Фанфіки українською мовою
    Мітки: Songfic
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    Твір написаний для Осіннього фікрайтерського з’їзду 2023. Використана композиція: Green Day — Boulevard Of Broken Dreams / #офз2023

    ***

    Він крутив в руках надтріснуту чашку. Якщо обводити її край по годинниковій стрілці, то спочатку пальці відчують гострий край, повільно шкіра відчує легкий укол, а якщо надавити сильніше, то шкіра не витримає і на кінці цього зрізу забринить крапля крові. Повільно скотиться на дно чашки.

    Цей поріз буде нагадувати про себе  декілька днів, хоча Румпель і без того пам’ятав… її.

    Її очі, наповненні сльозами, розпашілі щоки та тендітні, темно-рожеві вуста.

    На радіо змінилась композиція.

    I walk a lonely road

    The only one that I have ever known

    Хіба не смішно, що його ці строки зачіпають щось живе, зліва, трохи нижче лопаток? Хто скаже «о, це ж серце», не розуміє, що в нього нема серця. Воно залишилось в тому палаці, де вона впала, вронила чашку в якої відколовся шмат. В палаці, де вона сумувала за тим, що зруйнувала щось красиве. В палаці, де він зруйнував щось красиве.

    My shadow’s the only one that walks beside me. Її тінь завжди поряд, намагається взяти за руку, та не виходить.

    «Цю пісню замовили на честь дівчини на ім’я Белль. Ох яка дівчина! Оце хтось зараз за нею сумує!» Радіо ведучий  весело переключився на новини погоди. Румпель не помітив як палець ще глибше натис на гострий край. Обережно поставив чашку, підійшов до вікна.

    «Я знаю ти десь там, я тебе шукаю. Дочекайся мене».

    ***

    My shadow’s the only one that walks beside me

    My shallow heart’s the only thing that’s beating

    Белль відкрила очі, біла стеля наче вібрувала. Чи ще мариво?

    Медсестра Єйлін знов ввімкнула тихо радіо. Дуже тихо, але для тої, що слухає тишу вже не перший рік, цього було достатньо.

    Щось було в цій пісні, що змушувало Єйлін раз за разом її слухати, а Белль – запам’ятовувати слова.

    Завжди на слова про серце її власне пропускало удар, наче хтось звертався до неї.

    «Цю пісню замовили на честь дівчини на ім’я Белль. Ох яка дівчина! Оце хтось зараз за нею сумує!»

    А й справді, щастить тій Белль.

     

    0 Коментарів