Фанфіки українською мовою
    Жанр: Пригоди
    Мітки: AU: Школа
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
    Енджі здригнулася, кожне його слово було як удар батогом по її гордості та самолюбству.
    — Ваше покарання триватиме два місяці замість одного, Браун. Йдіть за мною. Пуффендуйка була засоромлена і вкрай розчарована собою. «Навіщо я тільки вирішила ритися у цьому чортовому столі? — крутилось у її голові.
    — Тепер він переконався, що я лише звичайна брехня і злодійка. Напевно, такий я і є … Що б я зробила, якби виявила там “її” фотографію? Невже поклала б назад і забула? — відчуваючи приплив ревнощів, подумала Енджі. — Та я вже бачу, як рву її на дрібні шматочки…»
    — Для початку, Браун, ми дізнаємося, як багато ви брешете викладачам, — голос вирвав дівчинку з роздумів. Енджі не помітила, як вони прийшли до звичного для неї кабінету зілля. На столі знаходилися колби та котел. — Ви щось говорили про те, що не раз варили це зілля, тож тепер зробіть по пам’яті екстракт бад’яна, а я спостерігаю, щоб ви ніде не схитрили. Шафа з інгредієнтами у вашому розпорядженні.
    Пуффендуйка здивовано поплескала очима, глибоко вдихнула і, не гаючи часу, почала нарізати бадьян. Через годину Снейп стояв перед казанком, що димився, з тією ж рідиною, що вчора віддала йому учениця. Вдивляючись в обличчя професора, першокурсниця намагалася зрозуміти, про що він думає, однак чоловік був абсолютно непроникним.
    — Пуффендую очко за стерпний екстракт бад’яна. Чекаю на вас тут щодня в цей же час.
    — Ви дуже щедрі, сер, — стримуючи посмішку, смиренно сказала Енджі. Зваривши це зілля десятки разів, вона знала, що екстракт вийшов просто ідеальним.

    Ці так звані покарання приносили Енджі безліч задоволення. Щовечора дівчинка милувалась, як їй здавалося, аристократичним обличчям професора і виконувала його доручення. Пуффендуйка тільки марно хвилювалася, що це буде прибирання чи походи до Забороненого лісу. Професор зілля, розглянувши в дівчинці здібності і старанність до його предмета, вирішив просто звалити на неї свої обов’язки.
    Щодня Енджі варила зілля для Гоґвортсу. Різні ліки, включаючи екстракт бад’яну, для лікарняного крила, засоби для збирання і навіть підсилювачі смаку на кухню домашнім ельфам. Зрозуміло, професор розглядав, нюхав, а іноді й куштував на смак вариво, що приготувала його учениця. Після чого не раз виливав її праці та змушував дівчинку починати все спочатку, пояснюючи, що вона зробила не так. «Покарання» займали купу часу, Енджі стала практикуватися у Виручай-кімнаті набагато рідше, а ходити з темними колами під очима набагато частіше. Зільоваріння справді захоплювало першокурсницю, вона забувала про час і втому, а іноді й про професора, що знаходиться поруч.

    Так непомітно й минули майже два місяці. Покарання, на превеликий жаль дівчинки, добігало кінця. Вона навіть подумувала порушити ще пару правил на очах у Снейпа, щоб продовжити ці своєрідні індивідуальні заняття, які Енджі сприймала як подяку за екстракт бад’яна. Також дівчинка усвідомила, чому декан Слізерина ходить із сальним волоссям, на другий тиждень такої діяльності волосся у пуффендуйки від парів зіль не відмивалися навіть її ж власноручними відварами, і вона просто здалася.
    Наближалися зимові канікули. Великий Зал прикрасили різдвяними іграшками, що не спалили свічками, що витали у повітрі, і гілками омели, під якими Енджі щодня чекала Северуса Снейпа. Але навіть коли він вставав під ними одночасно з пуффендуйкою, то не звертав на це уваги і йшов далі своєю дорогою. Невдовзі дівчинка зрозуміла всю марність подібних «пасток».
    — Навіть якщо я підійду до нього впритул і триматиму гілку омели над нашими головами, то він не помітить, — буркнула Енджі, напів лежачи на животі у Виручай-кімнаті. Займатися зовсім не виходило, натомість першокурсниця старанно виводила лінії на папері, що складаються в картинку, що рухалася, як і магічні фотографії. На пергаменті вимальовувалося, як Енджі підходить до професора зілляваріння з омелою, витягаючи губи, що займають половину аркуша, а чорнявий Снейп крутить головою і, нічого не помічаючи, заплутується у величезних губах, а потім тоне в них, як у диявольських силах.
    – Приблизно в цей час Гаррі отримав мантію-невидимку і знайшов дзеркало Єналеж. Мені б теж хотілося в нього подивитись, — замріяно простягла пуффендуйка і замислилась.
    Прокинувшись вранці на Різдво, Енджі була сповнена наснаги, і справа зовсім не у святі. Дівчинка не отримала жодного подарунка, хіба що шоколадну жабу від Ханни, подаровану до від’їзду міс Аббот. Вечірній бенкет для учнів, що залишилися на зимові канікули, запам’ятався величезною кількістю десертів — різні пироги, бісквіти, печива, цукерки… А зі стелі падали сніжинки і, не досягаючи студентів, зникали.
    «Як тоді біля вікна, — майнула думка у пуффендуйки, і в грудях щось кольнуло.
    — Наразі не варто про це думати. Подумаю завтра». Дочекавшись кінця вечері, дівчинка простежила за директором, дійшовши до статуї ґорґульї. Мабуть, Дамблдору набридло таке помітне переслідування, і він гукнув невдалу шпигунку.
    — Міс, чому ви ходите по замку замість того, щоб вирушити до своєї вітальні? Міс Браун, чи не так?
    Енджі набрала в легені більше повітря, чуючи шалений стукіт серця, і тихо промовила тремтячим голосом:
    — Професоре Дамблдор, я хочу подивитись на дзеркало Єналеж.
    Протягом хвилини мовчання на обличчі директора змінювали один одного десятки емоцій, починаючи з подиву та недовіри та закінчуючи невдоволенням.
    – Звідки ви знаєте про нього, юна леді?
    — Почула розмову між привидами,
    — відмахнулася пуффендуйка і, витягнувши пакунок у різнобарвному папері через пазуху, простягла це Альбусу.
    – Тепер ви покажете мені дзеркало? Я обіцяю, що подивлюся один раз і більше не спробую наблизитися до нього.
    Директор повільно розгорнув подарунок, і його тихий сміх рознісся луною коридорами замку. У руках Дамблдора лежала пара вовняних шкарпеток.
    — Якщо тільки подарунком на Різдво для наполегливої міс.
    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

     

    0 Коментарів