Фанфіки українською мовою
    Жанр: Екшн
    Мітки: AU: Школа
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
    Енджі знову почула кроки, що стрімко віддалялися. Як тільки вони стихли, вона вийшла зі свого укриття і зіткнулася з Снейпом, що спирався на сусідню колону, морщачись від болю. Їй здавалося, що вона чує скрегіт зубів.
    — Якого біса ви перебуваєте на третьому поверсі, забороненому до відвідування? – загарчав Снейп. — Ви хоч знаєте, чим вам це загрожує? Мінус двадцять очок Пуффендую, міс Браун, і ви покарані на місяць! І я зараз вас відведу до директора або до вашого декана, можливо, вас навіть виключать… — професор, можливо, й далі продовжував би погрожувати і кричати, але стогін болю перервав його тираду.
    Енджі спокійно підійшла майже впритул до Снейпа, дістала з сумки прозору склянку, заповнену рідиною, і вклала її в руки професора.
    — Екстракт бад’яна, сер, — прошепотіла вона.
    – Випийте. Дівчинка збиралася вже йти, але професор зільєваріння схопив її за плече і розгорнув обличчям до себе.
    — Де ви це взяли? — проскреготав він, його погляд був настільки пронизливий, що дівчинка не змогла витримати його і опустила очі.
    – Приготувала, сер.
    — Першокурснику це не під силу, — обірвав її Северус.
    — Чи мені влити у вас сироватку правди, щоб ви зізналися?
    – Я не брешу, не з першого разу, але я зробила його сама, проте, якщо ви мені не довіряєте, – Енджі потяглася до сумки, діставши ще кілька пляшечок і бинти,
    — то можна просто обробити та перев’язати вашу рану.
    — Вирушайте до своєї вітальні, — холодно сказав професор.
    — І ці бинти залиште при собі, я в змозі дізнатися екстракт бад’яна. Чекаю на вас після занять із завтрашнього дня у своєму кабінеті для відбування покарання. А тепер йдіть звідси, якщо не хочете натрапити на Філча і вилетіти з Гоґвортсу.
    — Зрозуміло, сер, — прошепотіла Енджі і пішла, розмірковуючи, чи була це своєрідна подяка від професора.

    Заняття наступного дня тягнулися для Енджі як ніколи повільно, особливо останні два уроки історії, на яких містер Бінс був нудніший за звичайний. Здавалося, цей день триватиме вічність.

    Сьогодні перший день відбування покарання у Снейпа, дівчинці не було страшно, але, згадуючи крижаний голос професора, ставало трохи не по собі. Мурашки повзали по спині, коли Пуффендуйка уявляла, що Снейп може придумати для вечірнього покарання. І ось час настав. Коли заняття закінчилися у всіх курсів, Енджі попрямувала до підземелля.
    «Якщо професор сказав, щоб я прийшла саме до його кабінету, то принаймні мене не відправлять до Забороненого лісу. Дуже втішно, — невідомість зводила її з розуму. — Може мені просто доведеться протирати склянки або прибирати в його кабінеті тощо… Якщо так, то це буде скоріше приємним проведенням часу з професором, ніж покаранням».
    Переможена сумнівами Енджі підійшла до кабінету Северуса Снейпа, постукала і наважилася зайти. Вона ще жодного разу не була в особистому кабінеті викладача — кожен професор міг обставити його за власним бажанням. Якби не хвилювання, то дівчинка надихнулась б цим першим відвідуванням обителі декана Слізерина.
    Як і очікувалося, кабінет цілком відбивав свого господаря. Тут було похмуро – абсолютна відсутність світлих плям і жодної яскравої речі. Перша думка Енджі була про те, що вона канула в темряву, настільки все тут зливалося в щось цілісне і темне. За кілька хвилин очі звикли до темряви і почали розрізняти предмети меблів. Це був невеликий кабінет із мінімальною кількістю речей. Тільки стіл і два стільці з темного дерева, кілька полиць із книгами та хитромудрими предметами. Набагато більше скромного оздоблення пуффендуйку зацікавили чорні двері, що практично зливаються зі стіною. Самого Снейпа в кабінеті не було.
    — Якщо мені сказали прийти сюди, то тут чекатиму і буду, — пустотливо прошепотіла Енджі, підбираючись до тих самих дверей. При можливості все тут розглянути хвилювання, як рукою зняло. Одна лише цікавість панувала в цей момент. Дівчинка обережно поклала руки на двері і натиснула, та двері не піддалися.
    «Зачинена, — разчарувалась Энджі. Її погляд перескочив на стіл профессора, де панував такий же ідеальный порядок, що і ву всьому кабинеті. — Цікаво, він зберігає в столі фотографію Лілі?»
    Першокурсниця затамувала подих, її рука потяглася до верхнього ящика.
    — І що ви збираєтеся зробити, Браун? — погрозливо пролунав голос зільєвара. Енджі висмикнула руку і блискавично відскочила від місця злочину, вдарившись спиною об замкнені двері. Дівчинка не встигла і моргнути, як професор опинився біля неї, вихопивши чарівну паличку і вперши її кінчик у підборіддя учениці. Енджі забула як дихати.
    – Ви росли у світі маглів і повинні знати, як раніше карали злодіїв. Дуже цікавий обряд. Можливо, якщо зараз я відсічу вам руку, то наступного разу ви замислитеся, перш ніж пхати носа в чужі справи.
    Він кинув на неї холодний погляд і прибрав паличку. Тільки зараз Енджі судомно вдихнула і, гордо підвівши голову, вигукнула:
    – Я не збиралася нічого красти!
    — І навіщо ж ви дослідили мій стіл? Отже, ви щось шукали? Вона відкрила рота, щоб виправдатися, і тут же затулила, стиснувши зуби. На обличчі Снейпа відобразилася зневажлива усмішка.
    — Вам зовсім ні до чого цей принижений вигляд, можете бути задоволені собою — дурите ви впевнено, в чому я переконуюсь не вперше. Дивно, що з такими «видатними» здібностями в такому юному віці, ви все-таки не потрапили на мій факультет.
    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

     

    0 Коментарів