Фанфіки українською мовою

    Чи можно взагалі назвати життя “життям”, в такому світі як наш? Ні.

    Це страждання.

    Кожен виборює собі місце під сонцем. Але не для кожного воно є. Я завжди вважав, що для мене немає місця в такому світі. Виписані канони успішного, спокійного життя — діставалися одиницям. Проте болі і страждання завжди вистачає на всіх. О, я один з них.

    Це було в житті “до”. До Прикордоння. До ігор. До смерті.

    В житті “після” я прокинувся королем. Відкинувши страх і вбираючи в себе ці митті задоволення чужими нещастями, чужими страхами перед своєю персоною. Я жив, не турбуючись більше ні про що. Бо ну, апріорі складно, пред’явити щось мужику з автоматом наперевагу.

    Але всі королівства, колись згорають в яскравому, палаючому вогні. Спалюючи, велич і славу ілюзорних королів. Я хотів згоріти, разом зі своєю величчю. Але життя надто жорстоке і весела гра нескінченної болі — продовжується проти твоєї волі.

    Я живий. Чомусь.

    Після того як Пляж згорів і все перевернулось догори дригом — все змінилось. І в той же час, змінилось — абсолютно нічого.

    Ті ж самі жорстокі ігри, ті ж самі жорстокі люди.

    Життя в Прикордонні — це страждання.
    Все, що я хотів — це насолоджуватися іграми.

    Виявивши, що моє обличчя обгоріло лише наполовину. Я не сдох під завалами. І все ще можу пересуватися. Це не принесло мені ніякої насолоди.

    Бо кров, яка стікала по підборідді — означала, що веселі деньки мої, були злічені.

    Одне, Нірагі знав напевно, він ще встигне зіпсувати комусь життя. Вони запам’ятають його як грьобаного поганця, якого нікому не вдалося здолати.

    Я розчаровуюсь в людях, і людських вчинках. Вони сміття, нечисть, зло, що завгодно окрім надії.

    Згадуючи моє минуле життя. Воно було саме таке. Гнилі люди з гнилими вчинками. І я в їх числі.

    Чи є надія, все почати спочатку? Чи ти настільки звик, носити цю маску зверхності з удаваною посмішкою, що доведеться знімати її разом зі шкірою? Чи варто її знімати взагалі?

    Все, що я міг це продовжувати грати в ігри. Збирати картки. Сподіваючись, що одного разу — все це закінчиться. Неважливо яким результатом.

    Краще вмерти як герой тут, ніж жити, як лицемірний покидьок там. В реальному світі. Захотілося розсміятись, настільки ці думки були йому не притаманні.

    Але Чішия вже не уявляв, де кінчається фальш і починається справжнє “Я”. Всі його друзі розбіглися, коли Король Пік ледь їх не повбивав. Він не знав де вони, але точно знав, що вони ще зустрінуться.

    Пляж згорів, а разом з ним, всі ті кого він зневажав. Всі вороги. Сперечатися з Нірагі було весело. Вони ніби грали в гру “хто кого доведе”. Переможця визначено так і не було. Нірагі з того дня, він не бачив.

    Залишившись живим, Чішия почувався себе програвшим, а не навпаки. Як би той сучий син вижив, він би неодмінно прийшов по мою душу, подумалося йому. Ця думка віддалася приємним теплом.

    Нірагі не бачив сенсу продовжувати ігри. Мужик з автоматом, нещадно розстрілював всіх на своєму шляху. Йому ледь вдалося втікти, поки пулі свистіли в п’яти сантиметрів від голови. Нірагі встиг сховатися за машиною, коли двоє чоловік замертво впали біля нього. Треба дістати автомат, подумав він.

    “Я подбаю, щоб мене зневажали до смерті і гордо зійду в пекло”.

    В цьому клятому світі в нього залишилося одне незакінчене діло. Здавалося, все що він робив — вело його саме до цього моменту.
    Він мав вбити Чішию.

    Чішия знав, що Нірагі шукатиме його. Це була ніби взаємна любов. Але без маленького “але”, — без любові. Чиста ненависть — це теж, прояв найвищих почуттів. Тут в них була цілком взаємність. Це ніби чорне і біле змагаються одне з одним. Ні, один не був добром, а інший злом — це хибна інтерпретація. Просто два покидька з індивідуальним набором зла. Один носить чорне, а інший біле.

    Все було настільки хуйово, що залишалося тільки сміятись. Якщо будеш постійно скиглити, ревіти і жалітися. Вихід один — смерть.

    Натягнув посмішку, взяв в руки пістолет і впевнено крокуєш далі, наспівучи там собі щось. Може навіть пританцьовучи. Так, ви праві, це все синоніми слова “поїхати дахом”.

    З глузду з’їхати остаточно.

    Я розмовляю сам з собою…звичайно, я схиблений!

    Але хто сказав, що це погано? Тільки схиблені люди і варті цього життя. Такі схиблені як ото він. Або Чішия.

     

    Нірагі розмірковував про це, лежачи на тротуарі.

    Як я тут опинився? Все просто. Я помираю.

    Вперше я це відчув, тікаючи від полум’я згорілого “Пляжу”. Остаточно запевниася в неминучої смерті, коли попередня гра завершилася. І він відхаркував кров на тротуар, зі всіма органами всередині. Смерть підібралася настільки близько. Що опиратися марно.

    Тож рятуючись від Короля Пік, він не помітив як опинився в якомусь, покинутому місці. Навкруги були лише трупи, тих, кому не пощастило. Здавалося, ще хвилину тому тут було життя. Намети навкруги, біля яких догоряє вогнище. Трейлери, з відчиненими дверима і простріляними вікнами. Білизна гойдається на мотузці. Речі розкидані то тут, то там.

    І тільки криваві плями на асфальті, як нагадування. Що тут жили люди. Люди, які до останнього подиху боролися за своє життя.
    Все марно. Смерть завжди перемагає. Вона приходить по души кожного з нас. Нависає над тобою зловісною тінню.

    Ось вже смерть з косою стоїть.
    Прямо переді мною. Отже, час настав.
    Коли тьма виплескується і ти більше не здатен стримувати своїх демонів.
    Так тому і бути.

    О, я так довго чекав на це.

    Тьма, вона вже тут. Вона поглинає мене. Я навіть не опираюсь.
    Я приймаю її, як старого друга. Мелодія стихне, останній звук проллється.
    І тоді я встану.
    І піду за тобою.
    Моя душа, мій світ.
    Я благаю…чекай на мене…

    І він розплющив очі.
    Розчарування його, було майже відчутним.

    А, ні. Обізнався.
    То Чішия.
    Якщо прищуритись, так схожий на смерть.

    Нірагі напевно не здогадувався, але він все це казав вголос. Увесь потік його маячні просто вивалився на Чішию. Він марив. А Чішия ледь не втратив звичний самоконтроль. Йому захотілося розставити руки в сторони і гучно закричати:  “Сюрприииз!”

    Але замість цього він промовив:

    – Ти йобнувся? Звичайно, ти йобнувся. Риторичне питання. Але, справа не в цьому. Якщо ти реально вирішив здохнути. То валятись посеред дороги і подихати від голоду — не найкращий спосіб.

    Нірагі мовчав.

    Тому Чішия продовжив:

    – Як щодо вбивства Короля Пік? Позбутися двох покидьків одразу, було б непоганою справою. Подумки, додав він.

    Нірагі знов нічого йому не відповів. Це було дивно.
    Тому Чішия вдарив того по нозі:

    – Гей, ти так і будеш мовчати? Чи така погань, як ти не здатна розмовляти з такою високоінтелектуальною особою, як я?

    І тоді Нірагі засміявся. На що Чішия і розраховував. Сміявся довго, вкладаючи в свій сміх максимум презирства і зверхності.
    Ні, точно йобнувся.

    Він пристав, опираючись на трейлер позаду. Все ще посміхаючись.
    Глянув на нього і сказав:

    – Знаєш Чішия, забавно. Тільки, що я готовий був померти. І от з’являєшься ти. Порушуючи мою ідилію. Пихатий, самовдоволенний сучий син. І я, ні на хвилину…ні на секунду, не сумніваюсь. Навіть якщо моє серце зупиниться, прямо зараз. І я відкинусь, і не зможу рухатися. Я точно впевнений, що встигну тебе йобнути.

    Чішия посміхається ще більше.

    Нірагі продовжує:

    – Може, я і погань. Але така клята, лицемірна сука, як ти…в сто разів гірше. Король Пік, далі по коридору. В останню фразу він вкладає максимум свого сарказму.

    Чішия так само усміхаючись, підіймає обидві руки вгору. Ніби роблячи жест Винен. Розкусив.

    “Моє життя стрімголов несеться на зустріч смерті. Чи має якусь цінність це життя? Я хочу щоб ти вирішив”

    Чи було колись, моє життя варте порятунку? Чи заслуговував я, на цей порятунок?
    Ці питання, стрімко пронеслися в моїй голові під час гри з Королем Чирв.

    В якийсь момент, презирлива усмішка зникла з мого обличчя. Всі демони минулого, предстали прямо переді мною. Я так довго тікав від власного Я. Що мені здалося, що ніякого Я, більше не існує. Лише точно продуманий образ. Кожного ранку ти прокидаєшься, а в тебе заготовлений наряд. Повсякденний одяг. Вічна маска. Фальшиві емоціїї. Брехня. Вдавання. Марнославство. Що завгодно.

    І після того, як Король Чирв помирає, за свої ідеали. Мої власні правила виживання у вигаданій грі — розпадаються. Маска тріскається. І розколюється. На мільйон крихітних уламків. Я представлений перед самим собою. Наче голий і беззахисний.
    Все стає марним. Все життя. Яке не є життям зовсім. Набір інстинктів. Який змушує мене пересувати ногами. На автоматі. Несучи прямо в район Шібуя.

    “В цьому світі немає справедливості і рівності”.

    “Не знаю, чи всі мене ненавидили, тому що я був схиблений, чи я зробився схибленим, тому що всі мене ненавидили.”

    З цією думкою Нірагі продовжив свій шлях. Після останньої зустрічі з Чішиєю, пройшло не так багато часу. Його слова щодо вбивства Короля Пік не було причиною раптового припливу сил. Аж ніяк.

    В нього просто не було вибору. Бо Прикордоння не залишило нікому вибору. Воно зробило з тебе кляту маріонетку. Заручника системи. І останнє, на що Нірагі згоджувався — це бути рабом творців ігор.

    Подохнути як остання собака на дорозі? Чорта з два.
    Вони не посміють забрати його душу.

    Якщо Нірагі і піде зі сцени, так тільки після гучного шоу. З фаєр шоу, салютами і пару простріляних голів організаторів. Кров лилася б по тротуару. Поблискуючи темним кольором у вогнях світлофора. І Нірагі б, дивився на це з байдужістю і насолодою в очах. Ніби на найвеличніший, бездоганніший шедевр.

     

    Коли він помічає Арісу і Чішию. Всі пазли складуються в цілу картину.
    Ось і учасники шоу.

    “Ти погань”, казали вони.

    Так варто відповідати.

    Коли Чішия доходить до Шібуя і бачить перед собою Арісу. Він посміхається. Арісу також.

    “Ти змінився” каже той. “Став менш колючим”.
    Чішия усміхається на це. А сам думає, якби ти тільки знав. Якою ціною.

    Неочікуваний вистріл застає зненацька обох. Він ледь встигає відскочити за машину. Перш ніж помітити Нірагі в декілька метрів. Той, стоїть з автоматом в руках. Самовпевнений і рішучий. Ніби всім своїм видом показуючи. Мені начхати на все, що відбувається в Прикордонні. Важливий тільки — цей момент.

    – Ти навмисно промахнувся? кричить Чішия зі свого укриття.

    – Я не можу закінчити все неочікуванним нападом. Кричить Нірагі у відповідь.

    В який момент починається ця імпровізована гра вбивць — він не знає. Але він точно знає, він не програє. Ніколи. Чішия позбувся страху, ще тоді коли перша гра поклала усіх учасників. Окрім нього. Він перебував в ейфорії очікування наступного ходу. Нірагі було все одно на своє життя. І Чішия думав так само.

    Лише Арісу, тривожно намагався знайти вихід із ситуації. Нагадуючи, що в них залишилася тільки остання гра.

    Нірагі це хвилювало, в останню чергу.
    Це і була його остання гра.

    Після того як Арісу з Усагі зникли. Ці двоє, продовжили взаємні випади зі стріляниною.

    – Нам немає місця у суспільстві. Ми покидьки. І світу буде краще без таких покидьків як ми. Мовив Нірагі, сидячи за автомобілем на землі. – Я зійду в пекло і заберу тебе з собою, Чішия.

    Злість. Гнів. Сила. Ненависть. Протиріччя. Приреченість. Жага. Страх. Почуття. Щось інше? Все одразу?

    Жодної великої книжкової історії не буде. Лише жесть в жесті. Лише боротьба на тлі відчаю. Щоб заглушити свій біль. Ці двоє воювали. Зі світом, з іграми, з один одним.

    Навіщо я вистрілив в нього?

    Навіщо ти вистрілив в мене?
    Хотів привернути мою увагу? Це флірт або все моя хвора уява. У будь-якому випадку у відповіді я не забарюся.

    Навіщо я стріляю у відповідь?

    Навіщо ти стріляєш в мене у відповідь?
    Це запрошення до гри? Чи ти просто радий мене бачити? Немає способу померти краще, ніж від твоєї кулі. Це буде кінцевим завершенням, жорсткої війни між нами.

    Суперництво. Те, що рухало мною. У момент, коли хотілося забитися в кут і скиглити. Я не міг собі цього дозволити. Знаючи, що ти нізащо не відступиш. Йти вальяжно, з гордо піднятою головою – це твій стиль. Розмахувати автоматом у обличчя ворогів із презримою посмішкою – мій.

    Так ми йшли. Грали, збирали карти, вбивали, виживали. Здавалося б, всі мої дії призвели до цього моменту. Коли Арісу побіг на останню гру і залишилися тільки ми двоє. Щоб завершити це нескінчене коло відчаю.
    Є лише один вихід.

     

    Хвилина, дві і Чішия опиняється позаду Нірагі. Він як кіт, непомітно проскалзує у пітьмі. Один випад. Направлений пістолет. І все закінчиться.

    Не те щоб, кіт був настільки непомітним серед повної, мертвої тиші, посеред Токіо. Нірагі тільки цього і очікував. Він обертається, як раз вчасно. Щоб встигнути направити автомат, тому в обличчю.

    Контрольний постріл.

    Ти чи я?

    Секунди тягнуться довше ніж повинні. Одна секунда…десята…хвилини…

    Ці двоє, завмирають один проти одного з направленою зброєю, в прицілі. Невідомо скільки часу проходить. Повітря навкруги, ніби наелектризувалось, не існує нічого іншого. Окрім цього моменту.
    І замість тримфуального завершення цієї боротьби — нічого не відбувається.
    Взагалі.

    В якийсь момент, все стає ясним як день.

    Вони програли.

    Але Чішия не збирається так просто здаватись, він мовить крізь зуби:

    – Ну? Так і будеш стояти? Стріляй вже!

    Нірагі відповідає з усією недбалістю:

    – Тобі треба ти і стріляй.

    Він все розуміє.

    Чішия вперше чує, щоб Нірагі був настільки байдужим до вбивста.

    – Що? Ти охуїв? Ми не можем…

    Від здивування в нього ледь сіпається рука. Пістолет нахиляється вниз. І цього досить.

    Нірагі відповідає:

    – Можем. Він різко однією рукою відкидає автомат в сторону. Пістолет Чішиї летить слідом.

     

    Ніраги штовхає Чішию в бік машини позаду. А сам, притискає того, своїм тілом зверху. Лопатки боляче упираються у іржаву поверхню автомобіля. Але не встигає Чішия отямитися. Як Нірагі хватає його за потилицю та притягує до себе. Цілуючи.

    Вони цілуються швидко, рвано, з придиханням. Чішия обхоплює Нірагі двома руками. Стискає так міцно, ніби в одну мить, той може зникнути. Не те, щоб у Нірагі вистачило сил зупинитися. Навіть якби захотів. Не зміг.

    Навіть той факт, що почалася фінальна гра. Про що, голосно повідомляє гучномовець — не змусить цих двох відірватися від один одного. Хай хоч всі королі зберуться на цьому полі, прямо зараз — їм все одно.

    Вони програли.

    І цей програш відчувається так гарячо-неможливо-близько-охуєнно. Що в якийсь момент, Чішия усміхається в поцілунок. Коли повітря закінчується остаточно. І Нірагі ледь відхиляє голову. Чішия не дивиться тому в очі. Він водить руками по тілу Нірагі. Охоплюючи груди, руки, живіт. Ніби прикидуючи силу цих м’язів. Рухаючись нижче до самого паху. Нірагі слідкує за його рухами з напівопущеними повіками. В той момент, коли Чішия доходить нижче, він хватає його за руки. І одним рухом підхоплює того на руки. Він опускає Чішию на капот автомобіля. А сам, швидкими рухами скидає з себе футболку.

     

    Поцілунок на капоті машини. Одежа у всі сторони летить. Нижня білизна падає, акурат біля зброї. Пітьма спустилась на Токіо. Місто занурилося в мертву тишу. І лише ритмічний рух тіней. Які іноді, видніються у відсвіті світлофорів. Видає цих двох з головою.
    Ну і що, що вони на центральній вулиці Токіо, де в будь-який момент може хтось опинитись. Похуй.

    Хай все іде до біса. Хай всі катяться к чорту.

    Весь світ, розвалюється на шматки. А ці двоє, живуть свою останню мить.
    Здатися на користь почуттям. Здатися на користь пристрасті. Здатися на користь життя.
    Все інше — нехай палає у вогні. Бо тьма, і демони в тьмі, сплелися воєдино. І ніяка сила не змусить їх зупинитися.

     

    Коли на небі спалахує яскраві плями. Чішиї здається, що від нестачі кисню та сп’яніння почуттів — він втрачає глузд. Нірагі давно його втратив. Тому не звертаючи на спалахи в небі, абсолютно ніякої уваги. Він навіть не думає, відірватися від Чішиї.

    Яскраві кольори спалахують в небі над усім Токіо. Завороженим поглядом, гравці, спостерігають нескінченні феєрверки.

    Невже це кінець?

    Затамувавши подихи, від хвилювання, і полегшення, всі чекають повернення додому. В нове життя. Де немає ігор, немає болі, немає смерті. Де можна почати все спочатку.

    Через якийсь час, Чішия відривається від Нірагі і ледь чутно мовить:

    – Очевидно всьому прийшов кінець.

    – Так.

    – Можна повернутися до нормального життя. І зробити вигляд, що нічого не було.

    – Саме про це я і думаю. Ні один м’яз на обличчі Нірагі, не видає, про що він думає насправді. Ніби роблячи вигляд, що йому начхати. Спеціально, стримуючи всі емоції глубоко всередині. Граючись з ним. Виводячи. Як неоднарозово робив Чішия в минулому.

    Тоді Чішия не витримує, хапає того і з різкістю кидає:

    – Якщо ти не знайдеш способу відшукати мене після — я знайду тебе і вб’ю. Мені похуй яким чином. Я життя своє покладу на цю справу. Але знайду тебе. Ти мене зрозумів?

    Нірагі сміється. Притискає того до себе. Видихає. І цілуючи Чішию в потилицю, говорить:

    – Домовились. Мучай мене. Терзай. Погрожуй. Вбивай. Що завгодно роби. Будь впевнений…я знайду тебе, і в пеклі, і на землі. Заради реваншу. Заради життя.

    Прикордоння згине у забутті.
    Для всіх.

    Окрім тих, хто у смерті знайшов життя.

     

    1 Коментар

    1. Feb 10, '23 at 00:59

      ну дуууже нади
      нулася піснею Jeff Satur “Comedy” 🙂