amorousness
від jotunЛокі не приймав Грандмайстра.
Не приймав, коли сидів на підлозі, опершись спиною о ніжку ліжка, відкинувши голову на м’яку тканину простирадла, схрестивши пальці рук, нервово вистукуючи подушечками цих же пальців стихійний, хаотичний ритм, що збивається, спотикається, ніби стукіт закоханого серця, на витончених дошках. Коли обводив стелю своїх покоїв порожнім поглядом, часом затримуючись на міліметрах тонких пастельно-синіх і золотих смуг, що прикрашають вишуканий розпис, ніби обрамляючи, але залишаючись частиною картини, і стомлено заплющував очі, хитаючи головою, відганяючи слабкість душі. Коли згинав ноги, опускаючи голову на коліна, і заривався пальцями в темне-темне волосся без жодного відблиску, голосно видихаючи, намагаючись разом із повітрям відштовхнути від себе всі бісові думки, що заполонили голову.
Не приймав, коли сидів на підвіконні в покоях правителя в абсолютній тиші, що не порушується навіть якимись зайвими звуками, що вже не давить на грудну клітку, в тиші комфортній до божевілля, приємній до тремтіння вуст, бажаній до вигуку десь в районі схованої в кромках легень душі. Коли обмінювався з чоловіком, що сидів у кріслі, тільки рідкісними, а потім прискореними поглядами, тими поглядами, що красномовніше кращих поем або новел, тими поглядами, в яких намішано стільки мов, що паморочиться в голові, тими поглядами, від яких горить шкіра, горять судини, горять капіляри, горять артерії, горить сама кров усередині них. Коли раптово навіть для себе різко опускав погляд, обпалений теплотою шоколаду в зіницях очей істоти навпроти.
Не приймав, коли на обличчі розповзалася дурна, безглузда, ідіотська, кричуща, непристойна, відкрита, непотрібна, добра, наївна посмішка, стримати силу якої виявилося складніше, ніж непомітно збудувати аферу чи керувати багатотисячним військом. Коли швидко-швидко відвертався, не бажаючи показувати це жахливе, огидне, негідне явище своєї міміки нікому, а особливо володарю, що так і намагається швидше викликати це знову вічними, але відсутніми дотиками, недоречними вставками в емоційну промову… та просто поглядами з різним характером, але схожими за змістом. Коли сам же виплескував щось імпульсивне й емоційне, коли вставляв щось саркастичне та іронічне, підсвідомо прагнучи викликати ту саму ідіотську, ненависну усмішку.
А Грандмайстер гарний. Грандмайстер манерно киває головою, пародіює поклони, які дарують йому ж його слуги, ходить плавно й гордо, розслаблено позіхає, вислуховуючи пропозиції підлеглих. Грандмайстер занадто тепло посміхається, так, що мружаться очі і його, і оточуючих. Грандмайстер весело підморгує після чергового жартівливого натяку, сміється сміхом, що пробирає до кожної краплі крові, відливає грамами срібла. Грандмайстер випромінює світло, чарівне, чарівне, чарівне, не засліплююче, але приваблююче погляд. У Грандмайстра пронизують вітром, але зігрівають променями очі, що плавлять краще плавильного жезла. У Грандмайстра гарячі-гарячі руки, шалено довгі пальці, гострі кісточки цих же пальців, які не ранять чомусь, а навпаки – ластять, схиляють до себе, закликають залишитися.
І Локі легко міг би вбити Грандмайстра. Коли правитель відкликав слуг, залишаючись із трикстером наодинці. Коли володар просив у Лофта чергової поради. Коли чоловік сидів у кріслі, спостерігаючи за плавними рухами художника, що вимальовує деталі на обличчі принца Асгарду на полотні.
Локі може вбити Грандмайстра будь-якої миті.
Одна лише проблема – йому зовсім не хочеться.
Вперше за століття життя навіть розум відмовляється діяти жорстоко і холоднокровно, не підкоряючись принципам та минулим звичкам. Вперше за тисячу років рука тремтить, відмовляючись взяти зброю, призначення якої – досягти смерті правителя. Вперше за довгі сотні років Бог підступності стримує не порив зрадити раніше правильного часу, а порив припасти, довіритися, порив відчути щось, крім ненависті чи страху.
І Локі вперше майже готовий здатися, відкинути геть безглузді переконання, повірити у щось чисте.
Але вмить все руйнується.
Тому що Грандмайстер просто не може полюбити Локі. Тому що це фізично та ментально неможливо. Тому що такого просто не може бути. Тому що це просто дурне безглуздя. Тому що це жалюгідна надія на те, що не існує, на те, що не має права на існування. І ніколи не мало.
Тому що Локі просто не можна кохати. Тому що трикстер не вартий довіри, тому що Лофт залежить від обману та афер, бо, можливо, Лафейсон вже продумує новий хитрий план, кінець якого — смерть всього. Тому що принц Асгарду все своє життя доводив, що почуття йому не потрібні і ніколи не будуть потрібними. Тому що карма наздогнала Бога Брехні, покарала у такий жорстокий спосіб, подарувавши свободу від емоцій, але уклавши в їхній же полон. Тому що не можна любити того, хто ненавидить себе усією душею. Тому що Грандмайстер випромінює світло всім своїм нутром, тоді як Локі — чорнота, нескінченна темрява, щемливий біль. Тому що трикстер похмуро зітхає, опускаючи голову, гірко дивиться, через секунду ховаючи зрадливий погляд кудись подалі, до нудоти віддано слідує за правителем всюди, але намагається уникати його суспільства якомога довше. Тому що Грандмайстер відкритий, але прочитати його неможливо, тоді як з Локі все абсолютно навпаки.
Щоб не зірватися.
Локи страждаюче стогне в глибині душі, коли пальці правителя торкаються його шкіри, болісно легко і акуратно. Локі приголомшливо голосно кричить, коли Грандмайстер притягує його до себе. Локі жалісно схлипує, забороняючи собі обійняти правителя у відповідь, ламаючи кістки ребер, стримуючи бурю, що чинить опір, втрачаючи контроль над бурхливою стихією.
Тому що не можна.
Тому що Локі не вартий.
Тому що Локі заслужив не на кохання, а на покарання.
І Локі це чудово розумів.
Тому Локі не приймав Грандмайстра.
Локі не приймав Грандмайстра.
Локі не приймав Грандмайстра?
0 Коментарів