Фанфіки українською мовою
    Жанр: Фентезі
    Мітки: AU
    Попередження щодо вмісту: Джен

    Моє ім’я Айлан, і я завжди відрізнявся від інших. З моїми темно-карими очима, які майже здавалися чорними у певному світлі, та неслухняними темними волоссям, я часто притягував увагу. Я був не високим, але швидким і спритним, завжди готовим до нових викликів. Я завжди знав, що я – не такий, як інші. Стіни цього сірого приюту були як клітка для мене, але вони ніколи не могли утримати мої думки, які вільно мандрували далеко за їх межами. Я був особливий, і я це відчував, але тут ніхто мене не розумів.

    https://i.pinimg.com/736x/22/c1/8a/22c18a9cb795a73f66208405c8cb031c.jpg

    Мій останній вчинок це підтвердив. Я вирішив випробувати себе, пообіцявши іншим дітям принести щось із старої лікарні за межами приюту. Всі знали історії про масове вбивство, що сталося там роки тому, але я не боявся. Я міг відчути, як адреналін заповнює мої вени, коли я пробирався всередину вночі.

    Лікарня була моторошною – покинуті палати, розбиті вікна, стіни, що лущаться. Я відчував, як моє серце б’ється в грудях, але я не зупинився. Я знайшов стару ляльку з однієї з палат і підняв її вгору, дивлячись прямо в її бліді, порожні очі. “Це те, що я шукав,” – промовив я, відчуваючи перемогу. Вона була старомодною, з порцеляновим обличчям і затертими червоними щічками. Її одяг був пожовклим від часу, а волосся – блідим і плутаним. Вона мала щось жахливо привабливе в своїй старовинності.

    Коли я повертався, тримаючи ляльку, інші діти дивилися на мене з сумішшю страху та захоплення. Я приніс їм доказ моєї сміливості. Пані Мартінс, вихователька, була шокована. “Айлане, це було небезпечно та необачно!” – вигукнула вона. Але я лише усміхнувся. Я знав, що зробив щось, чого не зміг би ніхто інший.

    Ця пригода лише підтвердила моє переконання, що я призначений для чогось більшого. Коли я взяв ту ляльку в занедбаній лікарні, я не уявляв, що вона змінить моє життя. З того моменту, як я доторкнувся до її блідого пластику, я почав відчувати, що хтось завжди поруч. Спочатку я думав, що це моя уява, але потім вона з’явилася. Маленька дівчинка, років шести, з прозорими, майже невидимими очима. Вона мала довге, сіре волосся, яке спадало до її плечей, і великі сумні очі, що здавалися бездонними. Її одяг виглядав старим і зношеним, ніби вона вийшла прямо зі сторінок історії. Вона стояла в кінці мого ліжка, мовчки дивлячись на мене. Ніхто інший її не бачив, тільки я.

    Спочатку я лякався. Вона ніколи не говорила, але її присутність відчувалася постійно. Вона з’являлася в найнесподіваніших місцях – біля вікна в моїй кімнаті, в кутку столової, на горищі. Кожного разу її вираз обличчя був беземоційним, але її очі… вони завжди слідкували за мною.

    З часом я зрозумів, що вона не хоче мені нашкодити. Вона була прив’язана до ляльки, і, здається, просто хотіла бути поруч з нею. Вона не вмішувалася в моє життя, але її постійна присутність стала для мене частиною повсякденності. Вона навіть почала викликати в мені почуття захисту. Коли я дивився на неї, я відчував дивну суміш жалю та цікавості. Вона була мовчазною, але її присутність говорила більше, ніж слова. Її образ постійно переслідував мене, і я знав, що вона є ключем до чогось більшого, невідомого мені досі.

    Ранок у приюті почався з несподіванки. Прокинувшись від шуму, я побачив чоловіка в чорному плащі, що стояв біля мого ліжка. Він мав важкий, непривітний вигляд, з глибокими темними очима, які впивалися в мене.

    “Що ти тут робиш?” – грубо запитав я, відсуваючись від нього.

    “Мене звати Северус Снейп,” – відповів він, його голос був суворим і холодним. “Я прийшов забрати тебе до Хогвартса, школи чаклунства та магії.”

    Я засміявся. “Чаклунство? Магія? Ти жартуєш!”

    Снейп не виглядав таким, хто любить жарти. “Твоє невігластво не змінює фактів,” – сказав він, мало не зневажливо.

    “А чому я маю тобі вірити?” – запитав я, все ще сумніваючись.

    Снейп глянув мені прямо в очі, і я відчув головну біль сильнішу ніж навіть коли Том вирішив перевірити що міцніше його палка чи мій череп.

    Снейп здивовано підняв брову.

    “Ти маєш незвичайні здібності,” – визнав він. “Дуже добре. Я покажу тобі магію.”

    Він зробив рух паличкою, і раптово кімната заповнилася кольоровими іскрами, що мерехтіли і танцювали в повітрі.

    Те, що я побачив, перевершило всі мої уявлення. Всередині мене щось прокинулося, відчуття дива, яке я не міг заперечити.

    “Так це дійсно…” – промовив я, не в змозі знайти слів.

    “Так, магія,” – сказав Снейп, приховуючи легку усмішку. “І це лише початок. Хогвартс відкриє тобі більше, ніж ти можеш уявити.”

    Я подивився на нього, відчуваючи, що переді мною відкриваються двері в новий світ. Я все ще не довіряв йому повністю, але цікавість переважила. “Добре, я піду з тобою. Але не думайте, що я повністю вам вірю.”

    Снейп кивнув, виглядаючи задоволеним. “Сумнів – це початок мудрості. Гадаю, ти впораєшся в Хогвартсі.”

    Поки я збирався щоб відправится розом з Снейпом, я зрозумів що чогось не вистачає. Дівчинка-привид, я вже доволі довго її не бачив, але я відчуваю що рано чи пізно вона знов зявится в моєму житі.

     

    0 Коментарів