Фанфіки українською мовою

    Розділ 9

    — Тигролапко, вставай! – новачку розбудив голос Землешторма. – сьогодні в нас бойове тренування.

    Тигролапка почувши ці слова миттю встала та почала швидко вмиватись. Закінчивши, кішечка вийшла з палатки.

    Був ранок. Сонце сліпило очі. Табір був оповитий запахами Зеленлисту. В такий прекрасний деньочок було би добре піти пополювати.

    Біля купи здобичі сиділа Горелапка й поїдала мишу.

    — Доброго дня. – привіталась вона.

    До новачок підійшли Землешторм і Ночежало.

    — Ми йдемо з вами на тренування. – невдовлено пояснив чорний кіт.

    У Тигролапки засвітились очі. Вона йде на бойове тренування разом з Ночежалом та Горелапкою!

    – Пішли вже, не будемо забувати навіщо ми зібрались. – поквапив Землешторм.

    Коти помрямували до галявинки серед листяного лісу, де як знала Тигролапка проводились тренування.

    У лісі було трохи прохолодно, вершини дерев трохи хитались від майже відчутного вітерцю. Було чутно шкряботіння мишей в коренях могутніх дубів.

    Але коти не зважали на ці багато обіцяючі запахи здобичі. Вони пробирались поміж кущів до галявинки яку вже було видно. Там і там іноді вспурхували метелики, і Тигролапка постійно за ними ганялась. Її виховник тільки посміювався на це.

    Ось четвірка котів вже вийшли на галявини й приступили до тренування. Землешторм та Ночежало показували новачкам як вивести супротивника з рівноваги.

    Потім Тигролапка та Горелапка пробували це зробити самі.

    Горелапці два рази вдалося підкосити тигрову кішечку й вона гордо вистрибувала перед своїм виховником. Тоді Тигролапка швиденько підбігла до суперниці й цапнула ту за лапу. Горелапка видала якийсь незрозумілий звук і бухнулась на землю.

    — Молодець Тигролапко – похвалив кішку Землешторм, – але випущені кігті на тренуваннях заборонені.

    ***

    Коти повертались до табору. Всі були втомлені й плелися немов їжаки. Тільки Горелапка бігучи підстрибувала.

    Вони увійшли до табору і Тигролапка зразу підійшла до кагату свіжини. Там були декілька мишок, горобець та білка яку і взяла руда новачка.

    Вона підійшла до пеньочка біля палатки й стала жадібно поглинати їжу.

    — Гей, гей! Не торопись, подавишся, – ззаду почувся чиїсь веселий голос – Чула, ти сьогодні була на своєму першому тренуванні.

    Перед Тигролапкою постала гарненька світла кішечка з вересовими очима що привітно посміхалась.

    — Я Квітколапка, найстарша з новаків, скоро мене повинні висвятити на воячку! Як думаєш, яке буде моє ім’я?

    Тигролапка оглянула нову знайому й витримавши паузу сказала:

    — Квіткодумка – і новачка весело посміхнулась.

    — Ні, у нас вже є Грізнодумка, – непогодилась вона – я буду Квіткоокою.

    І новачка задерла голову до не небо уявляючи себе сильною воячкою.

    Тигролапка тим часом доїла свою білку й позіхнула.

    — Приємно було познайооомитись – протянула вона. – Надобраніч .

    Квітколапка подивилась на руду смуганьку, скептично оглянула й відповіла:

    — Надобраніч. А я піду ще прогуляюся до старійшин.

     

    0 Коментарів