Фанфіки українською мовою

     

    Очі  Мії  метнулися до склянки, яку вона неспокійно крутила на барній стійці.
    Він так сильно змінився.

    Її батько говорив те саме, чи не так? Навіть її єдина подруга дитинства, яка перекочувала в доросле життя – Вікторія, щось згадувала про це, хоча до того вона зустрічалася з ним лише двічі: один раз бачила його біля школи на мотоциклі, а інший – на весіллі Мії. Вона ніколи не розуміла, як Торі могла помітити це при випадковій зустрічі на  пляжі, але подруга помітила.

    Звичайно, тепер Мія і сама все бачила.

    Вона підняла низький келих із товстого скла і перекинула повний рот “Джека Деніелса”, затримавши ковток у роті для знеболювального ефекту, перш ніж її очі наважилися визирнути за край.

    Денис стояв у дальньому кутку банкетного залу, спираючись рукою на стегно. Двома пальцями другої руки він тримав склянку, неуважно похитуючи нею вперед і назад, поки щось обговорював зі своїми хлопцями.

    Тепер він став вищим за будь-кого з оточуючих його гігантів, і був одягнений у синю сорочку, яка ідеально облягала стрункий торс і масивні плечі. Закотивши рукава, що підкреслювали  засмаглу шкіру передпліч кольору іриски, він залишив верхні ґудзики сорочки спокусливо розстебнуті, а саму сорочку було заправлено в чорні брюки. Як і більшість присутніх чоловіків, він віддав перевагу святковому стилю. Утім, “наречений” теж.

    Мія проковтнула повний рот спиртного, і очі автоматично метнулися через зал туди, де її батьки сиділи обнімаючись.  Поклавши руку на спинку  стільця мами,  він нахилився до неї, поки вони ділилися секретами й усмішками, як два закохані школярі.

    Мія вважала, що так воно і було.

    Олексій і Тетяна знали одне одного з дитинства, вони одружилися коли їм було по 20 років, прожили наступні 30 років, душа в душу. Мія завжди мріяла про такі стосунки, але не сталося.

    Вона знову подивилася на Дениса, який коротко кивнув чоловікові, що стояв перед ним. Навіть його обличчя змінилося. Юнацька м’якість рис змінилася грубою маскою. Чоло стало таким суворим, що кидало таємничу тінь на очі, що звузилися в напрузі, а сильна щелепа була вкрита щетиною. Це вже був не хлопець, справжній чоловік.
    Ден неуважним ривком перекинув склянку в долоні й підніс до губ, не зводячи очей із чоловіка, що стояв до неї спиною. Вона й гадки не мала, з ким він так зосереджено розмовляє.

    За габаритами чоловіка Мія здогадувалася, він – один зі його родичів.
    Мія  знову взяла склянку і спустошила її до дна. Кубики льоду з фінальним дзвоном ковзнули по стінці. Вона поставила його на стійку і підняла очі, щоб виявити бармена, який спостерігає за нею з піднятою бровою.

    – Ще один, – видихнула Мія, розсіяно витираючи рот тильним боком долоні.
    На блідій шкірі залишився розмазаний слід помади відтінку “пильної троянди”. Закотивши очі з роздратованим зітханням, Мія взяла зі стійки сумочку. Вона дістала маленький футляр із дзеркальцем на кришці, куплений у звичайній крамниці з косметикою, дорогою на роботу.

    Після того, як вона побувала жінкою-лялькою, останні п’ять років Мія уникала макіяжу просто з принципу, але сьогодні вирішила, що вона в боргу перед батьками, і в день їх річниці весілля варто порушити табу на косметику.

    З цією думкою вона завмерла, а потім стиснула губи і піднесла дзеркальце до очей.

    Це була клята відверта брехня, а вона заприсяглася більше не брехати самій собі. Вона кинула попереджувальний погляд у ці карі очі. Насупившись, вона прибрала з нижньої повіки крихітну грудочку туші і знову піднесла дзеркальце до губ. Нафарбувавши їх, вона сховала помаду.

    Зачинивши сумочку, Мія перевела погляд на справжню причину, через яку сьогодні ввечері нанесла макіяж. Як би там не було, варто було зізнатися собі: вона нафарбувалася для Дениса Іващенко, але це не мало значення – він повністю ігнорував її, так само як усі   електронні листи та телефонні дзвінки, якими вона намагалася достукатися до нього минулого року.

    Мія не звинувачувала його. Ні крапельки.

    – Тримай, красуне, – сказав бармен, ставлячи склянку на маленьку квадратну серветку.

    Вона підняла голову, намагаючись вирішити, чи фліртує він заради чайових, чи просто зробив ставку на кухні, сподіваючись, що наприкінці зміни йому пощастить, – і дійшла висновку, що це й те, й інше.

    – Дякую, – усміхнулася вона.

    – Я теж вип’ю, – пробурмотів м’який баритон біля її ліктя, і Мія обернулася на голос, зустрівшись поглядом із Сашком, який без ентузіазму підняв брову.

    – Якщо ти сподіваєшся, що я оплачу твій рахунок… – жартівливо пригрозила вона, намагаючись розвеселити його, підхопила свій келих і повернулася до нього обличчям.

    Його губи розтягнулися в стриманій усмішці, яка все ще зберігала залишки хлоп’ячої чарівності, хоча йому виповнилося вісімнадцять кілька років тому.

    – Як поживаєш, сестричко? – Сашко притулився спиною до стійки, безцеремонно поклавши одну ногу на іншу.

    – “Джек” робить цей вечір трохи кращим, – пробурмотіла вона, взявши склянку і ковтнувши лікер.

    Вона знала, що занадто сильно налягає на випивку, але, чесно кажучи, намагатися змінити це просто зараз просто не було сил.

    Сашко залишався єдиним з родини Іващенко, з ким вона бачилася й обмінювалася кількома словами, коли приїжджала додому з короткими візитами, і вона була абсолютно впевнена, що він спілкувався з нею тільки з очевидних причин. Камі покинула місто ненабагато пізніше від Мії, тож вона не береться до уваги. Сестра Сашка поверталася настільки рідко, наскільки могла, і її жорсткий графік модельних зйомок став ідеальним приводом, щоб уникнути присутності вдома…

    Мама все розуміла. Як і Мія.

    Вони, звісно, не були подругами вдома, не зважаючи, що вона хресниця її мами але, як не дивно, сестра Сашка намагалася підтримувати з нею зв’язок протягом усіх цих років. Мія була майже впевнена, що цим Камі просто намагалася роздратувати сім’ю – вони навіть вечеряли разом, коли та приїжджала в столицю по роботі.

    Бармен підсунув Сашку його напій, і той кинув на стійку сотню, підхопивши склянку і повертаючись до залу. Він зробив великий ковток і причмокнув губами, обводячи поглядом кілька сотень людей, які сиділи за столиками навколо танцполу й очікували офіційного початку вечора.

    Мія  спостерігала за ним краєм ока, зчитуючи всі мікровирази виразного обличчя. Він був тут з примусу, відчував дискомфорт і намагався його не показувати. Якби їй довелося посперечатися, вона поставила б на те, що Сашка  змусили скласти їй компанію.

    – Чудова вечірка, – фиркнув він, роблячи ще один ковток.

    Мія опустила очі у свою склянку і неспокійно струснула її, від чого лід закрутився. Вона знову подивилася на його профіль.

    – Саш, – він повернувся до неї, недбало піднявши брову. – Усе гаразд, – тихо сказала вона. – Ти не зобов’язаний це робити.

    Він двічі моргнув, зніяковіло насупившись, і вона витримала його пильний погляд.

    – Ну гаразд, – його губи розтягнулися в дивній усмішці. – Побачимося пізніше.

    Він підняв келих. Мія машинально простягнула йому свій, і вони зустрілися з тихим дзвоном.

    – Принаймні, це ненадовго, – додав він і зробив великий ковток, не зводячи з неї очей.

    Погляд Мії  впав на склянку в її руці. Це була прихована образа, загорнута у співчуття і добре продуманий тост. З віком Сашко став розумнішим. Але, очевидно, він не знав, що вона збиралася залишитися на весь рік. Вона була зворушена і задоволена тим, що батьки зберегли її таємницю, не поділившись навіть із родичами. Імовірно, батьки  давали їй час змінити своє рішення.

    Мія  озирнулася, побачила, як Сашко розчинився в натовпі, і зробила ще один великий ковток лікеру.

    Пильний погляд Мії повернувся туди, куди він прагнув весь вечір. Вона ясно бачила те, про що говорила Камі, він зовсім інший. Денис стояв розслаблено, мова його тіла була відкритою і впевненою. Навіть самовпевненим. Перекинувши склянку, він спорожнив її одним ковтком і неуважно простягнув порожню тару комусь, хто дбайливо її прибрав. Це було по-справжньому захоплююче.

    – Гей, Міюша!

    Вона примружилася і придушила стогін, перш ніж обернулася і побачила водянисті блакитні очі Романа Павлюченко  та його дурну посмішку. Мія змусила себе посміхнутися у відповідь.

    – Привіт, Ромчику.

    Наступні десять хвилин вона подумки проклинала бармена, який так довго возився з журавлинним морсом для дружини Романа. Мія дізналася, що Людмила знову вагітна, народить за дванадцять тижнів, і перед тим, як йому, нарешті, принесли морс, вона переглянула фотоальбом зі знімками кожного місяця життя їхнього дворічного первістка.

    – Це за мій рахунок, – сказала йому Мія з солодкою посмішкою, яку Ромчик ввібрав, як цукровий сироп. І ось, нарешті, він змішався з натовпом.

    Погляд Мії метнувся через кімнату туди, де стояв він. У залі наростав збуджений гул. Мія зрозуміла, що програма ось-ось почнеться і, повернувшись, потягувала свій напій, поки один із заступників її батька, він же непрофесійний тамада на вечір, брав мікрофон. Різкий скрегіт фонового шуму змусив її затиснути вухо пальцями, тоді як очі рефлекторно метушилися по залу. Кожен з присутніх  болісно морщився від цього звуку… усі, крім Дениса. Його плечі здавалися розслабленими, обличчя нічого не виказувало, він відкинувся на спинку стільця і не зводив очей із чоловіка.

    – Вибачте, – безтурботно хихикнув чоловік в мікрофон.

    Це був акуратно вбраний попелястий блондин із добрими очима і мудрою посмішкою, Мія ходила з ним на зустріч з томадаю. Її батько був не надто делікатний, саджаючи їх разом. Він мав такий склад розуму і манери, що міг би стати ідеальним кандидатом на інтрижку, якщо не більше. Але Мію  це не цікавило, і вона відверто сказала йому про це на початку вечора, зберігаючи на обличчі невимушену посмішку. Їй набридло брехати самій собі, і вона намагалася дотримуватися правди з іншими.

    Отже, блаженно коротка програма почалася.

    Мія тільки половину часу стежила за гостями, які, бентежачись і затинаючись, виголошували тости й сердечні привітання ювілярам. Другу половину займав чоловік у кутку, який майстерно балансував на задніх ніжках стільця. Одна його рука була закинута за голову, масивна кисть, що спочивала за спинкою банкетного крісла, з легкістю могла б обхопити її стегно. Іншою рукою він неуважно піднімав пиво, тоді як напружений погляд залишався прикутим до сцени, немов приціл гвинтівки.
    Час від часу хтось  пробирався до нього і нахилявся до вуха з повідомленням, у відповідь на яке він або ствердно кивав, або заперечно хитав головою.

    Вона задавалася питанням, що ще змінилося  в компанії під керівництвом Дениса Іващенко. І, що важливіше, вона запитувала себе, чи буде в неї коли-небудь шанс дізнатися це. Мія  знову втупилася у свій келих, розглядаючи осколки льоду.

    Раптово з динаміків зазвучала музика, і вона заплющила очі, бажаючи померти на цьому самому місці.

    “А тепер цвях програми: приниження перед людьми, які й так до біса сильно ненавидять твою дупу” – з гіркотою подумала вона.

    Вона домовилася з батьками триматися подалі від “лінії фронту”, але зазвичай люб’язна мама виявилася непохитною: незалежно від того, наскільки незграбно й неузгоджено вони рухатимуться, традиційний танець батька з дочкою має відбутися.

    Чесно кажучи, цього моменту було достатньо, щоб змусити Мію наслідувати приклад Камі, але вона не могла вчинити так із батьком, який свого часу підтримав її в подібній ситуації. До того ж, це свято не могло стати причиною для її втечі. Хіба що – ідеальним приводом.

    Мія перекинула свою склянку так, що кубики льоду вдарилися їй у ніс. Опустивши келих на барну стійку, вона схопила маленьку квадратну серветку і промокнула нею обличчя. Вона ретельно розрахувала час, щоб випити лише два міцні напої до головної події.

    Вона витягла маленький футляр з губною помадою і подивилася в дзеркальце, просто щоб переконатися, що не розмазала макіяж знову. Потім привернула увагу бармена і розплатилася за рахунком, озирнувшись через плече на батька – наскільки вона могла судити, він тупцював танцполом, повністю ігноруючи ритм музики. Навіть буряково-червоний від збентеження, він усміхався мамі так, немов щойно виграв у лотерею “Powerball”. Мія посміхнулася разом із ним, шльопнула чайові на стійку і відвернулася від бару. Вона зробить це заради них.

    Перекинувши ремінець сумочки на плече, вона кинула погляд на свою сукню, просто щоб переконатися, що зрадницьки не виглянула бретелька бюстгальтера. Це була проста обтисла коктейльна сукня, яку вона купила під час ланчу декілька днів назад. Її обирала Камі по відеозв’язку, запевняючи, що вона відтіняє колір її волосся й очей, водночас підкреслюючи фігуру з витонченістю, оцінити яку може тільки подруга.

    Пісня закінчилася, і ювіляри поцілувалися під оплески залу. Мія яч’ неуважно плеснула в долоні й повільно побрела зі свого затишного куточка до сцени. Діджей пробурмотів щось нерозбірливе, коли зазвучала наступна композиція, і її батько озирнувся.

    Зробивши глибокий вдих, вона прискорила крок, ковзаючи між столиками з піднятою рукою. Очі батька знайшли її, і його обличчя осяяне усмішкою, вигляд якої вартував будь-якого приниження, а може й більшого. Вона зробила крок у його руки, і він поклав її в обійми.

    – Ти маєш чудовий вигляд, – прошепотів він їй у волосся.

    Мія відсторонилася, зніяковіло скрививши губи.

    – Це ти маєш чудовий вигляд, – вона вигнула брову. – І мама має приголомшливий вигляд, – додала вона, озираючись через плече на незнаоймого чоловіка, який кружляв матір у танці.

    -Так, це так, – видихнув батько.

    Мія знову повернулася, щоб зловити його погляд, що палає щастям.

    – Ну що, підемо? – запитала вона з посмішкою.

    Очі тата повернулися до неї, і він тут же спіткнувся. Рум’янець став ще болючішим, коли його руки обвилися навколо неї у вальсі, хоча діджей поставив якусь дурну пісню вісімдесятих років про кохання.

    – Цікаво, чи танцювала коли-небудь раніше пара з чотирма лівими ногами, – пробурмотів він.

    – Я розумію, про що ти, – Мія розсміялася, вивільнила свою руку і поклала йому на плече. – Давай просто зробимо це.

    Погляд тата нарешті перестав нервово кидатися на всі боки і зупинився на її очах. Він вдячно посміхнувся і поклав руки їй на поперек.

    Вони просто розгойдувалися разом вперед-назад, виглядаючи досконалими і закінченими ідіотами. Мія не заперечувала. Вона увійшла в ритм, поклавши щоку батькові на плече, і заплющила очі. Від нього пахло “Олд Спайсом” і спогадами. Останній і єдиний раз вона танцювала з ним на власному весіллі п’ять років тому.

    – З тобою все гаразд? – тихо запитав її батько. – Я розумію, що це дуже важко, Мі. І ціную, що ти тут.

    – Усе в нормі, – прошепотіла вона. – Я знала, що буде важко. Але спостереження за тобою і мамою того варте. Я така щаслива, що маю таку родину.

    – То ти, як і раніше, хочеш залишитися? – пробурмотів він, несвідомо міцніше обіймаючи її за талію.

    Вона говорила з ним про свої плани переїхати сюди, принаймні, на рік. Мія мала роботу з редагування наукових текстів, яка більшості людей здалася б нудною, але їй подобалося займатися вичитуванням, оскільки це поєднувало її любов до науки та англійської мови (та й оплата була зовсім непоганою). Хоча компанія знаходилася у столиці, вона могла працювати звідки завгодно. Мія кивнула, уткнувшись йому в плече.

    – Просто хочу подивитися, що з цього вийде.

    Її батько глибоко зітхнув і відсторонився, а вона повернулася до його погляду, що світився щирістю.

    – Я справді пишаюся тобою за це.

    Мія м’яко посміхнулася і кивнула. Вона знала, що це буде важко, але не розуміла, наскільки, поки не побачила Дениса на власні очі.

    Тато швидко оглянув її обличчя.

    – З будинком усе гаразд?

    – Так, – ухильно відповіла вона. – Щось не так із водонагрівачем, і потрібно полагодити дверні екрани, але майстер приїде в понеділок. – Вона збиралася орендувати на рік мебльований будинок на березі озера.

    Очі тата схвильовано блиснули, коли він відчув, що знайшов можливість подбати про неї.

    – Краще б йому бути там завтра.

    Мія знову посміхнулася і похитала головою, притулившись щокою до його плеча.

    – Усе гаразд. Сьогодні неділя. Я можу прийняти душ у нас вдома.

    Ноги її батька перестали рухатися, поки він обмірковував новий план.

    – Я догляну за будинком цього тижня, – спокійно продовжила вона, – але я не збираюся залишатися там назовсім.

    – Я зателефоную цьому майстру, – пробурчав батько, обурений невигідними умовами оренди, і знову почав розгойдуватися на ногах.

    Мія посміхнулася – було марно намагатися переконати його не хвилюватися. У ці дні вона щосили намагалася приймати речі такими, якими вони є, навіть якщо їй доводилося потурати своїм шкідливим звичкам, щоб зберегти розум. Вона повернулася, тому що вважала: це – найкраще місце, в якому тільки вона могла опинитися. Через кілька років пекла після невдалого шлюбу вона змусила себе зібратися з думками й усвідомити свої бажання. Мія вважала, що у неї є п’ятдесят відсотків на успіх у спробі повернути минуле, і, принаймні, тепер вона знала, чого хоче.

    Якраз у цей момент діджей зробив ще одне невиразне оголошення, яке вона не змогла б розібрати нізащо на світі, і її очі розплющилися. Мабуть, у гостей такої проблеми не виникло, бо усміхнені люди почали парами висипати на танцпол.

    Піднявши голову, вона пробурмотіла:

    – Вони зглянулися над нами, – і хихикнула, радіючи, що більше не є центром уваги.

    Тато розсіяно засміявся, і Мія помітила, як пильно він вивчає її обличчя.

    – Ти все ще підтримуєш із ними зв’язок, Мі? – прошепотів він.

    Мія схилила голову набік, читаючи емоції батька між рядків: занепокоєння, огида, бажання захистити, лють. Тепер він знав, хто такі Вікси.

    – Ми обмінялися кількома листами, – відповіла вона. – Едуард переїхав, і це добре, – вона підняла брову.

    Мії  знадобилося два роки, щоб виплутатися з цієї халепи, але кілька місяців життя з ними змусили зрозуміти, яку велику помилку вона зробила. Едік не любив, він був одержимий, і в цьому справді не було його провини. Те, що видавалося йому коханням, було просто сліпим потягом.

    Вона бачила, як батько стиснув губи, придушуючи бажання знову перерахувати всі ті аргументи проти Віксів, які щоразу наводив у їхніх суперечках. Він був у жаху від того, що дозволив своїй доньці вийти заміж за монстра. Мія знову і знову відповідала йому, що була егоїстичною і дурною… і молодою. Це була її помилка – не його.

    Раптово батько кинув похмурий погляд поверх її плеча. Кров кинулася йому в обличчя, воно потемніло, і в нього на лобі вискочила вена. Мія озирнулася, простеживши за його очима, і тут же відвернулася, задихнувшись. Тепер їй доводилося мати справу з наслідками її помилки, і вони були тут як тут.

    – От погань, – виплюнув батько.

    – Ш-ш-ш, – заспокоїла Міла, поклавши долоню йому на плече, – усе гаразд.

    – Йому нема чого виставляти це напоказ, – пробурмотів тато.

    – Я чула, що останнім часом це його візитна картка, – тихо заперечила вона, повільно повертаючи батька, який був розлючений від обурливої сцени. Зрештою, його захисний інстинкт вимагав уберегти її.

    Як тільки вони розвернулися, Мія  мала гарний вид на довгоногу блондинку, нахабно чіпляючись за незрівнянного містера Дениса Іващенко. Насправді ця імітація сексу посеред танцполу під сопливу пісню вісімдесятих про кохання здавалася своєрідною рисою. Мія була дуже вражена. Дівчинка була висока, її ноги виглядали ще довше на шестидюймових підборах, а плаття, яке підтягувало її приголомшливі форми, було схоже на другу шкіру, яка, як знак, повідомила, що доступна вночі. Денис був на голову вище за неї. Його велика рука непристойно лежала на її пружній сідничці не наче яблучко ,притискаючи її до стегон, в той час як інший він кинув мідні локони через плече, нахилившись і шепочучи на вухо. Хижачі очі ковзали по майстерно намальованому обличчю дівчини, і він дарував їй повільну і хитру посмішку. Його друга рука ковзнула вниз по спині, щоб приєднатися до першої, поки він повільно рухав стегнами. Мія закрила очі і спробувала впоратися з припливом ревнощів і спеки – знала, що буде важко. Вона вирішила! Але не була  готовою до того, що буде для неї так боляче.  Дуже глибоко набрала повітря в груди, як завжди говорять лікарі. Але їй було боляче. Намагаючись глибоко дихати через біль у грудях, вона відкрила очі і зустріла погляд батька – суміш гіркоти і жалості. Вона намагалася зробити слабку посмішку, яка не могла зберегти її обличчя. Батько обійняв її за плечі і, звернувшись до нього, повів її з танцполу.. – Хто вона? Мія прошепотіла. Питання звучало як хрипи.. Міська повія, її батько виплюнув. Вони гідні один одного. Хоча він поважав Дениса як працівника компанії але, з роками її батько ставав все більш огидним до нього. Мія здивовано озирнулася назад – вона ніколи не чула, щоб він так говорив. Батько закотив свої очі. Вона була онукою Мейсона.

    Мія відвернулася, болісно кусаючи губу… і змусила себе зупинитися. Випустивши нижню губу, вона облизала її. Вона не зробить цього з собою знову. Батько уважно спостерігав за нею, обережно ведучи їх до передньої частини залу. Мія зробила глибокий вдих і спробувала викинути все побачене. Мія  міцно стиснула його в обіймах. А потім спостерігала, як він повернувся до столу, незграбно пробираючись між людьми, щоб він  знову зануритися в своє подружнє блаженство.

    Щасливо зітхнувши, вона обернулася. Повертаючись у свій затишний куточок – звичайно ж, щоб випити ще – вона намагалася не помічати танцюючої пари. Але, незважаючи на усі зусилля, упіймала себе на тому, що при кожній слушній нагоді кидає на них саморуйнівні погляди.

    Барный стілець Мії все ще був вільний, і вона тут же зайняла його знову. Востаннє подивившись туди, де Денис нахилявся до дівчини, практично уткнувшись особою їй в груди, вона обернулася до вичікувальної посмішки бармена.

    – Ще один, – видихнула Мія.

    На той час, як вона випила половину свого віскі і наважилася обернутися, Дениса і його супутниці ніде не було видно. Це змусило її пирхнути у свою склянку, бавлячись такою дитячістю – він витягнув дівчину на п’ять хвилин тільки заради того, щоб Мія приревнувала?

    Якась жалюгідна і хвора частина її дійсно була задоволена – він знав, що вона була тут, хоча його погляд жодного разу не зупинився на ній.

    Впродовж останніх років в спробі все виправити вона намагалася зв’язатися з ним по телефону або електронній пошті, заїжджала додому на канікули – все безрезультатно. Сьогоднішня демонстрація стала найзначимішим визнанням її існування, яке вона отримала з дня свого весілля.

    Від непрошеного спогаду усередині все скипіло, різкий спалах болю змусив її втягнути повітря. Мія на мить схилила голову над келихом. Вона ніколи не забуде, як почувала себе в його обіймах. Упевненою, сильною і ідеальною – навіть попри те, що вона розбила йому серце. Озираючись на усі подальші роки, вона згадувала той танець так, немов це був її перший танець з нареченим.

    Коли вона, нарешті, отримала розлучення і свободу, то цілий рік валялася в стічній канаві саморуйнування. Знадобилося ще декілька років, щоб зцілитися і знайти те, чого бракувало в її порожньому серці. Мія намагалася наповнити його різними способами, починаючи з випадкового сексу і закінчуючи блискучим аспірантом, що пропонує кільце на колінах. Але ні у кого не було того, що вона шукала. Вона скучала за спокоєм, дружбою, сміхом. Сильним віддаючим рукам, сонячній посмішці і теплому серцю, що б’ється у бездонних очах.

    Все просто – ніхто не був Денисом Іващенко.

    Ставало все більш і більш ясно, що їй треба отримати другий шанс. Але батько неодноразово попереджав її: деякі речі просто неможливо повторити, і іноді у вас є всього одна спроба.

    Похмуро розсміявшись, Мія  перевернула в горло ще один ковток. Прямо зараз все виглядало так, як ніби татусь був абсолютно-мать-вашу-прав. Вона осушила склянку і хлопнула ним по барной стійці дещо сильніше, ніж мала намір.

    Ден був їй доріг, і Мія більше не могла дозволити собі здійснювати помилки. Вона уклала з собою договір, що дасть йому рік, не дивлячись ні на що. У будь-якому разі, навіть якщо все стане гірше, вона просто опиниться в ще більшому лайні. Після певного моменту це вже не мало значення.

    Мія зісковзнула з табурета і сперлася на нього. Вона уміла тримати себе в руках, але за короткий час випила декілька келихів. Втім, не будучи дурною, рівно на одинадцять годин вона замовила таксі, щоб поїхати в новий будинок. Закинувши сумочку на плече, Мія пробиралася крізь натовп. Каблуки, які додавали їй два жалюгідні дюйми, не дуже-то допомагали – ще трохи, і вона ризикувала зламати собі шию. По правді кажучи, навіть в такий вечір це було цілком можливо.

    У коридорі маленької будівлі клубу на околиці міста вона полегшено зітхнула. Її  школа щороку влаштовувала тут вечір випускників, і вона знала, куди йти. Відвідавши туалет, попрямувала прямо до задніх дверей і вийшла на парковку. Вона підозрювала, що в альтанці і патіо юрбитиметься надто багато народу, а Мії хотілося побути однією. Човгаючи туфлями по гравію, вона озиралася у пошуках місця, щоб сісти. Біля далекого рогу будівлі під вуличним ліхтарем виявилося те, що треба : лавка для персоналу, Мія попрямувала до неї, кинувши погляд на безлюдну стоянку.

    Зітхнувши з полегшенням, вона сіла, притулившись спиною до стіни. Дивлячись в затягнуте хмарами небо, поклала сумочку на коліна і дістала сигарети. Вона розуміла – це така ж огидна звичка, як і алкоголь, але зараз їй відчайдушно потрібна була милиця. Так що, клацнувши запальничкою, вона втягнула в себе багаторічну залежність, благословила п’ять хвилин передиху і, притулившись головою до стіни, довгою цівкою випустила дим в небо.

    – м-м-м…

    Грудний стогін змусив Мію моргнути і підняти голову. Із-за рогу почувся тихий шепіт і квапливе сопіння… судячи із звуку, з торця будівлі усамітнилася якась розпалена і прагнуча парочка. Мія закотила очі і стукнулася головою об стіну. Ну і нехай. Хоч комусь було весело.

    Вона зробила ще одне тривале затягування, поки діставала з сумочки телефон і перевіряла час. Усього лише ще одна година тортур. Їй слід було почати цей

    Їй слід було почати цей марафонський рік поповільніше і потренувати опір болю.

    Вона впустила голову на стіну і зробила ще одне затягування. Поставила озуту у босоніжку ногу на лавку, чинно розпрямила спідницю і спробувала насолодитися сигаретою, не звертаючи уваги на м’які стогони.

    – Ось так, мала.

    Слова були розтягнуті глибоким оксамитовим наспівом, і очі Мії  широко відкрилися. Ні, звичайно, доля не могла бути настільки жорстока. Цей голос був глибший, ніж у Дениса… але, знову ж таки, вона не розмовляла з ним з дня весілля.

    – О, Боже, та-а-а, – грубий бас був густим і низьким, і від його звуку по спині у неї пробігла тремтіння.

    Мія  сіла прямо, підтягнувши коліна до грудей. Її щоки виявилися не єдиним місцем, де кров збиралася калюжками жару. Вона влаштувалася на сидінні зручніше і глибоко затягнулася, щоб відволіктися. Будь-яка нормальна людина встала б і йшла геть, але тільки не Мія . Це була її лавка, її момент розради і її друга з трьох сигарет, які вона дозволила собі викурити сьогодні увечері.

    І знову цей голос:

    – Саме так.

    Хрипкий і низький, він обволікав її, як патока, збуджуючи в ній щось люте. Бела відчула пульсацію свого серця десь між ніг, і повільно опустила ступню на землю. Вона зробила ще одне відчайдушне затягування, а голос між тим пірнув в стогони, що муркочуть, які змусили її нутрощі розплавитися від чистого, гарячого і липкого бажання. Вона не могла в це повірити.

    Мія трохи не отримала оргазм  на місці. Вона вчепилася в лавку обома руками, намагаючись зорієнтуватися. Що розчервонілася, важко дихаюча, готова з’їхати з глузду від пульсуючого болю між ніг.

    Вирішивши, що вона досить насолодилася вуайеризмом на декілька життів вперед, Мія намацала сумочку і невпевнено встала. Звуки шепоту і хрускоту гравію, що пролунали із-за рогу, змусили її завмерти на місці. От лайно. Вона не знала, що, біс візьми, робити. Підхмелена, вона ні за що не встигне швидко втекти в цих туфлях, перш ніж з’явиться парочка, і виглядатиме ще гірше, якщо її упіймають такою, що втікає. Закривши очі, вона глибоко зітхнула, спробувала призвати на допомогу усе своє самовладання, а потім знову сіла. У будь-якому разі, у неї залишилася ще половина цигарки.

    Поставивши сумочку на лавку, вона підтягнула коліна до грудей і розпрямила спідницю, неначе це був усього лише безневинний маленький перекур під час вечірки. Вона якраз підносила сигарету до губ, коли із-за рогу показалася пара – онука Мейсона і, звичайно ж, Денис Іващенко. У розстебнутій сорочці, він обіймав рукою дівчину, чиє волосся тепер було в повному безладі, втім, як і сукня.

    Від шоку Мія насилу проковтнула дим, і це було дивне відчуття. Мабуть, вираження її обличчя виявилося досить забавним, тому що дівчина засміялась, і це прозвучало швидше кокетливо, чим збентежено. Вирішивши, що варто просто проігнорувати цей кошмар, Мія швидко затягнулася сигаретою і знову перевірила час на своєму телефоні.

    – Мія.
    Ні питання, ні вітання, швидше констатація факту. Але, Боже, цей голос. Минулі роки перетворили його на присмерковий бас, що обкутав її ім’я, як оксамитовий килим. На мить стиснувши губи, Мія повільно підняла очі. І в ту ж секунду пригнітилася своїм серцем. Денис пройшов стадію “досить симпатичного” мільйон миль назад, тепер цей чоловік був просто прекрасний. І він дивився на неї холодними, як камінь, очима. Вона випустила довгий струмінь диму.

    – Привіт, Ден, – видихнула вона.

    – Діан, чом би тобі не піти всередину? – Він подивився вниз на дівчину, і його обличчя перетворилося в лукавій посмішці, яка безперечно була розрахована на те, щоб розплавити трусики будь-якої особи жіночої статі за наносекунду.

    – Еммм. – Безрозсудно помітила Мія, коли та проходила мимо, – у тебе коліна травою забруднені, – що, насправді, було правдою.

    Дівчина різко обернулася з похмурим лютим поглядом і, нарешті, похитнулася на своїх смертоносних пастках. З надприродними рефлексами Денис тут же виявився поруч, підтримуючи її рукою під лікоть.

    – Йди.

    Люто роздувши ніздрі, дівиця поглянула на нього, а потім знову розгорнулася, демонстративно ігноруючи Мію, яка обійняла свою гомілку міцніший і затягнулася сигаретою, поки Денис дивився, як дівчина йде. Світло ліхтарів над парковкою чіплялося за його шкіру, змальовуючи риси різкими тінями.

    – Чому ти за мною стежила?

    Мія моргнула від його голосу, схожого на дим, що звернувся в звук. Як тільки її мозок перемкнувся на першу передачу, пульс підскочив від нуля до шістдесяти, і кров підлила до щік.

    – Я. я не стежила… – в жаху пробурмотіла вона, схвильовано опускаючи ногу на землю. – Я просто вийшла сюди покурити. У альтанці занадто тісно. Я не… – Мія зупинила себе посеред краху і просто дозволила словам згоріти.

    Губи Дена  зігнулися в зухвалій усмішці, струшуючи попіл. Це виглядало, як зім’ята пародія на одну з його колишніх сонячних посмішок, що впала на особу.

    – Я знаю.

    Мія моргнула, несподівано ставлячи питання, що ж таїться в цих двох словах. Він повинен був знати купу речей – наприклад, що вона була там. Вона відвикла мати справу з надприродними почуттями.

    – Всередину, – він вказав підборіддям на двері.

    Мія  глибоко вдихнула, закрила очі і спробувала відновити душевну рівновагу.

    Секунду вона дивилася на недопалок, намагаючись зорієнтуватися.

    – Я не цілуюся, – із сміхом пирхнув Денис.

    Мія  поглянула на нього з простодушним замішанням. Його очі значущо опустилися на сигарету в її руці. О-о-о, тепер вона зрозуміла.

    – Не має значення, – Мія піднесла сигарету до губ і злегка знизала плечима. – Я знаю, де був її рот.

    Почувся короткий хрипкий смішок, і, поглянувши вгору, Мія побачила спалах розуміння в його очах, перш ніж він сховав емоції під сталевою маскою. Якою б хворобливою і божевільною не здавалася ситуація, знайомі залишки їх колишньої дружби ховалися по кутах. Мія прийме навіть це.

    Вона відкинулася на лавці і знову притулилася головою до стіни, використовуючи час, щоб повернути себе в сьогодення і зосередитися. Вона неуважно піднесла сигарету до губ і завмерла. Делікатно принюхавшись, вона знову опустила її, задумливо нахмуривши брови. Їй здалося або вона відчула його запах? Аромат його постійного парфюму.

    – Я спостерігала за тобою, – видихнула вона крізь дим, обертаючись до нього, – тому що хочу поговорити і намагалася придумати, як сказати те, що я збираюся сказати.

    Ніздрі Дениса розширилися, а потім в надприродну секунду він вирвав сигарету з її пальців. Закривши очі, він затиснув її між губами і висмоктав залишок одним помаранчевим спалахом, а потім кинув недопалок на землю.

    – Нічого, блять, більше говорити, – слова йшли з глибини, як пекельне полум’я, і народжувалися в потоці диму. Коли димова завіса розсіялася, залишився тільки погляд Дениса, темний і твердий, немов захолола магма.

    Несподівано двері позаду неї відкрилися, змусивши Мія підстрибнути з легким викриком і швидко обернутися. Шумна група гостей висипала назовні, голосно сміючись і відпускаючи жарти, потім вони зупинилися біля входу, очевидно, плануючи розпрощатися. Мія знову обернулася до Дениса, і той смикнув підборіддям, різко розгортаючись на п’ятах. Мія з хвилину дивилася йому услід поки він своєю ходою, що пливе, спрямовувався до рогу будівлі. Він обігнув його, не озирнувшись, щоб подивитися, чи йде вона услід.

    Кинувши погляд через плече, Мія узяла свою сумочку і пішла за ним. Це була службова частина приміщення без вікон – ідеальне місце для самоти, що недивно… Денис віддалявся геть від неї по маленькому дворику поряд з темним розвантажувальним майданчиком, вчепившись руками у волосся. Несподівано він обернувся до неї, і його очі спалахнули.

    – Тримайся від мене по далі в цьому сраному році, – прошипів він. Його губи піднялися, оголяючи зубм в попередженні.

    – Я скучаю за тобою і повернулася, тільки щоб спробувати ще раз, Ден! – випалила вона. – Все, що ти захочеш…

    Денис різко обернувся і гірко розсміявся. Це був огидний горловий звук.

    – Я знаю, чому ти повернулася, – прошипів він швидко і грубо, немов меч витягнули з піхов. Він підкинув голову, його очі вчепилися в її, і вона обернулася до нього обличчям, притулившись спиною до утішливої прохолоди стіни.

    – Ти повернулася, щоб подивитися, на що це могло бути схоже, – прошепотів він.

    Мія важко ковтнула, коли він наблизився до неї з цими словами. Вона ні за що не змогла б боятися Дениса… вона просто була збита з пантелику і намагалася не відставати… Випрямивши спину і високо піднявши підборіддя, він зупинився менш ніж у футі, дивлячись на неї зверху вниз. Він був так близько.

    Вона відчувала його темний древесний запах, відчувала цей неприродний жар, відчувала його дихання, серце, що нерівно б’ється, немов хвилі об скелі.

    – Ти повернулася, щоб подивитися, на що це могло бути схоже, – повторив він ледве чутно.

    – Що? – прошепотіла вона – її дихання було занадто поверхневим, щоб це можна було назвати питанням. Його губи зігнулися в холодній пародії на посмішку.

    – Це, – він виплюнув слово крізь зуби, немов прокляття.

    Вона здивовано моргнула, коли його рука різко піднялася до її щоки. Але дотик кінчиків пальців виявився ніжним… і що запалює, як сірник, піднесений до гасу в крові. Вогонь пробіг по її венах, коли його палець слизнув по щоці. Його рука повільно притиснулася до шкіри, так чуттєво ковзаючи уздовж підборіддя, що вона інстинктивно пригорнулася до цієї долоні, і її погляд поплив. Його пальці слизнули назад по шиї, зупинилися на потилиці, а великий палець пройшовся по западинці на горлі. Вона дивилася в його темні непроникні очі, і її дихання пурхало на губах, як метелик.

    Несподівано його рука пірнула в її густе волосся і міцно стиснула кулак, змусивши її задихнутися від болю. Широко розкриті очі гарячково шукали на його обличчі підказки. Жоден мускул не здригнувся під сталевою маскою. Він повільно змусив її схилити голову набік. Вона підкорялася. Денис сперся іншою рукою об стіну і нахилився до її шиї. Мія була розгублена.

    – Ден, – видихнула вона, – що…

    Усі питання миттєво здалися недоречними від одного лише шепоту його дотику. Він провів носом по її шкірі, залишаючи за собою палаючий слід. Мія притиснула руки до його грудей, одночасно напружуючись і відчайдушно шукаючи межі. Він обережно провів пальцем по вигину її шиї до самого плеча, його переривчасте дихання обдавало їй груди, її серце важко билося, а давно тліючі вуглинки спалахували полум’ям. Без жодного попередження його гаряча мова несподівано пройшлася по її пульсу, що гуркотить, до вуха.

    – Ось це, – прошепотів він.

    Він відпустив її волосся, і його рука слизнула вниз, де нахабно взялася за груди. Її сосок нетерпляче піднявся йому назустріч, а по шкірі, немов краплі дощу, пробігли мурашки.

    – Ден, – прошипіла вона, намагаючись зберігати ясність розуму, поки її тіло зрадницький тануло в його руках. Заради усього святого, він тільки що був з іншою, але… Їй було таке неймовірне добре. Вона так за ним скучала.

    Його рука повільно опустилася з її грудей вниз по боку, щоб жадібно притиснутися до стегна, і він слизнув носом уздовж її підборіддя. Їх щоки зіткнулися, і Мія тихо застогнала, обернувшись до його губ. Денис  тут же відсторонився, випрямившись, і його рот опинився біля її скроні.

    – Я не цілуюся, – видихнув він, а потім провів недбалими губами по її лобу.

    – Хіба не цього ти хочеш? – тихо і млосно проспівав він.

    Мія вдивилася в його обличчя, шукаючи хоч щось знайоме, і енергійно затрясла головою, явно суперечивши вимогам свого тіла. Денис із сміхом відкинув голову назад.

    – Ти, Емілія Олексіївна Вінкс, брехуха.

    Одним запаморочливим рухом він підхопив її на руки і притиснув спиною до стіни. Розум Мії розлетівся по швах. Довгождане відчуття його жару, його шкіри на її голих руках, його запаху, його грудей, що втискаються в неї. Це майже змусило її кінчити на місці. Поки його гарячі губи ковзали по її горлу, Ден демонстративно рухав стегнами, удруковувавши своє тверде тіло прямо у вершину її бажання. Вона відкинула голову назад з пристрасним стогоном. Від його чарівних дитячих обіймів і обіймів, які утримували її, коли вона розпадалася на частини, до того, що змінює життя поцілунку – його дотики завжди робили те, що ніхто іншою зробити не міг. Втискаючись в неї своїм великим тілом, він слизнув рукою по стегну, піднімаючи спідницю вище. Її ноги автоматично обвилися навколо нього, ніби належали тільки йому.

    – Я думаю, ти брешеш, – похмуро усміхнувся Денис в її шию. Слова були холодними і витверезними, як кубики льоду, кинуті в похоронне вогнище, на якому вона згорала живцем. Вона прокрутила їх в думці, перш ніж вони розтанули в полум’ї бажання, що лиже.

    – Це не так, – видихнула вона, схиливши голову набік, щоб дати його вологим губам кращий доступ. Він сильно всмоктав шкіру, змусивши її застогнати і негайно відмовитися від такого безглуздого твердження.

    – Ні, так, – він укусив її з докором, а потім підняв голову. Повіки Мії стали важити мільйон фунтів, а очі закотилися.

    – Ти повернулася, щоб спробувати те, що залишила позаду, – прошипів Ден, їдкі слова різко контрастували з ніжністю його дотиків. Він провів кісточками пальців по її щоці, а потім прибрав волосся за вухо, спостерігаючи за своєю рукою. – Спробувати смак перефірії, – він видавив слова, немов бите скло, і торкнувся пальцями її промежини. – Інтрижка з симпатичним темним м’ясом, – його очі упіймали її, – в смт, бо столичного багатія вже скуштувала, не зайшло – він глузливо підвів брову.

    – Денис! – видихнула вона, несподівано абсолютно протверезівши. Недовірливо подивившись йому в очі, вона знайшла тільки темряву і порожнечу – випалену оболонку хлопчика, якого колись знала. – Все зовсім не так, – прошепотіла вона прямо з глибини своєї душі. Він торжествуюче кивнув, поки його рука ліниво гладила її дупу. – Відпусти мене, – тихо сказала вона йому. Він прикусив нижню губу і повільно похитав головою. – Ден, – проскиглила вона, звиваючись в його объятьях.

    Повільним рухом стегон він зупинив її, ніби клацнув вимикачем, і вона виявилася безпорадна в цьому стрімкому потоці бажання. Спостерігаючи за її очима, він кілька разів встромився прямо в центр її пекучої потреби, поки його рука упевнено ковзала вгору по її тілу до грудей. Він обвів пальцем сосок і побачив, як її повіки млосно опустилися.

    Денис повільно нахилився до її вуха, притискаючись до неї усім тілом, тоді як ноги, що зрадили її, намагалися притягнути його ближче.

    – Я збираюся тобі це дати, – видихнув він оксамитовим північним шепотом, – щоб ти змогла поставити галочку у своєму списку невідкладних справ і відправитися додому.
    У її тіла пробудився власний розум, і руки Мії якимсь чином знайшли шлях до його широких плечей і тепер, як що зголодніли, вчепилися в його сорочку. Зробивши глибокий вдих, вона ослабила хватку і спробувала відштовхнути його.

    – Ні, Ден, – із зусиллям видавила вона.

    Він не зрушився ні на дюйм. Його рот, доніс своє послання до її вуха, почав чуттєво досліджувати іншу сторону її шиї жадібними поцілунками. Мія відчувала, що світ перевертається – її розум був одурманений і схвильований, серце колотилося, тіло було охоплене вогнем… тоді як ця ледача задоволеність гуділа в її грудях, як було завжди, коли він торкався до неї. Сказати, що її лібідо з’їхало з глузду, було б зменшенням року, але усе те, що відбувається не могло бути неправильнішим.
    – Денис, зупинися! – твердо сказала вона.

    Він проігнорував її, продовжуючи чуттєво звиватися над її тілом. Його пальці ущипнули сосок на шляху вниз, і Мія  зашипіла, дуже ударившись головою об стіну і падаючи назад у вогняну яму.

    – Обережно, – слово було притиснуте до її шкіри гарячими губами.

    Мія моргнула і розплющила очі, відчувши, як тканина її спідниці рвонулася вгору.

    – Денис, Ні! – прошипіла вона.

    – Я відчуваю твій запах, – видихнув він, пестячи її ключицю.
    У наступну секунду відчуття його мозолястої руки, що ковзає під її білизну по голій плоті сідниць, змусило її здригнутися. Денис усміхнувся, звук вібрував у неї на грудях, продовжуючи ритмічно перекочуватися по тілу. Вона відчула два різкі ривки з боків, а потім трусики зірвали, залишивши її голу плоть, що плаче, стикатися з грубою тканиною його джинсів.

    Зібравши останні залишки розсудливості, Мія підняла голову і ударила кулаками по його плечах.

    – Я не хочу цього, – виплюнула вона, – зупинися!

    Денис  підняв голову з похмурою посмішкою. Його очі були жорсткими і непроникними, як і сталева маска обличчя. Погляд вчепився в неї, і їх очі зімкнулися, як магніти – зухвало,жорстоко.

    – Закричи, і я зупинюся.

    Мія спохмурніла, намагаючись розгледіти хоч щось на його обличчі. Все в нім було прихованим і замкнутим – він ховався від неї. І ця усмішка ліниво сочилася з одного боку його рота, тоді як він відсунувся рівно настільки, щоб можна було розстебнути гудзики на джинсах.

    – Тобі завжди було цікаво, чи не так. – невесело пирхнув він, – як це було б, якби ми трахнулися в тому наметі, під час сплаву на байдарках.
    Шок від цих слів був подібний до ляпаса, але Мія прийняла його. Її очі продовжували шукати підказки на цій застиглій масці. За нею крилося щось набагато глибше. Не відриваючи від неї погляду, він злегка поворушив рукою, розстібаючи джинси.

    – Або, можливо, секс на одну ніч перед тим, як ти вийшла заміж за того дебіла? – підвелася одна брова. – Не думаю, що Еді став би заперечувати.

    Мія нічого не сказала, просто уважно подивилася йому в очі. Тепер вона, нарешті, побачила: під твердою застиглою гіркотою в куточках його очей виднівся слабкий відблиск рідкого розжареного болю, як крихітний знімок його розбитого серця. Вона знала, що сильно ранила його. Але до цього моменту ніколи по-справжньому не розуміла, наскільки сильно.

    Без попередження її руки схопили його голову, і вона упилася в його рот. Судорожне зітхання Дениса витягнуло повітря з її легенів, коли він спробував вирватися, але її поцілунок був безжальним і злісним. Увесь гнів, печаль і тугу останнього десятиліття, що злилася в розжарену дочиста пристрасть, вона зафіксувала на його губах. Це зайняло всього декілька секунд.

    З м’яким гарчанням Денис агресивно перехопив поцілунок і настільки сильно штовхнув її назад, що вона ударилася головою об стіну. Ніхто з них цього не помітив. Його мову досліджував і відмічав кожен дюйм її рота, поки вони гарчали, агресивно стикаючись зубами. Обертаючи благальними стегнами, вона простогнала благання свого тіла йому в рот. У відповідь його нігті упилися в шкіру її дупи, він перемістив її у своїх руках. І одним поштовхом увійшов до її тіла по самі яйця. Мія розірвала поцілунок з хрипким криком.

    Кожен притиснутий до неї мускул підскакував і тремтів, немов дроти під напругою, коли Денис завмер, ймовірно, щоб дати їй можливість пристосуватися. Вона оцінила цей жест; Мія не заводила коханців майже два роки, а він був більше, ніж будь-який з її попередніх партнерів.

    Але його стриманість швидко випарувалася. Обличчя уткнулося їй в підборіддя, і він рушив, ковзаючи і вириваючись з неї. Кожен удар пронизував вогнем її тіло, а потім роздував полум’я все яскравіше. Мія стиснула губи, стримуючи стогони, а її руки люто вчепилися в його плечі. З кожним повільним поштовхом його долоні ковзали вгору по її спині, поки її плечі і куприк не виявилися притиснутими до його рук замість шорсткого бетону. Потім він підняв голову, і погляд Мії сфокусувався. Його обличчя залишалося непроникною маскою, але очі дивилися ненаситно і поглинули її в одно мить. Важко дихаючи прочиненими губами, вона утримувала ці люті очі, коли він відвів стегна назад, а потім врізався в неї з такою силою, що її голова билася об стінуя

    Неначе обірвався трос, він входив в неї з ритмом, який миттєво став пристрасним і вимогливим. Одна з рук Мії вчепилася в його плече, інша обернула його шию. З тихим горловим бурчанням він врізався в її тіло знову і знову. Очі Мії приголомшено відкрилися, щоб поглянути на нього. У декількох дюймах від її обличчя він спостерігав за нею, його ніздрі роздувалися, а перлинні зуби прикусили губу настільки сильно, що на ній виступила кров.

    І ці очі. Вони їли її живцем, поглинали все, що у неї було, і вимагали більшого. Легені Мії відчайдушно хапали повітря, і її задоволення нищівно наростало. Кров, нарешті, потекла по його губі і підборіддю, очі Дениса закрилися, він видав горловий стогін, і його голова рухнула на стіну поряд з нею. Вона притиснулася скронею до його щелепи, досягнувши вершини, яка виявилася запаморочливо високою.

    Мія вчинила стрибок. Повітря вирвалося з її легенів безмовним криком, коли вона рухнула вниз у вільному падінні насолоди. Вона приземлилася так люто, що розлетілася на дрібні незв’язані осколки, коли жар вибухнув глибоко усередині неї.

    Судорожно втягнувши повітря, немов опритомнівши від сну, вона швидко заморгала, намагаючись розгледіти щось помутнілими очима. Тіло Дениса було міцно упаяне в неї, кожне зітхання притискало її до його рук. Затерплі пальці розтискали пазуристу хватку, і вона дозволила косі змією виповзти зі своєї руки. Розум мовчав, а тіло було живішим, ніж коли-небудь. Стиснувши губи, вона погладила його плечі і ліниво провела пальцем по бісеринках поту на шкірі.

    Денис зробив глибокий вдих і повільно підняв голову. Але він не дивився їй в очі. Опустивши погляд, він виглядав сумним і втраченим, злизав кров з губи, а потім важко глитнув. Це був дорогоцінний проблиск під маскою, і щось в нім нагадало їй про хлопчика, якого вона знала.

    Мії так сильно захотілося обійняти його. Просто обійняти його. Вона ніжно доторкнулася великим пальцем до смужки крові на його підборідді. Денис відскочив. Моргнувши, він обернувся до неї, і маска впала на місце, як свинцеву завісу. Поки вона вивчала його обличчя, він витягнув руку з-під її плеча і грубо провів кулаком по губах. Його очі упіймали її погляд і затиснули його в гематитовые лещата, поки він переміщав її у своїх руках, а потім демонстративно вийшов з її тіла. Опустивши Мію на нетверді ноги, він почекав, поки вона відновить рівновагу і притиснеться до стіни, перш ніж відступити назад.

    Денис пригладив руками волосся. Потім його руки опустилися до джинсів, піднімаючи розстебнуту сорочку, щоб привести себе в порядок. Мія подавила бажання поглянути вниз, поки обтрушувала сукню і поправляла бретелі затерплими руками. Її розум намагався зайняти себе даремною повсякденністю, роздумами про розбитий ліхтар на вулиці.

    – Ти отримала те, чого хотіла, – голос Дениса змусив її голову різко піднятися. Звук був грубим і хрипким, неначе він викурив пачку сигарет в три години ночі. – Їдь додому.

    Її очі звузилися, вона відчайдушно намагалася підбадьорити себе спогадами про їх минулу дружбу.

    – Знаєш, – відповіла вона, злегка нахиливши голову, щоб приховати, як розпадається на частини, – це не вперше, коли мене трахнули біля стіни в громадському місці.

    Вона вирішила, що йому не треба знати прямо зараз, що увесь її колишній досвід навіть близько не стояв з тими  відчуттями, які він змусив її випробувати. Ніщо в її минулому не могло порівнятися з цим. Його очі швидко обвели контур її обличчя, поки він застібав джинси. Мія нахилилася, щоб підняти із землі свою сумочку, і ліниво струсила з неї пил.
    – І я повернулася не за цим, – пробурмотіла вона, сарказм змінився тихою серйозністю. Вона знову подивилася на нього і витримала його погляд з щирістю, намагаючись відкрити своє розбите серце. – Причина, по якій я повернулася, – прошепотіла вона, зупиняючись, щоб облизнути губи, – тому, що я все ще коахю тебе, Денис.

    Його брови повільно спохмурніли, погляд кидався між її очима, як звір в клітині. Потім він різко смикнув  сорочку вниз.

    – Ніколи, блять, більше цього не говори, – прогарчав він.

    Різко розгорнувшись, Денис попрямував до стоянки з котячою грацією мисливця, сховавшись за рогом в лічені секунди.

    Закривши очі, Мія зробила довгий повільний вдих, а потім відступила назад і плавно сповзла вниз по стіні, поки не сіла на траву. Вона обхопила руками коліна і поклала на них голову. Все було так спотворено… Із скрушним зітханням Мія відкрила сумочку. Вона була в шоці, п’яна і дійсно не хотіла думати про те, що тільки що сталося.

     

     

     

    0 Коментарів