Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал

    Осінь, дванадцята година дня.

     

    Якась гарна дівчинка сиділа поряд з Миколою у одній аудиторії, інша гарнюня у другій, третій, четвертій… Поки він не помітив, що вони почали повторюватись і щось цілеспрямовано йому доносити.

    З гарною усмішкою, робили свої оченята великими при кожному його слові, шалено сміялися з усього схожого на жарт, сорочки підправляли. А Микола вже не знав як сказати їм здибатись з сусіднього місця.

    -…уявляєш, така от ситуація.

    -Файно, файно, то може… Іншим розкажеш. Мені прикро, що тільки я знаю цю історію.

    І знов шалено сміється дівчинка. То що “Розсміши смішного”? Як він на таке натрапив?

    Пара літератури, наче вдих чистого повітря. Тема пари – творчість Стівена Кінга. Хто не знає, то справжній король жахіть і фантастики. Але Миколі він запам’ятався як гарний документальний письменник, бо його твір про вбивство Кеннеді у свій час допоміг Миколі перекласти все снаряддя на Тараса, обігравши його в обізнаності деталей вбивства.

    Хоч Тарас і не діставав пару сантиметрів до Миколи, ружбайки що вони тоді несли у солідних чемоданчиках були однаково важкими. А Микола не з трудоголиків, тож ця перемога була для нього солодкою. Зараз такого вже не зробиш…

    -Ти не думав спробувати себе у писемництві?,- підбігла до нього на перерві русява однокурсниця з стрункою талією, протягуючи якусь листівку. Хлопець навіть якийсь час вперто не помічав листівки, дивлячись трохи далі.

    -Ти про що?,- отямився той.

    -Ось, мені здалося ти цікавишся літературою.

    На листівці виднівся такий текст:

    “Змагання на краще повторення стилю автора минулих літ.

    Оберіть будь-якого письменника, що сподобався Вам і спробуйте відтворити його писемницький талант, написавши новий твір. Чекаємо на вашу відповідь за електронною адресою… І бла, бла, бла.

    Хай щастить!”

    -Що думаєш?

    -Треба себе спробувати,- “Може хоч так трохи живим себе відчую?”.

    -Є якийсь письменник на думці?- не відставала гарнюня.

    -Так, наш український Гоголь. Ми з ним схожі.

    -Улюбленними жанрами?,- заблимкала очами дівчина.

    -Ім’ям,- посміхнувся Микола.

     

    0 Коментарів