тому. Але Кейґо бачить крізь його міміку. Він шкодує про ситуацію, що склалася, але вже точно не шкодує про гарний мінет. Він мав би знати – саме Кейґо виявив їх на сходах, цих мерзенних ексгібіціоністів.

    – Я думав, що ти любиш залицятися до чоловіків, Кей, – Тоя подався вперед, щоб обхопити руками струнку талію Кейґо, поклавши підборіддя йому на живіт з надутим обличчям. – Давай, це буде смішно і на пів, щоб нарешті побачити, як мій старий зламається.

    Рука Кейґо автоматично проводить пальцем по чорнильно-чорному волоссю Тої. Він робить собі помітку купити ще чорної фарби для волосся наступного разу, коли вони підуть на прогулянку, оскільки природні білі світлі корені Тої проглядалися назовні. Він ніколи не розумів, чому Тоя пофарбував волосся в чорний. Він хотів би бачити його з натуральним волоссям. Але він припускає, що це один з багатьох його способів повстати проти людини, яка намагається замкнути його в клітці. Тоя ніколи не любив, коли йому вказували, що робити.

    Але йому дуже подобається керувати Кейґо… Шматок лайна.

    – Що мені з того, що я піду додому з тобою, як твій фальшивий партнер?

    – Ти зможеш вдавати вигляд, що кохаєш мене.

    Кейґо схопив одну з їхніх подушок (ту, яку Сако старанно вишила вручну з написом “Використовуй для захисту”) і вдарив Тою по голові. Старший заскиглив, як дитина, і ще глибше надувся, потираючи місце, куди його вдарив Кейґо. Кейґо закочує очі, пхає подушку в обличчя Тою, насолоджуючись приглушеними протестами, коли Тою відчайдушно намагається вирватися з-під подушки.

    – Мудак, – пробурмотів Тоя, коли Кейґо закінчив сміятися. – Я, блядь, буду прати тиждень, абощо.

    – Ого, ви жорстко торгуєтесь, сер, – Кейґо посміхнувся. – Але якщо я буду прикидатися закоханим у тебе цілих два тижні в омріяному маєтку Тодорокі, мені потрібно, щоб ти прав білизну цілий місяць.

    Серйозно? – простогнав Тоя, зариваючись обличчям у живіт Кейґо. Кейґо чекає, поки Тоя подумає про це, і отримує належне задоволення від переможеного вигляду, який він бачить перед собою. – Гаразд. Я буду прати білизну цілий місяць.

    – Ти також повинен будеш складати одяг, любий, – Кейґо каже, щоб позлити його. Він хихикає, дивлячись на переляканий погляд Тої. – Я не вважатиму прання закінченим, поки вся моя нижня білизна не буде акуратно покладена назад у шухляду.

    – Ти довбана загроза і я тебе ненавиджу, –  Тоя намагається звільнитися від обіймів, які він ініціював, але Кейґо не дозволив йому цього зробити. Він продовжує тягнути Тою назад на диван, засипаючи неприємно гучними поцілунками все його обличчя.

    – Ой, не кажи так! Поцілуй свою дитину, татку! – Кейґо не помічає, як тіло Тої ненадовго напружується при слові “татку”, і продовжує обсипати невдоволеного сусіда поцілунками. Він сидить і терпить, повністю змирившись зі своєю долею. Йому варто було двічі подумати, перш ніж просити Кейґо стати його фальшивим партнером.

    Але його доля вирішена. Він приведе додому на свята найгучнішу і найнабридливішу другу половинку.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Тоя сподівається, що Кейґо зведе його батька з розуму до того, як сам він збожеволіє.

    План був простий, насправді. Оголосити про свій камінг-аут усій родині з уособленням антикапіталістичного гіперсексуального гея під рукою, а потім піти пригостити братів і сестер в якусь дірку в стіні, де продають рамен, після того, як дорогий батько перегорить. Він не має наміру залишатися там більше двох тижнів. І він, звичайно, не хоче викликати зайвих запитань, якщо це можливо.

    Але, звичайно, спланувавши все і навіть залучивши до цього інших своїх братів і сестер, він ніяк не очікував, що в його планах буде зламано гайковий ключ власною мамою.

    – Це більше схоже на банкет, ніж на возз’єднання сім’ї. Але всі двоюрідні брати і сестри приїдуть з усього світу, – Тоя намагається не видати свого невдоволення на екрані, дивлячись на матір по відеозв’язку. Його красиву, добру і самовіддану матір, яка залишилася в шлюбі без любові, щоб її діти могли рости з кимось, хто піклується про них. Тоя любить її всім серцем, але його серце стискається зараз, коли вона висловлює своє прохання.

    Кейґо сидів на кріслі в футі від нього, чуючи лише частину розмови, яку вів Тоя, трохи стурбовано насупивши брови. Помітивши суперечливий вираз обличчя, він занепокоєно запитав: “Ти в порядку?” на що тот відмахнувся від нього рукою, не знаючи, що сказати.

    – Це лише одна вечірка, Тоя. Ти не міг би зробити це для мене? – його мати, незважаючи на те, що була на екрані комп’ютера, виглядала так, ніби дивилася прямо в душу. Скільки б часу не минуло відтоді, як він пішов з дому, він вважає, що ніколи не міг по-справжньому відмовити своїй мамі. Він міг кинути виклик батькові, пройшовши крізь небеса і пекло, двічі замерзнувши. Але його мати? Він скоріше помре, ніж відмовить їй у проханні.

    – Гаразд, мамо. За однієї умови, –  він насторожено дивиться на Кейґо, який все ще витріщається на нього, затиснувши між губами одну-єдину чіпсинку зі смаком медового крему. Трясця. Через це йому доведеться два місяці прати білизну… але у нього немає вибору. Він не переживе цей сімейний бенкет без Кейґо. – Я можу взяти з собою партнера?

    Здивований голос матері означав, що він прозвучав досить переконливо. Це добре. Проте він уникає пояснювати, хто його партнер. Вирішив просто здивувати її, коли вони повернуться додому. Рей швидко посміхається старшому синові, змушуючи Тою згадати, як сильно він насправді скучив за нею, і вона посилає йому ніжний повітряний поцілунок, перш ніж відключити дзвінок.

    – Що сталося? – запитав Кейґо з повним ротом чіпсів. Тоя обурюється, тому що йому знову доведеться пилососити килим, але хитає головою і зосереджується на тому, що дійсно має значення зараз. Він закриває свій ноутбук і складає руки на колінах, схожий на одну з тих незграбних картин 1800-х років. Не вистачає лише шортів до колін та порожнього погляду в очах. Але в його очах був відчай.

    – Ти знаєш якісь бальні танці?

    Рішучий задушливий кашель, який він отримав від Кейґо, був його відповіддю.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Раніше Кейґо вважав, що мати дві ліві ноги  – це чарівна риса.

    Йому подобалося вважати себе пристойним танцюристом. Він міг низько опустити ногу в клубі і запросити когось додому легким рухом дупи. Для нього це не було проблемою. Але для цього не потрібно було багато техніки, лише його природні дані. Кейґо ніколи не отримував професійної танцювальної підготовки, не кажучи вже про те, щоб навчитися танцювати різні види бальних танців. Він навіть не знав, що існують різні види бальних танців.

    – Чувак, розслабся, – Тоя поклав руку на ногу Кейґо, щоб вона не тремтіла. – Це лише одне заняття. Все інше ми будемо практикувати вдома після.

    – Я не боюся, що на мене будуть дивитися, дурню, – Кейґо відказує, але його нога вже перестала тремтіти. Він відвертає голову, щоб не дивитися Тої в очі. – Я просто… не хочу тобі все зіпсувати.

    Застав Тою зненацька чи ні, Кейґо не знав, бо мовчання, яке він отримав у відповідь, було досить гучним. Він не сказав цього вголос, але більше за все на світі він хвилювався, що виставив себе на посміховисько перед рештою сім’ї Тої. Звичайно, вони були частиною однієї з найбільших проблем, чому соціальні класи настільки перекошені, але він знає, що Тоя принаймні любить деяких з них.

    І була ця дуже маленька частина його, яка хоче справити враження на людей, якими Тоя дорожить.

    Хіба це не дивно?

    Якимось чином Тоя ніби відчуває його тривожні думки, і незабаром пальці його сусіда по кімнаті легенько торкаються його підборіддя. Кейґо дозволяє собі повернутися в тому напрямку, в якому ці пальці хочуть, і його подих перехоплює від м’якого погляду в очах Тої. Його звичайний крижано-блакитний погляд тане в теплому вогні – знайома розрада в незнайомій ситуації. Кейґо був зачарований, хоча б на секунду.

    Вперше за всі роки, що він знає Тою, Кейґо вважає його… красивим.

    – Все буде гаразд, – каже Тоя, його голос неймовірно м’який і ніжний. Кейґо ніколи раніше не чув, щоб він так говорив. – Я ж поруч, чи не так?

    Може, від того, як пальці Тої пестили його шкіру. Або те, як його погляд, здавалося, пропалював дірки в його втомленій душі. Або те, як ці губи кривляться у підбадьорливій посмішці, яка могла б вирішити всі проблеми світу. Кейґо не може точно визначити, що саме. Але в цю мить, в цю частку секунди часу, його серце зупиняється, коли він дивиться на нього. Таке лайно він бачив тільки в кіно.

    – Т-так, – встигає вимовити він через кілька болісних мілісекунд. – Ти ж тут.

    – Заняття почнеться за п’ять хвилин, усім увага!

    Їх фактично витягли з їхньої маленької бульбашки, коли інструктор з танців закликав усіх зібратися навколо. Тоя не розгубилася і впевнено рушив до кола тих, хто вперше танцював бальні танці. Кейґо застиг на своєму місці, чи то тому, що він просто дивився на Тою, чи то через власний страх перед вивченням нового танцю, він не зовсім впевнений.

    Але в чому він впевнений, так це в тому, що Тоя не дасть йому впасти.

    – Ти йдеш, Кей?

    Йому простягають руку, знайому рятівну соломинку, яку він шукає, навіть не підозрюючи про це, і Кейґо мовчки бере її. Він відчуває, як Тоя стискає його руку в заспокоєнні, і Кейґо нарешті дозволяє собі дихати.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Туя збився з рахунку, скільки разів Кейґо наступав йому на ногу.

    Для людини, яка любить відкидати ногу назад і дико розмахувати нею під найкрутіші рок-пісні, у нього явно не вистачає природного почуття ритму. Можливо, пульсуюче світло і важкий бас засліпили його. Можливо, Кейґо виглядав так, ніби він завжди буде відриватися на повну, танцюючи з друзями посеред переповненого клубу і вигукуючи на все горло FUCK THE PATRIARCHY (До біса Батьківщину).

    Але Тоя мав би знати, що світлодіодний танцпол з райдужними вогнями –  це зовсім не те, що мармуровий бальний зал. Кейґо боровся з черевиками і можливістю наступити на блювотиння. Вони не вміли ходити в пристойному парадному взутті, не кажучи вже про те, щоб танцювати в ньому. Саме тому Тоя дозволив їм танцювати найпростіший танець –  вальс.

    У дитинстві Тоя вивчив кілька бальних танців – з заздрістю, але врешті-решт йому сподобалися деякі з них. Він уникав сімейних зустрічей, відколи пішов до коледжу, тому вже давно не займався танцями. Після кількох занять його м’язи запам’ятали кожен крок і кожен підрахунок, тож він був впевнений, що зможе навчати Кейґо самостійно.

    Після того, як Кейґо вдесяте пропустив рахунок, йому ставало все важче і важче встигати за ним.

    – Чому б нам не зробити перерву? – вирішив Тоя, трохи скривившись. Кейґо впав назад на диван, видавши при цьому найдовший стогін. Тоя підійшов до нього, постукавши один раз по його ногах, перш ніж йому дозволили сісти під ними. Ноги Кейґо впали йому на коліна, і Тоя почав розслаблено масажувати їх.

    – Я безнадійний, – зітхає Кейґо, коли Тоя злегка натискає на його стегна. – Ти міг би потанцювати зі своєю молодшою сестрою, чуваче.

    – Фуюмі танцює з Нацуо. А ти не безнадійний! Просто трохи… – Тоя намагався знайти слово, яке б не звучало надто грубо, але нічого не виходило. На жаль, це було все, що Кейґо було потрібно, щоб ще більше засмутитися.

    – Може, якщо я просто стоятиму на твоїх ногах, ніхто не помітить, що я нічого не роблю? – сказав Кейґо з важким зітханням. Тоя також збився з рахунку, скільки разів він зітхнув за останню годину.

    Він знав, що Кейґо жартує, але ця пропозиція насправді наштовхнула Тою на думку. Без попередження він підводиться і практично вручну примушує Кейґо встати на ноги. Після кількох протестів і довгих умовлянь Кейго знову піднімається на ноги і стає у вихідну позицію. Натомість Тоя утримує їх на ногах, тримаючи за плечі, щоб вони стояли стійко.

    – Тоя, це безглуздо.

    – Просто довірся мені.

    Кейґо закочує очі, але зосереджено супить брови. Він все ще дивиться на свої ноги, в той час як Тоя дивиться на їхні обличчя. У Тої промайнула думка, що Кейґо виглядає мило в такому вигляді. Він витрачає трохи часу, просто дивлячись на рішуче обличчя Кейґо, на його почуханий ніс і стиснуті губи так сильно, що він майже дується. Йому хочеться нахилитися ближче, аж поки їхні носи не зіткнуться один з одним.

    Але Кейґо напружується від несподіваного контакту. Момент порушено.

    Тоя відсторонюється, щоки палають від збентеження. Але він нічого не говорить, просто починає рахувати і переключає свою увагу на танець. Кейґо теж червоніє, але Тоя рішуче налаштований дивитися куди завгодно, тільки не на обличчя Кейґо. Вони ледве відходять на дюйм від початкової позиції, лише ноги Тої несуть Кейґо під метроном: 1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    А може, це Тоя рахував кожен помах вій Кейґо.

    Йому цікаво, чи знає Кейґо, що таке поцілунки метеликів. Бо щоразу, коли він кліпає в такт, Тоя відчуває, як привид цих метеликів пурхає на його теплій шкірі. Вони оселяються і в його шлунку, літаючи навколо і махаючи крильцями в урагані імпульсу, чим довше він дивиться на Кейґо. Ураган припиняється, коли Кейґо піднімає на нього очі, злегка розтуливши губи, і темні очі сяють під флуоресцентним світлом вітальні.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Рахунок сповільнюється.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Губи Кейґо все ближче до його губ.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Руки Тої на талії стискаються, водночас руки Кейґо обвивають його шию.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Між їхніми губами – лише відстань у волосину. Граничний, нікчемний вимір в даний момент. Але в цьому просторі може статися нескінченна кількість можливостей. Якщо Тоя нахилиться трохи ближче, він може зробити одну з цих можливостей реальністю.

    Проте Кейґо прагне до іншої реальності.

    Реальність, в якій вони не повинні були думати про поцілунки посеред своєї похмурої двокімнатної квартири. Реальність, в якій Тоя дивився на Кейґо і бачив лише свого найкращого друга. Реальність, в якій безперервний стукіт у двері їхньої квартири виривав їх з безмежності і повертав до холодної правди.

    Що те, що можливо, не зовсім правильно.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    – Я відчиню двері, – Кейґо схоплюється з місця, стрімко, як сон, що минає. Тоя майже простягає руку, але Кейґо вже відчиняє вхідні двері, перш ніж він встигає простягнути пальці.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Тоя розсердився б на свого сусіда за те, що той перебив їх, якби у нього взагалі була вагома причина сердитися.

    1, 2, 3, 1, 2, 3, 1, 2, 3…

    Натомість він відкинувся на диван, заплющив очі і продовжував рахувати такти їхнього вітального вальсу.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Дорога до Мусутафу була незвично тихою.

    Зазвичай Кейґо грав би свої поп-панківські мелодії і співав би на повні груди, опустивши вікна. Але цього разу він слухав музику при собі, вистукуючи непомітний ритм на їхній нозі. Тоя час від часу ловить на собі його погляди. На кожному світлофорі він намагається привернути увагу Кейґо, але безуспішно. Він сидить у навушниках і заплющивши очі.

    З того вечора у їхній вітальні Тоя намагався розговорити Кейґо. Вони й досі розмовляють про буденні речі, наприклад, про сусідських котів або про те, що Марджорі з другого поверху може бути відьмою, а може і ні. Але Кейґо завжди відвертається, коли Тоя згадує про ту ніч.

    Тоя не знає, що він зробив не так – якщо взагалі зробив щось не так. І він не хоче підштовхувати Кейґо до розмови, якщо той не готовий. Тож він дозволяє Кейґо насолодитися цією хвилиною мовчання. Тоя, як ніхто інший, знає, що іноді потрібно почекати, щоб відбулася ефективна комунікація. Роки терапії навчили його цьому. І все ж… Це не заважає йому цікавитися, про що думав Кейґо.

    Під час однієї з зупинок йому телефонує молодший брат і запитує, де вони знаходяться.

    – Ми, мабуть, за годину їзди”, – каже Тоя, чекаючи, поки Кейґо повернеться з туалету. Він постукує по керму, щоб зробити нестерпну тишу в машині хоч трохи терпимою. Дзижчання кондиціонера не зовсім вирізняється. – Тато вдома?

    – На дві години раніше, ніж зазвичай, – Тоя почув роздратування в голосі Шото. Він хихикнув. – Він каже, що тобі треба встигнути на примірку до сімейного бенкету.

    – Ти що, знущаєшся? Скажи йому, що я одягну власний костюм, велике тобі спасибі.

    Після його відповіді настає тиша, перш ніж Шото неохоче каже:

    – Взагалі-то, це була мамина ідея.

    – Сучий син… – Тоя зупиняє себе, перш ніж вилаяти власну матір. Зробивши глибокий заспокійливий вдих і роздратовано потерши перенісся, він поступається. – Я буду робити щось, тільки якщо мама попросить.

    – Я думаю, вона це знає.

    – Так, їй пощастило, що я її люблю, – і тут він помічає Кейґо, який, змахнувши рукою, наближається до машини. Тоя автоматично посміхається і махає у відповідь. Якби він придивився уважніше, то, напевно, побачив би легкий рум’янець на щоках Кейґо від свого вчинку. Але Тоя списав це на холодну погоду. За словами Шото, в Мусутафу вже йшов рясний сніг.

    – Тоя-ні, можна тебе дещо запитати? – раптове запитання застає Тою зненацька. Шото від природи дуже допитливий хлопчик, іноді навіть трохи капосний. Його покерний вираз обличчя був дуже оманливим. Якби він розповів людям, скільки разів Шото розігрував його, коли вони були маленькими, ніхто б йому не повірив. Маленький ангел Шото також може бути величезним шматком лайна.

    Він вважає, що саме це робить їх братами.

    Але цього разу його тон був… стурбований. До того ж він не використовує Тоя-ні, якщо це не має серйозного значення. Його цікавість, здавалося, була викликана чимось іншим, чого Тоя не може зрозуміти. Він також ненавидить, коли Шото навіть віддалено здається засмученим. І тому, Тоя пом’якшується. Тому що, врешті-решт, він дуже любить свого молодшого брата.

    – Звичайно, братику. Що тебе турбує?

    У вас з Кейґо-саном все гаразд?

    Саме в цей момент в машину заходить Кейґо. Трясця твоїй матері. Чому Кейґо завжди знаходиться поруч з ним, коли він хоч трохи наближається до того, щоб заговорити про нього? Що це за довбаний бог з ним зараз знущається? Тоя нервово посміхається, дивлячись, як його сусід по кімнаті пристібає ремінь безпеки і розігріває руки. Тоя ненадовго заплющує очі і молиться. Трахни мене в дупу бензопилою.

    – Про що ти говориш, малий? У нас же все добре.

    Я не знаю, ніі-чан, – Шото називає його так не дуже часто. Лише під час суперсерйозних сімейних розмов або коли дуже п’яний. І він сумнівається, що Шото зараз п’яний. – Минулого разу, коли я навідався до нього зненацька, він виглядав дуже пригніченим.

    – Ти ходив на квартиру, не сказавши мені? – Тоя не злиться на те, що Шото не сказав йому, що прийшов до нього в гості. Зрештою, у нього є своя копія ключа. Його більше ображає те, що він не залишився надовго, щоб привітатися. – Коли це було?

    – Ти розмовляєш з Шото? – голос Кейґо, почутий поруч, привертає його увагу. Тоя киває, притискаючи екран телефону до грудей, і повертається до Кейґо.

    – Так, а коли ти бачив Шото?

    – Тиждень тому, здається? Він допомагав мені робити фахітас.

    Туя хмикнув. Він мав би здогадатися, коли побачив кілька шматочків курки у фахітасі. Кейґо ніколи не готує м’ясо, коли настає його черга готувати вечерю. Наслідки життя з веганом.

    Туя знову притискає телефон до вуха.

    – То це ти відповідальний за мої курячі фахітас?

    – Я почув Кейґо-сана, я зрозумі, – виникає невелика пауза, під час якої Тоя припускає, що Шото закочує очі. – Поговоримо про це пізніше, щоб ти не осоромився перед своїм крашем.

    Потім Шото закінчує розмову. Тоя занадто приголомшений, щоб говорити.

    Якого хріна?

    – Щось не так? У Шото неприємності? – запитав Кейґо, поки Тоя розгублено дивився на свій телефон. – Тільки не кажи мені, що вони вже почали злити Енджі без тебе.

    – Ха! Хотів би я подивитися, як вони спробують, – Тоя з пирханням ховає телефон у кишеню. – Єдиний спосіб довести старого до серцевого нападу – це якщо я буду вести кожну розмову за вечерею.

    – Звичайно, – погоджується Кейґо, сатирично піднявши підборіддя. – За картопляним пюре має бути здорова дискусія про ліву політику.

    – З великою порцією історії ЛГБТ на десерт. Ти мене добре знаєш.

    Кейґо з ніжною посмішкою закочує очі.

    – Звісно, що так. Ти ж мій найкращий друг.

    Тоя замовкає на цьому і повертає голову, щоб подивитися прямо на Кейґо. Тиша в машині стає майже нестерпною. Він не може заперечити заяву Кейґо. Чорт забирай, немає жодної видимої причини, чому він повинен… виправити їх. Вони найкращі друзі. Вони були найкращими друзями протягом багатьох років. Тоя знав Кейґо, як свої п’ять пальців.

    Потім Кейґо піднімає очі, знову зустрічаючись з ним поглядом, активуючи той граничний простір з їхнього вальсу у вітальні. Це змушує серце Тої прискорено битися, але він не розуміє чому. Але знає, що він не хоче відпускати. Він хоче залишитися в цьому моменті часу, застигнути в просторі, дивлячись один на одного очима, поки Тоя не зможе зібратися з думками.

    Допоки Тоя не зможе зрозуміти, чому він так себе почуває.

    До тих пір, поки Тоя не зможе зрозуміти, чому поруч з Кейґо йому хочеться робити найбезрозсудніші вчинки. Доки Тоя не збагне, чому від посмішки Кейґо по щоках розливається тепло. Доки Тоя не збагне, чому –  в цю мить, а може, і в кожну наступну – йому хочеться цілувати Кейґо, затамувавши подих.

    Йому так хочеться поцілувати Кейґо.

    А Кейґо теж хоче мене поцілувати? Чи цілуються найкращі друзі?

    – Так, – встигає сказати Тоя. Його черга розірвати межу того, що могло б бути. – Ти ж мій найкращий друг.

    Тоя відвертається, раптом усвідомлюючи, як спітніли його долоні на кермі. Потім він заводить машину і зовсім не помічає, як посмішка Кейґо переходить у хмурий погляд.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Кейґо вже був досить добре знайомий з братами і сестрами Тодорокі.

    Він притримував волосся Фуюмі під час святкування її дня народження після того, як вона випила занадто багато текіли. Він укладав Шото в ліжко з Тоєю, коли той втік з дому, у віці восьми років. Він навіть відвіз Нацуо додому, коли той заблукав у центрі Токіо. Тож йому було відносно легко знайти спільну мову з ними, як тільки він переступив поріг маєтку Тодорокі.

    Єдиною, кого він ніколи раніше не зустрічав, була Рей.

    Він бачив її у відеодзвінках та різдвяних листівках. Тоя говорив про неї під час вечері, зазвичай з посмішкою на обличчі. Вони знають, що Рей кілька років перебувала в психіатричній лікарні і зробили собі застереження не згадувати про це, поки вона сама не почне говорити. І, звичайно, вони дуже добре знають, що вона єдина людина на землі, яка могла б приборкати Енджі.

    А Енджі… Кейґо добре знає про Енджі.

    Якщо відкинути заплутані почуття до Тої, у них є робота, яку вони мають виконати. Вони тут, щоб посіяти хаос і зробити Енджі аневризму. Якщо Кейґо щось і любить, так це створювати хаос. Тож навіть якщо він зараз розбирається з тим, що сталося між ним і Тоєю у вітальні, то від його ефектної гри залежить те, чи не доведеться цілих два місяці не прати білизну.

    Як тільки вони переступили поріг маєтку Тодорокі, він простягнув руку, щоб взятися за руки з Тоєю. Тоя подивилася на них, насупивши брови. Кейґо закотив очі і стиснув його руку.

    – Я твій фальшивий партнер, пам’ятаєш? Ти хочеш, щоб я зіграв цю роль чи ні?

    – Ні, так… правильно, – не дуже виразно відповів Тоя. – Тоді ти готовий, крихітко?

    Кейґо переконаний, що Тоя хоча б трохи усвідомлює, який вплив він на нього справляє. Не може бути, щоб диявольська посмішка і блиск в його очах були простим збігом обставин. Будь він проклятий. Щоб він провалився в пекло. І якщо Кейґо зустріне його там, то так тому і бути!

    – Я народився готовим, любий, – Кейґо точно розрахував час, коли перед ними відчиняться двері. Якщо вони відчувають себе трохи самовдоволеними, бачачи, як Тоя ледь не падає вперед від несподіванки, то Тоя не має такої розкоші побачити це на його обличчі. Так. Для танго потрібні двоє, засранцю.

    – Тоя! – Рей зустрічає їх у дверях, її обличчя сяє, коли вона бачить Тою. Це було схоже на те, що Різдво прийшло для неї раніше. Вона ледь не зачепила свого старшого сина, поспішаючи міцно обійняти його. На щастя, Кейґо прибрав свою руку, щоб дати можливість початися солодкому моменту зустрічі матері і сина. Він намагається не помічати, як щемить його серце, коли бачить, як Рей обожнює Тою. Він не пам’ятає, коли востаннє вони отримували таке ж ставлення від власної матері.

    Але мова йшла не про Кейґо. Тож він надягає найширшу посмішку, на яку тільки здатен, і робить крок вперед, щоб відрекомендуватися Рей.

    – Мамо, ходімо, я хочу тебе з деким познайомити! – заскиглив Тоя, але його яскрава посмішка не могла приховати, як сильно він скучив за матір’ю. Рей поклала ще один великий поцілунок на щоку Тої, перш ніж повернулася, щоб привітати Кейґо. Вона посміхнулася так само яскраво, ніби Кейґо був її власною дитиною. Кейґо глибоко вдихнула, щоб розвіяти небажані сльози.

    – Ти, мабуть, Кейґо! – вона взяла Кейґо за руки і стиснула їх з усією теплотою справжньої матері. – Тоя весь час говорить про тебе. Я все думала, коли ж я з тобою познайомлюся, сонечко.

    – Сподіваюся, він говорить тільки хороші речі, –  Кейґо дивиться на Тою краєм ока, але бачить, що той дивиться на них обох з незбагненно м’яким виразом обличчя. Тепло заливає щоки Кейґо безпідставно. Чорт забирай, це, бляха, несправедливо.

    Тоді Рей нахиляється вперед і знижує голос до шепоту.

    – Повір мені, любий. Він говорить про тебе тільки найкращі речі. Ти робиш його таким щасливим.

    Кейґо шоковано дивиться на неї, коли вона схвильовано міцно обіймає їх. Він знову дивиться на Тою через її плече, і м’який вираз не сходить з його обличчя. Це змушує Кейґо замислитися… Як довго Тоя говорить про нього? Це було тоді, коли вони вперше погодилися бути фальшивими партнерами Тої? Чи навіть раніше?

    – До речі, любий, а який в тебе займенник? Не хотілося б тебе неправильно називати, – Рей так легко перейшла до цього питання, що Кейґо не зміг стримати сліз, які зібралися на його очах. Тоя підбадьорливо посміхнулася йому.

    Кейґо тепер хоче бути всиновленим у цю сім’ю.

    – Вони/Він, мем. Я був би радий, якби ви використовували обидва.

    Рей знову посміхається йому, і Кейґо не може не думати про те, як схожі вони з Тоєю.

    – АГОВ! Це Кейґо-сан?

    Поспішні кроки прорвали їхню мить, і незабаром він був підхоплений у великі м’язисті руки Нацуо Тодорокі. Шото пішов слідом за ним, скиглячи, що він теж хоче обійняти Кейґо. Фуюмі з’являється через кілька секунд після того, як Нацуо і Шото сваряться, лаючи своїх братів за те, що вони забрали Кейґо собі.

    Невдовзі Кейґо опускають на землю, і він ледь не вистрибує зі шкіри, коли відчуває, що їх обіймає інша пара рук. Він обертається і бачить, як Тоя кладе підборіддя на плече Кейґо, а на його губах напівзастигла розлючена посмішка. Кейґо лише сподівається, що Тоя не відчуває, як їхнє серце загрожує вискочити з грудей і впасти на снігову землю під ними.

    – Так нечесно, Тоя! Ти і так багато обіймаєш Кейґо-сана, – Шото схрестив руки і надувся. Тоя у відповідь висолопив язика і занурився обличчям у шию Кейґо. Він не знає, чи їм це привиділося, але вони впевнені, що Тоя цілує його в шию так, ніби нічого не сталося.

    Кейґо ласкавий до всіх своїх друзів. Він і Тоя були огидно ласкаві відтоді, як познайомилися. Він навіть танцював на колінах для Тоя, чорт забирай. Так чому, бляха, цього разу все по-іншому?

    – Знайдіть собі кімнату, ви двоє!

    – Гаразд, діти. Поверніться всередину. Треба, щоб твій брат і Кейґо спочатку влаштувалися в своїй кімнаті, – Рей відводить дітей назад, всі вони все ще перемовляються між собою про те чи інше. Кейґо озирається через плече і бачить обличчя Тої, яке все ще ховається у нього на шиї.

    – Т- Тоя?

    – Мені шкода, – каже він, його голос тремтячий і м’який. Він вдихає запах Кейґо, обережно стискаючи його в обіймах. – Мені просто потрібно кілька секунд, щоб перезавантажитися. Мої брати і сестри можуть бути нестерпними.

    Кейґо пом’якшується, простягаючи руку, щоб провести пальцями по волоссю Тої.

    – Звичайно, любий. Не поспішай.

    Нікого немає поруч, щоб побачити їх такими. Ні Рей, щоб кидати на них знаючі погляди, ні навіть Енджі, щоб робити уїдливі зауваження. Але Кейґо дозволяє Тої потримати себе на руках, поки йому не стане трохи легше дихати від перезбудження.

    Зрештою, Тоя почувається краще і веде Кейґо до будинку. Рей показує їм на кінець одного з численних коридорів, кажучи, що вона приготувала для них великий футон. Кейґо відчуває, як його щоки знову стають теплими від неминучої думки про те, що йому доведеться спати поруч з Тоєю наступні два тижні.

    Це будуть довгі канікули.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Звичайно, ніщо хороше в домі Тодорокі ніколи не триває довго.

    Щойно Енджі з’явився в їдальні, атмосфера змінилася, і Кейґо ледь не задихнувся від напруги, що нависла над родиною. Кейґо намагався не давати цьому впливати на себе. Крім того, його робота полягає в тому, щоб розвіяти цю напругу, наскільки це можливо, будучи їхнім безмежно чарівним “я”.

    Але все ускладнилося під час вечері, коли Енджі нарешті визнав його. Не без того, щоб подивитися на нього так, ніби він за один день втратив усі свої акції. Кейґо стиснув руку Тої під столом, щоб втриматись на ногах.

    – То ти Кейґо, – Енджі ледь не випльовує, а Кейґо зиркає на нього, незважаючи на свою яскраву сонячну посмішку.

    – Приємно познайомитися, сер, – Кейґо відкинувся на спинку стільчка, зробивши ковток з келиха вина. – Тоя багато розповідав мені про вас.

    – І він нічого не розповів мені про тебе, – Енджі повернувся до Тої. Кейґо відчув, як під столом Тоя міцніше стиснув його руку. – Здається, ти завжди знаходиш нові способи розчарувати мене, чи не так?

    – Тату! – промовила Фуюмі крізь зуби, насторожено дивлячись то на Тою, то на Енджі. – Будь ласка, ми можемо бути ввічливими за обіднім столом?

    – Ми всі знаємо, що тато не міг бути ввічливим з сином, який не відповідає його ідеальному лекалу. Чи не так, любий татку? –Тоя нахилився вперед, погляд його наповнився вогнем. – Як це – мати сина гея? Хіба це не зводить тебе з розуму?

    Рей простягає руку, щоб покласти її на плече Тої.

    – Тоя, будь ласка, не зараз.

    – Тоді коли, мамо? – Туоя огризається, обертаючись до мами. – Ти будеш захищати його зараз, як тоді? І ти дивуєшся, чому я не повертався додому роками?

    Рей здригається від його підвищеного тону, і тоді Кейґо помічає, як гнівний вираз обличчя Тої тане в шоці. Кейґо відчуває, як рука Тої вислизає з його руки, чує болісне вибачення, що виривається з його горла, і дивиться, як Тоя залишає обідній стіл, не сказавши більше ні слова.

    Енджі насміхається, длубаючись у своєму картопляному пюре.

    – Сраний боягуз.

    – Говори за себе, мудак, – Кейґо огризнувся, штовхнувши їхній стілець назад так сильно, що той різко заскреготав по підлозі. Перш ніж Енджі зміг відповісти, він обірвав його одним піднятим пальцем. – Ти ховаєшся за фасадами і фальшивими заголовками, але якщо твої дорогоцінні інвестори коли-небудь дізнаються про те, як ти ставишся до своєї сім’ї вдома, я сумніваюся, що у тебе залишиться хоч цент від твого імені.

    Кейґо обертається до Рей, яка дивиться на нього сумними очима відтоді, як Тоя пішов. Він стискає її руку, щоб заспокоїти.

    – Вибачте, Рей-сан.

    Кинувши останній погляд на Енджі, він покидає їдальню і прямує до кімнати Туї.

    Він стиха чує роздратоване “Енджі, чому ти завжди так робиш?”, перш ніж потрапляє в кімнату Тої. Після цього вони всі замовкають.

    – Тоя? – обережно гукає він, але у відповідь чує тишу. Кейґо зітхає і повільно відчиняє двері. Тоя лежить обличчям до стіни на їхньому спільному футоні, але Кейґо бачить його важке дихання ще з порога. Кейґо обережно підходить до нього, сідає на футон, як тільки вони опиняються досить близько.

    На диво, Тоя заговорив першим.

    – Я не повинен був кричати на маму.

    – Я впевнений, що вона розуміє, чому, – Кейґо намагається заспокоїти його, але Тоя лише хитає головою.

    – Я постійно кажу їй, що не ображаюся на неї за те, що вона захищала себе, коли ми були дітьми, але навіть я сам у це не вірю, – Тоя повертається рівно настільки, щоб лягти на спину. – Моя мама не заслуговує на більшу агресію. Ми отримуємо її достатньо від тата.

    – З ним справді приємно бути поруч, це точно, – Тоя пирхає на знак згоди. Кейґо простягає руку і проводить пальцями по волоссю Тої. Цього разу його корені були трохи довшими. Наче маленькі сніжинки, що визирають з чорного лісу. – Ти не жартував, коли казав, що він мудак першого сорту.

    – Ласкаво просимо в довбану сім’ю, – зітхає Тоя, нахиляючись на дотик Кейґо. – Треба тільки дотерпіти до банкету, а потім ми зможемо втекти звідси.

    При згадці про бенкет Кейґо замислено кусає губу. Спостерігаючи за тим, як Тоя взаємодіє з батьками, він усвідомлює, що вони краще розуміють постійні суперечливі емоції, з якими йому доводиться мати справу щодня. Кейґо майже вважає, що йому пощастило, що батьки більшу частину його життя були відсутні. Чи хотів би він час від часу влаштовувати різдвяну вечерю? Звісно, але не тоді, коли все йде шкереберть.

    Отже, він точно знає, що робити, щоб підняти Тої настрій.

    – До речі, про банкет… – він ніжно смикає Тою за волосся, щоб привернути його увагу. – Давай потренуємося.

    Тоя повертає голову, щоб подивитися на Кейґо.

    – Потренуємося в чому?

    – Вальс, ідіоте, – він пустотливо ляскає Тою по лобі, закочуючи очі. – Ми давно не репетирували разом, і це могло б відволікти тебе від проблем.

    – Це, мабуть, займе у нас всю ніч, – Кейґо знав, що той дражнить його тим, що їхнє останнє тренування закінчилося більше запитаннями, ніж відповідями. Але дражнилки Тої його не бентежили. Він приготував особливий сюрприз, який, як він сподівається, тому сподобається.

    Витягнувши Тої з ліжка, він дістає з кишені телефон і гортає Spotify, поки не знаходить той самий трек, під який вони танцювали раніше. Сказати, що Кейго нервував, було б явним применшенням, але він був сповнений рішучості зробити це, як ніколи раніше. Тож, з тремтливою, але променистою посмішкою, він бере Тою за руки, і кладе їх у правильні позиції…

    І вони починають танцювати.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Через кілька годин Тоя збирає своїх братів і сестер у кімнаті Шото.

    – Гаразд, шльондри, у нас тут ситуація.

    Шото і Фуюмі, які саме робили свої нічні процедури з масками для обличчя, розгублено дивляться один на одного. Нацуо продовжує грати зі своїм Nintendo Switch, ніби він взагалі не чув Тою. Невдячна маленька сучка. Це ж Тоя купив йому цю приставку, коли він попросив. Він вихоплює приставку з рук Нацуо, ігноруючи жалібні протести, що злітають з вуст брата

    – Слухай сюди, курва.

    Тоя ховає вимикач у штани, на превелику огиду свого молодшого брата. Фуюмі та Шото також чухають носи, дивлячись на це дійство, але Тоя вирішує повністю ігнорувати це.

    – Я, мабуть, найгірший друг у всьому всесвіті.

    – Ого, ти нарешті зрозумів це, – сказав Шото, за що отримав подушкою по голові.

    – Заткнися, придурок. Я не жартую, – Тоя сів поруч з Фуюмі і роздратовано схрестив руки на грудях. Якби серед них був хтось сторонній, то подумав би, що Тоя – наймолодший. Та йому байдуже, що він зараз поводиться як дитина. Важливо те, що він усвідомлює, що у нього є нагальна проблема, і йому потрібно, щоб його брати і сестри допомогли йому з нею впоратися.

    – Гаразд, – каже Фуюмі, дивлячись на Шото і Нацуо. – Давайте просто послухаємо Тоя-ніі. Що сталося?

    Нарешті, хоч хтось із мозком тут є.

    – Ви знаєте, у нас є традиція танцювати вальс на банкеті.

    – Так, той, який ти пропускав останні чотири роки.

    – Хто б говорив, Нат, – Тоя пильно дивиться на Нацуо. Нацуо піднімає руки в знак капітуляції. Тоя продовжує, схвально киваючи головою. – Так чи інакше, я попросив Кейґо бути моїм партнером, і тепер він вчиться танцювати вальс без мене.

    – Я не бачу в цьому проблеми? – запитує Фуюмі з розгубленим поглядом.

    – Проблема в тому, що… – Тоя піднімає очі і мало не сміється з себе за те, що він повний ідіот. – Кейґо вчився для того, щоб на бенкеті ми зробили це бездоганно. Щоб… щоб мама пишалася мною.

    Тиша, що заповнила кімнату, була оглушливою.

    – Чорт, – притулився до стіни в глибокій задумі Шото. – Це складніше, ніж я спочатку думав.

    – Складніше, ніж що, Шото? – Тоя подивився на молодшого брата, який намагався максимально уникати його погляду. Він підозріло ставився до Шото ще з часів телефонного дзвінка в його машині. Малий засранець не заходив до його квартири, не попередивши його. Це було те, про що вони домовилися давним-давно. – Це якось пов’язано з тим, що ти розмовляв з Кейґо, коли мене не було вдома?

    – Якщо ти думаєш, що я говорив про тебе щось погане, то ти зовсім мене не знаєш, – Шото зітхнув і обережно зняв маску з обличчя. – Крім того, Кейґо-сан занадто закоханий у тебе, щоб думати про тебе погано”.

    – Він що?

    Тоді Фуюмі затуляє рота Шото, щоб він не говорив далі. Тоя обводить поглядом усіх своїх братів і сестер, намагаючись зрозуміти різні вирази вини та шоку, що панують у кімнаті.

    І тут до Тої нарешті доходить.

    – Кейґо закоханий в мене?

    Нацуо несподівано б’є Шото по потилиці.

    – Ти зіпсував сюрприз, придурок.

    – Ей, та пішов ти! – Шото потирає голову, насупившись. – Не схоже, що вони були делікатними.

    – І Нії-сан теж, але ми про це ні слова не сказали!

    – Ну…

    – Шото, якого хріна?!?

    Поки Нацуо і Шото сперечалися перед ним, перед очима Тоя промайнуло все його життя з моменту знайомства з Кейґо. Фізичний дотик був в основному мовою кохання Кейґо. Не минало й дня, щоб не було обіймів на дивані, коли вони не затягували Тою в обійми. Але з тих пір, як вони танцювали у вітальні, його дотики були набагато більш нерішучими. Здавалося, що Тоя втече, якщо він підійде надто близько.

    Через небажання Кейґо торкатися до нього, Тоя почав ще більше цього прагнути. Якщо Кейґо намагався вийти з квартири, не обійнявши його на прощання, Тоя мусив бути тим, хто його затягував.

    Чи цілував він час від часу чоло Кейґо, коли вони засинали на дивані? Можливо. Кілька разів.

    Чи часто він почав думати про те, щоб поцілувати Кейґо в інші місця, окрім чола?

    О, ні.

    – О, бляха, – застогнав Тоя, падаючи на футон Шото з широко розплющеними очима. – Здається, я закохався в Кейґо.

    Сварка припинилася, як тільки він це сказав, і йому було надано близько трьох секунд передишки, перш ніж його брати накинулися на нього. Фуюмі лише хихикнула, прикриваючись рукою, на це видовище. І тут він подумав, що Фуюмі на його боці. Схоже, вона отримає на Різдво подарункову картку Starbucks замість того масажера для спини 3000.

    – Звичайно, задушіть мене, поки я обробляю це руйнівне одкровення, – Тоя зітхає під вагою своїх братів. Можливо, якщо він не буде дихати, йому вдасться уникнути необхідності зустрітися завтра з Кейґо зі своїми новоявленими почуттями.

    – Ти знаєш, як довго ми чекали, коли ти зізнаєшся, що кохаєш Кейґо-сана? –  запитав Нацуо, нахиливши голову в небезпечній близькості до паху.

    – Роки, – Шото продовжив, урочисто кивнувши головою.

    – Відтоді, як ти з ними познайомився, – пролунало з ванної кімнати, де Фуюмі вмивалася. – Я рада, що ти став таким, яким є, анікі.

    – Я не можу повірити, що вам знадобилося два фальшивих побачення навіть не одного дня, щоб зрозуміти це. Це, мабуть, світовий рекорд, – Тоя витріщається, коли Нацуо обхоплює рукою його живіт. В очах Нацуо з’являється пустотливий блиск, який йому не подобається бачити. Це відбивається і в очах Шото. Нічого доброго з союзу Шото і Нацуо ніколи не виходить.

    – Якщо ви щось задумали, то кажіть.

    – Ми дуже раді, що ти запитав, Ніі-сан…

    Нат, якщо це щось сором’язливе, клянуся богом…

    – Ми будемо соромитися з тобою!

    Тоя здивовано підняв брову, коли Фуюмі взяла ноутбук зі столу Шото і поставила його на підлогу перед ними.

    – Якого біса ви робите?

    – Ми просто вважаємо, що це має бути сімейною справою, – спокійно каже Фуюмі, вже відкриваючи єдиний груповий чат, який вони мають з більш прийнятними членами своєї великої родини. А саме, з великою кількістю їхніх двоюрідних братів і сестер. Очі Тої розширюються, коли він відштовхує від себе братів, щоб краще роздивитися. Ні. Вони нізащо не зроблять цього лайна.

    …Чи не так?

    Груповий чат “Кузени” (зневажливо)

    Фуюмі: добрий вечір бригада клоунів

    Айка: Кого ти назвала клоуном?

    Хару: Ти перша відгукнулася, значить, ти і є клоун, Айка-чан.

    Айка: А хто тебе, блядь, питав?

    Фуюмі: не сваріться, ви всі тут клоуни. Ось чому ми родичі.

    Канае: Привіт Юмі-ні-сан!! Я сумую за тобою.

    Фуюмі: Я теж за тобою сумую!! Але я тут, щоб зібрати всіх для чогось важливого.

    Каорі: ми нарешті розпиваємо пунш на банкеті :DDD

    Айка: Каорі, ти знаєш, що це ніколи не працює

    Каорі: але це ж новий рік :> старий Енджі мене не зупинить !!!!

    – Юмі, запитай їх, чи можуть вони подзвонити по відеозв’язку, – Тоя бурмоче поруч із сестрою, яка дивиться на нього з тихим здивуванням. Але потім вона посміхається йому і киває.

    Фуюмі: Ви всі можете швидко подзвонити по відеозв’язку?

    Мікі: ОМГ відновила зв’язок.

    Мікі: я на зв’язку!

    Айка: МІКІ-ЧАН, ТИ СУМУЄШ ЗА МНОЮ?

    Мікі: Насправді, думаю, що ні.

    Aika: wtf ти шльондра :((((

    Рен: що відбувається, чому мій телефон розривається від повідомлень?

    Каорі: Айка, як завжди, сама не своя.

    Хару: а Каорі хоче цього року приготувати пунш з шипами.

    Рен: каорі, що НІКОЛИ не працює

    Айка: ЦЕ ТЕ, ПРО ЩО Я ГОВОРИЛА!!!

    Фуюмі: народ! Зі мною тут Тоя

    Це призвело до того, що груповий чат зупинився загалом на дві хвилини, перш ніж з’явилося повідомлення: “Айка Тодорокі викликає кузенів” (зневажливо).

    – Ви щось задумали, ніі-сан? – Фуюмі дивиться, як Тоя секунду розмірковує, перш ніж повільно киває.

    – Так… так, є дещо.

    Фуюмі натиснула на кнопку прийняття виклику, і незабаром потік двоюрідних братів Тодорокі почав говорити одночасно.

    – Тоя!

    – Де ти в біса був, малий?

    Ти думаєш, що можеш просто повернутися і не чекати, що я буду плакати, шматок лайна?

    Тоя-ні, ми сумували за тобою!

    Чим більше Тоя спостерігає за розмовами своїх двоюрідних братів, тим більше він розуміє, що насправді сумував за всіма ними. Коли вони були молодшими, їх відпускали з банкету до 8-ї вечора. Потім вони поверталися додому і їли солодощі, поки не втрачали свідомість. Його образа на батька мимоволі поширилася на всіх них. Він буквально не бачив їх роками.

    Він хотів би повернутися в минуле і сказати їм, що ніхто з них не винен у його відсутності останнім часом. Але минуле є минуле. Якщо всі вони все ще так раді бачити його, незважаючи на те, що він зник безвісти на сімейних зборах, то він знає, що вони все ще залишаються в його списку досить високо. Ім’я Тодорокі буде передаватися цьому поколінню тупиць.

    А Тоя не хотів, щоб було інакше.

    – Привіт, народ, – каже він і знову почувая себе незручно. Минуло майже шість років відтоді, як він їх бачив. Можливо, він колись зустрічався з Каорі, тому що він приблизно того ж віку, що і Шото. Але таке відчуття, що він зустрічає їх вперше. – Давно не бачились.

    – Ні хріна собі, сука! – Айка, вічно невгамовна старша двоюрідна сестра, промовляє крізь тріск аудіосистеми. Тоя іноді забуває, що вона на цілих три роки старша за нього. Вся її особистість – це студентка старших курсів коледжу під час тижня навантажень. І Тоя обожнює її до біса. – Де ти, блядь, був, що не міг виділити мені кілька секунд, щоб подзвонити?

    – Занадто зайнятий тим, що витріщається на свого сусіда по кімнаті! – сказав Нацуо через плече. Тоя жбурнув у нього ще одну подушку.

    – Оооо! Тоя-ніі закохався? – сказала їх молодша двоюрідна сестра Джин, верещачи зі своєю сестрою Сорою. – Хто це?

    – Я скажу вам, якщо ви всі погодитеся допомогти мені вибити з них дурь на банкеті.

    Ця заява змусила всіх кузенів знову перекрикувати один одного. Дехто вже вигукував плани і перераховував марки алкоголю. Молодші, які ще не були достатньо дорослими, щоб пити, говорили щось на кшталт кліше з романтичної манги. По типу шоколадних цукерок і квітів.

    Тоя був вражений кількістю шуму, навколо нього. Його пальці стиснулися в кулаки, очі майже інстинктивно шукали Кейґо. Чорт, його тут немає. Я не можу сховатися…

    – А ну, заткніться, бляха-муха.

    Це звучало дуже схоже на Рен, одного з двох двоюрідних братів, які були одного віку з Тоєю. Він і Тоя також виглядали напрочуд схожими – за винятком того, що обличчя Рена було трохи круглішим, як у Шото. Його суворий, але заспокійливий голос одразу ж вплинув на решту. Шото трохи примостився поруч з ним, завжди трохи наляканий кузеном Реном. Його океансько-блакитні очі пронизували навіть крізь паскудну якість відеокамери. І якимось чином Тоя знав, що Рен дивиться прямо на нього.

    Тобі потрібен час, щоб зібратися з думками, Тоя?

    Слава небесам, що з’явився Рен. Тоя м’яко посміхнувся, трохи нахиливши голову, щоб спробувати відрегулювати дихання до нормального темпу. Через кілька секунд він нарешті піднімає очі на очікувальні обличчя всіх своїх двоюрідних братів і сестер.

    – Я в порядку, – він знову посміхається, щоб заспокоїти їхні хвилювання. – Мені просто потрібна допомога від усіх вас. Я ніколи… нікому не признавався раніше.

    О, ти немов повернувся в старшу школу, каже Хару, стоячи поруч з Айкою, яка намагається виштовхнути його з кадру. Не знаю, як інші, але я завжди готовий простягнути руку допомоги, приятелю.

    Я теж! підхопила маленька Джин, і двоє інших її братів і сестер погодилися з нею. Незабаром всі інші висловили свою підтримку Тої, і він навіть не міг більше вдавати, що приховує свою посмішку. Можливо, це була пізня година або той факт, що його двоюрідні брати на 100% готові допомогти йому, навіть не знаючи, хто його закоханий.

    – Гаразд, – каже він, тягнучись до своїх братів і сестер. Всі троє тримаються за нього, щоб заземлити його, не промовляючи жодного слова. – Ось що ми зробимо.

     

    ––––––––––––––––––

     

    За кілька годин до початку банкету Тою довелося забрати на примірку смокінга. Він зрештою поступився, коли мати попросила його зробити це, але за однієї умови, що Енджі там не буде. Отже, Шото і Нацуо пішли з ним до кравця, а Кейґо залишився вдома з жінками. Енджі, на щастя, мав роботу навіть під час канікул, тож його ніде не було видно.

    Добре. Бо хоч Тоя і ненормальний, але Кейго не знає, що б він зробив, якби залишився наодинці з Енджі.

    – Боже, Кейґо, як тобі вдається виглядати таким красивим без особливих зусиль? – скиглить Фуюмі, ледь не виколовши собі око власною підводкою. Кейґо сміється, жестом показуючи їй, щоб вона віддала йому підводку. Вдячна за його втручання, вона віддає їм свою підводку і сідає назад. – Мені потрібні години, щоб виглядати хоча б наполовину так добре, як ти.

    – Припини, – Кейґо ласкаво закочує очі. – У тебе природна краса. –  потім він дивиться на Рей, яка обережно вдягає свою бальну сукню. – Це у вас сімейне.

    Рей червоніє і робить реверанс на знак подяки.

    – Ти дійсно знаєш, як змусити дівчину відчути себе особливою, чи не так?

    – Я б сказав те ж саме про вас, Рей-сан, – і коли Кейґо обережно підводить очі Фуюмі, він зітхає. – Я вперше святкую Різдво з родиною.

    Кейґо вдає, що не бачить, як Фуюмі та Рей дивляться одна на одну через дзеркало. Він вже звик до їхніх жалісливих поглядів. Він ніколи не переймався тим, що його сім’я… фактично не існувала до цього моменту. Він не думає, що жоден з його батьків був готовий до дитини, і Кейґо став нещасною жертвою всього цього. Він не заздрить Тої та його величезній родині.

    Але вони мусять визнати, що те, що з ними так тепло поводилися під час канікул, насправді їм дуже сподобалося.

    Як тільки Рей познайомилася з ним, вона практично всиновила його. Брати і сестри Тої також ставляться до нього, як до члена сім’ї. Він навіть отримав від них подарунки на Різдво! Кейго не дуже любив дарувати подарунки, але, їй-богу, було приємно отримати щось. Він майже засмутився, тому що не подарував їм нічого, але всі просто посміхнулися йому і сказали, що їм достатньо того, що вони тут.

    І саме таку кіношну фігню потайки поглинає Кейґо.

    – Ти ж знаєш, що завжди можеш повернутися додому, Кейґо, – позаду них з’явилася Рей і міцно обійняла Кейґо за талію. Вона поклала голову йому на плече, її очі мерехтіли так само, як у Тої після зайвої порції текіли. Це змушує їхнє серце роздуватися втричі.

    Те, що Рей поруч, було благословенням. Це один з перших разів за довгий час, коли він відчуває себе в безпеці. І єдиний раз, коли він відчував це безпосередньо, був з самим Тоєю. Що повертає його до нинішньої скрути.

    Приблизно о 2:39 ночі першої ночі Тоя прокралася назад до їхньої спільної кімнати і швидко заснув поруч з ним. Його обличчя було притиснуте до подушки, і він був впевнений, що прокинеться зі слідами від простирадла на ньому. З його рота виривався тоненький храп з невеликою кількістю змішаної слини. Кейґо тоді ще не спав, але вже не міг заснути, бо дивився на Тою.

    Тому що Кейґо прийшло на землю приголомшливе одкровення, що вони хочуть провести решту свого життя, сплячи поруч з Тоєю. Він хоче обіймати його вночі і цілувати кожен сантиметр його обличчя, поки той не прокинеться, аби віддячити їм поцілунком. Він хоче бачити, як Тоя прокидається, бачити цю посмішку вранці, і сказати йому, що він найкрасивіший чоловік, якого вони коли-небудь зустрічали.

    І це все, про що він думав решту ночей після цього.

    Після катання на ковзанах на задньому дворі, коли Тоя тримав їх за руки, щоб навчити, він думав: “Я кохаю тебе”.

    Коли Тоя простягав їм власну кружку гарячого шоколаду, бо Кейґо допив свою занадто швидко, він думав: “Я кохаю тебе”.

    А коли Тоя поцілував їх у щоку після того, як Нацуо жартома поклав над їхніми головами омелу, прошепотівши Кейґо, що не поцілує їх перед своєю сім’єю, якщо він не буде повністю впевнений у цьому, Кейґо подумав: “Я, бляха, кохаю тебе і хочу, щоб ти поцілував мене по-справжньому”.

    Кейґо закоханий у свого найкращого друга та фальшивого хлопця.

    І набратися сміливості поговорити про це було набагато важче, ніж він думав. Фуюмі в курсі плану, тож розповісти їй не проблема. Але Рей? Що подумає Рей, коли дізнається, що вони повернулися додому разом не тому, що насправді зустрічалися? Але вони справді більше бояться того, що подумає Тоя.

    Тож, можливо, саме це підштовхує їх до розмови.

    – Я маю тобі дещо сказати, Рей-сан, – ніжний вираз на обличчі Рей не зник. Замість цього вона просто хмикнула і розвела руками. Вона сиділа поруч з Фуюмі, бавлячись маленькою шпилькою з крижаною квіткою на її волоссі. Кейґо глибоко вдихнув, тремтячими руками поклав пензлик для макіяжу назад на туалетний столик.

    – Я просто хочу сказати, що ти була така мила зі мною останні кілька днів, і що я вибив би лайно з Енджі, якби ти дала мені сигнал, – сміх Рей був легким, незважаючи на прискорене биття серця самого Кейґо. – І я сподіваюся, ти знаєш, як я ціную тебе і все, що ти для мене зробила…

    – Мій любий, ти тремтиш, – Рей ніжно поклала свої руки на руки Кейґо, дивлячись на нього з глибоким занепокоєнням. – Ти говориш такі гарні речі, але виглядаєш так, ніби ось-ось заплачеш. Щось не так?

    – Насправді все чудово. Ось чому, мабуть, я такий емоційний? Я не хочу, щоб все це закінчувалося… – Фуюмі теж повернулася до Кейґо, поклавши свої руки на його долоні разом з маминими. Тепло їх долонь, лагідні очі, що впиваються в душу, це майже занадто, і наступні слова вирвалися з його вуст без стриманості.

    – Ми з вашим сином насправді не зустрічаємося, – Кейґо відмовляється піднімати очі, щоб побачити її реакцію. – Але мені здається, що я закохався в нього і тепер не знаю, що робити.

    Можливо, в реальності це було кілька секунд, але тиша, яка послідувала за його заявою, здалася йому вічністю. Він відчув, як Рей в уповільненому темпі відпустила їхні руки. Відчував, як вона вислизає, як і все інше в його житті.

    Аж поки вони не відчули, як її руки обхопили їх.

    Її рука погладила його потилицю, ніби він був новонародженою дитиною. Вона ніжно притулила його обличчя до свого плеча. Вони не помітили, що плачуть, поки він сам не обійняв її. Рей щось шепотіла їм на вухо. Напевно, щось заспокійливе. Але Кейґо ледве дихав від такого полегшення, коли його тримали в обіймах Рей, ніби нічого не зміниться.

    Незабаром у нього не залишилося більше сліз, і вони відсторонилися, щоб уважно подивитися на Рей. Вона не плакала, як він, але в її очах був блиск, який виглядав неймовірно ніжним і добрим. Кейґо не знає, чи заслуговують вони на таку доброту.

    – Ти недооцінюєш материнську інтуїцію, – нарешті сказала вона, витираючи пальцями рештки його сліз. – Я знала, що між вами відбувається, але просто мовчала.

    Кейґо засміявся, нахиливши голову вниз. Так. Так і є.

    – Але ти виглядала такою щасливою, коли Тоя привів мене додому. Я просто подумав…

    – Навіть якщо ви не зустрічаєтеся, Тоя ніколи в житті не виглядав таким щасливим, – Рей нахилив голову вгору, щоб він міг подивитися на неї. – І він був би дурнем, якби не закохався в тебе.

    Кейґо шморгнув носом.

    – Ти просто говориш це, щоб я почувався краще.

    – Можливо, – знизала плечима Рей, посміхаючись. – Але я бачила, як він дивиться на тебе, коли ти не бачиш. – Кейґо випростався, не підозрюючи, що в їхніх очах спалахнула крихітна іскра надії. Рей посміхнулася ширше, сткнувши легенько по носі. – Назвемо це материнським інстинктом.

    – Твій материнський інстинкт підказує, що у мене є шанс, що він відповість на мої почуття, якщо я скажу йому про це?

    Рей лише ще раз обійняла Кейґо. Кейґо подивився через її плече на Фуюмі, очі якої також блищали від сліз.

    Вона потягнулася, щоб покласти свою руку в його, даруючи йому найпідбадьорливішу посмішку.

    І це була вся відповідь, яку Кейґо хотів почути.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Тоя страшенно нервувався.

    Поки Кейґо відволікався на Фуюмі (а тепер ще й на маму), він мав лише дві години до банкету, щоб зібрати своїх кузенів на єдину спільну репетицію. Останніми днями він часто виходив зі своєї кімнати, щоб вивчити кілька танцювальних рухів по відеозв’язку. Проте сьогодні був єдиний день, коли вони могли відпрацювати весь номер досконало.

    Хоча Тоя не був перфекціоністом, зовсім навпаки. Але коли справа стосувалася Кейґо… він зробив би все, щоб переконатися, що повідомлення було зрозумілим.

    – Привіт, – Рен підійшов до нього з лагідною посмішкою. Тоя все ще возився з запонками на своєму костюмі. Боже, чому кравець мусив робити його таким до біса тугим? Рен зітхнувши відсмикнув руки. – Ти випадково вирвеш запонки, якщо будеш продовжувати так робити.

    – Я не розумію, чому вони мають бути зі справжнього золота, – пробурмотів Тоя, колупаючи суху ділянку шкіри на руці. – Ніби всім не начхати.

    Рен знизує плечима.

    – Твоєму батькові не байдуже.

    – Я про те й кажу.

    Цього разу Рен сміється, ласкаво куйовдячи волосся Тої. Рен був лише на два тижні старший за Тою, що технічно робить його на рік старшим. Іноді він використовує це на свою користь. Тоя відмовляється називати його анікі, незважаючи на цю формальність. Але Рен все одно ставиться до нього як до молодшого брата. І це дуже приємно. Оскільки Тоя найстарший у сім’ї, він завжди піклується про своїх молодших братів і сестер. Але коли поруч двоюрідні брати і сестри, він вже не найстарший. Він десь посередині.

    Крім того, навіть якщо багато хто з них стверджує, що це так, Рен насправді є його улюбленим кузеном. Акі ні-сан, напевно, вбила б його, якби він сказав це вголос.

    – Ти все ще не розповів нам багато про цього Кейго, Тоя, – Рен штовхнув його ліктем у бік. Вогненно-руде волосся впало на очі, прикриваючи пустотливий блиск, який притаманний усім двоюрідним братам Тодорокі. Тоя відчув, як щоки потеплішали, і закашлявся йому в руки. Чорт забирай.

    – Що тут скажеш? – він намагається бути якомога безпристраснішим, але погляд Рена був достатнім доказом того, що йому це катастрофічно не вдалося. Тоя зітхає, притулившись головою до стіни їхньої тренувальної кімнати. – Він просто найдивовижніша людина у світі. Будь-хто був би щасливий мати його.

    – І ти будеш тим щасливчиком, я в цьому впевнений, – Рен обіймає його, підморгуючи. – Я маю на увазі, хто б ще організував складний флешмоб, щоб просто зізнатися у своїх почуттях?

    Будь-хто міг би це зробити.

    Рен знову хитає головою, щипаючи Тою за щоки, наче п’ятирічного хлопчика.

    – Ніхто, крім тебе, малий.

    Тоя знову обводить поглядом кімнату, розглядаючи всіх своїх кузенів, вбраних на всі дев’ять. Аїкі з її вогненно-червоною сукнею, що обтягує тіло, бо вона – стелія Лева, яка потребує найбільшої уваги до себе. Хару, Канае, Саеко, Сейічі та Езуме в однакових костюмах на замовлення намагаються згяти тікток в кутку (з Мікі в ролі нещасного оператора). Дзюн, Джин, Сора та Каорі у шлейфі з косами, а Шото ззаду делікатно заплітає волосся маленької Джин у просту косу.

    Потім з гримерки виходить Нацуо, одягнений у темно-синій костюм, такий самий, як у них з Шото, з традиційним вогняним малюнком на рукавах, які він обожнює. Тоя послаблює краватку, трохи розчулившись, побачивши всіх, про кого він насправді піклується в ім’я Тодорокі. Усіх людей, які кинули все, щоб допомогти йому зізнатись людині, яку вони навіть ніколи не бачили.

    Тому що Тоя з радістю зробить для них те ж саме.

    – Думаєш, всі готові до ще одного раунду? – запитує Рен поруч, його рука все ще зручно лежить на плечах Тої. Тоя киває, нарешті відповідаючи блиску в його очах, бо цього разу він почувався більш схвильованим, ніж знервованим.

    Тож Тоя повертається до решти групи, плескає в долоні один раз і каже:

    – Гаразд, всі! Почнемо з самого початку.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Кейґо був абсолютно не готовий побачити Тою в приталеному костюмі.

    Не просто приталеному костюмі, а триколірному костюмі.

    Тоя не часто носить офіційне вбрання. Та й Кейґо теж. Але Кейґо час від часу одягає костюми, щоб відчувати себе сильним і сексуальним. Тою зазвичай бачили в шкіряній куртці або спортивних штанях. Або в обох. Можливо, Кейґо колись бачив, як він вішав у шафі свіжовипрасуваний піджак, але Тоя ніколи його не виймав. Навіть на офіційні шкільні заходи.

    Але цей костюм… Боже, Кейґо хоче зірвати його з нього.

    Вийшовши з машини, Тоя розстебнув піджак костюма і поправив лацкани так, наче робив це з дня свого народження. Це був глибокий темно-синій матеріал, який облягав Тую в усіх потрібних місцях. Золоті запонки з вигравіруваними кандзі імені Тодорокі виблискували в сонячних променях. А коли Тоя подивився на нього, його очі загорілися, і чиста непідробна посмішка, що прикрашала його обличчя, завершила весь ансамбль.

    Іншими словами, Кейго був в повній дупі.

    – Хіба ти не втіха для моїх очей, крихітко, – сказав Тоя, наближаючись до них, його голос знизився так, що Кейґо був єдиним, хто міг його почути. Очі Тої оцінювали їх вздовж і впоперек, підсвідомо облизуючи губи. Коліна Кейґо ледь не підгиналися під ним. Потім Тоя вказав на срібний затискач для краватки, який носив Кейґо. – Дивись, ми пасуємо один до одного.

    Ти ж мені його дав, пам’ятаєш? – так і було. Тільки вчора Тоя дав їм затискач для краватки, щоб вони носили його з костюмом. Тоя підійшов ближче, трохи нахилився вперед, щоб провести пальцем по краватці Кейґо, ніби розмірковуючи, чи говорить Кейґо правду. Неймовірно. Його дії повинні бути незаконними.

    – Ах, так, я це зробив, – тоді Тоя зробив зовсім несподіване і притягнув Кейґо до себе за талію. – Напевно, я просто хотів переконатися, що люди знають, що ти мій.

    Боже, як би я хотів бути твоїм.

    – Як би мені не хотілося бачити, як ви двоє голубитеся… Але тато тут, – Фуюмі перебила їх ззаду. Кейґо ледь не відскочив від Тої, але вищий чоловік лише міцніше обхопив його за талію. Потім з іншої машини (цього разу лімузина. Звичайно ж, це був лімузин) вийшов Енджі.

    Тоя нахилився, щоб прошепотіти йому щось на вухо.

    – Я серйозно, ти ж знаєш,  – і настала тиша. Дихання Тої лоскотало йому вухо. – Ти сьогодні виглядаєш божественно.

    Потім Тоя поцілував його в чоло, і Кейґо заплющив очі, щоб насолодитися цією миттю. Навіть гучний голос Енджі не міг зіпсувати його. Фуюмі хихотіла поруч з ними, вже поспішаючи перенаправити Енджі назад до машини, щоб не заважав їм. Кейґо зробив собі замітку, що подякує їй пізніше.

    Пізніше вони залишились удвох, навколо падав сніг, і Кейґо здавалось, що він наче на афіші різдвяного фільму “Голлмарк”. За винятком того, що цього разу він насправді сидів на краєчку свого сидіння, сподіваючись на поцілунок. Тоя трохи відступив назад, його очі були вируючою калюжею яскраво-блакитного кольору. Кейґо міг би губитися в них годинами.

    – Я маю тобі дещо сказати, – прошепотів Тоя, все ще міцно обіймаючи його рукою за талію.

    – Я теж маю тобі дещо сказати.

    Тоді, навіть не перевівши подих, Кейґо вимовив те, що хотів сказати з тих пір, як увесь світ зупинився посеред підлоги їхньої вітальні. Але чого він не очікував, так це того, що Тоя скаже те ж саме:

    Я кохаю тебе.

    Цього разу вони відсахнулися одне від одного. Але Кейґо був єдиним, хто перебував у повному і абсолютному шоці.

    – Ти щойно…?

    – Так.

    – Ти ж не знущаєшся з мене?

    – Я дуже, бляха, сподіваюся, що ні, бо я вб’ю Шото за брехню.

    – То ти знав?

    Погляд Тої ще більше пом’якшується.

    – Так. Я знав.

    Вони дивилися один на одного цілу хвилину, сніжинки навколо них, здавалося, зупинилися в повітрі, оскільки вони обидва прийшли до одного і того ж висновку. На відміну від того, що було тоді, більше не було ніякої невизначеності. Обмеженість їхнього вітального вальсу поглинула їх, але замість того, щоб задихнутися, вони знайшли звільнення. Вони знайшли затишок і тепло один в одному.

    У цьому просторі могла статися нескінченна кількість можливостей.

    Замість того, щоб відступити, Кейґо кинувся назад.

    – Ти кохаєш мене, – сказав Кейґо, підходячи все ближче і ближче. Посмішка не сходила з його обличчя. – Ти кохаєш мене.

    – Кохаю, – тремтіння в голосі Тої говорило про все. – Я справді, бляха, кохаю тебе.

    Радісні і не соромлячись того, що на них витріщаються, Кейґо обіймає Тою, відчуваючи, як з плечей спадає найбільший тягар. Тоя весело закружляв навколо них, його сміх був яскравим і щасливим, як у дитини різдвяного ранку. Кейґо гадає, що він таки отримав різдвяний подарунок. Можливо, це було те, чого він завжди хотів.

    Повз них, перешіптуючись між собою, проходили інші члени сім’ї Тодорокі. Але Кейґо було на все це начхати. Він був тут, в обіймах Тої, відчуваючи себе на вершині світу. Ніщо не могло зруйнувати цю мить.

    Але їм довелося відірватися, хоча б ненадовго, бо маленька дитина смикнула Тою за холоші штанів і попросила потримати її за руку.

    – Тоя-ніі, я не можу знайти Сору ні-чан, – Кейґо подивився вниз і побачив маленьку дівчинку не старше семи років. Її волосся було таким же вогненно-рудим, як у Енджі, а очі – яскраво-смарагдово-зеленими. Ці ж очі в даний момент наповнювалися сльозами, і Кейґо відступив трохи назад, щоб дозволити Тої заспокоїти її. Тоя присів навпочіпки і заговорила на її рівні, ніжно витираючи сльози і заспокоюючи її тихим голосом.

    Якщо Кейґо і уявляв собі, як Тоя поводитиметься з їхньою власною дитиною, то він нікому це не скаже. Але дивитися на те, як Тоя бере дівчинку за пазуху і саджає собі на стегно, Кейґо нестерпно боляче.

    – Кейґо, я піду пошукаю сестру Джин-тяна. Фуюмі сказала тобі, куди піти на вальс?

    – Так, – Кейґо трохи відволікся на те, як Тоя ніжно поправив волосся маленької Джин. – Я зрозумів.

    – Чудово! Скоро побачимося, красенє, – і так само природно, як це пестливе ім’я, що злетіло з його вуст, Тоя нахилився, щоб поцілувати Кейґо в щоку. Кейґо залишалося тільки стояти на снігу і дивитися, як Тоя йде геть з найдурнуватішою посмішкою на обличчі.

     

    ––––––––––––––––––

     

    Кейґо блукав бенкетною залою, намагаючись з’ясувати, скільки ще йому доведеться витримати світську бесіду з представниками японської еліти. Вони могли б витримати вечерю з Енджі кілька вечорів. Хитрість полягала в тому, щоб розлютити його настільки, що він навіть не розмовляв під час вечері. Але ціла кімната, повна людей, проти яких він активно протестує? Це майже нестерпно.

    Однак Тоя час від часу втручається, щоб врятувати його від чергової розмови про акції та марки гольф-карів. Він обіймає їх за талію, і вони опиняються за столом з закусками.

    – Я починаю розуміти, чому ти не приїжджаєш додому частіше, – Кейґо сказав це після того, як Тоя вдесяте врятував їх від чергової отупляючої розмови багатіїв, що затьмарювала розум. Він не міг нічого вдіяти, коли двоюрідний дядько Масаші йшов по дотичній. Тоя випадково штовхнув інвалідний візок діда іншого члена сім’ї, і вони змогли врятуватися.

    – Так… Моя велика родина – не найпорядніші люди.

    – Можна і так сказати, – Кейґо взяв ще один коктейль з підноса офіціанта, що проходив повз, і випив його одним духом.

    Тоя спостерігав за тим, як вони п’ють, із забавною посмішкою.

    – А от мої кузини досить прохолодні. Каорі вже добрих півгодини активно намагається підмішати коктейлі.

    – Мабуть, дикість і нерозсудливість – це у нас сімейне, – обидва вони трохи нахилили голови, щоб побачити, як Каорі намагається вилити цілу флягу горілки в свій сік. З’явився її брат-близнюк Канае і вихопив флягу до того, як Каорі встигла налити. Кейґо сміявся, коли близнюки сварилися, злегка притулившись до Тої, щоб зігрітися.

    – Тобі подобаються дикі і безрозсудні, так? – Тоя знову безсоромно обхопив руками талію Кейґо –  його улюблена поза. Не звертаючи уваги на незадоволені погляди старших родичів, він шепоче небезпечно близько до вуха Кейґо. – Що ти скажеш, якщо ми ненадовго втечемо з цієї вечірки, щоб стати трохи дикими і безрозсудними наодинці?

    У Кейґо перехоплює подих, і він намагається не показувати, що їх дуже зачепили слова Тої в людному місці. Він перезирається через плече, як мовчазне попередження для Тої, але це маленьке лайно просто міцно цілує його в щоку.

    – Ти загроза для суспільства.

    Тоя з тихим мугиканням треться носом об щоку Кейґо.

    – Як і ти, крихітко.

    – Так? – цього разу Кейґо посміхнувся, не збираючись дозволити Тої перехитрити їх. – Я обіцяю показати тобі, наскільки великою загрозою я можу бути, якщо ти будеш добре себе вести.

    Тоя засміялася, розкручуючи Кейґо так, щоб вони опинилися віч-на-віч.

    – Тоді дотримайся цієї обіцянки для мене, люба, – він підморгує і ще раз цілує Кейґо в щоку, перш ніж відсторонитися. Перш ніж Кейґо встиг відреагувати, Тоя вже зник у натовпі і знову з’явився на танцмайданчику разом зі своїми братами і сестрами. Кейґо з цікавістю спостерігає за ним, майже рухаючись слідом за ним.

    Раптом з динаміків танцювального залу зазвучали початкові ноти “September” гурту “Earth, Wind and Fire”. Очі Кейґо розширилися від знайомої пісні, і він обернувся, щоб подивитися на Тою, який все ще незворушно стояв посеред танцмайданчика зі своїми братами та сестрами. Він навмисно уникав зорового контакту з Кейґо, але на губах Тої з’явилася посмішка.

    Решта членів великої родини Тодорокі починають перешіптуватися при зміні пісні. Кейґо ледве стримує посмішку.

    – Що це за пісня?

    – Це точно не вальс…

    – Ді-джей, мабуть, вийшов до туалету.

    Невдовзі Кейґо чує гучні кроки Енджі Тодорокі, який намагається проштовхнутись крізь натовп до діджейської будки. Його обличчя в цей момент таке ж червоне, як і волосся. Кейґо знову дивиться на Тою на танцполі і не може втриматися від сміху, коли бачить його маніакальну посмішку.

    – Що відбувається? – гучний голос Енджі не міг навіть конкурувати з басом пісні. – Вимкни це негайно!

    Do you remember? The 21st night of September?

    Кейґо починає ридати від сміху, коли Тоя, оточений Шото та Нацуо, звільняє широке місце посеред танцмайданчика. Кейґо підводиться, щоб мати кращий огляд. Проштовхуючись повз незадоволених членів сім’ї і цікавих білих комірців, Кейґо відчуває, як голосно б’ється його серце в такт басам пісні.

    Коли він досягає краю танцмайданчика, починається приспів. Тоя злегка пританцьовує і пристукує ногою. Нацуо озирається навколо, заклавши руки за спину і намагаючись стримати посмішку. Потім з’являється їхній дорогоцінний Шото, який хитає головою в такт музиці з найбезглуздішим виразом обличчя на планеті.

    Саме тоді Тоя помічає його, коли приспів стихає. Він посміхається, кидає йому швидкий погляд, перш ніж вказати на нього і сказати,

    – Це тобі, Кейґо!

    Hey, hey, hey

    Ba-dee-ya, say, do you remember?

    Ba-dee-ya, dancing in September

    Ba-dee-ya, never was a cloudy day!

    Тоя і його брати вриваються в танцювальну рутину. Кейґо одразу впізнає в ній хореографічне відео, яке він показував Тої кілька місяців тому. Він не думав, що Тоя навіть пам’ятає його, але ось він тут, танцює, посміхається і відривається під таку жваву пісню. Насправді, це, мабуть, найщасливіший Кейґо, якого він бачив за такий довгий час.

    В якийсь момент до них приєдналася Фуюмі і заохотила кількох своїх молодших кузенів приєднатися. Енджі з абсолютною люттю застиг біля ді-джейського пульта, а сам ді-джей прикидався глухим щоразу, коли Енджі кричав на нього. Всі молодші діти Тодорокі відриваються на танцмайданчику, а старші дивляться на це з жахом та інтригою. Кейґо насолоджується найкращим моментом свого життя, спостерігаючи за тим, як Тоя очолює флешмоб на офіційному возз’єднанні сім’ї.

    І саме тоді його вразило.

    Тоя просто зійшов зі свого шляху, щоб переконатися, що Кейго було весело. Навіть якщо є частина його, яка поважає певних членів його сім’ї достатньо, щоб “поводитися добре”. Він почав щось, що змусить Кейґо відчути, що він не самотній у всьому цьому. Що йому не треба турбуватися про те, що він збентежить його або виставить в поганому світлі перед сім’єю.

    Тому що Кейґо став сім’єю.

    Ось що тягне Кейґо на танцмайданчик. Ось що тягне його до простягнутої руки Тої. Це те, що тягне його взяти цю руку і підвести Тою ближче, поки вони не обіймають один одного посеред цього флешмобу.

    Посмішка на обличчі Тої зробила все це вартим того.

    – Привіт, – сказав Кейґо, притискаючись носом до носа Тої.

    – Привіт, крихітко, – Тоя відповів, посміхаючись так яскраво, що сонце, місяць і зірки могли б позаздрити.

    – Ти божевільний, ти знаєш це? – але Кейґо каже це між нападами сміху. Тоя посміхається і притискає їх ще ближче.

    – Для тебе я божевільний.

    – О Боже, з якої комедії ти взяв цю фразу? – він жартує, але Тоя дивиться на нього з найніжнішою посмішкою.

    – З того гарячого блондина, який вкрав моє серце.

    Серце Кейґо ледь не зупиняється від того, як пильно дивиться на них Тоя. Так, ніби Кейґо для нього найважливіша людина в світі. А може, так воно і є. Хтозна. У Кейґо є ціле життя, щоб з’ясувати, правда це чи ні.

    Але зараз він просто хоче поцілувати Тоя.

    Відкинувши вбік підкладки, він притягує Тою за лацкани піджака і нарешті цілує його посеред танцмайданчика.

    Кейґо був правий. Це буде довгі канікули.

    Але принаймні вони отримали те, що хотіли на Різдво.

     

    Дякую за прочитання!!! Підтримайте автора цієї роботи і поставте kudos.

    Підписуйтесь на телеграм-канал, якщо вам буде цікаво: https://t.me/+ITB1KhNDeIA5OWE6

     

    0 Коментарів