Фанфіки українською мовою
    Жанр: Фентезі
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Джен

    Перший крок у магічний світ був для мене як вхід у нову реальність. Я слідував за Снейпом через вузькі вулички, які заворожували своїми дивовижними магазинами і мешканцями, що пересувалися серед вітрин, наче персонажі з казки.

    “Це все… реально?” – не вірячи своїм очам, запитав я.

    “Більш ніж ти можеш собі уявити,” – відповів Снейп, який, здавалося, вже звик до цього світу.

    Першою нашою зупинкою був магазин чарівних палочок. Як тільки ми увійшли, мене охопило відчуття старовини та таємничості. Магазин був заповнений полицями, що ломилися від палочок усіляких форм та розмірів.

    “Кожна палочка тут унікальна,” – пояснив Снейп. “Ти повинен знайти ту, яка відгукнеться саме тобі.”

    Продавець, старий чарівник з довгою білою бородою, підійшов до нас. “Що ж, молодий чоловіче, давайте побачимо, яка палочка обере вас,” – сказав він з усмішкою.

    Спочатку я взяв одну палочку, але нічого не відчув. Потім іншу – знову без емоцій. Кожна палочка, яку я брав, здавалася не тією. Моя нервозність зростала, і я почав засумніватися, чи знайду я свою палочку.

    “Не хвилюйся,” – сказав продавець, бачачи моє замішання. “Іноді це займає час.”

    Врешті-решт, мої пальці торкнулися палочки, яка здавалася нічим особливим на перший погляд. Але я відчув тепло, що пробігло моїм тілом, і кімната ніби ожила навколо мене. Це було неймовірне відчуття.

    “Ага, ось вона,” – сказав Снейп, спостерігаючи за цим. “Ти обрав.”

    “Це неймовірно,” – вигукнув я, дивлячись на палочку в моїй руці. “Я відчуваю… Я не знаю, як це пояснити.”

    “Це початок твоєї магічної подорожі,” – сказав продавець, укладаючи палочку в коробку. “Вітаю.”

    Виходячи з магазину, я поглянув на Снейпа. “Що далі?” – запитав я.

    “Тепер ми забезпечим тебе всім необхідним для навчання,” – відповів Снейп, показуючи в напрямку іншого магазину. “Є багато речей, які тобі потрібно знати.”

    Йдучи вуличками, оточений магією та чарами, я відчував, як мій скептицизм поволі танув. Цей світ був настільки відмінним від усього, що я знав, але я не міг заперечувати його реальності – він був тут, навколо мене, в кожній іскрі магії.

    Після виходу з магазину палочок, Снейп повів мене до книжкового магазину. Мені завжди подобалися книги, але я ніколи не бачив нічого подібного до цього місця. Полиці були завантажені книгами від підлоги до стелі, а книги здавалися живими, деякі навіть перегортали свої сторінки.

    Поки я оглядав полиці, біля мене раптово з’явилася дівчинка з кучерявим волоссям і розумними очима. “Ти новенький у Хогвартсі?” – з цікавістю запитала вона. “Я Герміона Грейнджер.”

    “Так, я… Айлан,” – відповів я, здивований її прямолінійністю.

    Герміона швидко почала розповідати про книги, які, на її думку, мені варто прочитати. Її енергія та знання були вражаючими. “Ти маєш обов’язково прочитати ‘Історію Гогвортсу’ і ‘Стандартні закляття, початкового рівня’,” – говорила вона, набираючи в руки стопки книг.

    Під час нашої розмови до нас підійшла строга жінка з вузькими очима та високо зібраним волоссям. “Міс Грейнджер, будь ласка, не заважай іншим покупцям,” – сказала вона, але в її голосі не було сердитості.

    “Професор Макґонеґел!” – зраділа Герміона. “Це Айлан, він теж йде до Хогвартсу.”

    Професор Макґонеґел поглянула на мене з інтересом. “Так, я чула про тебе, містере Айлан. Сподіваюся, ти знайдеш нашу школу освітою відповідною до твоїх здібностей.”

    Мені здавалося, що вона знає про мене більше, ніж я сам. Я кивнув, відчуваючи, як вага її погляду вимірює мене.

    “Ну що ж, маємо багато роботи,” – сказав Снейп, вибираючи кілька книг. “Треба придбати все до початку навчального року.

    Відразу на виході Снейп сказав не відставати та повів мене до магазину мантій. Місце було сповнене різноманіттям тканин та кольорів. Поки Снейп розмовляв з продавцем, я помітив двох хлопчиків, які також приміряли шкільні мантії.

    Один з них мав світле волосся та вираз обличчя, що здавалося дещо зарозумілим. Він розмовляв з іншим хлопцем, який мав розкуйовджене чорне волосся та окуляри. Я почув, як блондин представився: “Я Драко”.

    “Гаррі” – відповів інший хлопець, трохи сором’язливо.

    Я не міг не підслухати їхню розмову. Драко говорив про родинні чаклунські традиції, а Гаррі, здавалося, був новачком, як і я.

    “Ти теж йдеш до Хогвартсу?” – несподівано запитав мене Драко.

    “Так, це мій перший рік,” – відповів я, намагаючись зберегти спокій.

    “Сподіваюся, ти потрапиш до Слизерину,” – сказав Драко з певною гордістю. “Найкращий факультет у Хогвартсі.”

    Гаррі лише усміхнувся, але я відчув, що він не поділяє ентузіазму Драко.

    Снейп покликав мене, і я вибачився перед хлопцями. “До зустрічі у Хогвартсі,” – сказав я, відчуваючи, що моє майбутнє навчання буде повне цікавих знайомств.

    Після купівлі мантій Снейп повів мене до магазину, де продавалися інгредієнти для зільярства. Як тільки ми увійшли, мене вразило різноманіття запахів та кольорів. Полиці були завантажені всілякими загадковими речовинами: від сушених квітів до загадкових порошків.

    “Ти повинен мати повний набір для зілляваріння,” – сказав Снейп, переглядаючи список інгредієнтів. “Це важливий предмет у Хогвартсі.”

    Я озирнувся на всі ці речі з певним невдоволенням. Мені більше подобалася ідея вивчення заклять та боротьби з чарами, ніж мішання інгредієнтів у казані.

    “Здається, це буде не найцікавіший предмет,” – промовив я необережно.

    Снейп підняв брову, звертаючи на мене увагу. “Також саме я являюсь професором даного предмета,” – сказав він, і в його голосі прозвучала ледь не помітна іронія. “І можу запевнити тебе, це один із найважливіших предметів у школі.”

    Я відчув, як мені стає трохи ніяково за свої слова. “О, я не хотів сказати, що це не важливо. Просто… мені здається, що це не зовсім моє,” – поспішив я пояснити.

    “Я в цьому впевнений. Зілляваріння вимагає точності та терпіння,” – продовжував Снейп, підбираючи інгредієнти. “Це не просто мішання речовин. Це мистецтво та наука, які можуть врятувати життя або змінити його.”

    Я кивнув, приймаючи його слова. Мабуть, я повинен був дати шанс цьому предмету, навіть якщо він і не здавався мені захоплюючим на перший погляд.

    Коли ми вийшли з магазину, я тримав у руках пакет із необхідними інгредієнтами, відчуваючи, як важливо було бути готовим до всіх аспектів навчання в Хогвартсі, навіть до тих, які мені не надто подобалися.

    Повернувшись до приюту після довгого дня підготовки до Хогвартсу, я відчував себе переповненим емоціями та враженнями. Моя нова валіза була важкою від книг, мантій та інших необхідних речей.

    Снейп, стоячи на порозі мого кімнати, вручив мені блискучий золотий квиток. “Це квиток на Хогвартський Експрес. Пам’ятай, платформа 9 і 3/4 знаходиться на станції Кінгс-Крос. Просто підійди до бар’єру між платформами 9 та 10 і пройди через нього. Дій так, ніби це звичайна стіна, але не вагайся.”

    Я взяв квиток, дивуючись його вагі та текстурі. “А якщо я не зможу це зробити?” – запитав я.

    “Ти зможеш,” – впевнено відповів Снейп. Перш ніж піти, Снейп зупинився і пильно подивився на мене. “І ще одне, Айлане. Якщо ти потрапиш на Слизерин, це стане моєю проблемою. Ти здаєшся мені типом, що може принести купу клопоту. Так що краще обери інший факультет.”

    Я був здивований його безпосередністю. “Ви не хочете, щоб я був у Слизерині?”

    “Не плутай,” – різко відповів він. “Не всі можуть впоратися з вимогами Слизерину. І мені не потрібні учні, які не можуть дотримуватися правил.”

    Я відчув суміш образи та роздумів над його словами. Це було неочікувано, але я вирішив, що врахую його пораду.

    “Добре, я подумаю над цим,” – сказав я, коли Снейп вже йшов.

    Тієї ночі я ледве спав, думаючи про майбутнє в Хогвартсі та слова Снейпа. Я розумів, що вибір факультету відіграватиме велику роль у моєму житті в школі чаклунства.

     

    1 Коментар

    1. Jan 30, '24 at 02:19

      Цікава зав’язка. Чекаю продовження