Фанфіки українською мовою

    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
    За сніданком Енджі неохоче поглинала вівсянку, прикриваючи написи на щоці рукою, бо кожний другий послужливий пуффендуєць вважав за свій обов’язок спробувати стерти це з обличчя учениці. І після кількох невдалих спроб звести чорнило розчинами та заклинаннями, від яких лише веснянки з’являлися, Енджі вирішила залишити все як є, сподіваючись, що виробник не збрехав і написи справді змиються за кілька днів.
    Помона Стебль, декан Пуффендуя, проходила вздовж столу і роздавала розклад на найближчі тижні. На сьогодні було два уроки трансфігурації, потім два уроки травології з Гріффіндором і один урок історії магії зі Слізеріном.
    – Не найлегший день сьогодні, – задумливо промовила Енджі.
    – Згодна, – відповіла дівчинка, що сиділа по сусідству. У неї було пухнасте світле волосся і променисті карі очі.
    – Я – Ганна Аббот. А тебе як звати?
    -Енджі Браун.
    – Ти чула? – почала Ханна довірливим шепотом.
    – Сьогодні у вітальні старшокурсники розповідали, що професор із зіллєваріння – монстр у мантії, та ще й декан Слізеріна. Вони ж просто налякати нас хотіли, правда? Не може бути правдою все, що вони наговорили… У будь-якому разі, я рада, що сьогодні не буде його занять, – дівчинка виявилася на рідкість балакучою, але настільки привітною, що не відповісти їй тим самим було неможливо. За півгодини до початку занять вона встигла розповісти майже все своє життя: про те, що вона напівкровка, наскільки в неї давня сім’я і навіть про сімейного домашнього ельфа на ім’я Лорко.
    – А твої батьки – чарівники? – поцікавилася Ганна, перервавшись від історії своєї родини.
    – Я росла в притулку, тому навіть не можу сказати, були вони чарівниками чи ні, – зі спокійною усмішкою відповіла Енджі. Радісний вираз тут же сповз з обличчя Ханни. Здається, вона хотіла вибачитися, але тут до кабінету зайшла професорка МакГонаґалл, і невисловлені слова повисли в повітрі.
    Урок трансфігурації пройшов дуже важко, перше заняття на всіх факультетах було однаковим – створити із сірника голку, але як не старалися пуффендуйці, ні в кого це не вийшло. Енджі була пригнічена. Коли читаєш про магію, все здається простим, вона розраховувала стати найкращою на потоці, а на ділі виявилася нічим не кращою за інших першокурсників. Травологію вела декан Пуффендуя, професор Стебль. Вона не була суворим викладачем, тому її предмет сподобався пуффендуйцям набагато більше, ніж трансфігурація, особливо враховуючи, що тут були хоч якісь успіхи.
    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

     

    0 Коментарів