Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    Юнґі таємничий та замкнений. Юнґі не любить людей.

    Юнґі був явно не з тих легковажних хлопців.

    Ну, тих, які по п’ятницях у клубах чіпляють різних дівчат чи навіть хлопців. З якими замикаються у вузькому туалеті, притискаючи їх до холодної стінки, стискаючи обличчя масивною рукою, щоб приховати чужі стогони.

    Але він і не був сірою мишкою, що ховається за полицями книг і з надією заглядає в очі керівникам, сидячи в нудному сірому офісі.

    Ні. Юнґі було вже за двадцять, він був веселий і глибоко нещасний, але не робив жодних спроб якось змінити своє життя.

    Здається, скоро навіть кішку заведе. Між іншим, не найгірша ідея…

    Це він і вирішив озвучити Чонґуку, що сидить за сусіднім столом.

    — Чуваче, ти серйозно? — Чон витріщився на хьона з непідробним нерозумінням. Він відклав свою піцу, яку замовив на обід, і переключив усю свою увагу на колегу та друга.

    — Так. Лису таку, сфінкса. Чому ні? — також незрозуміло дивився на нього Юнґі, ніби Чон звалився з іншої планети.

    — Ти ще волосся пофарбуй в блакитний, — саркастично пробурчав Чонґук, вирішивши продовжити свій обід. Розбирати тарганів Юнґі, які раптово захотіли лису кішку, зараз йому зовсім не хотілося.

    Мін лише закотив очі і прокрутився на стільці, повертаючись до комп’ютера.

    — А ти знав, що в лисих кішок температура тіла набагато вища і вони можуть гріти власників? — через дві хвилини лінивого клацання мишкою знову заговорив Юнґі.

    Чонґук від несподіванки мало не вдавився, бо він думав, що хьон образився і більше не заговорить.

    — Може тобі подарувати ковдру?

    — ..а ще сфінкси чудово ладнають із дітьми.

    — Але в тебе немає дітей, Юнґі-хьон.

    Юнґі пирхнув і знову замовк, вчитуючись в слова на екрані. Погляд вже вкотре опускається донизу екрана. До кінця робочого дня ще цілих півгодини! А він читає про котів.

    Втім, він міг собі це дозволити.

    Інтернет-асистент у такій маленькій фірмі — це справді дуже нудно. Юнґі зрозумів це за два місяці роботи. Єдине, що відбивало його вічне бажання заснути — Чонґук, який постійно крутиться поряд. Він старший менеджер чи хтось на кшталт того, Мін так і не розібрався, чесно кажучи.

    Чонґук – це Чонґук. Постійно байдикує, їсть піцу і шморгає носом, повторюючи, як не любить хворіти. І, здається, за ці два місяці, що Юнґі тут працює, Чон жодного разу не прибрав на своєму столі. Колись Мін помітив в цьому творчому хаосі кілька дуже гарних малюнків працівників, і навіть себе. Після чого краєм ока побачив купу фотографій різних людей, неба, їжі та собачок в його телефоні, з чого зробив висновки, що Чонґуку просто подобається закарбовувати своє життя в чомусь, будь то фотографії чи малюнки. Є в цьому щось тривожно-щире.

    Також він має чудову пам’ять, постійно намагається всім допомогти і підказати щось, особливо Юнґі. Що, іноді, лякає останнього. У них якась надто близька дружба зародилася за такий невеликий проміжок часу.

    А в обідню перерву Чонґук впадає в дві крайності — або їсть піцу, або ходить по офісу і робить (вигляд, що робить) фізичні вправи.

    — Юнґі-хьон, — знову заговорив Чонґук, відволікаючи асистента від думок.

    Мін вважав це дивним — за посадою Чонгук стоїть вище (як і за зростом), та й Юнґі не ставить себе вище в їхніх розмовах, але Чон продовжував дотримуватися цих правил ввічливості в звертаннях.

    Юнґі кивнув головою, показуючи, що уважно (або ні) слухає хлопця.

    — За тиждень тут збереться конференція, будуть люди з різних фірм — менеджери, маркетологи, економісти, — з кожним словом Чонґука невдоволення Юнґі все зростало. Він страшенно не любив офісну роботу та всіх цих підприємців. Від однієї згадки на душі ставало так сумно, наче зараз піде дощ. — І ти повинен замінити мене, бо я в цей час буду у відрядженні.

    Юнґі знав, що в нього немає вибору, хоча Чонґук говорив це таким тоном, ніби він може відмовитись. Тому Мін лише кивнув головою, підводячись. Робочий день закінчено, нічого нового. Можна йти додому.

    Дощ. Що там кажуть про ливень на початку травня? А хто зна, бо Юнґі в цей момент думає про більш реальні проблеми — список продуктів на тиждень і рахунки за квартиру. Весна в його розумінні має бути зовсім не такою.

    Це щось більш…

    безтурботне? Тремтливе, як легкі пориви вітру в чиєму волоссі або квіти, що тільки-но розкрилися.

    Натомість він отримує гірко холодний і мерзенний день.

    Він невдоволено хмурить брови, засовує руки в кишені штанів і пришвидшує крок.

    ***

    Обличчя Чіміна освітлює слабке світло від ноутбука. Риси обличчя напружені, брови насуплені, а щелепа міцно стиснута. Він уже вкотре переглядає свої замовлення — два портрети за фотографіями, ескіз мерча для якогось блогера та запрошення на повноцінне малювання “з натури”.

    Пак не знає, з чого розпочати, а дедлайни як завжди тиснуть йому на горло. Чесно кажучи, він із задоволенням би помалював “з натури”, та тільки з невідомими моделями почувається некомфортно. Було б чудово, якби його друг, Ві, погодився, хоча б для того, щоб Чімін перестав боятися. Але Ві постійно зайнятий, хоч із щирою усмішкою запевняє його, що обов’язково допоможе. Колись.

    Тому Чімін дістає графічний планшет і починає щось ліниво малювати. Лінії, лінії, кола. Різкі рухи, ніби по паперу, і незабаром майже весь екран залишається в дрібній штриховці. Він зітхає та відкладає планшет. Малювати треба, але немає жодного бажання.

    Ще рік тому Чімін був щасливим випускником, з купою планів на життя, ідеями і очима, що горять від ентузіазму. Брався за будь-яку роботу та малював-малював-малював. Поступово це переросло в щось інше, що занадто залишило слід в житті Пака — він перестав виходити з дому. Не те щоб це була якась соціофобія чи дискомфорт — він просто забував про те, що треба виходити; це перестало бути таким обов’язком, як їжа або ходіння в туалет.

    Тепер він малював просто, щоби заробити гроші. Ні, тут не спрацювало правило «перша освіта потрібна для того, щоб зрозуміти, чим ти не хочеш займатися в житті». Він хотів малювати в своє задоволення.

    sunshine:
    гей
    чімін
    чімінчімінчімін
    гей
    чімін твою ж…

    Чімін здригнувся і трохи полохливо перевів погляд на свій телефон.

    Як там кажуть – згадаєш лайно, от і воно? Знову Ві з якоюсь своєю безглуздою ідеєю. Паку навіть не дуже хочеться дивитися, що цього разу придумав його найкращий друг.

    Без невидимої присутності Ві через інтернет, Чімін почувається маленькою зляканою дитиною, яка не хоче і не вміє залишатися без нього зовсім. Але в такі моменти, як зараз, йому навпаки хочеться залишитися віч-на-віч з мерзенним голодуванням і своїми думками. Його “пошуки себе” виглядають зовсім по-іншому, ніж у Ві.

    Ві ненавидить своє справжнє ім’я, нервово гризе нігті, коли хтось зачіпає якусь тригерну для нього тему і найчастіше спілкується з Чіміном 24/7. Точніше, намагається, але знає, що Паку дуже часто важко відповідати людям. Раз на тиждень Ві приїжджає до Чіміна з пакетами солодощів і вони без упину розмовляють, і допомагають один одному розібратися зі своїми тарганами у голові. А якщо Ві починає говорити іншою мовою, переплітаючи їх разом у незрозумілу, свою власну мову, то вже все, його неможливо заспокоїти. У його голові значно більше дивних думок, ніж у Чіміна. Але Чімін знає, як його врятувати і зупинити цей потік.

    Ві постійно в пошуках себе (Чімін пам’ятає, як він був емо і хіпі; потім усіма силами доводив, що він ґей і мало не поцілував його; після чого різко заявляє, що за тиждень переспав із сотнею дівчат і тепер залежить від сексу; прокинувся веганом , але після пари жартів про собак відразу передумав; і це тільки перші ситуації, які приходять Чіміну на розум і викликають криву посмішку на губах), навішує ярлики і відверто радіє життю. Такий собі квітковий хлопчик, з яким можна поговорити про все на світі.

    І це його найкращий друг.

    Задумавшись, Пак раптово зрозумів, що Ві може мати якусь важливу проблему, оскільки він досі так агресивно друкує повідомлення. Відчувши раптову провину, Чімін знову відклав графічний планшет і схопив телефон, де вже з’явилося близько сотні однотипних повідомлень.

    ji:
    господи ві
    що таке

    sunshine:
    один мій бро може погодитись стати твоєю моделлю
    не парься щодо нього
    він свій
    або він когось знайде
    бо він мені винен

    ji:
    ві, не треба силою змушувати людей…
    чорт, я навіть не уявляю, на що ви ставили в цьому парі, він що став твоїм рабом?

    sunshine:
    треба 🙂
    спишемось пізніше.

    Чімін багатозначно гмикає в тишу та відкладає телефон. Відкидається на стільці, розслаблює плечі і різко закидає голову, через що шию на секунду пронизує біль. Розглядає білу стелю, намагаючись розібратися в інформації, яку дав йому друг. Ві намагається, це дуже мило, але… але ж Ві знає, що йому буде дискомфортно, незатишно і взагалі нічого не вийде намалювати з незнайомою людиною.

    Стільки спроб вже було. Ві робить усе це для Чіміна. Пора б Чіміну взяти себе в руки і віддячити Ві, чи не так?

    Він обіцяє собі, що обов’язково спробує попрацювати з цим “другом” та вимикає всю свою техніку. Сім вечора, надто рано для людини, яка лягає о четвертій ранку, але якщо він продовжить, то думки точно роз’їдять його голову, як кислота. Він не дуже сильний у хімії для такого порівняння, але більше нічого розумного на думку не спадає. Чімін лягає на старий диван і ховається з головою під ковдрою.

    У горлі стоїть ком, невидимі руки стискають його тонку шию і здається, ніби земля навколо нього зникла, і він залишився один над прірвою…

    Попереду на нього чекає важкий тиждень.

    ***

    — Вітаю, Юнґі-хьон, ти став батьком, — драматично плескає його по плечу Чонґук і обводить прощально-сумним поглядом свій офіс.

    — Ти повернешся за два тижні, — скептично відповідає Юнґі, на що Чонґук невдоволено хмуриться — невже так важко було підіграти?

    Чонґук усім серцем любить Юнґі, як свого чудового друга, з милим кавовим шепотом і шепелявістю, вічно нахмуреними бровами та невдоволенням від жартів про його зріст. Але при цьому всім серцем ненавидить його прямолінійність. Він завжди говорить те, що думає і його не турбує, якщо це раптом когось образить або буде не в тему.

    А головне, коли йому хочеться пожартувати, то він жартує! І всі сміються. А зараз… Мхе. Чонґук це точно запам’ятає.

    Юнґі розуміє, що йому треба підіграти другу та виправити свою помилку.

    — Гаразд, я купуватиму піцу на згадку про тебе.

    — Сподіваюся, офіс буде цілий, коли я повернуся, — Чонґук дбайливо цілує кактус із чийогось столу і витирає невидиму сльозинку з ока.

    Юнґі невдоволено цокнув язиком, стримуючись, щоб не послати його: “Їдь вже”. Хлопець запустив руку у своє попелясте волосся і перевів погляд у вікно, здається, задумавшись про щось високо-інтелектуальне. Схоже, що його зовсім не хвилювало те, що тепер весь офіс на його відповідальності, а він тут працював всього два місяці.

    — Конференція у п’ятницю. Сьогодні середа; Юнґі, досить літати у хмарах!

    Чонґук клацнув пальцями перед лицем хьона, після чого відсалютував двума пальцями і пішов на вихід. Юнґі залишився сам на сам з офісом.

    Він втомлено плюхнувся за своє робоче місце і почав переглядати новини, зовсім не вникаючи в них. Хотілося спати-спати-спати і, мабуть, знову спати. Можливо, коли повернеться Чонґук, він звільниться. Але потім доведеться знову шукати щось нове, звикати, помирати з нудьги і знову хотіти звільнитися. І так по колу, циклічно, ніби він застряг у якомусь “дні бабака”, але не може нічого змінити, проживаючи його щоразу однаково.

    У такі моменти він почувається як маленькі давно пожовклі шматочки розірваного аркуша паперу.

    Раптом до офісу залетів якийсь хлопець — раніше Юнґі його не бачив. Він активно жестикулював своїми великими долонями і ходив офісом, як удома, ніби шукаючи щось. Або когось. Потім, нарешті зупинився, пробурмотів щось незрозуміле і запустив п’ятірню в яскраво пофарбоване волосся.

    — Де, бляха, Чонґук? — вигукнув він, після чого відразу осліплююче усміхнувся.

    Юнґі скривився від цього сяйва, проте подумки помітив, що, можливо, усміхався б він так само — менше дратував би людей навколо.

    — Поїхав хвилин п’ять тому, — рівний, тихий голос. Юнґі не хоче знати, у що знову вляпався його друг і що це за квітковий хлопчик.

    Незнайомець голосно вилаявся і побіг назад, мабуть, сподіваючись наздогнати недо-керівника.

    Ві вибіг із будівлі і встиг тільки протягнути руку в бік машини. Досить драматичне, як із якоїсь старої комедії, “Чонґу-у-ук!”, він оступається об своїх ж ноги і падає.

    Голосно пирхає, стискає кулаки і підстрибує на місці, підводячись.

    — Ти просто втік!

    Звичайно, простіше все скинути на те, що його (виявляється) друг втік, а не на те, що це важливе відрядження і ти сам взагалі-то постійно ухиляєшься від усього цими відрядженнями.

    Ві схаменувся і перестав проклинати Чонґука і все, що є в цьому світі. Він глянув на годинник і схопився за голову – йому треба бути в іншому кінці міста. А ще треба встигнути заїхати до Чіміна, потішити його тим, що його ймовірна модель втікла…

    Ні, цього не буде. До Чіміна він приїде за кілька днів. Його, звісно, всі люблять і все прощають, але він занадто часто підводить друга. На роботу можна забити, головне знайти Паку обіцяну модель.

    Але не зараз — неприємна мелодія дзвінка телефону, Ві закочує очі і намагається все пояснити керівництву.

    В який момент його життя все пішло не так?

    ***

    Юнґі хоче зробити собі офіційну довідку про безвідповідальність, щоб кинути її в обличчя Чонґуку, коли той повернеться.

    Юнґі може лаяти і пиляти всіх працівників, говорити все, що заманеться, грубити і псувати оточуючим настрій. Він дуже погана заміна постійно сонячному Чонґуку, який усім допомагав і часто навіть робив роботу за інших.

    За ці два дні всі в офісі остаточно зненавиділи Мін Юнґі.

    І зараз він просто гине від нудьги, вимальовуючи на клаптику паперу щось підозріло схоже на чоловічі статеві органи, які малюють школярі на партах. Юнґі дорослий дядя, просто всі ці люди навколо нього настільки втомлюють…

    Солодко позіхнув і зміг дозволити собі лише на мить прикрити очі.

    Ні, безперечно, якби це була якась класна вечірка — йому б не хотілося так сильно спати. І у нього б навіть з’явилося бажання жити. Але тут він може тільки розрізати собі вени кульковою ручкою, і то це навряд чи допоможе. Чонґук дістане його з-під землі у прямому сенсі.

    І, господи, здається він уже бачить Чонґука, що схилився над ним, тягне його за вухо і вичитує, як батько. А з сім’єю у Юнґі погані стосунки.

    Хлопець розплющив очі і з відсутнім виглядом витріщився на оточуючих його людей. Останній тиждень безсоння явно залишив на ньому поганий слід, його щастя, що ніхто не помітив цієї хвилинної (він сподівався, що не годинної) слабкості.

    — Що, спимо?

    Юнґі мужньо здригається від незнайомого голосу і різко мотає головою. На жаль, демони в його голові від цього не зникли.

    — Так, окей, ти не Чонґук. Отже, боятися мені нічого і я можу спати далі.

    — Чонґук? — здається, ніби кожна фраза цього знайомого незнайомця просякнута легкою, але настирливою усмішкою. — Конференція закінчилася півгодини тому, красуня ти спляча, додому піти не хочеш?

    Юнґі гмикнув і показово закинув ноги на стіл, після чого дістав пачку вишневих цигарок (хоч він і знав, що в офісі палити не можна).

    — Я вдома, — пафосно промовив він і закинув одну руку собі за голову.

    Хлопець, що стояв за його спиною, тепло розсміявся.

    — Я Ві. Думаю, відтепер ми часто перетинатимемося.

    Юнґі не розуміючи його запитально підняв одну брову і обернувся. Звичайно, як він одразу не здогадався — це той дивний квітковий хлопчина, який шукав Чонґука кілька днів тому.

    — Не вловлюю суті ваших стосунків з моїм шефом, — з пересохлих губ Міна зірвався смішок.

    — А ти не такий злий, коли усміхаєшся. Навіть трохи милий.

    Юнґі хмуриться. Він сам страшенно прямолінійний, але його так само страшенно дратує, коли хтось прямо говорить про красу інших. Наче це щось… надто важливе.

    Він не вважає красу людей чимось важливим.

    Тим паче Юнґі не милий. Він зухвалий, грубий, злий, ненавидить увесь світ, але точно не милий. Здається, ось-ось загарчить.

    — ..хоча й карлик, — продовжує Ві, переможно усміхаючись. Здається, ніби він уперше в житті зміг над кимось пожартувати.

    — Тобі щось потрібно чи ти освітлюватимеш мені шлях додому своєю усмішкою? — хмуриться Юнґі і нарешті прикурює, повністю розслабляючись від свого улюбленого запаху. І його щастя, що робочий день закінчився, і ніхто не розповість Чонґуку, що Мін палив в офісі.

    Ві гмикнув і оглянув Юнґі з голови до ніг, ніби оцінюючи його. Той почував себе якоюсь річчю, тільки не в музеї чи дорогому магазині. А на якомусь смітнику?

    Взагалі Ві потрібен був Чонґук, який програв йому суперечку і який взагалі відтепер його раб. Який помчав у надто несподіване відрядження і залишив на своєму місці якогось дурня.

    Ну що ж, мабуть, зірки так зійшлися, Ві тут ні до чого.

    — Та гаразд тобі, ти справді милий. Не хочеш, щоб один мій друг намалював тебе? Він набагато кращий за Чонґука, чесно.

    Ві говорить про це з палаючими очима, ніби розповідає про свою улюблену телепередачу або кумира, абсолютно щиро сміється і ненав’язливо пригладжує своє волосся. Зазвичай люди це роблять нервово, занадто часто чи різко, а в нього все природно, живо, ніби так і має бути.

    І на мить Юнґі здалося, що вони знайомі цілу вічність.

    Занадто перебільшено, але в цілому непогано мати нових знайомих у невідомому тобі місті?

    — Я не розумію у чому підступність твоїх слів… — бурмотить Юнґі, але Ві вже як вітром здуло — сунув у руки візитку і побіг через чийсь дзвінок, крикнувши щось на кшталт “напиши мені”. Юнґі пару секунд розглядає візитку – він досі думав, що “Ві” це скорочення, або псевдонім, або ще щось.. Або він просто має право вибирати, що йому друкувати на власній візитівці. І обрав одну-єдину букву.

    Мін Юнґі знизує плечима і сує візитку до кишені. Він вважав, що швидко забуде про це божевільне знайомство та невідомого художника, який начебто не проти його намалювати. Адже це все не в його стилі. Ще до театрів почне ходити після такого, пфф.

    Мистецтво… У кожного є свої секрети, але ніхто не має знати, що Юнґі може таким цікавитися. Тому в театрах він буває лише натягнувши капюшон гуді на свою голову. Щоб ніхто не бачив.

    Через свої ж секрети, всю дорогу додому його дійсно не полишали нав’язливі думки про того художника.

    ***

    Чімін здивовано дивиться на Ві, який сяє від щастя і стоїть в його дверях з горою покупок. Напівфабрикати, кілька нових пензлів, солодощі та чипси, м’ясо, локшина, фрукти.

    Ні, звісно, Ві дивний юнак і постійно радіє життю, радіє Чіміну, радіє всьому. Але зараз він був підозріло щасливим…

    Пак Чімін, відколи люди можуть бути підозріло щасливими? Стеж за собою.

    Чімін дає собі уявного ляпаса і обіцяє, що більше не коментуватиме свої дії у себе ж у голові.

    Чімін забирає у Ві пакети, кілька разів оступається, але таки доходить до своєї імпровізованої спальні. Забирається з ногами на диван і підтискає їх під себе.

    — Що дивитимемося? — кричить він Ві, який чомусь досі стояв у коридорі.

    Через півхвилини з’являється Ві і плюхається на диван, розвалившись на ньому майже як удома. В одній руці телефон, хлопець щось активно друкує.

    Чи існують дружні ревнощі?

    Чімін підтискає губи. Ві постійно написує йому по сотні повідомлень, створюючи ілюзію постійної присутності, тягаючись із ним як із дитиною. Яка ймовірність, що він набрид Ві?

    Unknown:
    що щодо твого друга-художника?

    V:
    ох
    ти таки написав!
    чудово!
    давай
    обговоримо
    усе
    особисто!
    тобі сподобається!

    Unknown:
    슙슙
    окей.

    Ві задоволено хіхікає і ще більше горить цією ідеєю. Цей карлик безперечно стане кращою моделлю, ніж Чонґук. А ще було б весело, якби…

    — Гей, Чімін-ні, чого насупився? Все в нормі?

    Пак знизує плечима та уважно дивиться на Ві, намагаючись зрозуміти, що не так з його другом.

    — Ти щось приховуєш… — бурмоче він через кілька хвилин мовчазних переглядок.

    Ві сплеснув руками і з полегшенням зітхнув.

    — Можливо. Я знайшов тобі чудову модель.

    Чімін точнісінько так само видихає з полегшенням. Все в порядку, це просто модель, Ві все ще його єдиний друг.

    — Дякую, Ві, — просяяв Чімін і м’яко усміхнувся. – Я спробую.

    Ві лише кивнув, подивившись на Чіміна поглядом, що точно говорить, що Пак не просто постарається. Він зобов’язаний спробувати. І Чімін вперше не сперечався з цим.

    — Чімі-і-і-ін-ні-і, — настільки солодко, що аж приторно, протягнув Ві. — А ти не хочеш попрактикуватись у малюванні тіла? Я маю на увазі еротику. Думаю, з цього прибуток буде значно більшим. Прям занадто більшим.

    Ві говорив це звичайним тоном, ніщо не видавало того, що він лише жартує над другом. По доброму. Ві не дозволить собі образити Чіміна.

    Але, здається, Пак сприйняв ці слова серйозно, про що ясно свідчили його вмить почервонілі щоки і задумливий погляд.

    — А твоя модель погодилася б на таке? — збентежено бурмоче він, відводячи погляд. Намагається зробити це ненароком, щоб Ві не подумав, що він певною мірою хоче цього.

    Адже він художник! Звісно хоче! Всі художники мріють спробувати малювати людські тіла.

    — Безперечно погодилася б, — видихає Ві і, здається, Чімін зараз непритомніє. Він закочує очі і трохи тремтить, після чого остаточно падає на спинку дивана. — Ти живий? — сміється Ві, навіть не думаючи про те, як він змушуватиме “карлика” бути не просто моделлю, а еротичною моделлю.

    Але напевно якось змусить.

    Здається, це буде весело.

     

    0 Коментарів

    Note