admiration
від jotunЛокі взагалі не приймав Грандмайстра.
Не приймав тоді, коли уважно вивчав відображення в дзеркалі – торс, надто блідий, надто вирізняється серед засмаглих тіл сакаарців, розмальований світло-зеленими смугами, колами, візерунками, таке ж біле обличчя – перелякане, як у загнаного звіра, і, трикстер боявся сказати, прикрашене цією зеленню. Вів рукою по грудях і животі, майже відчуваючи тепло, випромінюване малюнками.
Не приймав тоді, коли проводив пальцем по лобі, по єдиній лінії на ньому, зовсім не відчуваючи шкірою фарбу, ніби вона справді стала частиною його самого, ніби сама з’явилася з-під шкіри, проявившись лише від дотику правителя. Лінія, що надихала саме його, вселяла надію та повагу. Повага до Грандмайстра, який сам, своїми надто гарячими для шкіри трикстера руками накреслив її, який відчув чи просто побачив справжню сутність принца, яку він приховував від себе.
Не приймав тоді, коли, вдивляючись у самого себе, ковзаючи поглядом по кожному міліметру нанесеної фарби, бачив у всьому цьому хаосі красу, бачив справжнє непідробне мистецтво, чисту естетику. І розумів, що це божевілля, абсолютне, всепоглинаюче. Наскільки моторошне, настільки й притягуюче погляди, що викликає зітхання захоплення та благоговіння всієї душі.
Трикстер приречено зітхнув, подивившись на новий одяг, надісланий правителем цього ранку. Майже повністю прозора сорочка з зеленим відтінком, – так, у Грандмастера все-таки був смак – чорні брюки, що прилягають, як завжди, а може, ще сильніше. Відверто, відкрито, збочено. Розпусно. І неймовірно чудово.
Легка, невагома тканина, подібно до пір’їни, лоскотала шкіру, не стикаючись з нею, але перебуваючи на відстані міліметра. Тонкі нитки відбивали світло, дозволяючи принцу воістину сяяти, подібно до сонця, підкреслюючи смуги на шкірі, змити які виявилося неможливим. І Локі мимоволі знову затримав погляд на своєму відображенні, схиливши голову набік, милуючись неприродним, але таким бажаним свіченням, милуючись переливами фарби на шкірі, милуючись чимось, що змінилося в очах.
Не послухатися правителя вже не здавалося такою страшною провиною – правителя хотілося слухати, правителюхотілося підкорятися. Трикстер з легкістю міг би збрехати у звичній манері, сказати, що вбрання втрачене чи зіпсоване, але не збрехав. Просто тому, що не хотілося. Просто тому, що реакція Грандмайстра на принца – ось, що його цікавило понад усе інше. Але чому? Просто так.
Тому що правитель раптово припинив випромінювати весь цей аромат жаху. Тому що імператор раптово вичерпав усі свої запаси загрози. Тому що імператор раптово втратив ауру смерті та жорстокості. І Локі не було до мурашок страшно заходити в приміщення, де сидів він, не було до дурниці моторошно дивитися в його веселі очі, не було так ледь неприємно відчувати його дотик, чути його сміх.
Ні, цього тільки хотілося.
Тільки ось Гранмайстер – чужинець, могутній чужинець. Могутній чужинець, що сидить на троні і керує жезлом смерті. Тільки от було вже чомусь начхати. Тільки от до нього тягнуло ще більше. І це лякало принца набагато більше.
– Мій хлопчику, мій принце! – владика плеснув у долоні, захоплено зітхаючи, з цілою бурею емоцій розглядаючи Бога Брехні, ковзаючи поглядом по кожній лінії, по кожному завитку, по кожному хитромудрому візерунку на білій шкірі, дихаючи трохи частіше, ніж зазвичай, виблискуючи іскрами зіниць яскравіше, ніж завжди.
– Як тобі пасує це вбрання!
Грандмайстер підвівся з трону, рухом руки кликаючи трикстера до себе. Чомусь правитель залишав своє законне місце щоразу, коли бачив чорняву маківку принца, залишаючи трон порожнім. А сам підходив до Лофта, потім сідав у сусіднє крісло і посміхався. Тільки зараз рука його потяглася до плеча Локі, огладжуючи, але майже не торкаючись. Мучаючи, змушуючи бажати цього бісового огидного дотику.
– Такий гарний, такий витончений хлопчик, – долоня правителя завмерла на місці, практично доторкнувшись до шиї принца, завмерло і його обличчя – розплющені в приголомшенні губи, дуже ніжний погляд, що блукає по обличчю трикстера.
Локі судомно видихнув, втративши можливість поворухнутися, завмерши так само, як і сам імператор. Чоловік проковтнув слину, широко розплющивши очі. Бог Підступності опустив погляд, приблизно вперше за все своє багатовікове життя не маючи можливості подивитися істоті навпроти в очі прямим поглядом. І Лофту хотілося голосно-голосно закричати від неприйняття всієї безглуздої ситуації, в якій він точно не був повелителем і не мав жодних переваг – а навпаки.
– Чудовий, чудовий принц. Я захоплений тобою! – рука Грандмастера потяглася до блідого обличчя трикстера – і Локі сам подався їй назустріч, усім нутром бажаючи відчути на шкірі дотик довгих теплих пальців. Дуже ніжних пальців. Імператор посміхнувся кінчиком вуст – сумно, щемливо сумно. Нечитаемо. Нелогічно. – Ніби зійшов із картини найкращого у Всесвіті художника!
Грандмайстер надто щедрий на похвалу – Лофт помітив це вже давно. Як зауважив і те, що ці похвали не чує ніхто інший на всьому Сакаарі. Як зауважив і те, що тільки він, принц, удостоюється такої великої честі. Як зазначив і те, як різко змінюються інтонації в грайливому голосі імператора на відтінки натхнення. Як зауважив і те, що це лестило йому більше, ніж вся розкіш і багатство всього світу і його володаря.
– Я… дякую, Грандмайстере, – Бог Брехні заплющив очі, коли пальці владики невагомо пройшлися його щокою.
– Ен Дві, – зустрівши здивований погляд принца, правитель розсміявся, проводячи рукою по чорному волоссю. – Моє ім’я Ен Дві.
– Добре, Ене Дві, – обличчя трикстера прикрасила усмішка, яка бажала здаватися знущальною, але приховуваларадість. Локі сумнівався, що хоч хтось у всьому палаці, у всьому Сакаарі знав справжнє ім’я правителя. Локі достеменно знав, що справжнє ім’я правителя – велика таємниця. Локі усвідомлював, що справжнє ім’я правителя – це його довіра, аболютна, неруйнівна. І така нелогічна.
Локі не можна довіряти. У жодному разі не можна і допускати такої думки. У жодному разі не можна дозволитиЛокі дізнатися про те, що йому знати не слід.
Тому що Локі може скористатися. Тому що Локі точно скористається. Тому що Локі надто хитрий. Тому що Локі не можна довіряти.
– Перестань ненавидіти себе, мій хлопче.
Локі анітрохи не приймав Грандмайстра.
0 Коментарів